ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kunsthåndværk og lokale lækkerier: Gastronomisk mekka inviterer til gratis markedsdag

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Under navnet Møn Fair inviterer MUJI Community Market til lokalt pop-up marked indtil søndag d. 18. september.

En hyldest til Møn og alt hvad øen har at byde på, når det kommer til kunsthåndværk, natur, lokale råvarer og gastronomiske ildsjæle. 

Fredag og lørdag ber står de lokale producenter klar med smagsprøver på deres produkter fra det særlige terroir, og der krydres med samtaler og indlæg fra lokale formidlere og forfattere. 

Hårbølle Ostemejeri. Foto PR

Gratis adgang

Når der i denne uge afholdes marked på Illums fjerde sal, bliver der nok at opleve.

Allerede fredag står de første producenter klar, hvor det blandt andet handler om æbler, og mere præcist de gamle æblesorter fra Møn. 

Kirsten Rohde driver æbleplantage på Rytzebækgård, leverer æbler til nogle af de bedste restauranter i landet og ved det meste, der er værd at vide om lokale æbler – og æbler i det hele taget. 

Der vil også om fredagen være mulighed for at møde forfatteren Erik Harr, der netop har udgivet bogen Møn & Mad, eller blive klogere på øens vandreruter, når Sabine Trabjerg, Møns Museum og vært for Camønoen sammen med Mikkel Frey Damgaard, naturguide på Klintekongens Rige folder dem ud. 

Lørdag kan man glæde sig til at møde kvinderne bag Hårbølle Mejeri, smage på deres berømmede oste og høre, hvordan de driver landbrug, mejeri og gårdbutik. 

Lotte Vinge kigger forbi og deler historien om Øl Olga fra Nøddebjerggård, der er kendt og berygtet på Møn.

Der vil være gin talk med Uffe Skaaning Lind fra Isle of Møn Spirits, der fortæller om sin passion for gin, og om at basere sin produktion på botaniske ingredienser, der vokser naturligt på Møn.

Sidst men ikke mindst handler det også om FISK – og om at finde sin vej i verden, når Mikkel Frey Damgaard introducerer sin anmelderroste bog ’Fiskejournal’, der har Møn, som et af sine centrale omdrejningspunkter. 

Se det fulde eventprogram her.

Arrangementet er åbent for alle, og billet er ikke påkrævet.

Hvad: Møn Fair hos MUJI 
Hvor: Illum 4. sal, Østergade 52, 1100 København K
Hvornår: Indtil søndag d. 18. september 2022. Mød madproducenterne fra 16. – 17. september fra 12.00-16.00

Del artikel