Gratis: Nu fylder kæmpe festival Malmøs gader med koncerter og streetfood

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Malmöfestivalen fylder endnu en gang gaderne med musik og mad hos vores svenske naboer. Foto: PR, Pierre Ekman
Malmöfestivalen fylder endnu en gang gaderne med musik og mad hos vores svenske naboer. Foto: PR, Pierre Ekman

Sommertid er festivaltid – også hos vores svenske naboer.

Hver sommer siden 1985 har Malmø festet med musik, mad og masser af underholdning, og nu gentages succesen.

Mange københavnere har allerede fået øjnene op for Malmöfestivalen og hopper på Øresundstoget for at komme direkte til løjerne, og det kan vi her på MigogKbh godt forstå.

Malmöfestivalen er nemlig ikke bare fuld af fede aktiviteter for både børn, unge, pensionister og alt derimellem – alle forestillinger og koncerter er endda også gratis at opleve.

Læs også: På med hagesmækken: Nu er der stort krebsegilde i Skuespilhuset

Store stjerner optræder

Årets udgave af Malmöfestivalen begynder fredag 9. august og varer til og med fredag 16. august.

Traditionen tro åbnes festivalens største scene på Stortorget med et enormt krebsegilde, hvor tusindvis af folk skåler i snaps og mæsker sig i krebs, mens kultbandet Grus i Dojjan spiller op til dans.

Rundt omkring i byens gader er scener dedikeret til forskellige musikgenrer og målgrupper, og der er masser spændende bands og solister at lytte til. I Bluesteltet kan du for eksempel chille til blues-toner og jam-sessions, og i Swingteltet tager musikken dig med tilbage til 1930’erne.

På dansegulvet ved scenen Dansbanan kan man tage en svingom, mens svensktop-hits og schlager strømmer fra scenen, og på Rock Stage er der selvfølgelig rock og rul hver dag.

Vil man opleve de største stjerner på festivalen, er det Stora Scenen på Stortorget og Gustavscenen på Gustav Adolfs Torg, man skal søge mod. Her spiller bl.a. Veronica Maggio, The Sounds, Danko Jones, Seinabo Sey, Albin Lee Meldau og Jens Lekman.

Foto: PR, Pierre Ekman

Mad fra hele verden

Maden har længe været en vigtig del af Malmöfestivalen, og når maven knurrer, skal du gå efter duften, som vil lede dig til Gustav Adolfs Torg.

Her står madboderne side om side og bugner af lækker streetfood fra hele verden.

Du kan sætte tænderne i alt fra elgkød og vildsvin til veganske retter og donuts. Flere boder sælger også lækkerier, som du kan tage med hjem til Danmark – for eksempel svenske bolsjer kaldet Polkagrise.

Læs også: Nyt spisested i byen: Historisk hotel har importeret svensk succes-restaurant

Masser af aktiviteter for børn

Der er sørget for masser af underholdning til de mindste på Malmöfestivalen. Et helt område er dedikeret til leg, og ungerne kan blandt andet male, løbe på rulleskøjter, danse og lege med vand.

Flere forestillinger og koncerter er også for børn, lige som at der på åbningsdagen er After School Disco for små danselystne fødder.

Rundt omkring på festivalen findes desuden forskellige forlystelser som karuseller og lignende.

Dyk ned i Malmöfestivalens enorme program her.

Hvad: Malmöfestivalen
Hvor: Malmøs gader
Hvornår: 9.-16. august 2019
Hvordan: Gratis adgang alle dage