Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Grønt er godt for øjnene

Af Annoncør

Annoncør betalt indhold leveret af garmundo.dk.

Man siger at grønt er godt for øjnene. Men grønt er også farven for natur og sundhed. Den grønne farve er for mange lig med vækst, natur og frugtbarhed. Dertil kommer at grøn også er en afslappende farve, som giver ro. Måske er det netop derfor at eksamensborde traditionelt er grønne, da det ifølge nogle skulle fremme koncentrationsevnen. Selv om de nok for mange også har været forbundet med lange minutter og svedige håndflader.

Grønt ude som inde

Med den positive effekt ved den grønne farve in mente, er der derfor ingen grund til at spare på det grønne. Det gælder både indendøre, hvor farven kan pryde både vægge og møbler samt naturligvis være repræsenteret i form af grønne planter. Men grønt er også en naturlig del af omgivelserne, når vi bevæger os udenfor hjemmet. Både i haver, parker og offentlige rum er der som regel masser af grønt at se på.

Grønne tage er det nye sort

Bor du i hus har du sikkert allerede en masse grønt omkring dig. Om ikke andet så grønt græs og måske nogle buske. Men der er mulighed for at få endnu mere grønt at se på! Blandt andet på taget. Grønne tage er det, så at sige, det nye sort. Eller grønt. Og et sådan sedumtag kan nemt anlægges på stort set enhver form for tag. Blot der ikke er en hældning på mere end 25 grader – for så kræver det professionelle hænder.

Plant taget til med sedum

Et sådan sedum tag – eller grønt tag – er ganske enkelt et tag beplantet med planter. Det kan enten være græs eller stenurter. Og deraf navnet, da stenurter hedder ”sedum” på latin. Og der er mange fordele ved det. Dels er det smukt at se på. Men det hjælper også tagdækningen med at holde længere, det øger biodiversiteten og så tilbage holder et sedumtag store vandmængder. Dermed kan det også være med til at forebygge oversvømmelser hos både dig og dine naboer.

Træt af tidsler?

Men et er grønt på toppen. Noget andet er det grønne vi ser for vores fødder. Og som haveejer kender du sikkert alt til de udfordringer der måtte være netop her. Nemlig ukrudt! Det kan være næsten te fuldtidsjob at holde det nede, så det ikke kvæler prydplanter og blomster. Men når man så endelig har fået luget brændenælder og tidsler væk, står man tilbage med en masse bar, brun jord. Og det ser heller ikke altid pænt ud.

Sig farvel til ukrudtet

Det er der heldigvis en løsning på! Du kan naturligvis lade ukrudtet vokse og naturen gå sin gang. Men du kan også overveje at plante et særligt bunddække. Det vil sige en beplantning, der kan erstatte ukrudtet og som typisk består af for eksempel skærver, grus eller bark samt lavt voksende planter. På den måde får du en have fuld af smukke planter – uden irriterende ukrudt.

Spar tid med et bunddække

Bunddække fås i et væld af forskellige varianter. Der findes både sorter der er særligt hårdføre og derfor er velegnede på steder hvor der enten er meget skygge eller meget sol. Der findes også særlige bunddække der er skabt til at plante under træer eller buske. Men fælles for dem alle er, at de ikke kræver den store pleje. De passer stort set sig selv – alt i mens de er smukke at se på! Og du slipper for at luge i tide og utide og kan bruge tiden på at passe andre dele af haven.

Del artikel

Andre læser også