MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stor guide til efterårsferien i København: Fede oplevelser for hele familien

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
På M/S Museet for Søfart kan ungerne lege på Drømmeskibet. Foto: Maria Dønvang, PR
På M/S Museet for Søfart kan ungerne lege på Drømmeskibet. Foto: Maria Dønvang, PR

Info: Denne artikel indeholder reklamelinks – nogle af stederne på listen har betalt for at få deres informationer med i artiklen. 

Skolernes efterårsferie er over os!

Det betyder heldigvis ikke bare, at massevis af børn skal underholdes, men også at København er fuld af fede oplevelser og aktiviteter for hele familien.

MigogKbh har taget et grundigt kig på byen og fundet en ordentlig bunke gode bud på, hvad børn, deres forældre og bedsteforældre kan lave i uge 42.

Foto: PR, Dansk Arkitektur Center

Opdag arkitekturens fantastiske univers

Kom ind til en sjov efterårsferie i Dansk Arkitektur Center (DAC), hvor hele familien kan sætte alle sanser i spil: Rutsj 4 etager ned, gå planken ud i VR og mærk, se og lyt til arkitekturen på ArkitekTUR for familier.

I efterårsferien skruer DAC max op for arkitekturens mindste skala, nemlig design. Lad hele familien opleve eventen Hermés in the Making med det ikoniske franske modehus Hermès, der flytter ind i 10 dage, og lær de helt særlige teknikker direkte fra de franske kunsthåndværkere.

Dyk ned i den danske designer Cecilie Manz’ univers i den anmelderroste udstilling Nålen i høstakken, og få et indblik i arbejdsprocesserne fra de bundne opgaver til de eksperimenterende projekter skabt på ‘frihjul’.

Designer for en dag
Fortsæt selv som designer i DAC’s familieværksted, hvor du kan arbejde videre med de samme teknikker som Hermès’ kunsthåndværkere. Du kan designe din egen notesbog med læder fra modehuset Hermès og lave badges og nøgleringe i dit eget smarte design.

Der er altid masser af sjove aktiviteter for børn, der gør et besøg i DAC til et besøg for hele familien.

Der er gratis adgang i efterårsferien.

Se Dansk Arkitektur Centers efterårsferieprogram her.

Hvad: Efterårsferie i Dansk Arkitektur Center
Hvor: Dansk Arkitektur Center (DAC), Bryghuspladsen 10
Hvor meget: Gratis adgang i efterårsferien
Hvordan: Læs mere her – Dansk Arkitektur Center

Foto: PR

Halloween i Tivoli

Halloween i Tivoli byder på oplevelser for både familier, forlystelsesentusiaster og alle andre, der vil opleve Halloween-magien i Haven. Tivoli slår dørene op til Halloween 14. oktober og fortsætter den magiske stemning frem til 7. november.

Tivoli byder velkommen til et (u-)hyggeligt og fortryllende eventyr for hele familien. De varme farver pryder Haven, der er som forvandlet, når edderkopper, spøgelser, fugleskræmsler, hekseri og mere end 21.000 græskar danner rammen om Tivolis stemningsfyldte efterårssæson. Vi lover masser af sjov, skrig, gys og grin, og om aften kan du opleve de unikke Halloween-lys skabe hyggelig uhygge i mørket.

Programmet byder bl.a. på årets store nyhed; Villa Vendetta – Tivolis nye permanente scary house. Og igen i år åbnes det Det Hjemsøgte under Rutschebanen for de allermodigste gæster. Der er naturligvis også rig mulighed for at opleve Halloween med et sus i maven, da forlystelserne kører hver dag.

Der afholdes DM i kæmpegræskar, Monsters Night Out og de fire daglige Halloween-forestillinger med Rasmus Klump er rykket på Plænen. Hver aften venter der et sansebombardement af musik, lys, vand, røg, ild og laserlys over Tivoli Søen og et særligt Halloween-lysshow i Kinaområdet.

Se mere på tivoli.dk

Hvad: Halloween i Tivoli
Hvor: Vesterbrogade 3, København V

Foto: PR

Tag på café og lav dine egne smykker

SMYKBAR på Gammel Kongevej åbnede sidste år i efterårsferien. Det er hurtigt blevet populært – den seneste måneds tid har det været svært at booke et bord i weekenderne. Nu holder SMYKBAR ekstra åbent hver dag hele efterårsferien kl. 10.00-18.00.

SMYKBAR er den første smykkecafé af sin slags. Her kan du hygge dig med familie og venner, mens I skaber jeres egne unikke smykker.

Noah Middelboe (17 år), der har startet smykkecaféen fortæller: ”På SMYKBAR kan man koble helt fra og få en pause fra hverdagen. Vores gæster nyder at kunne sidde i smukke, rolige omgivelser – og at de kan få masser af inspiration til smukke smykker i forretningen eller fra Instagram”.

SMYKBAR er for alle over 8 år – og ikke mindst populært blandt teenagere. Se MigogKbh’s guide til teenagere.

Materialerne er i sterlingsølv eller forgyldt sterlingsølv, og alle får mere end 100 perler at vælge mellem. Man kan vælge at supplere med smukke ferskvandsperler, ædelstene/halvædelstene og vedhæng.

Priserne starter ved 149 kr. for et armbånd og 199 kr. for en halskæde. Læs mere og book bord på smykbar.dk

Hvad: Smykbar
Hvor: Gl. Kongevej 152 A, Frederiksberg
Hvornår: Hver dag kl. 10-18

Foto: PR

Cinemateket i efterårsferien

I efterårsferien byder Cinemateket lige ved Kongens Have både på Kulturnat, filmfestivaler og filmoplevelser for alle aldre.

Til Kulturnatten slår Cinemateket traditionen tro dørene op til en aften med helt unikke filmaktiviteter for hele familien – i år kan du b.la. holde en rigtig Oscar-statuette i hånden, holde din egen takketale og prøve kræfter med den kreative proces bag skabelsen af 3D-karakterer.

For børnene har Copenhagen Short Film Festival i år en mini-festival frem til 17. oktober, og i hele efterårsferien viser Børnebiffen kvalitetsfilm for de mindste såsom “Dronning Numse”, “Hunden Ib”, “Min lille hund Mester”, “Vitello” og den tjekkiske filmperle “Manden der var akrobat”, der kan fejre 60-årsfødselsdag.

For større børn – i alle aldre – viser Cinemateket også tegnefilmsfilmatiseringer, så der kan du (gen-)opleve actionmættede klassikere som “The Mask” og “Batman”.

I Cinematekets kælderetage kan du endda selv prøve kræfter med at lave film i FILM-X-studierne. Læs mere her.

I efterårsferien kører der også film fra hele verden med Spanske filmuger, en portugisisk aften med vinservering og eksperimentalfilm fra Afrika. Og så løber Nordens førende LGBTQ+-filmfestival, MIX Copenhagen, af stablen for 36. år i træk med et bredt filmudvalg, debatter og aktiviteter.

Se mere på dfi.dk/cinemateket/biograf/

Hvad: Cinemateket
Hvor: Gothersgade 55, København K

Foto: PR

Besøg Danmarks Tekniske Museum

Om I er til rumfart, computerspil, energihistorie eller biler og fly, så er der masser at se på Danmarks Tekniske Museum i efterårsferien. Museet har åbent alle dage i ferien med plads til, at hele familien kan få en dejlig dag.

Dyk blandt andet ned i udstillingen GAMER, hvor I får et indblik i en af de mest udbredte fritidsinteresser, nemlig gaming. Dyst i Space Invaders! og Pac-Man, slå en high-score, og vind familiens håneret resten af ferien.

Er I mere til brandbiler og udrykning, så kan I udvalgte dage opleve museets redningsstation helt tæt på. Museets frivillige fra Zonens Redningskorps åbner dørene op og fortæller om udrykning, redninger og andre gode historier.

I kan også få luft i håret og en tur rundt på museets udendørsareal med minitoget, som kører på den 850 meter lange bane med afgang fra stationen ved parkeringspladsen. Togene kører udvalgte dage, men kun hvis det ikke regner.

Se mere på  tekniskmuseum.dk

Hvad: Danmarks Tekniske Museum
Hvor: Fabriksvej 25, Helsingør

Nordhavn. Foto: Rasmus Kramer Schou

Find din indre skattejæger frem og gå på jagt i Nordhavn

I samarbejde med 18 butikker inviterer Århusgadekvarteret til skattejagt for børn og barnlige sjæle i efterårsferien.

Du kan få udleveret et svarark fra 16. oktober hos Fryd & Gammen på Hamborg Pl. 8 i Nordhavn. Her skal det også afleveres senest 24.oktober.

Svar på spørgsmål i de forskellige butikker, og deltag i jagten på de 49 præmier, som har en samlet værdi på over 11.000 kr. Det er gratis at deltage!

Saml de 14 bogstaver fra butikkerne, og løs rebussen – så er du med i konkurrencen om Brunch & Bubbles til 2 voksne og 2 børn hos Fryd & Gammen.

Butikkerne i Århusgadekvarteret glæder sig til at se dig og din familie til efterårsferieløjer i Nordhavn!

Klik her og læs mere om skattejagten

Hvad: Skattejagt i Nordhavn
Hvor: Start på Hamborg Pl. 8, Nordhavn
Hvornår: Fra 16. oktober 2021

Foto: Siw Aldershvile Nielsen, PR

Et drømmeskib og værker af verdens største designere

I verdensberømt arkitektur af Bjarke Ingels finder du M/S Museet for Søfart, hvor du frem til den 28. november kan opleve bl.a. “OCEANISTA – Havet & moden”. Den anmelderroste udstilling, som er anbefalet af VOGUE som must-see udstilling, viser, hvordan havet og søfarten altid har inspireret moden og vores garderobe.

Fra matroskraver og stribede bluser til vilde kreationer af internationale designere som bl.a. Jean Paul Gaultier, Margiela, Philip Treacy og Iris van Herpen. Udstillingen trækker tråde fra high fashion og hverdagstøj til håndværket og søfartshistorien bag udstillet i et farverigt koralunivers. Deltag i en af de gratis introduktioner på udvalgte dage.

Tag børnene gratis med og leg løs i det 400 m2 store maritime legeunivers DRØMMESKIBET. Der er masser af plads til at løbe rundt og til at holde øje med søuhyrer.

I Sømandsværkstedet kan I sammen bygge jeres eget drømmeskib eller selvlysende drømmeakvarium. Eller klæde jer ud som kaptajner og få en sømandstatovering.

I efterårsferien kan man også blive vaskeægte M/S søulk. Se om evnerne rækker til at blive kaptajn, eller om du måske vil gøre dig bedre som messedreng, og få dit helt eget diplom med din nye rang.

Se mere på mfs.dk

Hvad: M/S Museet for Søfart
Hvor: Ny Kronborgvej 1, Helsingør

Foto: Copenhagen Bombay PR

Se Danmarks første Halloween-film i biografen

Tag i biografen og oplev Danmarks første vaskeægte Halloween-film i efterårsferien!

I “Forsvundet til Halloween” er der (u)hygge for hele familien, da søskendeparret Asger og Petra sammen med veninden Esther skal fejre Halloween. Men denne Halloween er ikke som de andre.

Asger og Petra har for nyligt mistet deres far, og det er nu deres første Halloween uden ham. Samtidig er Asger og Esther gledet fra hinanden og har mistet deres gamle venskab, og der er nu lagt op til en anspændt aften i familiens skød. Men da Petra pludselig forsvinder sporløst, må Asger og Esther stå sammen om at finde den forsvundne lillesøster.

De tager ud i den skøre Halloween-aften, og i deres søgen efter Petra støder de på drengen Svend, udklædte zombier, tricktyve og alverdens udfordringer, inden de ender foran det uhyggelige hus, hvor den onde heks bor. Mon det lykkes dem at finde Petra, inden forældrene opdager, at hun er væk?

“Forsvundet til Halloween” er den eneste danske familiefilm i biograferne i efterårsferien, og som Jyllands-Posten skriver, er det både ”sjovt, spændende og rørende”.

Filmen kan ses i biografer over hele landet. Find mere info og billetter til din lokale biograf på forsvundettilhalloween.dk

Hvad: “Forsvundet til Halloween”
Hvor: Biografer over hele landet

Foto: PR

Sjov forhindringsbane for familien

En efterårsdag, som i dag kalder på en tur ud til Urban Ranger Camp, hvor man kan få varmen på den vildeste og sjoveste forhindringsbane!

Inviter vennerne eller hele familien ud til en udfordrende dag i 50 meters højde, hvor i får 3-4 timers topunderholdning. Man behøver ikke at være i en vanvittig fysisk form for at kunne gennemføre Urban High Roping, da der er 28 forskellige aktiviteter fordelt på 4 baner, så man kan udfordre sig selv på et niveau, der passer til ens evner og fysiske form.

Uanset om du er en badass og gennemfører alle fire baner, eller du vælger at stå af undervejs, så har du mulighed for at tage 4 kæmpe svævebaner, som giver jer det sidste sus i maven og fører jer hurtigt tilbage til jorden.

Urban Ranger Camp holder åbent alle ugens dage i uge 42 til kun 395,- pr. person, men hvis du er hurtig kan du booke torsdagstilbuddet til kun 295,- pr. person.

Book din tid lige her

Min. højde for at deltage er 155 cm.

Hvad: Urban Ranger Camp
Hvor: Refshalevej 177, København K

Foto: Morten Hermansen, PR

Danmarks største trampolinpark

Danmarks største trampolinpark ligger ikke langt fra København.

I skal blot køre en tur til Skovlunde, så finder I den.

Stedet hedder Xjump og har ikke blot et hav af farverige trampoliner, men også aktiviteter for børn i alle aldre. Her er blandt andet forhindringsbaner samt alternativ basketball og fodbold.

Børn over 12 år må gerne opholde sig i trampolinparken uden voksne.

Se mere på xjump.dk.

Hvad: Xjump
Hvor: Mileparken 10, Skovlunde

Kulturnatten

Traditionen tro markeres starten på skolernes efterårsferie med Kulturnat i København.

Fredag 15. oktober 2021 slår hundredvis af museer, virksomheder, ministerier, teatre og kulturinstitutioner dørene op for offentligheden og gør det muligt at komme ind bag facaden for at blive klogere på byen.

Se vores guide til Kulturnatten for børn her.

Gratis madkurser ved Broens Gadekøkken

Børn i alderen seks til 12 år kan få lov at styre kødgryderne ved Broens Gadekøkken, når der er madkurser i efterårsferien.

Der prøves kræfter med alt fra italienske sandwich og al dente ravioli til streetfood-favoritter fra Sydamerika, og det er ganske gratis at være med.

”Vi vil gerne vække en nysgerrighed og madglæde hos børnene, så de måske tør kaste sig ud i at smage råvarer og retter, som de ellers ikke ville have smagt,” fortæller Kira Thanning, direktør hos Broens Gadekøkken.

Madkurserne afholdes man-, tirs-, tors- og fredag kl. 15.00-15.45 og igen kl. 16.00-16.45.

Tilmelding her er nødvendig.

Hvad: Madkurser for børn
Hvor: Broens Gadekøkken, Strandgade 95, København K

Glyptotekets projekt LYT! er også for børn. Foto: Ana Cecilia Gonzalez

Lydrejser på Glyptoteket

På Glyptoteket kan hele familien komme på sjove vandringer med lydfortællinger i ørerne.

I kan tage med til øen Serifos, hvorfra I iført bevingede sandaler flyver til verdens ende sammen med den græske sagnhelt Perseus. Her møder I uhyret Medusa, hvis hår består af levende slanger, og I får til opgave at hugge hovedet af hende.

Fortællingens lyd og musik er komponeret af Halfdan E, og historien byder både på en snert af uhygge og et glimt i øjet.

Se mere på glyptoteket.dk.

Hvad: Lydvandring på Glyptoteket
Hvor: Dantes Plads 7, København V

Danmarks største indendørs familieløb

Trænger familien til at få noget motion, kan I deltage i Danmarks største indendørs familieløb.

Det foregår i Hafnia-Hallen 17. oktober, og der er masser af sjove forhindringer undervejs, som udfordrer jer på både motorik, styrke, behændighed og samarbejdsevner.

Der er mulighed for at købe forfriskninger i hallens café.

Prisen er 250 kroner + gebyr for en voksen samt et barn.

Læs mere om løbet her.

Hvad: Hafnia Indoor Challenge
Hvor: Julius Andersens vej 6, København SV
Hvornår: 17. oktober kl. 10

Foto: PR

Slip kreativiteten løs på Gl. Holtegaard

Nord for byen kan ungerne slippe kreativiteten løs med pensel og saks, når Gl. Holtegaard åbner dørene til efterårshygge.

Man kan blandt andet deltage i en sjov workshop og lave sine egne billeder i et geometrisk billedlaboratorium.

Der skal eksperimenteres med både maling og collager, og der er masser af inspiration at hente i museets udstilling.

Vær opmærksom på, at der skal købes billet til workshoppen i forsalg.

Se mere og køb billet på glholtegaard.dk.

Hvad: Gl. Holtegaard
Hvor: Attemosevej 170, Holte