Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Guide: 10 nye restauranter du skal kende

Af Mathilde Mågård Hansen
Bobo Food Studio. Foto PR
Bobo Food Studio. Foto PR

Der er stadig godt gang i byen, hvor der næsten dagligt popper nye restauranter op.

Og vi elsker det.

Find her en oversigt over 10 nye restauranter i København, som du ikke må snyde dig selv for at besøge.


Foto Esmée Instagram

Esmée

Titlen som byens hotteste restaurant lige nu går til Esmée på Kongens Nytorv.

Her er køkkenchef, Andreas Bagh (tidl. Marchal) og restaurantchef Peter Pepke (tidl. Kong Hans Kælder) flyttet ind i Geists gamle lokaler og skabt deres eget sted.

Menuen er fransk og i absolut særklasse, men det er også næsten svært at forvente andet med så stærkt et hold bag.

Stemningen er dog mere nede på jorden, end man måske kunne forvente, med god plads til grin, sjove stunder med vennerne på terrassen, god vin og fantastiske drinks.

Esmée er på alle måder et sted, hvor man gerne vil hænge ud.


Boris Buono på Bobo Food Studio. Foto PR

Bobo Food Studio

Bobo Food Studio er netop åbnet i hotellet, The Socialist, i de smukke lokaler i Bremerholm 6, der tidligere husede Hotel Herman K og Kadeau’s restaurant Roxie.

Køkkenchef er Boris Buono, som har tilbragt de sidste seks år på Ibiza, hvor han har drevet restauranten, Ibiza Food Studio.

Nu er han tilbage i København og tilbereder lækre retter over åben ild af lokale, økologiske råvarer i sæson.

Det foregår i et åbent køkken, som du straks møder, når du træder indenfor i restauranten.

Menuen er bred og rummer både pizza, pasta, skaldyr og bøffer.

Snart udvides der også med en gourmetrestaurant.


Foto PR

Le Jardin

I The Dubliners gamle lokaler i Indre By har den nye restaurant, Le Jardin, slået dørene op.

Her møder Marrakech Marseille i en smuk, farverig indretning, lækker menu – og den fineste udendørs have.

Kom og gå ombord i menuen med 10 serveringer for 595 kr. og 4 glas vin for 550 kr. eller slå dig løs i deres a la carte kort.

Du er også mere end velkommen til at kigge forbi til en enkelt drink eller to inden eller efter maden, for de har også en skøn cocktailbar.

Le Jardin befinder dig lige i smørhullet af det hele, og du kan næsten være sikker på, at stemningen her er helt i top.


Sildemad hos Aamanns Foto Rasmus Kramer Schou

Replik

Nyhavn er måske ikke det første sted, man forbinder med gastronomisk nytænkning for kræsne københavnere.

Men det skal der nu laves om på.

I hvert fald hvis det står til Adam Aamann, som har overtaget forpagtningen af restauranten i Skuespilhuset, der åbner fredag d. 20. august med masser af grøntsager, lokale råvarer og naturligvis smørrebrød.

Bliver du tørstig kan du nyde et lækkert glas rosé på den store grønne, udendørs-bar på træmolen foran den ikoniske bygning med udsigt over havnen.

Køkkenet har et tæt samarbejde med små lokale producenter, som fx Svanholm, Kysøko og Birkemosegård, og en tavlemenu som kommer til at følge den danske sæson.

Gæster vil også kunne finde et stramt kurateret udvalg af Aamanns smørrebrødsklassikere, og til frokost vil man desuden finde et Aamanns særlige ”sildekort”.


Foto PR

Camino

De rå lokaler på Høkerboderne 16B havde sin storhedstid for 4-5 år siden, da køkkenchef, Henrik Jyrk, drev restauranten, KUL, hvor der altid var gang i den.

Nu er lokalerne genopstået lokalerne fra asken (så at sige), for restauranten, Camino, er flyttet ind.

Med masser af ild og en forkærlighed for spansk-franske køkken.

Camino skal være en levende og sjov oplevelse, hvor der er plads til hver en type gæst, både inde og udenfor på den store terrasse.

Restauranten rummer en cocktailbar med plads til både de, der bare ønsker at nyde en enkel cocktail eller to.

Bag baren møder I nogle af landets bedste bartendere, håndplukket til at skabe det bedste til gæsterne.


Foto PR

Bocado

Drøm dig til Spanien og besøg Indre Bys nyeste tapasrestaurant, Bocado.

Her kan du slå dig løs i det store menukort, der rummer både det kolde, det varme, det friterede og selvfølgelig skøn, spansk paella.

Tilføj hertil lidt god vin og et par friske, spanske cocktails.

Menuen er fyldt med regionale autentiske favoritter fra hele Spanien, hvor både Tortillas, Iberico i mange afskygninger og Paella er must-eats.

Vælg enten en af deres menuer med 8 eller 13 serveringer for 395 kr. pr. person eller gå amok i det store menukort og sammensæt jeres helt eget festmåltid.


Foto PR

Candence

Det australske makkerpar, André Rossi og Rhys Howell-Morgan, der står bag The Sixteen Twelve i Jægersborggade, er kommet til Carlsberg Byen med en ny brunchrestaurant og bageri ved navn Cadence.

Her drømmer de om at udfordre den københavnske brunchscene med blandt andet fermentering og langt sundere elementer på tallerkenen.

Brunch er traditionelt set en social anledning, hvor maden har en central rolle.

Den traditionelle danske brunch er typisk en variation af de samme elementer, fx æg, bacon, ost og brød. Ofte blandet sammen på én tallerken.

Brunch er en fantastisk anledning til at mødes, men det skal være en sjov og spændende madoplevelse.

Brunch-tallerkenen har brug for nytænkning og håndværk for at blive løftet som en selvstændig ret med mere finesse. Det er grundlæggende idéen bag det, vi laver,” siger André Rossi.


Foto Mathilde Mågård Hansen

Bar Sushi

Er du glad for sushi, så skal du en tur forbi Nørrebros Runddel.

Ikke langt herfra er Bar Sushi nemlig åbnet i starten af året.

Bar Sushi er allerede godt kendte fra både Fyn og Jylland, men restauranten på Nørrebro er deres første i København.

Sushien bliver frisklavet i det åbne køkken, som du også har udsigt til, hvis du vælger at spise i restauranten.

Udvalget er ret stort med både kolde og varme retter, poké bowls og rispapirsruller.

Og så smager det hele bare super lækkert.


Foto PR

Plin

Københavnerne elsker det italienske køkken, og hos MigogKbh er vi absolut ingen undtagelse.

På Sankt Annæ Plads centralt i Indre By er der hen over sommeren åbnet en ny italiensk restaurant, som formår både at være skarpe i køkkenet, på vinkortet og når det kommer til deres priser.

Du slipper nemlig bare 600 kr. for seks velsmagende retter.

Bag Plin finder du Luca Zelante, som har masser af erfaring flere Michelin- og toprestauranter i København.

Han er uddannet kok men har også taget en sommelier uddannelse oveni, så han kan lidt af det hele.


Osteria Nana Foto Mathilde Mågård Hansen

Osteria Nana

På Store Kongensgade i Indre By er der åbnet en ny italiensk perle, og her er på alle måder stamsted-potentiale.

De disker nemlig op med alle de bedste italienske klassikere, som blandt andet inkluderer en burrata-bar og helt genial pasta.

Navnet er Osteria Nana, og det er bare med at komme ned og få besøgt dem – det er nemlig helt fantastisk.

Læs mere om MigogKbhs besøg her.

Del artikel

Andre læser også