ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Guide: 5 nye spisesteder du straks bør besøge

Af Mathilde Mågård Hansen
Restaurant ISSEI. Foto PR
Restaurant ISSEI. Foto PR

København er fyldt med lækre restauranter, og hver gang man vender sig om, er der åbnet et nyt.

Nøj, hvor er vi egentlig heldige her i byen.

Vi tipper til fem nye spisesteder, der alle er et besøg værd.

Lige fra cremet pasta, et spændende fusionskøkken og en gammel perle i Nyhavn.

Velbekomme!

ISSEI. Foto PR

ISSEI

Hvad får man, når man kombinerer det bedste fra Peru og Japan med et par cocktails?

Svaret er restauranten ISSEI, der åbnede i efteråret på det ikoniske Hotel Radisson på Vesterbro.

Køkkenchef er Christian Paradisi (tidl. UMAMI), og han har sat sig for at give den københavnske madscene en helt ny international tilføjelse.

Fusionskøkkenet, med navnet Nikkei, kom til da skibet Sakura Maru rejste fra Japan til Peru i 1899, og medbragte folk der skulle arbejde på sukkerplantagerne. 

Med om bord havde den japanske besætning medbragt deres favoritopskrifter og ingredienser hjemmefra. 

Da de medbragte varer slap op begyndte de rejsende efterfølgende at lave samme retter og opskrifter blot med peruvianske råvarer. Dermed opstod Nikkei.  

Både det peruvianske og japanske køkken har en forkærlighed for fisk, hvilket betyder, at der hos ISSEI bydes på traditionelle retter som sashimi, hvor peruvianske råvarer – majs, kartofler, lime og chili – tilfører nye smagsvarianter til den traditionelle japanske mad. 

Det smager mindst lige så godt som det lyder, og så er restauranten ovenikøbet meget indbydende – og har en virkelig god cocktailbar.

Hvad: Restaurant ISSEI
Hvor: Radisson Collection Hotel Royal, Hammerichsgade 1, 1611 København V

Hello Pasta. Foto Mathilde Mågård Hansen

Hello pasta 

Skal det være uformelt? Men samtidig smage rigtig godt?

Så skal du besøge den nye pastabar i Grønnegade.

Hos Hello Pasta kan du vælge imellem fem forskellige pastaretter, der bl.a. tæller carbonara, funghi truffle og en særlig sæsonbestemt pasta.

Prisen er er 110-130 kr. og så kan der tilkøbes forskellige toppings som for eksempel burrata, pesto eller ekstra parmigiano.

Alle råvarer kommer fra Italien. Lige fra pasta, saucer og ost.

For uanset hvor meget man gerne ville det, så kommer en tomatsauce aldrig til at smage på samme måde med danske tomater som med de italienske solmodne af slagsen.

Det hele bliver tilberedt af dygtige kokke i Italien og transporteret direkte til Grønnegade, hvor du kan smage på godterne.

Og godt – det smager det altså.

Husk endelig at bestille en dessert fra deres tiramisu-bar. Ja, det er en ting!

Hvad: Hello Pasta
Hvor: Grønnegade 35, 1107 København K

Restaurant Levi. Foto Alastair Philip Wiper Studio

Levi

I Ny Østergade er der åbnet en ny gourmetrestaurant.

Hiver den en Michelinstjerne hjem ved næste prisuddeling, så overrasker det os ikke.

Køkkenet på Levi er en fusion mellem det italienske og det japanske. Det giver selvsagt nogle helt unikke smagssammensætninger, som man ikke kan opleve andre steder i København.

Bag restauranten står Peter Trauboth (tidl. rådgiver for Alchemist og Geranium), Jesper Boelskifte (tidl. MASH, Le Sommelier og Umami) og Mikkel Glahn (tidl. MASH), der sammen havde en ambition om at tage den københavnske gå-ud-scene et niveau op.

De kører a la carte, men skal du have den fulde oplevelse, så er det deres Omakase-menu, som du skal springe ud i.

Her overlader du spisepindene til kokken, der i løbet af aftenen præsenterer dig for alle de vigtigste smage, der præger deres køkken. 

Det er ikke kun mad og indretning, der er helt oppe at ringe på den nye restaurant i Ny Østergade.

De kører nemlig et serviceniveau, der er noget udover det sædvanlige.

Og det er ikke gået ubemærket hen, for en af de tre medstifter, Jesper Boelskifte, har netop vundet årets Jan Restorff-pris for service udover det ekstraordinære til den store White Guide-prisuddeling i København.

Med så mange dygtige sommelierer i baglandet har vinene naturligvis fået en kæmpe plads, men undervejs i omakasen støder du også på andre interessante drikke som for eksempel sake, der sætter en stor fed streg under de japanske tråde.

Hvad: Levi
Hvor: Ny Østergade 24, 1101 København K

Cap Horn. Foto PR

Cap Horn

I Nyhavn ligger der mange gamle perler. Cap Horn er en af dem.

Men der er sket noget det sidste stykke tid, for køkkenet har fået en gevaldig opgradering i form af en ny køkkenchef.

Det er Nikolaj Skammeritz Jelsbech (tidl. Ruths Hotel og KUL), der er kommet bag gryderne, og han kan altså finde ud af at lave mad, der smager så englene synger.

Køkkenet er baseret på danske og lokale råvarer men serveret i den franske bistro-stil, som altid er et hit.

En 4-retters menu koster 595 kr., og det er uden sammenligning noget af det bedste du kan få i byen lige nu til den pris.

Hvad: Cap Horn
Hvor: Nyhavn 21, 1051 København K

Juju. Foto PR

Juju

I Clous gamle lokaler på Øster Farimagsgade har kokken Kristian Baumann (tidl. 108) åbnet et nyt koreansk spisested.

Med på holdet hos Juju har han sin nye køkkenchef Youngjin Kim (tidl. Mielcke og Hurtigkarl), der på samme måde som Kristian Baumann nu tager et skridt i den modsatte retning af fine dining.

De to dygtige herrer er gået sammen om at kombinere de traditionelle smage fra deres koreanske ophav men med mere moderne og lokale ingredienser.

Det betyder bl.a. lækkerier som chicken wings, mandoo, nudler og andre gode sager på menuen.

På Juju ligger priserne på de enkelte retter fra bare 65-250 kr., og hele menuen er opbygget som et meget delevenligt a la carte-kort.

Hvad: Juju
Hvor: Øster Farimagsgade 8, 2100 København Ø

Del artikel