MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Guide: Beskyt dit hjem mod vandskader – og opdag dem i tide

Af Annoncør

Hvordan undgår du vandskader på din ejendom?

Spørgsmålet byder sig, da skader på vandrør og problemer med fugt tit dukker op eller forværres i boliger landet over under årets kølige og våde sæsoner.

Hvor du uden tvivl kender almene gode råd om fx at lufte ud efter bad for ikke at lade vanddamp ophobe sig i hjemmet, så er andre slags forebyggelse ikke så udbredte.

Annoncørbetalt indhold leveret af J-holm.dk

Maling af vinduer værner mod fugtopsamling

At beskytte vinduerne er et godt sted at starte, da de netop er udsat for fugt. Nøgleordet her er maling, da det at male vinduets sprosser/ramme regelmæssigt værner mod krakelering, der samler fugt over tid. Maling af vinduer i København, Gentofte, Hvidovre og Nordsjælland er det heldigvis nemt at finde tilbud på. Med styr på det kan du gå videre til øvrig forebyggelse.

Hvad kan du gøre udendørs?

Har du udendørs vandhane, bør du undgå frostsprængte rør ved fjerne vandslanger fra haner, da stående vand i slangerne kan fryse til. Tagrender skal du tømme for blade, så vandet fra nedbør får fri passage ned til jorden. Derved holder du nemlig vandskaderne fra oven stangen.

Lær at opdage lækager i hjemmet

Ofte vil vandskader ikke være synlige, fx hvis vi taler skader på nedgravede rør forårsaget af trærødder eller skader på rørværk i væggene som følge af for højt vandtryk. Her er der et par ting, du kan gøre for at få en idé om, hvordan det står til med vandforsyningen derhjemme.

Ved at se på dit opgjorte vandforbrug og sammenligne det over tid kan du gøre dig en god idé om, hvorvidt en skade et eller andet sted fører til, at vand går tabt. Vandsensorer installeret rundt omkring i hjemmet kan desuden alarmere dig, fx via app, hvis der er en lækage i huset.

Del artikel

Andre læser også