ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Guide: De her forsikringer til boligen bør du overveje

Af Annoncør

Hvilke forsikringer kan du tegne, du måske ikke har tænkt på allerede? Nu kan hver forsikring koste dig en ikke ubetydelig årlig præmie, så du tøver måske med at oprette andet end ulykkesforsikring, der fx dækker i tilfælde af personskader med evt. vedvarende mén.

Annoncørbetalt indhold leveret af: almbrand.dk.

Imidlertid kan du gøre dig selv en stor tjeneste ved at tegne forsikring, der dækker skader forårsaget af mangler og skader på indbo.

Ejerskifteforsikring for at være garderet ved ukendte fejl og mangler

Agter du at erhverve ny fast ejendom inden for den nærmeste fremtid, burde du forud for køb sørge for at tegne en ejerskifteforsikring. Med ejerskifteforsikring er du på den sikre side, hvis nu fejl og mangler ved boligen, der var ukendte ved købet og har potentiale til at volde stor skade, opdages efter overtagelse af huset. Forsikringen gælder også skader, der ikke var nævnt i tilstandsrapporten.

Husk en husforsikring til at dække ved de pludselige skader

Du kan også overveje en husforsikring, der dækker vidt forskellige skader. Hvor ejerskifteforsikring tager højde for skader, hvis årsag findes i eksisterende fejl og mangler, er en husforsikring orienteret mod evt. fremtidige (og pludselige) skader forårsaget af fx lynnedslag, storm og frostsprængninger.

Visse ting, der ikke er skader, kan de også dække. Fx sagsomkostninger til private retssager, hvis du bliver trukket i retten af naboen. Visse aftaler dækker også skader forårsaget af indbrud og påkørsel.

Hvad med en forsikring til dit fritidshus?

Har du sommerhus eller måske et kolonihavehus, ville en fritidshusforsikring være aktuel. Sådan én dækker for så vidt mange af de samme ting som husforsikringen, bare i forhold til fritidshuse og ikke helårsboliger. Du kan således blive forsikret mod fx el-skader forårsaget af kortslutning og snetryk, og med diverse tilvalgsdækninger kan du beskytte fritidshusets indbo, hvilket nok giver ro i sindet.

Del artikel