Guide: Det kan du lave i København mellem jul og nytår

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: Unsplash.com
Foto: Unsplash.com

Fyrværkerifestival i Tivoli

Hvis du er typen, der ikke kan vente til nytårsaften med at sukke ”uuuh”, ”aaah” og ”nøøøj” med øjnene rettet mod nattehimlens farveladeeksplosioner, så skal du slå vejen forbi gode, gamle Tivoli.

Her afholder man – traditionen tro – en stor fyrværkerifestival i dagene mellem jul og nytår. Nærmere bestemt den 25. og 26. december, samt den 31. december.

Læs mere her.

Hvad: Fyrværkerifestival 2018
Hvor: Tivoli
Hvornår: 25. og 26. december kl. 20:45, samt 31. december kl. 23:00
Hvor meget: Gratis efter entréen til Tivoli er betalt. For dem på stramt budget kan fyrværkeriet også skimtes uden for havens mure.
Hvordan: Hold dig opdateret om eventuelle aflysninger på Tivolis Facebook-side


Han Duo Podcast

Lars Mikkelsen møder podcast-nørder

Er du spil-, film- eller serienørd, bør du besøge Bremen Teater den 27. december, hvor podcasten ”Han Duo” kan opleves live.

Værterne Jacob Ege Hinchely og Elias Eliot ser tilbage på året, der gik, og de får fint selskab af skuespiller Lars Mikkelsen, som vil fortælle om sine roller i både ”Sherlock”, ”House of Cards”, ”Star Wars Rebels” og den kommende serie ”The Witcher”.

Billetpriserne starter på 70 kr.
Læs mere her.

Hvad: Han Duo
Hvor: Bremen Teater, Nyropsgade 39-41, København V
Hvornår: 27. december kl. 20
Hvor meget: 70-130 kr. Køb billet her. 


Foto PR Røde Hest

Gå amok i østers

Den nyåbnede spisebar Røde Hest på Vesterbro introducerer et nyt koncept i denne uge. Navnet er ”Oyster Cult”, og som de fleste skaldyrsfans nok kan regne ud, er det østers, det hele handler om.

Her kan du smage på forskellige slags østers, som alle findes ved de franske kyster. Prisen er 20 kr. per stk, og mens du smager, kan du høre østersentusiasten Victor Monchamp fortælle.

Der kan købes både bobler og vin fra 45 kr., og hvis du vil købe østers eller champagne med hjem til nytårsmiddagen, er der selvfølgelig mulighed for det.

Hvad: Oyster Cult
Hvor: Røde Hest, Sundevedsgade 4, København V
Hvornår: 27. og 28. december fra kl. 16


Kardemomme By

Teaterklassiker for hele familien

År efter år spilles der ”Folk og røvere i Kardemomme By” på Bellevue Teatret op til jul, og for første gang kan forestillingen nu også opleves mellem jul og nytår. Endda med en helt særlig herre i rollen som røveren Jesper.

Allan Mortensen var med for første gang for 34 år siden og senest i 1996, og nu er han atter at finde i den traditionsrige forestilling, hvor han lister sig af sted på tå sammen med Kasper og Jonatan.

Forestillingen er anbefalet til børn på tre år eller ældre, og uden for Bellevue Teatret kan man hilse på en levende kamel og et æsel.

Læs mere og køb billet her. 

Hvad: ”Folk og røvere i Kardemomme By”
Hvor: Bellevue Teatret, Strandvejen 451, Klampenborg
Hvornår: 27., 28. og 29. december


Torvehallerne østers

Torvehallerne går i fisk

Det er ikke kun på Vesterbro, du kan spise dig mæt i havets godter. Torvehallerne går helt i fisk i anledning af nytår, og det betyder, at spisekammeret midt i byen fredag, lørdag og søndag byder på et stort fiskemarked.

Det er her, du skal skaffe den flotte nytårstorsk eller kaviar og friskkogte hummere, når gæsterne skal imponeres på årets sidste aften. Der er åbent fra kl. 10 til 15 alle tre dage.

Hvad: Fiskemarked
Hvor: Torvehallerne, Frederiksborggade 21, København K
Hvornår: 29.-31. december kl. 10-15