Guide: Her er 6 steder med overdådig gløgg i København

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Hotel d'Angleterres gløgg Foto Rasmus Kramer Schou
Hotel d'Angleterres gløgg Foto Rasmus Kramer Schou

Opdateret d. 23. november 2020.

December er lige om hjørnet, og det er altså ensbetydende med gløgg.

Det burde stå i grundloven.

Vi har taget én for holdet og fundet 6 gode kandidater til Københavns bedste gløgg, der alle emmer af julestemning (og stærk alkohol).


Noorbohandelen Foto Rasmus Kramer Schou

Noorbohandelen

Torvehallerne afholder hvert år (det uofficielle) DM i gløgg.

Noorbohandelen, som har plads i Torvehallerne, løb igen, igen med sejren på “hjemmebane” i 2019.

For andet år i træk.

De bruger en base af kraftig rødvin med de næsten obligatoriske julekrydderier; kardemomme, allehånde, kanel og nelliker. Men for at pimpe den godt op har de også iblandet calvados, vodka og mørk rom.

Hele denne essens har de sørme også lagt på egetræsfade i et år, så den opnår en mere kompleks af rund smag.

Hvor: Frederiksborggade 21, 1360 København K


Foto Rasmus Kramer Schou

R Vinbar

Kokken Bo Jacobsen er af den gamle skole.

Både når det kommer til mad og især gløgg. Her er mantraet, at en gløgg skal smage af noget, så det gør den på R Vinbar.

Det er ikke officielt, men rygtet siger, at Bo laver byens stærkeste gløgg, dog uden at gå på kompromis med smagen.

Cognac, portvin, snaps udgør grundstammen og masser af julekrydderier samt chili og ahornsirup gør den rundere.

Den serveres med hans kone, Lisbeths, hjemmebagte brunkager.

Hvor: Gammel Mønt 14, 1117 København K


Foto Rasmus Kramer Schou

Marchal

Hotel d’Angleterres Michelinrestaurant, Marchal, står for gløggen hos det fornemme hotel.

De har to slags – den røde som selvfølgelig er baseret på rødvin og serveres med pebernødder, og så den ikoniske hvide, som passer i farven til facaden – som også hvert år er pyntet gevaldigt op – som serveres med en sneboldskonfekt.

Opskriften er super hemmelig, selvom mange gæster har forsøgt at lokke den ud af kokkene.

Man kan selvfølgelig sidde ude under varmelamperne på Marchals store terrasse og følge med i livet på Kongens Nytorv, eller man kan trække indenfor i baren eller måske helt op foran pejsen, hvor man i dybe bløde sofaer kan få skuldrene helt ned.

Hvor: Kongens Nytorv 34, 1050 København K


Foto PR

Bistro Central

Det er lidt som om, at området omkring Kongens Nytorv er blevet sådan et gløgg-mekka.

Men altså, findes der noget meget hyggeligere end at sidde ude under en varmelampe og nyde synet af de mange julelys, mens man varmer sig på et glas gløgg efter en dags juleshopping? Nej vel?

På hyggelige Bistro Central laver de også et rigtig godt bud på byens bedste, og de har samtidig skruet helt op for hyggen både inde og ude, så det bliver næsten helt svært ikke at komme i julestemning.

Hvor: Ny Østergade 20, 1101 København K


Foto Rasmus Kramer Schou

Hviids Vinstue

Hvert år serverer Hviid Vinstue 8.000 liter gløgg.

De startede traditionen helt tilbage i 1954 – og som alle år, ryger det første glas gløgg over bordet kl. 11 den 11. november.

Gode ting tager som bekendt tid og Hviids gløgg begynder sit liv helt tilbage i maj.

Her mikses rødvin og portvin med julekrydderierne samt rosiner.

Senere bliver den toppet op med cognac samt mørk rom og smagen dermed forfinet.

Den lavloftede smuglerkro dufter af gamle dage, og her er altid trængsel og alarm – lige som det skal være.

Hvor: Kongens Nytorv 19, 1050 København K


Foto PR

Ewalds Bistro

Skal julestemningen helt i top, så skal du et smut forbi Frederiksberg.

Her laver de nemlig også en helt anstændig gløgg.

Nærmere præcist finder du den hos Ewalds Bistro, som er en dejlig, fransk bistro med alt, der hører til.

I december inkluderer det altså også gløgg og æbleskiver, og de får vores bedste anbefalinger med på vejen.

Hvor: Allegade 24A, 2000 Frederiksberg


Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt.
Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.