MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Guide: Her er 8 steder med overdådig gløgg i København

Af Mathilde Mågård Hansen
Hotel d'Angleterres gløgg. Foto: Rasmus Kramer Schou
Hotel d'Angleterres gløgg. Foto: Rasmus Kramer Schou

Opdateret d. 29. november 2021.

December er lige om hjørnet, og det er altså ensbetydende med gløgg.

Det burde stå i grundloven.

Vi har taget én for holdet og fundet otte gode kandidater til Københavns bedste gløgg, der alle emmer af julestemning (og stærk alkohol).


Noorbohandelen Foto Rasmus Kramer Schou

Noorbohandelen

Torvehallerne afholder hvert år (det uofficielle) DM i gløgg.

Noorbohandelen, som har plads i Torvehallerne, løb igen, igen med sejren på “hjemmebane” i 2019. For andet år i træk.

I 2021 fik de en flot og meget velfortjent 2. plads i et ekstraordinært stærkt felt.

De bruger en base af kraftig rødvin med de næsten obligatoriske julekrydderier; kardemomme, allehånde, kanel og nelliker. Men for at pimpe den godt op har de også iblandet calvados, vodka og mørk rom.

Hele denne essens har de sørme også lagt på egetræsfade i et år, så den opnår en mere kompleks af rund smag.

Hvor: Frederiksborggade 21, 1360 København K


Foto Rasmus Kramer Schou

R Vinbar

På Gammel Mønt ligger der en vinbar af den helt gammeldags af slagsen.

Her er nemlig klassisk bordservering (ikke noget med at rende frem og tilbage fra bordet), og betjeningen har en viden om vin, som de færreste kan prale af.

R Vinbar er tidligere ejet af ægteparret Lisbeth og Bo Jacobsen (tidl. Restaurationen), og det er ikke officielt, men rygtet siger, at Bo laver byens stærkeste gløgg, dog uden at gå på kompromis med smagen.

Selv uden ægteparret er mantraet nu stadig, at en gløgg skal smage af noget – så det gør den på R Vinbar.

Cognac, portvin, snaps udgør grundstammen og masser af julekrydderier samt chili og ahornsirup gør den rundere.

Hvor: Gammel Mønt 14, 1117 København K


Foto Rasmus Kramer Schou

Marchal

Hotel d’Angleterres Michelinrestaurant, Marchal, står for gløggen hos det fornemme hotel.

De har to slags – den røde som selvfølgelig er baseret på rødvin og serveres med pebernødder, og så den ikoniske hvide, som passer i farven til facaden – som også hvert år er pyntet gevaldigt op – som serveres med en sneboldskonfekt.

Opskriften er super hemmelig, selvom mange gæster har forsøgt at lokke den ud af kokkene.

Man kan selvfølgelig sidde ude under varmelamperne på Marchals store terrasse og følge med i livet på Kongens Nytorv, eller man kan trække indenfor i baren eller måske helt op foran pejsen, hvor man i dybe bløde sofaer kan få skuldrene helt ned.

Hvor: Kongens Nytorv 34, 1050 København K


Foto Rasmus Kramer Schou

Hviids Vinstue

Hvert år serverer Hviid Vinstue 8.000 liter gløgg.

De startede traditionen helt tilbage i 1954 – og som alle år, ryger det første glas gløgg over bordet kl. 11 den 11. november.

Gode ting tager som bekendt tid og Hviids gløgg begynder sit liv helt tilbage i maj.

Her mikses rødvin og portvin med julekrydderierne samt rosiner.

Senere bliver den toppet op med cognac samt mørk rom og smagen dermed forfinet.

Den lavloftede smuglerkro dufter af gamle dage, og her er altid trængsel og alarm – lige som det skal være.

Hvor: Kongens Nytorv 19, 1050 København K


Foto Hahnnemanns Køkken Facebook

Hahnnemanns Køkken

Hos Hahnemanns Køkken på Østerbro er gløggen naturligvis (ligesom alt andet) økologisk.

Den er dejlig rund i smagen og krydret med bl.a. stjerneanis, kardemomme og muskatnød.

Ikke for meget og ikke for lidt – og helt perfekt til dig, som måske stadig arbejder på dine gløgg-smagsløg.

Nyd den her på Sankt Kjelds Plads eller tilbered den hjemme hos dig selv. Den økologiske gløggekstrakten kan nemlig købes i deres delikatessebutik til bare 38 kr.

Hvor: Sankt Kjelds Plads 14, København Ø


Foto PR

Ewalds Bistro

Skal julestemningen helt i top, så skal du et smut forbi Ewalds Bistro på Frederiksberg.

Her laver de nemlig også en helt anstændig gløgg, der er særligt god til alle vinelskerne.

Deres gløgg er nemlig stadig med spice og krydderier, som vi kender det, men vinen har fået lov til at fylde mere, end vi traditionelt ser det.

Senest har de vundet en flot 3. plads til det uofficielle DM i gløgg ved Torvehallerne i november og blev derudover vinder af Folkets pris ved selv samme konkurrence.

Hvor: Allegade 24A, 2000 Frederiksberg


Foto Europa 1989 Facebook

Café Europa 1989

Gløggen på Café Europa på Amagertorv er næsten blevet helt legendarisk.

Den bliver frigivet hvert år d. 11/11 kl. 11.11.11 – bare hvis du skulle glemme datoen. Nu kan du den i hvert fald til næste år.

Den laver den både i en hvid og en rød version, der selvfølgelig serveres med store, flotte brunkager.

Café Europa holder åbent helt frem til d. 23. december, så det er er oplagt sted at slubre et dejligt varmt glas gløgg efter en lang dag med julegaveindkøb i Indre By.

Hvor: Amagertorv 1, 1160 København K


Er du ikke til gløgg, så anbefaler vi også gerne et glas vin på Camino. Foto Camino Facebook

Camino

Skal du have en gløgg, der skiller sig lidt ud fra de andre, så er Camino i Kødbyen dit sted (tidl. Restaurant KUL).

De laver den nemlig på lige dele rosé og vermouth, så den er lidt mere forfriskende end en klassisk mørk gløgg. Måske man endda kan kalde den en smule sommerlig? Den falder i hvert fald lige i vores smag.

Den serveres dog stadig varm med masser af tranebær, og så er den smagt til med flere varme krydderier som for eksempel kardemomme.

Nyd den udenfor under varmelamperne med udsigt til den altid festlige kødby eller indtag en af pladserne i baren indenfor.

Hvor: Høkerboderne 16B, 1712 København V


Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt.
Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.