MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Guide: Her er 5 af de bedste takeaway steder på Amager

Af Kaspar Mørk Arianto
Bagdøren Takeaway - Foto: PR
Bagdøren Takeaway - Foto: PR

Fra hippe Islands Brygge til pulserende Amagerbrogade og videre ud til Ørestads smukke men lidt vindomblæste bygningskarréer. Ja, Københavns favorit-ø spænder bredt, og det gælder ikke kun geografi, men også gastronomi. MigogKbh guider til fem fede steder, hvor du kan hente maden med hjem til familiemiddagen på en hverdag eller til søndagstømmermændene på sofaen.

Magasasa

I vores bog står restaurantfamilien Magasasa bag nogle af Københavns aller bedste og mest autentiske, kinesiske madoplevelser.

Hvad der startede som et lille, undseeligt spisested på Vesterbro med tvivlsom indretning opvejet af fænomenale retter har siden udviklet sig med mere storbycool filialer både i Kødbyen, på Vesterbrogade og ikke mindst Amagerbrogade.

Mens flere af de andre Magasasa-restauranter har specialiseret sig i dim sum, fusions-mad og cocktails, så er afdelingen på Amager inspireret af ”dai pai dong”. Det er betegnelsen for Hong Kongs gadekøkkener, der er garant for herlige wok- og nudelretter serveret i en travl atmosfære til fair priser.

Det gør da også, at det ofte kan være svært at få bord på Magasasa Amager, men løsningen ligger heldigvis lige for: Hele menukortet fås også to go.

I den forbindelse kommer her et par anbefalinger: Du må ikke snyde dig selv for det sprøde, braiserede svinekød med mørk soja, forårsrullerne med andeconfit og den stærkt krydrede ”Mapu Tofu” med hakket oksekød. Ren gastronomisk lykke direkte fra Silkevejen til Amagerbrogade.

Kontakt: www.magasasa.dk/amagerbrogade
Placering: Amagerbrogade 44, 2300 København S

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af MyThy Huynh (@mightyinthemitten) den

Læs også: Her er fem af de bedste takeaway steder i Indre By

Hatoba

Islands Brygges foretrukne fiskepusher har allerede en plads i vores store guide til Københavns bedste sushirestauranter, men kærligheden er så stor, at Hatoba ikke kan udelades i vores takeaway-guide til postnummer 2300.

Her laver man både sushi, der følger de traditionelle, japanske opskrifter og sushi, der i al sin flamboyante fyrighed kombinerer uventede elementer og smages til med delikate dressinger.

På samme måde inkorporeres alverdens krydderier og krydderurter med det klare mål at skabe nye og spændende smagsudtryk, som udvider din sushihorisont i en tid, hvor den klassiske California Roll og tun-nigiri ikke længere slår til.

Vælg en af takeaway-kortets forkomponerede menuer, eller sammensæt din egen. Vi kan i hvert fald varmt anbefale at du prøver de fænomenale rispapirruller med softshell-krabbe og wasabimayo.

Hatoba benytter udelukkende tunfisk med ”Friend of the Sea”-certificering, ligesom laksen stammer fra norsk opdræt med stærkt formindsket dioxinindhold til følge. Du kan med andre ord forvente god smag i munden på flere måder, når du henter din rå fisk to go på Bryggen.

Kontakt: www.hatoba.dk
Placering: Islands Brygge 9, 2300 København S

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Hatoba Sushi (@hatobasushi) den

Læs også: Her er fem af de bedste takeaway steder på Vesterbro

Rasoi

I bunden af Bjarke Ingels’ nyskabende bygning VM-bjerget, der består af et farvestrålende parkeringshus klædt i alpe-motiv og lejligheder med hver sin egen have på toppen, finder du den indiske Restaurant Rasoi.

Rasoi betyder “køkken” på indisk, men stedet byder på mere end bare mad. Her får du rendyrket gastronomisk kærlighed lavet fra bunden efter autentiske opskrifter. Man man mærke, at der er lagt sjæl og hjerte i tilberedningen, og resultatet får smagsløgene til at bryde ud i Bollywood-dans. Så har vi vist ikke sagt for meget.

Rasoi var blandt de første ”hverdagsrestauranter”, som spottede idéen med at indtage Ørestad uden for shoppingcentret Field’s trygge rammer. Lidt hengemt under metroens højbane slog restauranten allerede tilbage i 2013 dørene op til stilsikre lokaler med slidte træplanker på væggene, moderne designerstole og et varmt lys fra glødepærerne.

Det er et oplagt sted at spise inden turen i DR’s Koncertsal eller Royal Arena, men i forbindelse med denne guide er det oplagt at nævne, at Rasois takeaway-kunnen også sidder lige i skabet.

Hvis du er til stærk mad, må du ikke gå glip af deres lille ekstraudvalg af Sydindiske specialiteter som f.eks. Chicken Tamil Nadu og Lamb Rogan Josh.

Kontakt: www.rasoi.dk
Placering: Ørestads Boulevard 55B, 2300 København S

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Rasoi Copenhagen (@rasoicopenhagen) den

Læs også: Her er fem af de bedste takeaway steder på Østerbro

Bagdøren

I vores store guide til Amagers bedste caféer kunne vi ikke undgå at inkludere Café Alma i Isefjordsgade ved Islands Brygge, hvis elegante indretning sender dig direkte på tur til Vestbredden i Paris med grågrønne metrofliser på væggene, cognacfarvede lædersofaer og dinglende designerlamper.

Men den frankofile café driver desuden en takeaway-biks lige rundt om hjørnet i Egilsgade ved navn Bagdøren. Her kan du få en håndfuld meget forskelligartede burger, der dog har det til fælles, at de er greasy på den helt rigtige måde.

Du bestemmer selv, om du er til en flækket bolle fyldt med crispy chicken, pulled pork, hakket oksekød eller plantebøf. Hertil kan du bestille en række side-orders frisk fra frituren, sunde salater og en række forskellige dips.

Selvom Bagdøren er et lille sted, er det værd at bemærke den detaljeorienterede og hippe indretning med slagterfliser på væggene, bestillingsdisk klædt i træpaneler og ikke mindst den store kølemonstre i rustfrit stål fyldt med flasker lige til at tage med i posen, når ungerne (eller tømmermændene?!) kræver burgerkost til frokost eller aften.

Kontakt: www.cafealma.dk/bagdøren
Placering: Egilsgade 22, 2300 København S

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Café Alma (@cafealma) den

Læs også: Her er fem af de bedste takeaway steder på Nørrebro

Gorm’s i Field’s

Trods navnet kan man godt tillade sig at sige, at Gorm’s føles som lidt af et break fra Field’s; Ørestads store og på sine måder lidt afvisende shoppingcenter, der kun underholder sine gæster indadtil, men ikke åbner op mod det omkringliggende byliv.

Det udfordrer Danmarks pizzakongge nr. 1 – den gæve og glade bornholmer Gorm Wisweh – med den største filial af sin storbylækre pizzakæde til dato. Hele 200 gæster kan sidde ved langborde og i et specialt etageopbyggget auditorium.

Gorm’s i Field’s ligger på mezzaninplan i den store tilbygning til centret, der for et par år tilbage blev opført for at gøre plads til en Nordisk Film Biograf. Et oplagt sted at spise inden koncerten eller e-sports-kampen i Royal Arena.

Dog handler det nu om takeaway, og det er intet under at Gorm’s pizzaer med sine sprøde bunde og kvalitetsfyld er blevet et hit to go. Dertil kommer forskellige salater og snacks, samt de populære ”pizzaklappere”, som dækker over en halv pizza foldet på midten med salat og dressing.

Sidstnævnte er et oplagt valg til frokosten på shoppingfarten eller leveret til døren med JustEat.

Kontakt: www.gormspizza.dk/restauranter/fields
Placering: Ørestads Boulevard 102B, 2300 København S

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Gorm’s (@gormspizza) den

Del artikel

Andre læser også