Guide: Her er 5 af de bedste takeaway steder på Amager

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Bagdøren Takeaway - Foto: PR
Bagdøren Takeaway - Foto: PR

Fra hippe Islands Brygge til pulserende Amagerbrogade og videre ud til Ørestads smukke men lidt vindomblæste bygningskarréer. Ja, Københavns favorit-ø spænder bredt, og det gælder ikke kun geografi, men også gastronomi. MigogKbh guider til fem fede steder, hvor du kan hente maden med hjem til familiemiddagen på en hverdag eller til søndagstømmermændene på sofaen.

Magasasa

I vores bog står restaurantfamilien Magasasa bag nogle af Københavns aller bedste og mest autentiske, kinesiske madoplevelser.

Hvad der startede som et lille, undseeligt spisested på Vesterbro med tvivlsom indretning opvejet af fænomenale retter har siden udviklet sig med mere storbycool filialer både i Kødbyen, på Vesterbrogade og ikke mindst Amagerbrogade.

Mens flere af de andre Magasasa-restauranter har specialiseret sig i dim sum, fusions-mad og cocktails, så er afdelingen på Amager inspireret af ”dai pai dong”. Det er betegnelsen for Hong Kongs gadekøkkener, der er garant for herlige wok- og nudelretter serveret i en travl atmosfære til fair priser.

Det gør da også, at det ofte kan være svært at få bord på Magasasa Amager, men løsningen ligger heldigvis lige for: Hele menukortet fås også to go.

I den forbindelse kommer her et par anbefalinger: Du må ikke snyde dig selv for det sprøde, braiserede svinekød med mørk soja, forårsrullerne med andeconfit og den stærkt krydrede ”Mapu Tofu” med hakket oksekød. Ren gastronomisk lykke direkte fra Silkevejen til Amagerbrogade.

Kontakt: www.magasasa.dk/amagerbrogade
Placering: Amagerbrogade 44, 2300 København S

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af MyThy Huynh (@mightyinthemitten) den

Læs også: Her er fem af de bedste takeaway steder i Indre By

Hatoba

Islands Brygges foretrukne fiskepusher har allerede en plads i vores store guide til Københavns bedste sushirestauranter, men kærligheden er så stor, at Hatoba ikke kan udelades i vores takeaway-guide til postnummer 2300.

Her laver man både sushi, der følger de traditionelle, japanske opskrifter og sushi, der i al sin flamboyante fyrighed kombinerer uventede elementer og smages til med delikate dressinger.

På samme måde inkorporeres alverdens krydderier og krydderurter med det klare mål at skabe nye og spændende smagsudtryk, som udvider din sushihorisont i en tid, hvor den klassiske California Roll og tun-nigiri ikke længere slår til.

Vælg en af takeaway-kortets forkomponerede menuer, eller sammensæt din egen. Vi kan i hvert fald varmt anbefale at du prøver de fænomenale rispapirruller med softshell-krabbe og wasabimayo.

Hatoba benytter udelukkende tunfisk med ”Friend of the Sea”-certificering, ligesom laksen stammer fra norsk opdræt med stærkt formindsket dioxinindhold til følge. Du kan med andre ord forvente god smag i munden på flere måder, når du henter din rå fisk to go på Bryggen.

Kontakt: www.hatoba.dk
Placering: Islands Brygge 9, 2300 København S

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Hatoba Sushi (@hatobasushi) den

Læs også: Her er fem af de bedste takeaway steder på Vesterbro

Rasoi

I bunden af Bjarke Ingels’ nyskabende bygning VM-bjerget, der består af et farvestrålende parkeringshus klædt i alpe-motiv og lejligheder med hver sin egen have på toppen, finder du den indiske Restaurant Rasoi.

Rasoi betyder “køkken” på indisk, men stedet byder på mere end bare mad. Her får du rendyrket gastronomisk kærlighed lavet fra bunden efter autentiske opskrifter. Man man mærke, at der er lagt sjæl og hjerte i tilberedningen, og resultatet får smagsløgene til at bryde ud i Bollywood-dans. Så har vi vist ikke sagt for meget.

Rasoi var blandt de første ”hverdagsrestauranter”, som spottede idéen med at indtage Ørestad uden for shoppingcentret Field’s trygge rammer. Lidt hengemt under metroens højbane slog restauranten allerede tilbage i 2013 dørene op til stilsikre lokaler med slidte træplanker på væggene, moderne designerstole og et varmt lys fra glødepærerne.

Det er et oplagt sted at spise inden turen i DR’s Koncertsal eller Royal Arena, men i forbindelse med denne guide er det oplagt at nævne, at Rasois takeaway-kunnen også sidder lige i skabet.

Hvis du er til stærk mad, må du ikke gå glip af deres lille ekstraudvalg af Sydindiske specialiteter som f.eks. Chicken Tamil Nadu og Lamb Rogan Josh.

Kontakt: www.rasoi.dk
Placering: Ørestads Boulevard 55B, 2300 København S

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Rasoi Copenhagen (@rasoicopenhagen) den

Læs også: Her er fem af de bedste takeaway steder på Østerbro

Bagdøren

I vores store guide til Amagers bedste caféer kunne vi ikke undgå at inkludere Café Alma i Isefjordsgade ved Islands Brygge, hvis elegante indretning sender dig direkte på tur til Vestbredden i Paris med grågrønne metrofliser på væggene, cognacfarvede lædersofaer og dinglende designerlamper.

Men den frankofile café driver desuden en takeaway-biks lige rundt om hjørnet i Egilsgade ved navn Bagdøren. Her kan du få en håndfuld meget forskelligartede burger, der dog har det til fælles, at de er greasy på den helt rigtige måde.

Du bestemmer selv, om du er til en flækket bolle fyldt med crispy chicken, pulled pork, hakket oksekød eller plantebøf. Hertil kan du bestille en række side-orders frisk fra frituren, sunde salater og en række forskellige dips.

Selvom Bagdøren er et lille sted, er det værd at bemærke den detaljeorienterede og hippe indretning med slagterfliser på væggene, bestillingsdisk klædt i træpaneler og ikke mindst den store kølemonstre i rustfrit stål fyldt med flasker lige til at tage med i posen, når ungerne (eller tømmermændene?!) kræver burgerkost til frokost eller aften.

Kontakt: www.cafealma.dk/bagdøren
Placering: Egilsgade 22, 2300 København S

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Café Alma (@cafealma) den

Læs også: Her er fem af de bedste takeaway steder på Nørrebro

Gorm’s i Field’s

Trods navnet kan man godt tillade sig at sige, at Gorm’s føles som lidt af et break fra Field’s; Ørestads store og på sine måder lidt afvisende shoppingcenter, der kun underholder sine gæster indadtil, men ikke åbner op mod det omkringliggende byliv.

Det udfordrer Danmarks pizzakongge nr. 1 – den gæve og glade bornholmer Gorm Wisweh – med den største filial af sin storbylækre pizzakæde til dato. Hele 200 gæster kan sidde ved langborde og i et specialt etageopbyggget auditorium.

Gorm’s i Field’s ligger på mezzaninplan i den store tilbygning til centret, der for et par år tilbage blev opført for at gøre plads til en Nordisk Film Biograf. Et oplagt sted at spise inden koncerten eller e-sports-kampen i Royal Arena.

Dog handler det nu om takeaway, og det er intet under at Gorm’s pizzaer med sine sprøde bunde og kvalitetsfyld er blevet et hit to go. Dertil kommer forskellige salater og snacks, samt de populære ”pizzaklappere”, som dækker over en halv pizza foldet på midten med salat og dressing.

Sidstnævnte er et oplagt valg til frokosten på shoppingfarten eller leveret til døren med JustEat.

Kontakt: www.gormspizza.dk/restauranter/fields
Placering: Ørestads Boulevard 102B, 2300 København S

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Gorm’s (@gormspizza) den

BørnefestiBAL i København: Kæmpe børnefest får også Paw Patrol på plakaten

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

Når BørnefestiBAL løber af stablen i København lørdag d. 8. juni og søndag d. 9. juni, kan gæsterne opleve de populære hunde fra Nickelodeons Paw Patrol live på scenen.

Holdet bag BørnefestiBAL har nemlig indgået et samarbejde med tv-kanalen Nickelodeon, som betyder, at de festivalsgæstende børn og voksne kan opleve karaktererne fra et af kanalens mest populære programmer, Paw Patrol, live på scenen.

Paw Patrol handler om seks kærlige redningshunde med hver deres egenskaber, som ledes af drengen Ryder.

Den seje gruppe er altid klar til at hjælpe, når ulykken rammer i deres hjemby Adventure Bay – men de har taget dagen fri, for at komme til Fælledparken og møde alle deres fans.

”Vi glæder os meget til at byde Paw Patrol velkommen til København.

Vi ved, at det bliver en fantastisk oplevelse for gruppens mange fans, som nu kan møde deres helte i virkeligheden og endda får muligheden for at deltage i den ikoniske dans, ’Vovse Boogie’,” fortæller Kalle Bremer, der startede BørnefestiBAL i 2015.

Masser af underholdning for familien

BørnefestiBAL byder på musik, sjov, leg, gøgl og spas for børn og deres familier. Foruden Paw Patrol kan man også opleve Gurli Gris-show, Mek Peks Åh Abe-show, HipSomHap, Albert Dyrlund og stjernerne fra årets MGP.

”Vi glæder os rigtig meget til samarbejdet med BørnefestiBAL.

De rammer den helt rigtige nerve og har hjertet på rette sted, og der er noget, vi virkelig kan spejle os selv i, når vi kommunikerer med vores målgruppe.

Derfor var det et helt oplagt partnerskab at gå ind i,” fortæller Jesper Dahl, direktør for Viacom i Norden, der ejer Nickelodoen.

Mange aktiviteter i løbet af dagen

Det helt særlige ved BørnefestiBAL er, at der virkelig sker noget hele dagen. Forældre kan derfor være ganske sikre på, at underholdningen er sikret.

For udover underholdningen fra scenen kan børnene se frem til både aktivitetsbaner, maletelte, perletelte, skattejagt, fodbold, rutsjebaner og ikke mindst fodbold-dart.

Billetter kan købes til 95 kr. (Børn under 1 år kommer gratis ind)

Hvad: BørnefestiBAL
Hvor: Fælledparken, København
Hvornår: Lørdag d. 8. juni & søndag d. 9. juni
Billetter koster 95 kr. og du finder mere info lige her.

København er Europas pizza-paradis: To Kbh-steder stryger ind på Top 5

Skrevet af: Redaktionen
FOTO-Pizza-Project
FOTO-Pizza-Project

Hvis man troede, at Italien var urørlige på at lave de bedste pizzaer, så kan man godt tro om igen.

I hvert fald hvis man skal bedømme ud fra den netop offentliggjorte liste “50 Top Europe”, som regnes for at være den mest prestigefyldte pizza-liste.

Her dominerer København simpelthen i Top 5 med hele to steder helt med fremme.

På en fantastisk tredjeplads ligger Bæst på Nørrebro. Bæst har flere gange været nævnt på lister over verdens bedste pizzaer, så det er ikke totalt overraskende, at de er placeret i toppen.

Læs om Bæst i MigOgKbhs Spiseguide her

Nyåbnet sted i Indre by er højdespringer

En vild højdespringer er imidlertid det nyåbnede pizzeria Luca, som MigOgKbh naturligvis var blandt de første til at omtale.

Pizzeria Luca åbnede i marts på Gammel Strand i Indre By, og her kunne ejer Lasse Wiwe fortælle, at den perfekte pizzadej-opskrift tager 72 timer at hæve.

Den magiske dejopskrift har i den grad også haft en effekt, da Luca er placeret som nummer 5 over Europas bedste pizzeriaer.

Ved åbningen fortalte Lasse Wiwe, hvordan han fik fingrene i den hemmelige opskrift.

“Det er vigtigt for os at blive de bedst indenfor vores felt, og derfor har vi benyttet os af den prisvindende italienske pizzaiolo Luca Platanias ekspertise.

Det krævede en 3-4 våde aftener i Rom og en masse overtalelse, før vi fik ham med, men det har så til gengæld givet os opskriften på hans 72-timer koldhævede pizzadej, som jeg godt tør kalde en af Europas bedste,” fortalte Lasse Wiwe til MigOgKbh.

Du kan læse mere om Luca her

Også blandt verdens bedste

Det københavnske triumftog slutter dog ikke her. Som nummer 11 finder vi Mother i Kødbyen. Dem har vi også med på vores Guide på Københavns bedste pizza – læs den her.

Du kan læse Europas Top 50 liste her.

Det er i øvrigt værd at bemærke, at en anden 2019 liste med titlen “Verdens Bedste Pizza 2019” har Bæst på en sjetteplads – altså i the whole wide world.

Mother ligger nummer 49 på den liste.

Den kan du finde her

Her kan alt ske: Grøn dør gemmer på Københavns nye vilde cocktailbar

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR
Foto: PR

Forestil dig at du et sted i Østen farer vild og forvilder dig ned ad en lille gade, hvor du møder en mystisk, grøn dør.

Bag den grønne dør gemmer sig en cocktailbar, og idet du træder ind i lokalet, lyder en gongong så øredøvende, at du bliver skræmt fra vid og sans og sætter i løb for at komme væk derfra.

Næste dag har du svært ved at glemme den hemmelige bar bag den grønne dør, så du beslutter dig for at finde den igen. Men det lykkes aldrig.

Sådan en oplevelse havde Sophus Clausen, og det glimt, han fik af den mystiske cocktailbar, sad stadig i ham, da han vendte hjem til Danmark.

Derfor besluttede han, at København skulle have lige netop sådan en bar, og fra fredag 24. maj står Sophus Clausen således klar som venue manager på byens nye cocktailbar med japansk stemning.

Læs også: Cocktails og flæskesvær: Vesterbro-darling genåbner i større lokaler

Japansk mystik bag grøn dør

Cocktailbaren er selvfølgelig opkaldt efter den mystiske bar i Østen.

Den hedder nemlig Little Green Door, og når du åbner den grønne gadedør på adressen Gammel Strand 40, bliver du mødt af et miks af japansk mystik og københavnsk hygge.

Her er rispapirslamper i loftet og grønne farver på væggene, og man ved aldrig, hvad der kan ske, når gongongen lyder. Det kan betyde alt fra ildshow til fortune cookies til stedets gæster.

 

Foto: PR

Hos bartenderen kan du bestille japanske øl, cocktails med japansk rom og whiskey og selvfølgelig den obligatoriske sake.

Priserne på cocktails starter på 100 kr., mens flaskeøl koster 50 kr.

Læs også: Tag bobler med på picnic: Nyhavn får ny champagnebar med skarpe priser

Mad og happy hour på åbningsdagen

På åbningsdagen fredag 24. maj er der happy hour fra kl. 16 til 21, hvilket betyder to signatur-cocktails for ens pris.

Fra kl. 18 til 20 fyres der op under en stor wok uden for baren og serveres gratis pad thai for gæsterne.

Aldersgrænsen er 21 år på Little Green Door, og baren har fremover åbent onsdag til lørdag med happy hour fra kl. 16 til 20.

Se mere på Facebook.

Hvad: Little Green Door
Hvor: Gammel Strand 40, København K
Hvornår: Åbner 24. maj 2019