Guide: Her er 5 af de bedste takeaway steder på Amager

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Bagdøren Takeaway - Foto: PR
Bagdøren Takeaway - Foto: PR

Fra hippe Islands Brygge til pulserende Amagerbrogade og videre ud til Ørestads smukke men lidt vindomblæste bygningskarréer. Ja, Københavns favorit-ø spænder bredt, og det gælder ikke kun geografi, men også gastronomi. MigogKbh guider til fem fede steder, hvor du kan hente maden med hjem til familiemiddagen på en hverdag eller til søndagstømmermændene på sofaen.

Magasasa

I vores bog står restaurantfamilien Magasasa bag nogle af Københavns aller bedste og mest autentiske, kinesiske madoplevelser.

Hvad der startede som et lille, undseeligt spisested på Vesterbro med tvivlsom indretning opvejet af fænomenale retter har siden udviklet sig med mere storbycool filialer både i Kødbyen, på Vesterbrogade og ikke mindst Amagerbrogade.

Mens flere af de andre Magasasa-restauranter har specialiseret sig i dim sum, fusions-mad og cocktails, så er afdelingen på Amager inspireret af ”dai pai dong”. Det er betegnelsen for Hong Kongs gadekøkkener, der er garant for herlige wok- og nudelretter serveret i en travl atmosfære til fair priser.

Det gør da også, at det ofte kan være svært at få bord på Magasasa Amager, men løsningen ligger heldigvis lige for: Hele menukortet fås også to go.

I den forbindelse kommer her et par anbefalinger: Du må ikke snyde dig selv for det sprøde, braiserede svinekød med mørk soja, forårsrullerne med andeconfit og den stærkt krydrede ”Mapu Tofu” med hakket oksekød. Ren gastronomisk lykke direkte fra Silkevejen til Amagerbrogade.

Kontakt: www.magasasa.dk/amagerbrogade
Placering: Amagerbrogade 44, 2300 København S

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af MyThy Huynh (@mightyinthemitten) den

Læs også: Her er fem af de bedste takeaway steder i Indre By

Hatoba

Islands Brygges foretrukne fiskepusher har allerede en plads i vores store guide til Københavns bedste sushirestauranter, men kærligheden er så stor, at Hatoba ikke kan udelades i vores takeaway-guide til postnummer 2300.

Her laver man både sushi, der følger de traditionelle, japanske opskrifter og sushi, der i al sin flamboyante fyrighed kombinerer uventede elementer og smages til med delikate dressinger.

På samme måde inkorporeres alverdens krydderier og krydderurter med det klare mål at skabe nye og spændende smagsudtryk, som udvider din sushihorisont i en tid, hvor den klassiske California Roll og tun-nigiri ikke længere slår til.

Vælg en af takeaway-kortets forkomponerede menuer, eller sammensæt din egen. Vi kan i hvert fald varmt anbefale at du prøver de fænomenale rispapirruller med softshell-krabbe og wasabimayo.

Hatoba benytter udelukkende tunfisk med ”Friend of the Sea”-certificering, ligesom laksen stammer fra norsk opdræt med stærkt formindsket dioxinindhold til følge. Du kan med andre ord forvente god smag i munden på flere måder, når du henter din rå fisk to go på Bryggen.

Kontakt: www.hatoba.dk
Placering: Islands Brygge 9, 2300 København S

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Hatoba Sushi (@hatobasushi) den

Læs også: Her er fem af de bedste takeaway steder på Vesterbro

Rasoi

I bunden af Bjarke Ingels’ nyskabende bygning VM-bjerget, der består af et farvestrålende parkeringshus klædt i alpe-motiv og lejligheder med hver sin egen have på toppen, finder du den indiske Restaurant Rasoi.

Rasoi betyder “køkken” på indisk, men stedet byder på mere end bare mad. Her får du rendyrket gastronomisk kærlighed lavet fra bunden efter autentiske opskrifter. Man man mærke, at der er lagt sjæl og hjerte i tilberedningen, og resultatet får smagsløgene til at bryde ud i Bollywood-dans. Så har vi vist ikke sagt for meget.

Rasoi var blandt de første ”hverdagsrestauranter”, som spottede idéen med at indtage Ørestad uden for shoppingcentret Field’s trygge rammer. Lidt hengemt under metroens højbane slog restauranten allerede tilbage i 2013 dørene op til stilsikre lokaler med slidte træplanker på væggene, moderne designerstole og et varmt lys fra glødepærerne.

Det er et oplagt sted at spise inden turen i DR’s Koncertsal eller Royal Arena, men i forbindelse med denne guide er det oplagt at nævne, at Rasois takeaway-kunnen også sidder lige i skabet.

Hvis du er til stærk mad, må du ikke gå glip af deres lille ekstraudvalg af Sydindiske specialiteter som f.eks. Chicken Tamil Nadu og Lamb Rogan Josh.

Kontakt: www.rasoi.dk
Placering: Ørestads Boulevard 55B, 2300 København S

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Rasoi Copenhagen (@rasoicopenhagen) den

Læs også: Her er fem af de bedste takeaway steder på Østerbro

Bagdøren

I vores store guide til Amagers bedste caféer kunne vi ikke undgå at inkludere Café Alma i Isefjordsgade ved Islands Brygge, hvis elegante indretning sender dig direkte på tur til Vestbredden i Paris med grågrønne metrofliser på væggene, cognacfarvede lædersofaer og dinglende designerlamper.

Men den frankofile café driver desuden en takeaway-biks lige rundt om hjørnet i Egilsgade ved navn Bagdøren. Her kan du få en håndfuld meget forskelligartede burger, der dog har det til fælles, at de er greasy på den helt rigtige måde.

Du bestemmer selv, om du er til en flækket bolle fyldt med crispy chicken, pulled pork, hakket oksekød eller plantebøf. Hertil kan du bestille en række side-orders frisk fra frituren, sunde salater og en række forskellige dips.

Selvom Bagdøren er et lille sted, er det værd at bemærke den detaljeorienterede og hippe indretning med slagterfliser på væggene, bestillingsdisk klædt i træpaneler og ikke mindst den store kølemonstre i rustfrit stål fyldt med flasker lige til at tage med i posen, når ungerne (eller tømmermændene?!) kræver burgerkost til frokost eller aften.

Kontakt: www.cafealma.dk/bagdøren
Placering: Egilsgade 22, 2300 København S

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Café Alma (@cafealma) den

Læs også: Her er fem af de bedste takeaway steder på Nørrebro

Gorm’s i Field’s

Trods navnet kan man godt tillade sig at sige, at Gorm’s føles som lidt af et break fra Field’s; Ørestads store og på sine måder lidt afvisende shoppingcenter, der kun underholder sine gæster indadtil, men ikke åbner op mod det omkringliggende byliv.

Det udfordrer Danmarks pizzakongge nr. 1 – den gæve og glade bornholmer Gorm Wisweh – med den største filial af sin storbylækre pizzakæde til dato. Hele 200 gæster kan sidde ved langborde og i et specialt etageopbyggget auditorium.

Gorm’s i Field’s ligger på mezzaninplan i den store tilbygning til centret, der for et par år tilbage blev opført for at gøre plads til en Nordisk Film Biograf. Et oplagt sted at spise inden koncerten eller e-sports-kampen i Royal Arena.

Dog handler det nu om takeaway, og det er intet under at Gorm’s pizzaer med sine sprøde bunde og kvalitetsfyld er blevet et hit to go. Dertil kommer forskellige salater og snacks, samt de populære ”pizzaklappere”, som dækker over en halv pizza foldet på midten med salat og dressing.

Sidstnævnte er et oplagt valg til frokosten på shoppingfarten eller leveret til døren med JustEat.

Kontakt: www.gormspizza.dk/restauranter/fields
Placering: Ørestads Boulevard 102B, 2300 København S

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Gorm’s (@gormspizza) den

Autentisk streetfood med nye madboder: Broens Gadekøkken genåbner d. 5. juni

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto Broens Gadekøkken Facebook
Foto Broens Gadekøkken Facebook

Snart bliver det sommer i København, og vi kan formentlig alle sammen se frem til at holde ferien herhjemme.

Heldigvis har Broens Gadekøkken annonceret deres åbningsdato, og det bliver både med helt nye madboder og gamle kendinge

Læs også Klar til sommer i København: Reffen afslører åbningsdato

Kulinarisk gensyn og nye bekendtskaber

Du kan glæde dig til et herligt kulinarisk gensyn med mange velkendte navne samt til at smage gaderetter fra tre nye køkkener på Broens Gadekøkken.

Selvom der vil være nogle nye tiltag at følge, så skruer de helt op for hyggen, stemningen og den gode smag ved Inderhavnen.

Smag på de gode sager fra gamle kendinge som Mak-Cik by IBU, Gasoline Grill og Haddock’s Fish & Chips.

Som en nyhed kan du kaste dig ud i det græske køkken, som det bl.a. opleves i Go’ Morgen Danmark – nu på Broens Gadekøkken.

Læs også Kan Noma lave en snasket burger?: Gastromand har testet Nomas nye vin- og burgerbar

Haddock’s Fish & Chips Foto Broens Gadekøkken Facebook

Græske Gyros

Efter 17 år i Danmark med en strålende konditorkarriere, på nogle af landets bedste hoteller og en michelin-stjernet restaurant, vender Nikolas Strangas tilbage til de græske rødder med hans nye gadekøkken, OPA.

Og de lover græsk street food, når det er bedst.

Med et imponerende CV fra dessertverden, der bl.a. tæller Era Ora, egen dessertbog, dommer i TV2s dessertdyst Sukkertoppen, Go’ Morgen Danmark og senest dommer i den græske udgave af Bake Off, kaster han sig nu over gadekøkkenet med græsk street food i hovedrollen.

Alt på menuen – fra udskæringer til brød og grønt – er økologisk og toppet med cremet tzatziki lavet på hans bedstemors opskrift og masser af kærlighed.

Læs også Genbrugsguld til børnefamilier: Familien Agger åbner butik i Hovedstaden

OPA Foto Broens Gadekøkken Facebook

Når Broens Gadekøkken åbner d. 5. juni vil du både kunne smage gyros med tre forskellig slags fyld samt klassiske middelhavssnacks som oliven, tzatziki og hummus.

OPA er blot ét af tre nye gadekøkkener på Broens Gadekøkken. De to sidste er endnu ikke offentliggjort.

Hvad: Broens Gadekøkken genåbner
Hvor: Ved Inderhavnen
Hvornår: 5. juni 2020

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Brunch til 65 kr.: Ny Pop Up restaurant støtter dyrene i ZOO

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto ZOO Facebook
Foto ZOO Facebook

Det er en uge siden, at restauranter, caféer og barer måtte åbne igen, og i weekenden måtte ZOO også endelig slå dørene op.

På trods af mange, gavmilde Mobile Pay donationer har de haft nogle hårde måneder, og derfor har deres restauratør, Madkastellet, i samarbejde med chefkokken, Casper Sobczyk, udviklet en pop-up restaurant, hvor 14% af omsætningen doneres til ZOOs arbejde med dyr og naturbevarelse.

Læs også Helt vildt: Den Blå Planet har fået donationer for over 2 mio. kr. på få dage

Foto ZOO Facebook

Indgang fra gaden

Til daglig driver Madkastellet tre populære spisesteder i ZOO: Bistro panpan, Spisehuset FOLK og Café Botanika.

Med den nye pop-up restaurant kan du se frem til brunch fra 65 kroner og børnebrunch til 55 kroner eller treretters middag til 250 kroner (børn 85 kroner).

Prøv bl.a. varmrøget islandsk bæredygtig laks, langtidstilberedt grisebryst eller smørbøf med økologiske fritter og bearnaise.

Til brunch går de klassisk til værks med bl.a. surdejsbrød, vesterhavsost, røget skinke fra Nørre Søby-slagteren og yoghurt med hjemmelavet granola.

Her er også mulighed for ekstra tilvalg i form af amerikanske pandekager, cremet røræg og meget, meget mere.

Og jo mere du spiser og drikker, jo mere støtter du ZOOs dyr.

Læs også Klar til sommer i København: Reffen afslører åbningsdato

God mad på vej i ZOO. PR Foto

Indgangen til restauranten ligger ud mod Roskildevej, og gæsterne kommer derfor ikke ind i selve ZOO og skal således heller ikke betale entré.

Pop-up-restauranten er naturligvis indrettet helt i tråd med myndighedernes Corona-retningslinjer og -forholdsregler i forhold til restaurantdrift.

Hvad: Pop-up restaurant ved ZOO
Hvor: Roskildevej 34, 2000 Frederiksberg
Hvordan: Book bord her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Ny måde at gå på restaurant: København får 12 nye drivhus-restauranter

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Projektet 'Serres Séparées' i Amsterdam. Bragt med tilladelse fra Mediamatic. Foto: Willem Velthoven.
Projektet 'Serres Séparées' i Amsterdam. Bragt med tilladelse fra Mediamatic. Foto: Willem Velthoven.

Inspireret af Amsterdam får København 12 helt nye drivhusrestauranter.

De kommer til at ligge ved henholdvis Skuespilhuset og Meyers Deli på Gammel Kongevej, og du kan selv vælge mellem fine dining eller delimad.

Læs også Overraskelse under jorden: Sjældent fund af menneskeknogler ved museumsbyggeri

Inspireret af Amsterdam

Inspirationen til de nye drivhusrestauranter kommer fra Amsterdam, og i København er de et samarbejde mellem Meyers og Juliana Drivhuse.

“Selvom mange restauranter er begyndt at åbne igen, heriblandt flere af vore egne, har vi haft lyst til at lege lidt med konventionerne.

Det store spørgsmål efter coronakrisen er, om vi bare skal lave ’business as usual’?

Indtil vi finder svaret, prøver vi kræfter med anderledes madoplevelser, som taler direkte ind i sin tid,” siger forretningschef for Meyers Venues, Marie Egede, i en pressemeddelelse.

Kunne ikke sige nej

Husene kommer til dels til at fungere som en tryghed til at spise ude efter Covid-19 men også som et humoristisk indslag til hele situationen.

Husene leveres af den danske drivhusfabrikant Juliana Drivhuse, som – trods stor travlhed med at levere løsninger til corona-hjemsendte og driftige, danske haveejere – ikke kunne sige nej til idéen:

”Vi har igennem mange år set en udvikling, hvor drivhusets funktionalitet er bredt ud til andre formål end blot dyrkning af tomater og agurker.

Det er fantastisk at se, hvordan drivhuset nu kan fungere som en restaurant,” udtaler Nikolaj Stærmose, der er ejer og tredje generation hos Juliana Drivhuse, i pressemeddelelsen.

Læs også Hypet pop-up-frokost: Danmarks hemmelige smørrebrødsdronning rammer Skuespilhuset

Projektet ‘Serres Séparées’ i Amsterdam. Bragt med tilladelse fra Mediamatic. Foto: Willem Velthoven.

To forskellige koncepter

Udover de to drivhusrestauranter kommer til at ligge forskellige steder kommer de også til at have forskellige madkoncepter.

Ved Skuespilhuset bliver det den tidligere køkkenchef på Kadeau-lillesøsteren, Roxie, der serverer en 5-retters menu til frokost og en 6-retters menu aften.

”Hvis ikke vi bruger de seneste måneders krise som et afsæt til at tænke over at spise mere lokalt og sæsonnært, er vi selv med til at kaste en altødelæggende sten mod det glashus, vi alle sammen skal bo og spise i fremover,” siger Anika Madsen i samme pressemeddelelse.

Anika Madsen skal også senere på året skal stå i spidsen for Meyers store satsning med et traktørsted i den historiske Fasangården midt i Frederiksberg Have.

På Gammel Kongevej ved Meyers Deli bliver der serveret det normale á la carte-udvalg fra kl. 9 om morgenen og helt indtil aftensmad.

Hvad: Drivhusrestauranter med fine dining eller delimad
Hvor: Ved Skuespilhuset og ved Meyers Deli på Gammel Kongevej
Hvornår: Glashusene ved Skuespilhuset åbner til frokost fredag d. 29. maj og ved Meyers Deli lørdag aften d. 30. maj
Hvor meget: En 5-retters menu ved Skuespilhuset skabt af Anika Madsen koster 395 kr. til frokost, mens en 6-retters menu koster 595 kr. til aften. Meyers Deli fører også deres sædvanlige menu og à la carte-priser

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram