Guide: Her er 5 af de bedste takeaway steder på Amager

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Bagdøren Takeaway - Foto: PR
Bagdøren Takeaway - Foto: PR

Fra hippe Islands Brygge til pulserende Amagerbrogade og videre ud til Ørestads smukke men lidt vindomblæste bygningskarréer. Ja, Københavns favorit-ø spænder bredt, og det gælder ikke kun geografi, men også gastronomi. MigogKbh guider til fem fede steder, hvor du kan hente maden med hjem til familiemiddagen på en hverdag eller til søndagstømmermændene på sofaen.

Magasasa

I vores bog står restaurantfamilien Magasasa bag nogle af Københavns aller bedste og mest autentiske, kinesiske madoplevelser.

Hvad der startede som et lille, undseeligt spisested på Vesterbro med tvivlsom indretning opvejet af fænomenale retter har siden udviklet sig med mere storbycool filialer både i Kødbyen, på Vesterbrogade og ikke mindst Amagerbrogade.

Mens flere af de andre Magasasa-restauranter har specialiseret sig i dim sum, fusions-mad og cocktails, så er afdelingen på Amager inspireret af ”dai pai dong”. Det er betegnelsen for Hong Kongs gadekøkkener, der er garant for herlige wok- og nudelretter serveret i en travl atmosfære til fair priser.

Det gør da også, at det ofte kan være svært at få bord på Magasasa Amager, men løsningen ligger heldigvis lige for: Hele menukortet fås også to go.

I den forbindelse kommer her et par anbefalinger: Du må ikke snyde dig selv for det sprøde, braiserede svinekød med mørk soja, forårsrullerne med andeconfit og den stærkt krydrede ”Mapu Tofu” med hakket oksekød. Ren gastronomisk lykke direkte fra Silkevejen til Amagerbrogade.

Kontakt: www.magasasa.dk/amagerbrogade
Placering: Amagerbrogade 44, 2300 København S

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af MyThy Huynh (@mightyinthemitten) den

Læs også: Her er fem af de bedste takeaway steder i Indre By

Hatoba

Islands Brygges foretrukne fiskepusher har allerede en plads i vores store guide til Københavns bedste sushirestauranter, men kærligheden er så stor, at Hatoba ikke kan udelades i vores takeaway-guide til postnummer 2300.

Her laver man både sushi, der følger de traditionelle, japanske opskrifter og sushi, der i al sin flamboyante fyrighed kombinerer uventede elementer og smages til med delikate dressinger.

På samme måde inkorporeres alverdens krydderier og krydderurter med det klare mål at skabe nye og spændende smagsudtryk, som udvider din sushihorisont i en tid, hvor den klassiske California Roll og tun-nigiri ikke længere slår til.

Vælg en af takeaway-kortets forkomponerede menuer, eller sammensæt din egen. Vi kan i hvert fald varmt anbefale at du prøver de fænomenale rispapirruller med softshell-krabbe og wasabimayo.

Hatoba benytter udelukkende tunfisk med ”Friend of the Sea”-certificering, ligesom laksen stammer fra norsk opdræt med stærkt formindsket dioxinindhold til følge. Du kan med andre ord forvente god smag i munden på flere måder, når du henter din rå fisk to go på Bryggen.

Kontakt: www.hatoba.dk
Placering: Islands Brygge 9, 2300 København S

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Hatoba Sushi (@hatobasushi) den

Læs også: Her er fem af de bedste takeaway steder på Vesterbro

Rasoi

I bunden af Bjarke Ingels’ nyskabende bygning VM-bjerget, der består af et farvestrålende parkeringshus klædt i alpe-motiv og lejligheder med hver sin egen have på toppen, finder du den indiske Restaurant Rasoi.

Rasoi betyder “køkken” på indisk, men stedet byder på mere end bare mad. Her får du rendyrket gastronomisk kærlighed lavet fra bunden efter autentiske opskrifter. Man man mærke, at der er lagt sjæl og hjerte i tilberedningen, og resultatet får smagsløgene til at bryde ud i Bollywood-dans. Så har vi vist ikke sagt for meget.

Rasoi var blandt de første ”hverdagsrestauranter”, som spottede idéen med at indtage Ørestad uden for shoppingcentret Field’s trygge rammer. Lidt hengemt under metroens højbane slog restauranten allerede tilbage i 2013 dørene op til stilsikre lokaler med slidte træplanker på væggene, moderne designerstole og et varmt lys fra glødepærerne.

Det er et oplagt sted at spise inden turen i DR’s Koncertsal eller Royal Arena, men i forbindelse med denne guide er det oplagt at nævne, at Rasois takeaway-kunnen også sidder lige i skabet.

Hvis du er til stærk mad, må du ikke gå glip af deres lille ekstraudvalg af Sydindiske specialiteter som f.eks. Chicken Tamil Nadu og Lamb Rogan Josh.

Kontakt: www.rasoi.dk
Placering: Ørestads Boulevard 55B, 2300 København S

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Rasoi Copenhagen (@rasoicopenhagen) den

Læs også: Her er fem af de bedste takeaway steder på Østerbro

Bagdøren

I vores store guide til Amagers bedste caféer kunne vi ikke undgå at inkludere Café Alma i Isefjordsgade ved Islands Brygge, hvis elegante indretning sender dig direkte på tur til Vestbredden i Paris med grågrønne metrofliser på væggene, cognacfarvede lædersofaer og dinglende designerlamper.

Men den frankofile café driver desuden en takeaway-biks lige rundt om hjørnet i Egilsgade ved navn Bagdøren. Her kan du få en håndfuld meget forskelligartede burger, der dog har det til fælles, at de er greasy på den helt rigtige måde.

Du bestemmer selv, om du er til en flækket bolle fyldt med crispy chicken, pulled pork, hakket oksekød eller plantebøf. Hertil kan du bestille en række side-orders frisk fra frituren, sunde salater og en række forskellige dips.

Selvom Bagdøren er et lille sted, er det værd at bemærke den detaljeorienterede og hippe indretning med slagterfliser på væggene, bestillingsdisk klædt i træpaneler og ikke mindst den store kølemonstre i rustfrit stål fyldt med flasker lige til at tage med i posen, når ungerne (eller tømmermændene?!) kræver burgerkost til frokost eller aften.

Kontakt: www.cafealma.dk/bagdøren
Placering: Egilsgade 22, 2300 København S

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Café Alma (@cafealma) den

Læs også: Her er fem af de bedste takeaway steder på Nørrebro

Gorm’s i Field’s

Trods navnet kan man godt tillade sig at sige, at Gorm’s føles som lidt af et break fra Field’s; Ørestads store og på sine måder lidt afvisende shoppingcenter, der kun underholder sine gæster indadtil, men ikke åbner op mod det omkringliggende byliv.

Det udfordrer Danmarks pizzakongge nr. 1 – den gæve og glade bornholmer Gorm Wisweh – med den største filial af sin storbylækre pizzakæde til dato. Hele 200 gæster kan sidde ved langborde og i et specialt etageopbyggget auditorium.

Gorm’s i Field’s ligger på mezzaninplan i den store tilbygning til centret, der for et par år tilbage blev opført for at gøre plads til en Nordisk Film Biograf. Et oplagt sted at spise inden koncerten eller e-sports-kampen i Royal Arena.

Dog handler det nu om takeaway, og det er intet under at Gorm’s pizzaer med sine sprøde bunde og kvalitetsfyld er blevet et hit to go. Dertil kommer forskellige salater og snacks, samt de populære ”pizzaklappere”, som dækker over en halv pizza foldet på midten med salat og dressing.

Sidstnævnte er et oplagt valg til frokosten på shoppingfarten eller leveret til døren med JustEat.

Kontakt: www.gormspizza.dk/restauranter/fields
Placering: Ørestads Boulevard 102B, 2300 København S

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Gorm’s (@gormspizza) den

Endelig: Danmarks bedste bryghus åbner egen ambitiøs ølbar

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Mmmm øl. PR Foto
Mmmm øl. PR Foto

Hvem laver landets bedste øl?

Det er selvfølgelig en individuel sag, men når man sådan kigger i officielle konkurrenceresultater peger svaret i den grad i retning af Amager.

Amager Bryghus blev i december sidste år kåret til Årets Danske Bryggeri af Danske Ølentusiaster.

Titlen kom i kølvandet på Den Danske Ølpris, som også gik til Amager Bryghus sidste år.

Læs også: Stor triumf: Danmarks bedste bryghus ligger på Amager

Nu går de så noget ved det – de åbner deres helt egen bar.

Den kommer til at hedde Amager Bryghus Taproom og er sat til at åbne 29. marts.

Åbner et par slingrende skridt fra Nørreport

Om placeringen er strategisk, så deres gæster kan drikke lidt mere, vides ikke, men adressen for den nye ølbar er Nørre Voldgade 27, bare et par slingrende skridt fra Københavns vigtigste kollektive knudepunkt – Nørreport Station.

Bag Amager Bryghus står de to passionerede ølbryggere Morten Lundsbak og Jacob Storm.

Bryghuset har gennem en årrække været blandt verdens bedste bryggerier og eksporterer op mod 70 procent af øllet til ølkunder i hele verden.

Læs også: Mor ska’ ha’ en øl: Nu er der torsdagsbar for nybagte forældre

15 forskellige fadølshaner

I Amager Bryghus Taproom bliver der indrettet på en hyggelig rustik facon og plads til 70 drikkende gæster.

De kan så vælge imellem 15 fadølshaner – hvoraf omkring 10 er reserveret Danmarks bedste bryghus selv, eller hoppe ombord i et spændende flaskekort, og skulle man – Gud forbyde det – få nok af øl, så er her faktisk også vin.

Hovedfokus er selvfølgelig på kvalitet og ikke kvantitet – og her bliver mulighed for at komme vidt omkring i øllets fantastiske verden.

Hvad: Amager Bryghus Taproom
Hvor: Nørre Voldgade 27
Hvornår: Planlagt åbning 29. marts 2019

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh. Også om øl…

Pilsner og perleplader: Perfekt event til tørstige krea-voksne

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Hvis du har børn, kender du måske scenariet:

Ungen vil lave perleplader, og selv om du selvfølgelig bakker fuldt op om podens kreative udfoldelser, så kræver det alle de mindfullness-øvelser, du har lært på weekend-retreaten i Sverige ikke at udbryde et ”for helvede Vega My, det der bliver aldrig til en mandala, når du bliver ved med at bruge blå perler, hvor der TYDEligvis skal være grønne!”

Få afløb for din egen perlepladekreativitet

Okay, eksemplet ovenfor er måske tænkt, men ikke desto mindre findes der voksne, som elsker at lave perleplader og godt kunne tænke sig at kombinere det med en kold øl og gode venners selskab.

Undertegnede passer i hvert fald fint på beskrivelsen.

Heldigvis står de krøllede, kærlige og kreative hjerner fra kulturhuset Absalon klar med et event, som kombinerer lige præcis de to ting.

Således er der pilsner, perleplader og popcorn på programmet onsdag den 20. februar fra kl. 20 til 23.

Læs også: Rygtet spreder sig: Kyros er Københavns nye hemmelige cocktailbar

HAMA og humle til folket

Absalon sørger for perler og plader, og det er ganske gratis at designe farverige, små kunstværker af plastikstykkerne fra nolstagi-producenten HAMA.

I baren køber du flydende fristelser fra fadølshanerne, og forhåbentlig kan den perlende øl være med til at sætte fut i fantasien. Der vanker nemlig hæder og ære til aftenens dygtigste perleplade-poeter.

Som altid hos Absalon er der fællesspisning fra kl. 18, og det koster kun 50 kr. at sætte sig med til bords.

Læs også: Legendariske Lonely Planet: Her er de 15 fedeste gratis oplevelser i Kbh

Hvad: Pilsner og perleplader
Hvor: Absalon, Sønder Boulevard 73, 1720 København V
Hvornår: Onsdag den 20. februar 2019 kl. 20-23
Hvor meget: Gratis perler og plader. Øl købes i baren.
Hvordan: Læs mere om eventet via dette link.

Redningsplan: Ildsjæl samler over 190.000 kr. ind til Fantask på et døgn

Skrevet af: Michael Qureshi

Fredag kom det frem, at en af Københavns mest legendariske butikker er lukningstruet.

Fantask er verdens ældste tegneseriebutik, og den digitale verden har helt sikkert haft en voldsom påvirkning på butikkens kundebesøg og indtægter.

Det er ægte nørdestof at træde ind i specialbutikken i Skt. Peders Stræde midt i København, men dem bør der stadig være rigtig mange af.

Nethandlen har dog taget en stor del af tegneserie-markedet.

Butikken har i første omgang i blandt andet i Ekstra Bladet og på Facebook meldt ud, at de lukker i juni medmindre, der dukker en løsning op på den trængte økonomi.

Har startet fundraiser kampagne

Noget tyder dog på, at der er stor vilje til at bevare den legendariske butik.

Indehaveren af legetøjsbutikken Nordre Frihavnsgade Benjamin Lund Preisler Herbst har i hvert fald startet en fundraiser kampagne, hvor man kan donere et lille eller større beløb til bevarelse af Fantask.

På under et døgn er der indsamlet lørdag aften knap 190.000 kr., hvor målet i første omgang hedder 200.000.

Benjamin håber dog, at det indsamlede beløb overstiger langt over de 200.000, så Fantask kan få en økonomisk håndsrækning.

“Fantask SKAL overleve, men det kommer til at koste nogen penge. For en ting er, at de får dækket det hul de har nu, men så skulle de jo også gerne have en god start, på de næste 50 år. Derfor er beløbet på de 200.000, kun en start. Jeg så gerne at beløbet, endte på det dobbelte,” skriver han på Fundraiser-siden.

Støtter selv personligt og med forretning

Benjamin støtter selv med 20.000 kr. både personligt og fra sin egen butik på Østerbro.

“Derfor starter jeg med at smide 10.000 kr selv, og 10.000 kr fra mit firma.

Men husk, selv om du er på SU, så betyder HVER en krone noget. Så slagt sparegrisen, sælg de tegneserier du ikke læser mere (så du i fremtiden kan købe nogen i overstående), vær lige så god til at dele opslaget som Flash på speed, og gør hele verden den tjeneste, at bibeholde denne klenodie af et eventyr,” lyder det fra Benjamin.

Ildsjælen med egen specialbutik mener, at Fantask har spillet en gigantisk rolle for alle “nørderne” i København og resten af landet.

“Jeg er selv ejer af Superhelten Legetøj, en butik som ikke havde været noget uden Fantask. Jeg vil nærmest gå så langt, og sige at nørdekulturen i Danmark, ikke havde været halvt så stor, hvis det ikke havde været for dem,” skriver Benjamin.

Efter 47 år kan de blive tvunget til at lukke

For dem der ønsker at støtte op omkring Fantask i kampen for at holde forretningen kørende, så er det også betryggende, at det er en indehaver af en kendt specialbutik, som står for selve indsamlingen.

Omkring selve beslutningen om at lukke, meldte Fantask følgende ud fredag.

“Det er med sorg, vi må meddele, at det efter 47 år kan ende med, at Fantask bliver nødt til at lukke. 

Vi har længe kørt med et underskud, og det ser desværre ud som om, vi til trods for adskillelige tiltag, ikke kan vende denne nedadgående spiral selv.

Vi har måttet sande, at konkurrencen fra andre butikker og det store internet, samt en del kunder, der lader til at være vokset fra os, alt i alt betyder, at den mængde vi sælger, ikke længere står mål med, hvad det koster os at ligge her i Skt. Peders Stræde.” 

Der skal laves ændringer for at overleve

Det er dog ikke kun lyserøde roser omkring Fantask. For de er også nødt til at kigge indad på forretningsmodellen og følge med tiden.

På sociale medier deles historien om Fantask i stigende grad, og her skriver den kendte serie iværksætter Martin Thorborg bl.a.

“Det er super prisværdigt, men kommer næppe til at hjælpe mere end tis i et par kolde bukser.

Det de har brug for, er nok at kigge på forretningen og lave de ændringer der skal til, for at fastholde deres publikum. Men flot gestus!”

Man kan selv støtte Fantask med at forblive som specialbutik på fundraiser-siden her