Guide: Her er 5 nye vinbarer i København

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Naturvinsbaren Vinoria Lilo i Pilestræde PR Foto
Naturvinsbaren Vinoria Lilo i Pilestræde PR Foto

Så er der nye vinbarer i København. Drik rød, drik hvid, drik lige hvad du vil.

Her er overblikket over byens nyeste steder at hygge med lidt procenter.

Læs også: Helt vildt lækkert: Cocktailbar har specialiseret sig i champagne-cocktails

Naturvinsbaren Vinoria Lilo i Pilestræde PR Foto

1. Vinoria Lilo

København har fået ny naturvinsbar.

Den hedder Vinoria Lilo og ligger i den smukke røde murstensbygning i Pilestræde 52.

Verdens måske mest enkle menukort holder sig til: ’Et glas hvidvin, rødvin eller bobler’.

Så slipper man for at få stukket et vinkort i hånden med en masse navne, druesorter og områder, den almindelige vindrikker ikke altid kan overskue – og istedet faktisk tale med personalet omkring ens valg og blive guidet.

Her er også et rustikt madkort, der matcher vinene med velanrettede crowd-pleasers af enkle, delevenlige retter, hvor råvarerne mestendels kommer fra lokale producenter.

Hvad: Vinoria Lilo
Hvor: Pilestræde 52
Hvor meget: Glaspriser fra 65,-
Hvordan: Læs mere her

Læs også: Ny naturvinsbar i København: Har måske verdens mest simple vinkort


Nærvær Værnedamsvej PR Foto

2. Nærvær Værnedamsvej

Nærvær på Værnedamsvej er en søster til Nærvær på Christianshavn – og de har importeret den gode stemning og væren tilstede der driver butikken, mens man nyder et godt måltid og et glas vin til en fair pris.

Det kunne være burrata med olivenolie og piment eller ansjoser med mynte og brød.

Der er altid mellem 20 og 30 vine på glas.

I gadeplan er der vinbar og madbar, hvilket fortsætter nedenunder, hvor der vil være en lidt mere dunkel stemning i de gamle lokaler med hvælvinger, der indbyder til hyggelige aftenener over et glas vin eller en god cocktail.

Hvad: Nærvær
Hvor: Værnedamsvej 2
Hvornår: Åbnede 1. december
Hvordan: Læs mere her

Læs også: Københavns fedeste job?: Bliv korleder på ølbar med fællessang og kolde fadøl


Vinbaren Ottos Hotel Studiestræde PR Foto

3. Ottos Hotel

Ottos Hotel er, på trods af navnet, ikke et hotel. Det har det dog været.

Bygningens lange historie har været vidt omkring, blandt andet brygger, en sadelmager og en øltapper har boet her og altså også et hotel med det navn, som nu bliver så smukt genbrugt.

Ottos Hotel er en charmerende blanding af en økologisk vinbar, zero waste restaurant med delevenlige serveringer.

Der er løbende udstillinger på de hvide vægge, med forskellige kunstner og til sidst sælger og formidler Ottos Hotel kuraterede ting fra københavnske butikker, man ikke lige finder andre steder.

Hovedfokus ligger på et udvalg af naturvine og boblende cider fra Ciderevoulution.

Som noget helt nyt kan man købe vinen pr. gram, hvis nu man er i bil eller i gang med hvid januar, men stadigvæk gerne vil smage en smule.

Hvad: Ottos Hotel
Hvor: Studiestræde 18
Hvordan: Læs mere lige her

Læs også: Her skal stjernerne bo: Københavns nye luksushotel har en suite til 55.000 pr. nat


Restaurant Safari Nørrebro PR Foto

4. Safari

Safari ligger i Baggesensgade 9, med søkig til Dosseringen og et stenkast fra Dronning Louises Bro.

Bag ord som ubehøvlet og kaos, gemmer sig også en personlige service og følelsen af at være hjemme i øjenhøjde hos gode venner.

Her er plads til 42 spisende gæster og 20 i baren, og de kan nyde den lidt lysere og mere elegante stil end der praktiseres på søsterrestauranten Omar.

Vinkortet har fokus på de naturlige ting uden at være religiøs omkring det.

Der er en del friskere vin og mere syreholdige, og så kan man på Safari dykke ned i et relativt godt udvalg af både bitter og vermouth, ligesom man kan nyde cocktails som old fashioned og negroni.

Hvad: Safari
Hvor: Baggesensgade 9, Nørrebro

Læs også: Ny stam-restestaurant og vinbar gør en dyd ud af ‘ubehøvlet kaos


Rufino Osteria BeOne PR Foto

5. BeOne – Rufino Osteria

Hvis man er forelsket i Rom, så kan man få stillet sin sult på Christianshavn.

Her ligger Rufino Osteria nemlig i kælderen, lige når man er kørt over Knippelsbro. De serverer rustik mad i ligeså rustikke omgivelser med fokus på det romerske køkken – og især pastaretter.

Gerne de helt bondske og ‘fattige’ klassikere som carbonara, der på trods af deres umiddelbare enkelhed ofte er ægte himmerige-mundfulde.

Menukortet er simpelt og skifter hver dag – og Rufinos går selvfølgelig også op i vin.

Faktisk så meget, at de har ryddet deres lager ud og omdannet det til en vinbar, hvor man kan drikke sig igennem støvlelandet.

De kalder vinbaren BeOne og deres vinkort har masser af sjove overraskelser i ærmet, også på naturvinsfronten.

Hvad: Rufino Osteria
Hvor: Strandgade 14, Christianshavn

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Er åbnet for alle i dag: Nu kan du udforske en grøn oase på Amager lige ud til vandet

Skrevet af: Michael Qureshi

Fra i dag fredag den 7. august kan du besøge det grønne areal på den sydlige del af Prøvestenen til fods og på cykel.

I samarbejde med Prøvestenens Natur- og Fritidsforening åbner By & Havn arealet op for offentligheden i en midlertidig periode.

Det skriver man i en pressemeddelelse.

Tag turen ned ad Uplandsgade/Prags Boulevard eller Raffinaderivej langs Kløvermarken, fortsæt ad Prøvestensbroen over vandet og find det nye rekreative område på din højre hånd.

Der er isat en ny ganglåge, der giver adgang for gående og cyklende.

Udsigt til Amager Strandpark

Fra græsarealer og moler er der direkte udsigt til Amager Strandpark, haveforeningerne, bådeklubberne og naturligvis Øresund. Stierne langs molerne og græsarealerne gør området til et skønt nyt udflugtsmål i København.

Prøvestenens sydlige del var oprindeligt forberedt til bl.a. lystbådehavn og har indtil nu været anvendt til forskellige drifts- og byggeopgaver for By & Havn, som ejer området.

By & Havn vil fortsat benytte en del af området, men den sydligste del bliver nu åbnet for rekreative formål.

Det er et område på ca. 7 hektarer, som besøgende kan gå på opdagelse i. Det svarer til ca. halvdelen af Kongens Have eller lidt mere end Ørstedsparkens areal.

Her er det nye område du kan udforske

Vil arrangere små begivenheder

Prøvestens Natur- og Fritidsforening er en forening under Amager Øst Lokaludvalg, som længe har arbejdet for at få gjort Prøvestenen offentlig tilgængeligt. Foreningen har i den kommende periode påtaget sig at stå for driften af arealet og ønsker desuden at arrangere mindre begivenheder i området, som fx naturvandringer.

“Vi fik en henvendelse fra Amager Øst Lokaludvalg, om vi ikke ville se på mulighederne for at åbne området.

Det har vi lyttet til, og fra begyndelsen af august har vi valgt at åbne området for københavnerne i en midlertidig periode, der foreløbig rækker sæsonen ud. Derefter vil vi evaluere forsøget,” forklarer projektchef i By & Havn, Per Schulze.

Han fortsætter:

“Hér er skøn natur, flotte udsigter over både vandet og København og mulighed for dejlige gåture på stierne langs krattet. Vores håb er, at Københavnerne tager godt imod området, nyder mulighederne og husker at tage deres skrald med, når de tager hjem igen,” siger Per Schulze.

Tag dit affald med dig

Prøvestenens Natur- og Fritidsforening er glad for, at Prøvestenen nu åbnes op:

“Der er rigtigt mange i byen, som dyrker friluftsliv, men ikke kan finde plads på bl.a. Amager Strandpark, og de bliver glade for et ekstra sted at udfolde sig.

Der har været et kapacitetsproblem i mange år, og nu tager vi et lille skridt for at løse det stigende behov, i en by der vokser.

For at vi kan få lov at holde området åbent, skal vi allesammen passe godt på det. Specielt er det vigtigt ikke at efterlade sig spor i form af affald. Det kalder vi sporløs færden.

Derfor har vi opstillet et stativ med skraldeposer, så man kan tage en pose med sig ind i området og aflevere den fyldte pose i containeren, når man forlader området.

Tag lidt ekstra skrald med ud, hvis du møder noget på din vej,” siger formand for Prøvestenens Natur- og Fritidsforening, Frank Lambert.

Udsolgt i alle byer: Nikolaj Kirk og Nak og Æd sætter ny dato i København

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Du kender måske allerede Nikolaj Kirk fra ”Nak & Æd”, hvor han sammen med sin tro følgesvend Jørgen Skouboe Møller afprøver spejderfærdigheder, jagt og kogekunst.

Samtidig får både de og seerne stillet en god portion eventyrlyst i både Danmark og resten af verden.

Nu får du en sjælden mulighed for at opleve Nikolaj for fuld udblæsning og komme bag om scenerne du kender fra TV, når han gæster Bremen Teater.

Læs også Gribende foredrag i København: Ser du månen, Daniel?

Hvem er Nikolaj Kirk?

Nikolaj Kirk er både prisvindende kok og forfatter og blev for alvor et kendt ansigt i Danmark, efter han medvirkede som kok i tv-programmer som ”Mad i kassen”, ”Go’ morgen Danmark” og ikke mindst det populære ”Nak og Æd”.

Gastronomi er Nikolajs helt store passion, som han har skrevet mange bøger om og modtaget adskillige priser for.

I forlængelse af passionen for gastronomi søger Nikolaj konstant efter nye teknikker rundt omkring i de mange små lokalsamfund i verden, som kan inspirere ham til nye retter.

Læs også Masser af tilbud og fordele hver måned: Citify Kbh er vores nye fordelsklub

Kom med på en gastronomisk opdagelsesrejse  

En aften med Nikolaj er som hans mad altid spændende, uforudsigelig og fyldt med fantastiske historier og oplevelser.

Alt lige fra jagt til køkkenteknikker i verdens lande.

Kom bag om kameraet og tættere på arbejdet med ”Nak & Æd”.

Hør mere om Nikolajs inspirationen, hvorvidt en husmår smager godt og naturligvis udfordringerne med at lave mad og TV ude i bushen, i tætte regnvåde skove eller den kolde tundraen.

Spar op til 53% på prisen på en lang række lækre restauranter i København – kun med MigOgKbh. Se listen her

Fortsæt rejsen derhjemme

Fortsæt Nikolaj Kirks forunderlige og gastronomiske rejse derhjemme med hans egne ord.

Du har nemlig i forbindelse med dit billetkøb også mulighed for at tilkøbe Nikolaj Kirk’s bøger “Grundkøkken” og “Grønt Grundkøkken”.

Bøgerne udleveres på aftenen i forbindelse med foredraget.

Hvad: Foredrag med Nikolaj Kirk
Hvor: Bremen Teater
Hvornår: 8. september 2020 – Kl. 20:00 – 22:00
Hvor meget: 259 kr. + gebyr 30 kr.
Hvordan: Køb billet lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Græske lækkerier: Kendt kok holder madfest med det bedste fra det græske køkken

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Langbordsmiddag i gadekøkkenet med Nikolas Strangas
Langbordsmiddag i gadekøkkenet med Nikolas Strangas

Et af verdens bedste ferielande har også et af verdens bedste køkkener.

Det græske køkken er måske baseret på relativt simple teknikker, men smagen, er uovertruffen, hvis det er lavet rigtigt.

Oliven og feta er kongerne, moussaka  er nationalretten, men de fleste har også smagt tzatzíki, souvlaki, , gyros, saganaki og dolmades serveret i et virvar af småretter kaldet mezé.

Læs også: Cocktails, sandstrand og skøn brunch: Kender du Bryggens hemmelige oase?

Langbordsmiddag i gadekøkkenet med Nikolas Strangas

 

Årets græske højdepunkt

Corona har fået aflyst de fleste rejser, men den græske langbordsmiddag, den kan de sgu ikke tage fra os.

Nikolas Strangas er nok bedst kendt for sin flotte konditorkarriere på Michelin-stjernede restauranter og fra TV, hvor han både er kok og dommer.

Men efter 17 år som konditor har han besluttet sig for at vende tilbage til sine græske rødder.

Han har nemlig åbnet et gadekøkken, der serverer gyros og middelhavssnacks, såsom oliven, tzatziki og hummus.

Og han inviterer til langbordsmiddag i Broens Gadekøkken torsdag den 13. august kl. 18.00.

Læs også: De bedste milkshakes i København: Her er de store favoritter i byen

Langbordsmiddag i gadekøkkenet med Nikolas Strangas

Græsk/dansk forbindelse

“Københavnerne fortjener at smage, hvor lækkert græsk mad kan være, når ingredienserne er friske og stemningen er i top. De fleste har været i Grækenland.

De fleste har smagt græsk mad. Men de færreste ved, at de kan få den samme lækre mad og oplevelse her i Danmark,” fortæller Nikolas Strangas.

For 225 kr. får man en plads ved bordet og kan ellers gå ombord i årets græske højdepunkt.

Langbordsmiddagen skal afspejle det bedste fra Stangas’ græske køkken.

Menuen består derfor af en masse små græske retter, en såkaldt græsk mezé, med forskelligt grillet kød og grøntsager, græsk pasta, oliven, græsk salat, squash kugler, grillet brød, olivenolie og – selvfølgelig – bedstemors opskrift på tzatziki.

Til dessert forkæler Nikolas Strangas københavnerne med sin egen signatur-dessert, der består af hvid chokolade med citron og yoghurt toppet med jordbær og basilikum.

Læs også: Køl af: Her er sommerens vildeste ice cream cocktails

Langbordsmiddag i gadekøkkenet med Nikolas Strangas

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Hvad: Langbordsmiddag i gadekøkkenet med Nikolas Strangas
Hvor: Broens Gadekøkken (ved Inderhavnen)
Hvornår: Torsdag 13. august 2020 kl. 18.00
Hvor meget: Græsk menu for DKK 225
Hvordan: Læs mere lige her og bestil billet