Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Spis i dag

Guide: Her er de bedste restauranter på Frederiksberg

Af Mathilde Mågård Hansen & Maise Molberg
Sans Souci. Foto PR
Sans Souci. Foto PR

Er du på Frederiksberg og på jagt efter et godt måltid mad?

Så kan du godt indstille søgningen.

Vi har nemlig i denne guide samlet alle de bedste steder på Frederiksberg.

Lige fra anerkendte Michelin-restauranter, hyggelige vinbarer og en god morgenmad.

Velbekomme!

Foto: formel B, Facebook

formel B

På Vesterbrogade ligger en næsten ikonisk restaurant.

Naturligvis ‘gode gamle’ formel B, der har haft en flot Michelinstjerne i mange år.

Niveauet er tårnhøjt inden for både mad og vin, og særligt sidstnævnte tiltrækker mange gæster.

formel B har nemlig et verdensklasse vinkort med mange helt særlige flasker.

Så særlige at de for nogle år siden var ofre for et indbrud i vinkælderen i allerbedste Egen Olsen-stil.

En 5-retters menu hos formel B står til 1.250 kr.

Læs mere og book bord her.

Hvad: formel B
Hvor: Vesterbrogade 184, 1800 Frederiksberg C

Green Room. Foto Mathilde Mågård Hansen

Green Room

Vi elsker at aflægge Falkoner Salen på Frederiksberg et besøg.

Både for at se musicals, blive underholdt af comedy og høre musik – men bestemt også for at besøge deres restaurant og bar, Green Room.

Her kan du nemlig kigge forbi inden alle forestillinger for at nyde en lækker frokost, drikke kaffe og spise kage eller for at prøve deres to eller 3-retters showmenu.

Når aftentimerne trænger sig på, kommer der ekstra godt gang i området omkring Falkoner Salen, og her bliver der også fyret op Green Rooms cocktailbar.

Udover kaffe, vin og sodavand byder baren nemlig også på spændende cocktails. Prøv blandt andet deres Amaretto Sour, Pornstar Martini eller Cucumber G&T.

Til spisning kan du både vælge imellem deres to eller treretters showmenuer, der er oplagte inden dit arrangement i Falkoner Salen, men du kan også sammensætte din egen menu eller vælge en enkelt ret fra deres a la carte kort.

Menuen spænder bredt fra rørt Freygaard-tatar og Steak Frites til bagt spidskål og ponzu-marineret laksesalat.

Læs mere og book bord her.

Hvad: Green Room Restaurant & Bar
Hvor: Falkoner Alle 9, 2000 Frederiksberg

Polly. Foto Mathilde Mågård Hansen

Polly

Der er mange gode restauranter på Gammel Kongevej, men en af vores favoritter er Polly, der har åbent hele dagen.

Lige fra tidlig morgenstund med kaffe og lækre morgenmadsretter til sen aften med en koldt glas hvidvin og østers.

Menuen er hele vejen igennem fransk inspireret bistrostil i et fornuftigt prisleje.

Polly har mange lokale stamgæster, og det må absolut kunne tolkes som et kompliment, at gæsterne vælger at komme igen og igen.

Ejerne af Polly har også restauranterne Grimal, Frank og Cleo.

Book bord på Polly her.

Hvad: Polly
Hvor: Gl. Kongevej 96, 1850 Frederiksberg C

Foto San Marco Junior Facebook

San Marco Junior

En af sværvægterne på Frederiksberg er San Marco Junior på Falkoner Allé.

Nærmest uanset hvornår du kigger forbi, emmer her af liv og glade dage.

Restauranten er et hyggeligt spisested, der særligt fokuserer på det italienske køkken.

Det inkluderer bl.a. ravioli, caprese og vitello tonnato.

Udover aften har de også åbent til morgen og frokost.

San Marco Junior trækker rødder fra den tidligere italienske restaurant San Marco, som blev grundlagt af Belisario Zangrando i 1984.

Junior ejes og drives af sønnen Marc Zangrando, hans hustru Mathilde og køkkenchef Dan Andrade.

Læs mere og book bord på San Marco Junior her.

Hvad: San Marco Junior
Hvor: Falkoner Alle 10, 2000 Frederiksberg

Foto PR

Sans Souci 1902

Sans Souci på Madvigs Allé på Frederiksberg er en mere end 120 år gammel restaurant.

I 2022 blev de desværre tvunget til at lukke, men kort tid efter blev restauranten på magisk vis reddet ved målstregen af nye ejere.

På kort tid har den flot (gen)indtaget sin velfortjente plads øverst på den frederiksbergske madscene.

I nabolokalerne åbnede de i begyndelsen af året en ny vinbar, og i køkkenet er der rykket en ny dygtig køkkenchef ind.

Til frokost kan du glæde dig til lækkert smørrebrød, mens menukortet til aften byder på retter som svampe a la creme, kyllinge tourté og tatar til aften.

Læs mere om Sans Souci og book bord her.

Hvad: Sans Souci
Hvor: Madvigs Allé 15, 1829 Frederiksberg C

Foto: PR, Mielcke & Hurtigkarl

Mielcke og Hurtigkarl

Gourmetrestauranten Mielcke og Hurtigkarl ligger i hjørnet af Frederiksberg Have i meget smukke omgivelser.

Her er både stjerner i loftet, et kæmpe træ i midten af restauranten og virkelig overdådig mad på tallerkenen.

De balancerer det klassiske med det innovative, mens de lader sig føre gennem sæsonerne af naturen.

Deres vine harmonerer med maden og er med til både at løfte en ret eller tøjle den efter behov.

Gourmetrestauranten serverer derudover en menu af hjemmebrygget kombucha, og hvis du vil gå all-in, tilbyder de en champagnemenu til maden.

Læs mere og book bord på Mielcke og Hurtigkarl her.

Hvad: Mielcke og Hurtigkarl
Hvor: Frederiksberg Runddel 1, 2000 Frederiksberg

Foto Frederiks Have Instagram

Frederiks Have

Frederiks Have stræber efter at danne hyggelige rammer for gæsterne.

Den intime restaurant er opdelt i to afdelinger, hvor der i hovedstuen er barområde og åbent køkken med udsigt til gårdhavens hyggelige terrasse.

Om sommeren åbnes dørene ud til terrasen, hvor varmelamper og plaider gør, at man sagtens kan nyde de kølige sommeraftener i haven.

Bagerst i restauranten ligger pejsestuen, som på trods af at pejsen ikke er der længere, har bevaret navnet.

De tager sig altid god tid til deres gæster uden tidsbegrænsning på deres borde, og du kan derfor indtage deres sæsonskiftende retter i et stille og roligt tempo.

Hvid du trænger til en ekstra særlig oplevelse, kan du bestille “En Aften På Haven”, hvor deres serveres champagne og snacks, afterfuldt af fem retter med tilhørende vinmenu og afsluttende kaffe med lidt petit four.

Se priser, menukort samt åbningstider på Frederiks Haves hjemmeside.

Hvad: Frederiks Have
Hvor: Virginiavej 1, 2000 Frederiksberg

Restaurant Mêlée

Mêlée 

På en lille, rolig sidegade til Gammel Kongevej ligger Mêlée.

Køkkenet er klassisk fransk, tidløst og serverer retter af sæsonens bedste råvarer.

Den gode smag er i højsædet, både når det gælder supper, fisk og skaldyr, ost og desserter.

Det er vigtigt for Mêlée, at priserne er overkommelige, og derfor serverer de blandt andet en 4-retters menu til 475 kroner.

I den lille restaurant står bordene tæt, og man bliver hilst velkommen af kompetente tjenere, der kender menukortet og vinene samt er på fornavn med mange af gæsterne, lokale eller ej.

Du kan se menuen og læse mere om Mêlée på deres hjemmeside.

Hvad: Mêlée 
Hvor: Martensens Allé 16, 1828 Frederiksberg C

Foto: PR, Deligreco

Deligreco

På Deligreco Restaurant og Vinbar laver de moderne, græsk mad til attraktive priser.

Med udgangspunkt i de bedste råvarer fra Middelhavet og de danske marker, serverers der enkle, velsmagende retter, som går godt i spænd med deres store udvalg af især græske vine.

Retterne deles ved bordet, for på denne måde sættes den hyggelige, uformelle stemning, Deligreco sigter efter.

Marinerede sardiner, cremet feta, tartar af saltet torsk og risotto er alt sammen at finde på menuen.

Foruden den store passion for mad, banker Deligrecos hjerter for vin.

De har det største vinkort, når det kommer til vine fra Grækenland, i hele Skandinavien og Nordeuropa.

Ud over græske vine har de også et godt udvalg af internationale vine.

Hvis du har lyst til at vide mere Deligreco, så kan du finde både menukort og vinmenu på deres hjemmeside.

Hvad: Deligreco
Hvor: Gammel Kongevej 170, 1850 Frederiksberg

MASH. Foto PR, Facebook

MASH

I 2009 åbnede den første MASH i Bredgade, og siden da er det gået stærkt.

I dag har de nemlig to restauranter i Tyskland og otte i Danmark, og en af dem ligger på Gammel Kongevej på Frederiksberg.

I hjertet af den smukke bydel har de indrettet et hyggeligt og intimt rum i den historiske bygning, hvor du som gæst kan nyde nogle af de bedste bøffer, du overhovedet kan få.

Med mere end 10 forskellige typer af kød er der noget for enhver smag, og med et lækkert udvalg af forskellige sides, grøntsager og saucer, er middagen fuldendt.

MASH er ovenikøbet de eneste i Danmark med licens til at sælge det eksklusive Kobe-kød, så hvis det lyder som noget for dig, er det her du skal tage hen.

Læs mere om MASH på deres hjemmeside.

Hvad: MASH
Hvor: Gammel Kongevej 116, 1850 Frederiksberg C

Foto: Facebook, Hansens Gamle Familiehave

Hansens Gamle Familiehave

En ægte Frederiksberg-klassiker er Hansens Gamle Familiehave på Pile Allé.

Menuen byder på god gammeldags traditionel dansk mad, som løbende opdateres med årstidens tilbud og sæsonvarer.

På menuen finder du alt fra smørrebrød og stjerneskud til biksemad, stegt flæsk og gammeldags æblekage.

Til børnene er der både frikadeller med pommes frites, pandekager med is, rød sodavand og børnechampagne – intet mindre.

De danske madtraditioner holdes derudover i hævd, når der serveres specialmenuer på Sankt Hans og Mortensaften samt til jul.

En besøg på Hansens Gamle Familiehave er lige så meget for stemnings skyld – den er nemlig superhyggelig og meget uformel

Se den fulde menu samt priser og åbningstider på Hansens Gamle Familiehaves hjemmeside.

Hvad: Hansens Gamle Familiehave
Hvor: Pile Allé 10-12, 2000 Frederiksberg

Foto: Sokkelund Café & Brasserie hjemmeside

Sokkelund

Charmerende Sokkelund på Smallegade emmer af hygge, og maden går man aldrig galt i byen med.

Nyd blandt andet frisksmurt smørrebrød, en saftig burger eller en velkendt pariserbøf i klassisk bistro-stil.

Indtil klokken 11.30 serveres der lækker morgenmad og brunch, som kan skylles ned med en forfriskende Mimosa eller måske en Bloody Mary.

Betjeningen er derudover både meget venlig og erfaren så spørg endelig efter en anbefaling til et godt glas vin, hvis du har brug for det.

Besøg Sokkelunds hjemmeside for at se den fulde menu samt åbningstider.

Hvad: Sokkelund
Hvor: Smallegade 36, 2000 Frederiksberg

Bjørnekælderen. Foto: Mathilde Mågård Hansen

Bjørnekælderen

På Frederiksberg Allé ligger der en ret sjov kælder, som går under navnet ‘Bjørnekælderen’.

Bjørnekælderens historie begynder helt tilbage i 1895, og der har gennem årene både været vinhandler, ølstue og restaurant i den gamle kælder.

Dog boede der engang en bjørnetæmmer sammen med sine tamme bjørne.

Dem yndede han at gå tur med i Frederiksberg Have – til stor rædsel for alle andre, der var på tur.

Heraf navnet – og så står der selvfølgelig også en fin udstoppet bjørn lige indenfor døren ved navn Ulla.

I dag er Bjørnekælderen en restaurant med køkkenchef Madsborg i spidsen.

Til aften er maden er klassisk fransk med et asiatisk twist, mens du til frokost kan sætte tænderne i verdensklasse-smørrebrød.

Bjørnekælderen er belønnet med en flot Bib Gourmand fra Michelinguiden, som gives til restauranter, der serverer god mad til en god pris.

Se den fulde menu på Bjørnekælderens hjemmeside.

Hvad: Bjørnekælderen
Hvor: Frederiksberg Allé 55, 1820 Frederiksberg C

Del artikel

Andre læser også