Guide: Her er de bedste vegetarrestauranter i København

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Respect PR Foto
Respect PR Foto

Der er heldigvis masser af gode vegetariske og veganske restauranter i København.

Her er en liste over de bedste vegetar i København – fra gourmet til afslappet café-style.

VeVe

VeVe er noget så sjældent som en vegetarisk gourmetrestaurant.

Den ligger i et smukt højtloftet pakhus på Østerbro.

Manden bag det Vegetariske Verdenskøkken, som VeVe er en forkortelse for, er Michelinkokken Henrik Yde, som ejer en perlerække af restauranter.

VeVe er smukt indrettet i nordisk stil med lysegrå designmøbler og utrolig god siddekomfort og opmærksom betjening.

Man får sine snacks i loungen, inden man bliver ført til bordet. Her begynder de større grønne smagsbomber at ramme tallerknen.

Niveauet et tårnhøjt, med avantgarde kompositioner og komplekse smage.

VeVe er et helt genialt sted at imponere folk, der tror, de har prøvet det hele.

Hvad:  VeVe
Hvor:  Dampfærgevej 7, Østerbro
Hvor meget: Ca. 750 for menuen
Hvordan: Læs mere her 


Gemyse i Tivoli er grøn fra top til tå. Og du kan spise i et drivhus PR Foto

Gemyse

Gemyse ligger som en grøn oase midt i Tivoli. Den er ikke til at tage fejl af, der er fyldt med planter, krydderurter, bålpladser (hvor man kan grille snobrød og skumfiduser) og et kæmpestort drivhus, hvor man faktisk også sidde og spise.

Talentfulde Mette Dahlgaard er køkkenchef (tidl. køkkenchef på Geist) og hun tryller med sæsonens grønne favoritter – 100 % økologisk.  Lokalet er stort, åbent og indbydende – med højt til loftet og vinduer til næsten alle sider.

Man kan komme ‘haven rundt’ – den store menu til 550,-, men hvis man hellere vil plukke a la carte starter retterne ved 95,-.

Gemyse har også et veludviklet cocktailkort, hvis man har lyst til en festlig aften.

Hvad: Nimb Gemyse
Hvor: Tivoli, Bernstorffsgade 5
Hvor meget: Stor menu 550,-
Hvordan: Læs mere her


Pescetarian Foto Rasmus Kramer Schou

Pescetarian

Pescetarisme er en nicheafdeling under vegetarisme, som udelukker alt kød, undtagen fisk, skal- og krebsdyr. MEN de har også en ren vegetarisk menu, som absolut er værd at rejse efter.

Med udsigt direkte til Gefionspringvandet, Kastellet og Maersk-bygningen og ikke mindst Amalienborg lidt længere nede af vejen er Amaliegade 49 en af byens bedste adresser.

Den høje kælder er elegant indrettet og er en restaurant, man sagtens kan tage både forretningsforbindelser, ægtefælle og forældre med.

Prismæssigt er de absolut value for money – 4 retter for 400 og 6 retter for 600 – og man kan ligeså godt begynde at glæde sig til en tur i gourmet-light segmentet.

Hvad: The Pescetarian
Hvor: Amaliegade 49
Hvor meget: 4 retter for 400 og 6 retter for 600
Hvordan: Læs mere her


Den store Erwin – grøntsagernes betvinger PR Foto

Lumskebugten

En af branchens helt store kokke er Erwin Lauterbach. Han revolutionerede ene mand det grønne køkken for årtier tilbage, dengang han havde Saison i Hellerup. 2011 overtog han så Lumskebugten lige ved Nordre Toldbod.

På Lumskebugten kan man også få kød og fisk, men det er nu den grønne verden Erwins hjerte banker stærkest for.

Han har altid vegetariske menuer og retter på kortet – både til frokost og aften. Der er historisk swung over lokalerne, og betjeningen er også af den gode gamle skole.

Stilen er klassisk håndværk fra en af landets mest anerkendte kokke.

Hvad: Lumskebugten
Hvor: Esplanaden 21
Hvor meget: 3 retter ca. 325,-
Hvordan: Læs mere her


Glou Glou PR Foto

Glou Glou

Glou Glou er en overvejede grøn restaurant. Forstået på den måde, at ejeren og vinkonge Kenn Husted, for længst har opdaget, hvor tidens trend skyller hen.

Derfor har hans Nørrebro restaurant indrettet deres mad efter et 60-30-10 princip, hvor 60 procent af menukortet kommer fra grøntsager, 30 procent fra fisk og 10 procent fra kød.

For det må ikke blive frelst, og vegetarer skal kunne tage deres kødglade venner med og hygge sig en aften, hvor nogen får grønt, grønt, grønt, og nogen får bøf.

Lokalerne er som taget ud af de der modeblade, hvor man altid tager sig selv i at tænke: hvorfor ser der ikke sådan ud hjemme hos mig?

Der er fuld drøn på hyggen, men stadigvæk elegant.

Proppet med de allestedsnærværende blogger-planter (Monstera Deliciosa), farverigt tapet, sofaer, uendeligt lange og mørke træborde til social dinning, retroskramlet lækkerhed og gyldent lys fra gårdbutikslamperne.

Hvad: Glou Glou
Hvor: Rantzausgade 22, Nørrebro
Hvor meget: 6 retter 290,-
Hvordan: Læs mere her


Botanika i ZOO PR Foto

Botanika

At ZOO skulle have en af byens bedste vegetarrestauranter var for få år siden utænkeligt. Men så satte de ambitionerne helt op og hentede Casper Sobczyk ind som køkkenchef for hele molevitten.

I Botanika spiser du funky, mættende og farvestrålende mad.

Lokalt grønt i sæson spiller hovedrollen, og man kan blandt andet finde ristet tempeh med stegte svampe eller Pocheret æg med spicy ’mousseline’.

Her er også sprød salat og avocadomad. Surdejsbrød og oste fra Arla Unika, Panini eller falafel. Man kan også hoppe ombord i chef’s choice , hvor du får serveret fem retter. til 125,-

Café Botanika ligger i ZOO, og du skal have gyldig billet til Haven.

Hvad: Botanika
Hvor: ZOO, Roskildevej 32
Hvordan: Læs mere her


Souls burger – jo, den er god nok, intet kød i den. PR Foto

Souls

Souls er startet af to australske surfer-dudes bosat i København, der tager det hele uhøjtideligt dejligt nede på jorden. Souls motto er da også: ‘eat like you don’t give a fork’.

De serverer både morgenmad, frokost og aftensmad i de super hyggelige og hæng-ud-venlige lokaler med masser af palle-møbler, lyskæder og hjemmelavede løsninger.

Kortet er fyldt med vegetariske og veganske burgere, pizza, fries, salater og sides.

Souls mission er at servere vegetarmad med så meget power og smag, at man simpelthen ikke opdager, man lige har undværet kød.

En mission de har gennemført til perfektion. Deres beyond burger har f.eks. flere gange snydt undertegnedes venner til at tro, at den var proppet med et velstegt bøf.

Hvad: Souls
Hvor: Melchiors plads 3, 2100 København Ø og Nørre Farimagsgade 63, 1364 København N samt deres Surf Shack i Torvehallerne
Hvor meget: Ca. 110,- for en hovedret
Hvordan: Læs mere her


The Organic Boho PR Foto

The Organic Boho

Boho er en forkortelse for boheme – en fri type med en afslappet livsstil, som ikke er bundet af samfundets normer og regler.

På Christianshavn ligger der så en økologisk boheme. Den blev egentlig opfundet på chillede Ibiza af de to danske søstre Maria og Karina Bruun.

Siden blev konceptet importeret med stor succes og har gået sin sejrsgang på Instagram med masser af farver og smukke mønstre.

Bowls ligger omkring 89,-, burgere 129,-

The Organic Boho er også åbnet i Torvehallerne, hvor man kan hoppe ombord i det grønne kort.

Hvad: The Organic Boho
Hvor: Prinsessegade 23,  Christianshavn og Torvehallerne.
Hvor meget:  Bowls ligger omkring 89,-, burgere 129,-
Hvordan: Læs mere her


California Kitchen PR Foto

California Kitchen

California Kitchen – navnet siger ligesom det hele. Når du træder herind går du samtidig direkte til Malibu Beach, hvor solen skinner, solbrune kroppe og frisk havduft i næseborene. Rå træborde direkte fra standen og masser af grønne planter til at fuldende illusionen.

California Kitchen excellerer i ”bowls”, som både mætter, smager fremragende og gør sig usandsynlig godt på Insta. Vegetarmulighederne er der mange af, og hvis man har sin helt personlige smag, kan man såmænd sammensætte sin egen.

Hvad: California Kitchen
Hvor: Nørrebrogade 12, og Vesterbrogade 58 og Broens Gadekøkken, Strandgade 95
Hvor meget: 90-110 for en bowl
Hvordan: Læs mere her


simpleRAW PR Foto

simpleRAW

simpleRAW var en af de allerførste der sådan rigtig gik grønt herhjemme.

Deres koncept udsprang oprindeligt af RAW-tankegangen, men er siden udviklet.

De serverer både frokost og aftensmad uden konserveringsmidler, tilsætningsstoffer, farvestoffer, sukker, mælkeprodukter og gluten. Maden er samtidig skabt af medarbejdere med både viden og entusiasme inden for vegansk gastronomi.

Alle retter på menukortet er veganske og glutenfri, og flere af dem er raw.

Hvad: simpleRAW
Hvor: Gråbrødretorv 9
Hvordan: Læs mere her


Respect PR Foto

Respect

Neel Engholm er lidt af en veganerstjerne i miljøet.

Hendes kreative kombinationer er nemlig så sprængfyldt med smag, at mange slet ikke opdager, det er rent planebaseret.

Hun har allerede Plant Power Food på Nørrebros Fælledvej og har også udgivet bogen ”Plantebaseret Gourmet”.

Hun har åbnet RESPECT på Østerbro, et vegansk street food joint. Og her er både masser af planter i lokalet og i selve maden, som selvfølgelig er lavet af økologiske, håndplukkede råvarer fra lokale landbrug.

Smukke grå vægge og hængene sorte lamper giver en afslappet atmosfære blandt alle de mange grønne vækster i de forskellige hyggekroge.

Hvad: Respect
Hvor: Nordre Frihavnsgade 7
Hvordan: Læs mere her 


Plant Power Food PR Foto

Plant Power Food

Neel Engholm har tidligere arbejdet som chefkok og menuudvikler i adskillige veganske spillesteder i København og Barcelona, ​​inklusive Simple Raw og Souls – også hun har arbejdet for den berømte veganske kok Matthew Kenney.

Sammen med Casper Bilton har hun åbnet Plant Power Food på Fælledvej. Han har spillet mange års professionel håndbold, han arbejder også som personlig træner og diætist for andre plantebaserede atleter.

Plant Power Food serverer kraftfulde og sunde veganske retter med et visuelt fantastisk look. Her er brunch, sandwiches, frokost og større retter at vælge imellem.

Hvad: Plant Power Food
Hvor: Fælledvej 15
Hvor meget: 75-100 for en ret
Hvordan: Læs mere her


Veggie Heroes PR Foto

Veggie Heroes

Veggie Heroes har deres veganske buffet som det store trækplaster. Buffet har jo den helt eminente fordel, at man fuldkommen selv kan bestemme, hvad man lige har lyst til – og der er frit slag på alle hylder her i den store kælder.

Buffetten består af masser af de kendte asiatiske retter, som er elsket over hele verden. Panang, curry, nudler, tempeh, sushi, pho supper, dumblings, goma og mange andre favoritter. Eneste forskel er, at her på Blegdamsvej på Østerbro, ja der er alt vegansk.

Hvad: Veggie Heroes
Hvor: Blegdamsvej 106, Østerbro
Hvor meget: 128 i hverdage, lidt mere i weekender
Hvordan: Læs mere her

 

MASH tweaker menukortet med masser af fisk og skaldyr

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
MASH Penthouse, PR Foto
MASH Penthouse, PR Foto

Den succesfulde bøfkæde MASH fylder i år 10 år.

Men den erfarne kæde hviler på ingen måde på laurbærrene.

Tværtimod følger de trofast med deres gæsters smagsløg.

Læs også: Guide: 10 restauranter med udsigt i København

Mere grønt, fisk og skaldyr
Og det er vist ikke gået nogens næse forbi, at flere tænker mere over deres valg, miljø og bæredygtighed.

Der er stadigvæk plads til de saftige bøffer, men mange har skruet ned, indført kødfrie dage eller måske blevet flexitarer.

Så MASH har med deres nye menukort sat masser af maritim mundgodt på menuen, så alle i selskabet nu har et overflødighedshorn at vælge imellem.

Uanset om man er til store bøffer eller saftig skaldyr – eller det helt grønne køkken.

Se hele menukortet lige her

Med andre ord: MASH introducerer masser af fisk og skaldyr – og lavet med fokus på kvalitetsråvarer, tilberedning og smagssammensætninger, som de gør sig umage med for kødets vedkommende.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

MASH nyt menukort med masser af fisk og skaldyr PR Foto

Umami-darling tilbage
Nyhederne tæller bl.a. følgende starters:

Grillede jomfruhummere med kryddersmør og grillet citron.

Gratineret King Crab med hvidløgssmør, brødkrummer, grillet citron og citrusmarineret salat.

King Crab Ravioli serveret med skaldyrsboullion.

Black Cod UMAMI style (en hyldest til Restaurant Umami). Misomarineret chilensk havbars og wasabimarineret tang.

Jordskokkesuppe med stegte kammuslinger. Æble, hasselnød, syltede jordskokker og purløg.

Torskeceviche. Citron, lime, ingefær, hvidløg, avocado, rødløg, blegselleri, peanuts, wasabi og urter.

Læs også: MigogKbh møder byens bedste gæst: Ken bruger 250.000 kr. om året på at spise ude

MASH nyt menukort med masser af fisk og skaldyr PR Foto

Klassikere er her stadig
De gamle fisk og skaldyrsfavoritter er her selvfølgelig stadigvæk.

Det betyder, man altid kan smage tuntatar eller de populære Gillardeau østers. Man kan også hoppe ombord i caviar med blinis, løg og creme fraiche.

Og har man lyst til at blive i havet til hovedretten kan man fornøje sig med en tunsteak med chimichurri eller gå grønt til værks med enten råstegt blomkål, karamelliseret blomkålspuré og grillet porre eller en vegetarburger med chili fries.

Læs også: Luksusbiograf: Røde velourlænestole, lysekroner, champagne og havudsigt

Hvad: Nyt menukort
Hvor: Alle MASH restauranter
Hvordan: Læs mere her

Fest med stjernerne og oplev showet live: Danish Music Awards er tilbage

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
The Minds of 99. Foto: PR
The Minds of 99. Foto: PR

Efter et års pause hylder den danske musikbranche igen sig selv med et brag af en prisuddeling, og du er inviteret.

Torsdag 17. oktober indtager Danish Music Awards den funklende nye KB Hallen på Frederiksberg, der i omkring 2,5 timer vil lægge gulv til en af årets største musikfester.

Aftenens vært er Nabiha, og programmet er spækket med i alt 10 liveoptrædener med blandt andre The Minds of 99, Jada, Nik & Jay, Clara, Sivas og NODE.

Læs også: Grammy-vindende Snarky Puppy indtager Falkoner Salen med 12 mands fest-orkester

Ikke som det plejer

Årets udgave af Danish Music Awards skiller sig lidt ud fra de foregående.

Traditionen tro skal der selvfølgelig uddeles en række prestigefyldte statuetter i løbet af aftenen, men som noget særligt har nomineringsperioden op til årets prisuddeling varet to år i stedet for et. Det skyldes, at der ikke blev afholdt Danish Music Awards i 2018.

Du kan således forvente, at udgivelser fra august 2017 til august 2019 hyldes.

Live-musik vil desuden være en endnu større del af showet denne gang, og flere af de optrædende har derfor fået lov til at spille op til tre numre i stedet for blot et.

Det betyder, at publikum altså vil blive forkælet med flere minikoncerter.

Læs også: Lukas Graham giver kæmpe sommerkoncert i København

Oplev showet live

Danish Music Awards vises i en redigeret udgave på TV 2 lørdag 19. oktober, men hvis du foretrækker at mærke stemningen og være til stede, når musikken spiller live, og priserne uddeles, kan du tage plads blandt publikum torsdag 17. oktober.

En ståplads til Danish Music Awards koster 440 kroner og kan købes her.

Showet begynder klokken 20, og dørene åbner klokken 18.30.

Hvad: Danish Music Awards
Hvor: KB Hallen, Peter Bangs Vej 147, Frederiksberg
Hvornår: Torsdag 17. oktober 2019 kl. 20

Læs også: Udsolgt på få minutter: Kashmir laver ekstra-koncert i Royal Arena

Retro-fund og designklassikere: Kom med til stort vintage-marked i Nordhavn

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR
Foto: PR

At gå på genbrugsjagt kan være en sjov men tidskrævende aktivitet, og oftest kan man kun nå at besøge få butikker på en dag.

Men i weekenden 19.-20. oktober vil det være muligt at shoppe hos et stort udvalg af landets mest populære loppe- og vintage-sælgere, som for en stund samles under et tag.

Det er Docken i Nordhavn, der danner rammen om Vintage Deluxe Marked, som er et tilbagevendende shoppingparadis for genbrugsfans.

Læs også: Første butik i Danmark: Japansk design-favorit åbner midt i København

Møbelkunst og klassisk design

Fra klokken 10 til 18 lørdag og klokken 10 til 16 søndag byder Vintage Deluxe Marked på et stort udvalg af boder, og flere af sælgerne kender du formentlig fra diverse antikprogrammer i tv, hvor de dyster mod hinanden og gør imponerende fund rundt omkring i landet.

Foto: PR

Som navnet antyder, har Vintage Deluxe Marked fokus på genbrugsvarer af høj kvalitet, og du kan derfor forvente at finde designklassikere i god stand og sjældne sager i massevis.

Boderne vil blandt andet være fyldt med møbler, keramik, tøj, industrielt design samt fransk og nordisk vintage.

Læs også: Stort loppeparadis på Østerbro er fyldt med genbrugsguld

Sådan får du VIP-adgang

Hvis du vil have adgang til genbrugsguldet som en af de først, kan du købe en VIP-billet i forsalg og få lov at komme ind på markedet allerede fredag 18. oktober mellem klokken 16 og 20.

Som VIP-gæst bydes du fredag velkommen med et glas bobler og får udleveret et armbånd, som også giver adgang til Vintage Deluxe Marked lørdag og søndag.

Prisen for en VIP-billet er 120 kroner, og den kan købes her.

Almindelige billetter koster 50 kroner og giver adgang lørdag og søndag.

Dockens café vil være åben alle tre dage, så man kan købe mad og drikke, når man trænger til en pause.

Læs mere og køb billet på vintagedeluxemarked.dk.

Hvad: Vintage Deluxe Marked
Hvor: Docken, Færgehavnsvej 35, Nordhavn
Hvornår: 18.-20. oktober 2019

Læs også: Nu åbner Nordhavns nye flydende aktivitetshus og sauna