Guide: Her er de bedste vegetarrestauranter i København

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Respect PR Foto
Respect PR Foto

Der er heldigvis masser af gode vegetariske og veganske restauranter i København.

Her er en liste over de bedste vegetar i København – fra gourmet til afslappet café-style.

VeVe

VeVe er noget så sjældent som en vegetarisk gourmetrestaurant.

Den ligger i et smukt højtloftet pakhus på Østerbro.

Manden bag det Vegetariske Verdenskøkken, som VeVe er en forkortelse for, er Michelinkokken Henrik Yde, som ejer en perlerække af restauranter.

VeVe er smukt indrettet i nordisk stil med lysegrå designmøbler og utrolig god siddekomfort og opmærksom betjening.

Man får sine snacks i loungen, inden man bliver ført til bordet. Her begynder de større grønne smagsbomber at ramme tallerknen.

Niveauet et tårnhøjt, med avantgarde kompositioner og komplekse smage.

VeVe er et helt genialt sted at imponere folk, der tror, de har prøvet det hele.

Hvad:  VeVe
Hvor:  Dampfærgevej 7, Østerbro
Hvor meget: Ca. 750 for menuen
Hvordan: Læs mere her 


Gemyse i Tivoli er grøn fra top til tå. Og du kan spise i et drivhus PR Foto

Gemyse

Gemyse ligger som en grøn oase midt i Tivoli. Den er ikke til at tage fejl af, der er fyldt med planter, krydderurter, bålpladser (hvor man kan grille snobrød og skumfiduser) og et kæmpestort drivhus, hvor man faktisk også sidde og spise.

Talentfulde Mette Dahlgaard er køkkenchef (tidl. køkkenchef på Geist) og hun tryller med sæsonens grønne favoritter – 100 % økologisk.  Lokalet er stort, åbent og indbydende – med højt til loftet og vinduer til næsten alle sider.

Man kan komme ‘haven rundt’ – den store menu til 550,-, men hvis man hellere vil plukke a la carte starter retterne ved 95,-.

Gemyse har også et veludviklet cocktailkort, hvis man har lyst til en festlig aften.

Hvad: Nimb Gemyse
Hvor: Tivoli, Bernstorffsgade 5
Hvor meget: Stor menu 550,-
Hvordan: Læs mere her


Pescetarian Foto Rasmus Kramer Schou

Pescetarian

Pescetarisme er en nicheafdeling under vegetarisme, som udelukker alt kød, undtagen fisk, skal- og krebsdyr. MEN de har også en ren vegetarisk menu, som absolut er værd at rejse efter.

Med udsigt direkte til Gefionspringvandet, Kastellet og Maersk-bygningen og ikke mindst Amalienborg lidt længere nede af vejen er Amaliegade 49 en af byens bedste adresser.

Den høje kælder er elegant indrettet og er en restaurant, man sagtens kan tage både forretningsforbindelser, ægtefælle og forældre med.

Prismæssigt er de absolut value for money – 4 retter for 400 og 6 retter for 600 – og man kan ligeså godt begynde at glæde sig til en tur i gourmet-light segmentet.

Hvad: The Pescetarian
Hvor: Amaliegade 49
Hvor meget: 4 retter for 400 og 6 retter for 600
Hvordan: Læs mere her


Den store Erwin – grøntsagernes betvinger PR Foto

Lumskebugten

En af branchens helt store kokke er Erwin Lauterbach. Han revolutionerede ene mand det grønne køkken for årtier tilbage, dengang han havde Saison i Hellerup. 2011 overtog han så Lumskebugten lige ved Nordre Toldbod.

På Lumskebugten kan man også få kød og fisk, men det er nu den grønne verden Erwins hjerte banker stærkest for.

Han har altid vegetariske menuer og retter på kortet – både til frokost og aften. Der er historisk swung over lokalerne, og betjeningen er også af den gode gamle skole.

Stilen er klassisk håndværk fra en af landets mest anerkendte kokke.

Hvad: Lumskebugten
Hvor: Esplanaden 21
Hvor meget: 3 retter ca. 325,-
Hvordan: Læs mere her


Restaurant Ark – vegansk casual gourmet PR Foto
Gnocchi med mandelmælk, nøddeemulsion og svampe.

Restaurant Ark

Den lysende enkle og smukke restaurant er gået all-in på vanvittig vegansk velsmag til hverdagspenge.

Flere af serveringerne kunne sagtens minde i stil og idé om en, bevares bevares, nede på jorden casual udgaver af både Noma og Kadeau-retter.

Men det er der, vi er.

Retterne er hver som en elegant opbygget, overrasker med komplekse nuancer i smagen og anrettet med fejende flot præcision.

Man kan gå a la carte eller hoppe på 5 retter for 395,- og til den pris er det bare om at slå til.

Hvad: Restaurant Ark
Hvor: Nørre Farimagsgade 63
Hvornår: Åben onsdag – søndag aften
Hvor meget: A la carte fra 75,-. Menu: 5 retter for 395,-
Hvordan: Læs mere lige her


Botanika i ZOO PR Foto

Botanika

At ZOO skulle have en af byens bedste vegetarrestauranter var for få år siden utænkeligt. Men så satte de ambitionerne helt op og hentede Casper Sobczyk ind som køkkenchef for hele molevitten.

I Botanika spiser du funky, mættende og farvestrålende mad.

Lokalt grønt i sæson spiller hovedrollen, og man kan blandt andet finde ristet tempeh med stegte svampe eller Pocheret æg med spicy ’mousseline’.

Her er også sprød salat og avocadomad. Surdejsbrød og oste fra Arla Unika, Panini eller falafel. Man kan også hoppe ombord i chef’s choice , hvor du får serveret fem retter. til 125,-

Café Botanika ligger i ZOO, og du skal have gyldig billet til Haven.

Hvad: Botanika
Hvor: ZOO, Roskildevej 32
Hvordan: Læs mere her


Souls burger – jo, den er god nok, intet kød i den. PR Foto

Souls

Souls er startet af to australske surfer-dudes bosat i København, der tager det hele uhøjtideligt dejligt nede på jorden. Souls motto er da også: ‘eat like you don’t give a fork’.

De serverer både morgenmad, frokost og aftensmad i de super hyggelige og hæng-ud-venlige lokaler med masser af palle-møbler, lyskæder og hjemmelavede løsninger.

Kortet er fyldt med vegetariske og veganske burgere, pizza, fries, salater og sides.

Souls mission er at servere vegetarmad med så meget power og smag, at man simpelthen ikke opdager, man lige har undværet kød.

En mission de har gennemført til perfektion. Deres beyond burger har f.eks. flere gange snydt undertegnedes venner til at tro, at den var proppet med et velstegt bøf.

Hvad: Souls
Hvor: Melchiors plads 3, 2100 København Ø og Nørre Farimagsgade 63, 1364 København N samt deres Surf Shack i Torvehallerne
Hvor meget: Ca. 110,- for en hovedret
Hvordan: Læs mere her


The Organic Boho PR Foto

The Organic Boho

Boho er en forkortelse for boheme – en fri type med en afslappet livsstil, som ikke er bundet af samfundets normer og regler.

På Christianshavn ligger der så en økologisk boheme. Den blev egentlig opfundet på chillede Ibiza af de to danske søstre Maria og Karina Bruun.

Siden blev konceptet importeret med stor succes og har gået sin sejrsgang på Instagram med masser af farver og smukke mønstre.

Bowls ligger omkring 89,-, burgere 129,-

The Organic Boho er også åbnet i Torvehallerne, hvor man kan hoppe ombord i det grønne kort.

Hvad: The Organic Boho
Hvor: Prinsessegade 23,  Christianshavn og Torvehallerne.
Hvor meget:  Bowls ligger omkring 89,-, burgere 129,-
Hvordan: Læs mere her


California Kitchen PR Foto

California Kitchen

California Kitchen – navnet siger ligesom det hele. Når du træder herind går du samtidig direkte til Malibu Beach, hvor solen skinner, solbrune kroppe og frisk havduft i næseborene. Rå træborde direkte fra standen og masser af grønne planter til at fuldende illusionen.

California Kitchen excellerer i ”bowls”, som både mætter, smager fremragende og gør sig usandsynlig godt på Insta. Vegetarmulighederne er der mange af, og hvis man har sin helt personlige smag, kan man såmænd sammensætte sin egen.

Hvad: California Kitchen
Hvor: Nørrebrogade 12, og Vesterbrogade 58 og Broens Gadekøkken, Strandgade 95
Hvor meget: 90-110 for en bowl
Hvordan: Læs mere her


simpleRAW PR Foto

simpleRAW

simpleRAW var en af de allerførste der sådan rigtig gik grønt herhjemme.

Deres koncept udsprang oprindeligt af RAW-tankegangen, men er siden udviklet.

De serverer både frokost og aftensmad uden konserveringsmidler, tilsætningsstoffer, farvestoffer, sukker, mælkeprodukter og gluten. Maden er samtidig skabt af medarbejdere med både viden og entusiasme inden for vegansk gastronomi.

Alle retter på menukortet er veganske og glutenfri, og flere af dem er raw.

Hvad: simpleRAW
Hvor: Gråbrødretorv 9
Hvordan: Læs mere her


Respect PR Foto

Respect

Neel Engholm er lidt af en veganerstjerne i miljøet.

Hendes kreative kombinationer er nemlig så sprængfyldt med smag, at mange slet ikke opdager, det er rent planebaseret.

Hun har allerede Plant Power Food på Nørrebros Fælledvej og har også udgivet bogen ”Plantebaseret Gourmet”.

Hun har åbnet RESPECT på Østerbro, et vegansk street food joint. Og her er både masser af planter i lokalet og i selve maden, som selvfølgelig er lavet af økologiske, håndplukkede råvarer fra lokale landbrug.

Smukke grå vægge og hængene sorte lamper giver en afslappet atmosfære blandt alle de mange grønne vækster i de forskellige hyggekroge.

Hvad: Respect
Hvor: Nordre Frihavnsgade 7
Hvordan: Læs mere her 


Plant Power Food PR Foto

Plant Power Food

Neel Engholm har tidligere arbejdet som chefkok og menuudvikler i adskillige veganske spillesteder i København og Barcelona, ​​inklusive Simple Raw og Souls – også hun har arbejdet for den berømte veganske kok Matthew Kenney.

Sammen med Casper Bilton har hun åbnet Plant Power Food på Fælledvej. Han har spillet mange års professionel håndbold, han arbejder også som personlig træner og diætist for andre plantebaserede atleter.

Plant Power Food serverer kraftfulde og sunde veganske retter med et visuelt fantastisk look. Her er brunch, sandwiches, frokost og større retter at vælge imellem.

Hvad: Plant Power Food
Hvor: Fælledvej 15
Hvor meget: 75-100 for en ret
Hvordan: Læs mere her


Veggie Heroes PR Foto

Veggie Heroes

Veggie Heroes har deres veganske buffet som det store trækplaster. Buffet har jo den helt eminente fordel, at man fuldkommen selv kan bestemme, hvad man lige har lyst til – og der er frit slag på alle hylder her i den store kælder.

Buffetten består af masser af de kendte asiatiske retter, som er elsket over hele verden. Panang, curry, nudler, tempeh, sushi, pho supper, dumblings, goma og mange andre favoritter. Eneste forskel er, at her på Blegdamsvej på Østerbro, ja der er alt vegansk.

Hvad: Veggie Heroes
Hvor: Blegdamsvej 106, Østerbro
Hvor meget: 128 i hverdage, lidt mere i weekender
Hvordan: Læs mere her

 

Hver lørdag på Det Kongelige Teater: Gratis ballet og brunch til under 100 kr.

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto Det Kongelige Teater Facebook
Foto Det Kongelige Teater Facebook

Mangler du en god lørdagsaktivitet i et roligt og behageligt tempo?

Så har vi én af de gode lige her.

Det Kongelige Teater inviterer nemlig indenfor til Brunch og Ballet hver lørdag formiddag, hvor du kan nyde synet af dansernes imponerende morgentræning i fin kombination med en god brunch fra Meyers.

Læs også Strand, brunch og drinks: Få en lille bid af Sydens strande på Bryggen

Kongelige Teater PR Foto

Ballet og brunch hver lørdag

Nyd dansernes morgentræning på scenen med en kop dampende varm kaffe i hånden.

Ballettens daglige morgentræning er hele grundstenen i kompagniets tekniske formåen, og det er fascinerende at se danserne arbejde ved barren, mens de fintuner kroppen til dagens prøver og forestillinger.

Meyers står for brunch og kaffe, som kan købes i caféen fra kl. 9.

Brunchen koster 95 kr. og indeholder Meyers kanelsnurre, 1 stk. frisk frugt, skyr med granola samt kaffe/te buffet, der gerne må fyldes op undervejs. Bemærk at antallet af brunchbokse er begrænset.

Læs også Lækre kager, brunch og gode cocktails: Café Vivaldi er åbnet ved Nørreport

Foto Meyers Facebook

Bestil billet på forhånd

Bemærk at Det Kongelige Teater følger myndighedernes anbefalinger for Covid-19.

Derfor er du til dette arrangement nødt til at rekvirere en billet via linket her, så de er sikre på at kunne overholde den nødvendige afstand mellem publikum og følge myndighedernes retningslinjer.

Der er kun adgang til arrangementet med billet.

Arrangementet er gratis, men der forelægger billetgebyr.

Hvad: Brunch og Ballet
Hvor: Det Kongelige Teater Gamle Scene
Hvornår: Hver lørdag fra kl. 9-11.30
Hvor meget: Arrangementet er gratis og brunchen koster 95 kr.
Hvordan: Husk at bestille billet i forvejen (koster kun billetgebyr grundet Covid-19) via linket her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Rosé Rosé åbner: Kendt adresse får ny bistro med rosé i lange baner

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Indian Summer er over os.

Så selvom kalenderen skriver september, så er der altid en skinnende undskyldning for at sippe rosé i solen.

Især fra tirsdag 22. september, hvor den helt nye restaurant Rosé Rosé åbner på en den kendte Strandvejsadresse i Hellerup nr. 203.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Pink procenter og klassisk kort

Når man ligefrem opkalder restauranten efter tidens hotteste lille lyserøde, så kræver det ikke Mensa-adgang for at regne ud, at herinde skænkes der gladeligt pink procenter i glasset.

Maden er én lang hitparade med klassisk smørrebrød til frokost, men menukortet skyder også med skarpt efter alle frankofiles yndlingsretter med moules marinieres, steak frites, tatar samt herre og dameudgaven af croques.

Aftenkortet udvider mulighederne med blandt andet jomfruhummer, mørbrad, bearnaise og peber boeuf og man kan altid tilkøbe sort trøffel til sin ret, hvis humøret skulle være til det.

Læs også: Guide: 10 gode chokoladebutikker i København

Rosé Rosé på Strandvejen Foto: Sasha Scherg

Store kanoner rykker ind

Her lå før Hellerup Klub Brasserie, men nu er et nyt hold rykket ind – og de har erfaring i læssevis med til de historiske lokaler.

Peter Crone er uddannet kok og har drevet og forpagtet Klampenborg Galopbane, Kokkedal Slot samt Hygge i København K.

Lars Broberg, tidligere ejer af Tapasbaren og direktør i Hallernes Smørrebrød og Bo Bjerrum Hansen der ejer fire restauranter i Nyhavn og er medejer af Bistro Boheme.

Læs også: Citronmåne og træstammer som drinks: Københavnsk bar laver vilde kage-cocktails

Rosé Rosé på Strandvejen Foto: Sasha Scherg
Rosé Rosé på Strandvejen Foto: Sasha Scherg

Klassisk bistro

“Når der opstår en mulighed for at rykke ind på en så attraktiv lokation som denne, sammen med en ressourcestærk ejerkreds og nogle absolutte topfolk fra den københavnske restaurantscene, så skal man slå til. Så det gør vi nu,” forklarer Peter Crone.

“Med gedigen klassisk bistromad, smørrebrød, et omfattende udvalg af drikkevarer og den type feel-good værtskab, der skaber stamsteder. Et sted hvor man lægger frokostmøderne og får lyst til at komme med vennerne og familien om aftenen.”

Til at styre smørrebrødet sikker i land under frokosten – og de klassiske franske bistrosmage lige i kuli-skabet, har de hevet køkkenchef Peter Stub (Restaurant Kanalen) ind i køkkenet.

Til at patruljere gulvet har de ansat restaurantchef Martin Knak (Den Lille Fede mfl.)

Læs også: Ny vinbar i Indre by: Tap din egen vin direkte fra hanen

Hvad: Rosé Rosé Bistro
Hvor: Strandvejen 203, Hellerup
Hvornår: Åbner tirsdag 22. september
Hvordan: Læs mere lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Her koster kaffen ALTID 10 kr.: Succes-kæden Coffee Ten er åbnet midt i København

Skrevet af: Michael Qureshi

Normalt starter succesfulde kæder i København og rykker efterfølgende ud i resten af landet.

Men der er også koncepter, som først bliver flyvende rundt omkring i de større danske byer, før de vender snuden mod Hovedstaden.

Sådan er det for kaffekæden Coffee Ten som har stor succes i Aarhus, Aalborg og Odense.

I Aarhus og Aalborg ligger de i selve Magasin, og det er også tilfældet her i København. Kaffebaren er åbnet på 2. etage i Magasin.

Har skabt sig et navn

Coffee Ten har i den grad formået at skabe sig et navn på landsplan på rekordtid. Her laver de nemlig kaffe af høj kvalitet, hvor du kan få alle slags for bare 10 kr.

Og nej, det er ikke et åbningstilbud. Det gælder ALTID. For det er hele konceptet.

I sidste uge åbnede de så i København, hvor man selv kan smage, om kaffe til en 10’er nu smager som på byens andre kaffebarer.

Melder sulten sig har de et flot udvalg af sandwiches og wraps – også i et vegansk alternativt. Til den søde tand er der et større kageudvalg.

Konceptet er brandvarmt i øvrige byer

Konceptet startede oprindeligt i Odense, hvor Coffee Ten vakte opmærksomhed med budskabet om, at kvalitet kan fås til lavere priser end det, der ellers er blevet normalen på kaffe-to-go-markedet:

“Priserne på en kop varm kaffe i bybilledet er jo stukket fuldstændig af, særligt i landets større byer, og der har vi taget det valg, at vi hellere vil sælge 500 kopper kaffe til 10 kr. end 100 kopper kaffe til 50 kr.,” fortæller Christoffer Andersen fra Coffee Ten.

Går ikke kompromis med kvaliteten

Han tilføjer;

“Det gør vi uden at gå på kompromis med kvaliteten. Der er langt fra tale om kedelig eller almindelig kaffe, men reel og virkelig god kaffe lavet af fine, fornuftige råvarer.”

Vores søstersite MigogOdense har tidligere skrevet om Coffee Ten, hvor vores redaktionelle folk i byen også var vilde med kaffen.

Coffee Ten har også et kendt navn med i ejerkredsen, nemlig rapperen Jokeren.

Den danske musiker er mest kendt som tidligere medlem af gruppen Den Gale Pose, men er også medejer af Coffee Ten, og kaffetørstige københavnere kan med jævne mellem rum hilse på Jokeren aka Jesper Dahl på Coffee Ten.

Hvad: Coffee Ten
Hvor: Magasin, 2 etage
Hvornår: Åbnede officielt i fredags