Guide: Her er Københavns nye fristelser med Nutella, éclairs og marengs

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Queen’s Delight i Grønnegade er specialister i eclairs PR Foto
Queen’s Delight i Grønnegade er specialister i eclairs PR Foto

2019 bød på flere søde åbninger i København.

Her er overblikket over de nye steder at få luftet den søde tand og stillet din sukkertrang.

Læs også: Guide: 10 gode chokoladebutikker i København


Queen’s Delight i Grønnegade er specialister i eclairs. Her tiramisuudgaven PR Foto

Queen’s Delight eclairs

Éclairs kan kaldes kongen af franske kager.

Den aflange vandbakkelsesdej bliver bagt til den er sprød og hul, og så bliver den fyldt med dejlig kagecreme og til slut toppet med glasur.

Københavns første deciderede éclars-butik hedder Queen’s Delight og ligger i Grønnegade 37.

Det smukke gamle hus er fra 1758 og passer perfekt til den traditionsrige kage med den lange fornemme historie.

Saltet karamel

Kage-kreativiteten bliver sluppet fri med et sødt udvalg af cremer, toppings og glasur.

Alt fra den klassiske vaniljecreme, toppet med hvid chokolade og karamelliserede cashewnødder.

Man kan også hoppe ombord i hasselnøddecreme, saltet karamel med chokolade og sydamerikanske tonkabønner.

Alt bliver lavet fra bunden af nøje udvalgte råvarer og der bliver bagt flere gange om dagen, så eclairs altid er friske og perfekte.

Hvad: Queen’s Delight
Hvor: Grønnegade 37

Læs også: Bagel-himlen: Amerikansk bagel-bager tryller luksus bagels frem i København


Unicorns & Rainbows Foto Rasmus Kramer Schou

Rainbows and Unicorns

Hvis man vil have sin daglige dosis regnbue og enhjørninge-lykke, så peg hornet mod Studiestræde 16.

Her ligger Unicorns & Rainbows nemlig.

Alt herinde er nuancer af pink og lyserød. Der hænger en kæmpe 3-D printet enhjørning på væggen.

Marengs i alle smage

På Unicorns & Rainbows serverer de – selvfølgelig – marengs. Økologiske og i alle afskygninger.

Fyldt med 20 forskellige smage – blandt andet saltkaramel, lakrids, hyldeblomst, yuzu – og i alverdens farver og pyntet til den store guldmedalje.

Unicorns & Rainbows serverer nemlig også to slags is, der passer til de forskellige marengs og fint pyntet med glimmer og blomster.

Man kan også bestille den alkoholfri boblende rosé, som bliver serveret i passende smukke glas.

Hvad: Unicorns & Rainbows
Hvor: Studiestræde 16

Læs også: Ugens tip: Dessertbar serverer Københavns vildeste gourmet-desserter


Buka

København har fået en Nutellabager.

Den hedder Buka og ligger i Store Kongensgade.

Man kan møde Nutellaen i forskelligt bagværk – blandt andet i nogle fyldte briochebrød med Nutella. Der er også fyldte croissanter og snurrer med den søde italienske hasselnøddecreme.

Hvis man – Gud forbyde det – har fået nok Nutella, kan man også smage bagværk med pistachecreme, forskellige nødder, vaniljecreme eller mascarpone i.

Buka henter inspiration efter sydeuropæisk forbillede, med italiensk musik fra 1940’erne,

Her er smukke fliser på gulvet, stearinlys på desken, tørrede blomster og generelt helt vildt lækkert at hænge ud.

Hvad: Buka

Hvor: Store Kongensgade 18

Læs også: Banana vækker opsigt med smagen: Har du prøvet Københavns nye dessert-hit?


Social Foodies PR foto

Social Foodies Tivoli

Social Foodies har åbnet deres flagskibs-forretning med 338 kvm at lege på.

De liggerlige ved siden af Hotel Nimb, nærmere betegnet Bernstorffsgade 5, lige overfor Hovedbanegården.

Ud over is og flødeboller er her også café, hvor man kan nyde nye morgenmads- og frokostmenuer med et inspirerende tvist fra Afrika.

Cafémiljøet bliver etableret ved åbningspartierne ud mod gaden samt langs en grøn væg med levende planter. Det kræver ikke billet til Tivoli at besøge Social Foodies’ butik og café, da indgangen er direkte fra Bernstorffsgade.

Hvad: Social Foodies Tivoli
Hvor: Bernstorffsgade 5

Læs også: Endelig: Byens mest hypede bager har åbnet nyt


Nordhavn Mikromejeri

Nordhavn Mikromejeri ligger lige under de to runde siloer i Nordhavn. De laver både ost og is.

Og nogle af varianterne har taget folket med storm. Det har f.eks. en Aperol Spritz på menuen – ligesom, rabarber, popcorn og banan is.

Manden bag hedder Peter Altenburg.

Han ejer i forvejen en af byens bedste cocktailbarer, Gilt på Nørrebro, og et af byens bedste pizzarier, Bar Uno, som ligger lige ved siden af Nordhavn Mikromejeri.

Han er en mand, der ikke tager nogen gastronomiske genveje og nørder totalt igennem, når først han har sat sig noget i hovedet.

Den slags kan som bekendt smages.

Med sig har han trioen bag BarUno og hedengangne Holmens Kanal, Kasper Georg Jensen og Thomas Raae.

Hvad: Nordhavn Mikromejeri
Hvor: Göteborg Plads 13, Nordhavn

Læs også: Alle cocktails koster 85 kr.: Madklubben åbner ny cocktailbar på Vesterbro

Krise rammer hårdt: Københavns nye vilde hotel må vente med at åbne

Skrevet af: Redaktionen

I dag 1. april skulle have været en storslået dag set med københavnske øjne.

Her skulle Københavns nye luksus-hotel Villa Copenhagen have slået dørene op.

Hotellet med 375 værelser og 15 suiter, og hvis man skulle have lyst til at overnatte i den nye luksus, skal man som minimum slippe omkring 2000 kr. pr. nat.

Den dyreste suite – på 104 kvadratmeter – koster 55.000 kroner pr. nat.

I alt fordeler Villa Copenhagen sig over 30.000 kvadratmeter centralt i København.

Men Corona-krisen har også ramt hotelbranchen med en hammer. Så derfor er åbningsdatoen naturligvis udskudt. Det skriver DR.

Udskudt til maj

Foreløbig må man vente til 14. maj med at få lov til at komme ind på luksus-hotellet, der er ejet af Nordic Choice-kæden.

Bag kæden står den norske milliardær Petter Stordalen, der også bl.a. opkøbte Spies fornylig.

“Da konceptet er designet til at være et mødested, hvor københavnerne kan spise morgenmad, frokost eller middag sammen, giver det mest mening, at det bliver udsat, til samfundet er mere normaliseret igen.

Vi håber at kunne invitere til åbningen af dette vidunderlige hotel den 14. maj,” siger Torgeir Silseth, administrerende direktør for Nordic Choice Hotels, til DR.

Villa Copenhagen ligger på den gamle Postgrund lige ved Hovedbanegården.

Meget forsvinder fra Københavns overflade for at gøre plads til syv nye tårne i højden 28 og 115 meter – hvilket vil gøre det til byens højeste bygning.

Læs også: Glem kulden & hop i poolen: Her er der Balistemning midt i Kbh

Foto: PR skitser

Bevarer ikonisk bygning

Hele Postgrunden skulle gerne stå færdig i 2023, men der kommer delmål undervejs – blandt andet Villa Copenhagen, byens nye luksushotel, der altså åbner straks efter den værste Corona-krise.

I det smukke gamle posthovedsæde, bygningen ud mod Tietgensgade, bevares Centralpostbygningen, som er helt tilbage fra 1912.

Villa Copenhagen har også tre forskellige restauranter, cocktailbarer og så lige en rooftop pool – som hevet direkte ud af et promotionbillede fra Shanghai eller en anden metropol.

Læs også: Arkitekturbibel med ny liste: 10 Kbh-projekter blandt verdens bedste

En af restauranterne får navnet Kontrast.

Restauranten kalder sig selv et kosmopolitisk brasserie som, qua navnet,  bl.a. fokuserer på kontrasten mellem smagsnuancerne fra rene, lokale råvarer og krydderier fra Sydeuropa og Nordafrika.

Derudover afkrydses alle de tjek-bokse, som en moderne restaurant i dagens København skal overholde: Årstidsbaserede og økologiske råvarer.

Bæredygtigt produceret kød og fisk – fra lokale producenter.

Sharing dinner-family style. Priser hvor alle kan være med.

Hvad: Villa Copenhagen
Hvor: Centralpostbygningen på Bernstorffsgade
Hvornår: Forventet åbning 14. maj 2020

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt.
Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.

Populær restaurant udvider: Nu kan du få leveret Nams måltidskasser i hele landet

Skrevet af: Michael Qureshi

Corona-krisen har taget et stramt greb om især restauranter, caféer og øvrige spisesteder som udelukkende må lave Take Away i disse tider.

Det kan virke uoverskueligt for mange i restaurationsbranchen, men det er samtidig også en tid, hvor nye initiativer får vinger.

Eksempelvis hos den populære Restaurant Nam, som sidste år blev kåret til Årets Bistro af Danske Madanmeldere.

Derudover er man i White Guide rangeret blandt de allerbedste restauranter i Aalborg.

Udvider nu til alle steder i landet

I sidste uge lancerede de deres helt egne måltidskasser leveret til døren i Aalborg.

Det har vist sig at være så succesfuldt et koncept, at man nu udvider til hele landet og naturligvis her i Hovedstaden.

Så uanset hvor du bor i Jylland, på Fyn eller hele Sjælland så kan du leveret til døren.

“Vi har lavet en aftale med et fragtfirma, som kan levere til alle steder i hele Danmark.

Derfor har vi valgt at udvide med konceptet, som har fået en god modtagelse,” forklarer Kim Jeppesen, indehaver af Nam, til MigOgKbh.

Arkivbillede fra tidligere besøg på Nam

3 sunde asiatisk inspirerede hverdagsmåltider

Det er en måltidskasse bestående af råvarer med opskrifter på 3 sunde, hurtige, børnevenlige og asiatisk inspirerede hverdagsmåltider, der kan tilberedes på 15-30 minutter.

Kvaliteten er kendt fra deres menuer i Nam, men tilpasset hverdagsretter. Måltidskasserne kan leveres til 1-6 personer og har en kuvertpris fra 116 kr. pr. pers. pr. måltid inklusiv fragt.

En anden nyhed er også, at man nu har tilføjet en veggie måltidskasse.

Se menuerne nederst i artiklen.

DailyNam er enkelt og lækkert

Kim Jeppesen forsætter med detaljerne på det nye tiltag.

“DailyNam er enkelt, lækkert og ligetil. Vi startede med en enkelt mulighed i sidste uge, og nu har vi allerede tilføjet en vegetar måltidskasse.

Det meste i måltidskasserne er forberedt på forhånd, og man bliver grundigt guidet igennem tilberedningen, som ikke tager så lang tid,” forklarer Kim Jeppesen.

Han forklarer, at man oprindeligt havde planlagt at lancere tiltaget til efteråret, men så kom Corona-krisen og ændrede restauranternes hverdag.

“Grundet vores nuværende meget svære situation har vi, lidt modigt synes vi selv, valgt at lancere vores projekt med måltidskasserne allerede nu i en mere simpel udgave end hvad planen var for efteråret.

Men vi vil så justere løbende,” forklarer Kim Jeppesen.

Du kan allerede bestille din måltidskasse i dag og få leveret første gang på onsdag. Se nedenstående detaljer om menu og bestilling.

Menu Uge 15

ONSDAG

Gỏi cuốn”

Rispapir ruller m. kylling, friske grøntsager,  peanut sauce & nuoc mam

TORSDAG

Gaeng Kiew Wan

Oksekød i cremet mild grøn karry kokossauce m. sprøde grøntsager, cashewnødder & ris

FREDAG

“Ramen”

Ægnudler m. lækker nudelsuppe kogt på gris, citrongræs & shitaki m. grønt, daikon & BBQ gris

dailyNam – VEGGIE

ONSDAG

Gỏi cuốn”

Rispapir ruller m. friske grøntsager, japansk omelet &  peanut sauce & hoisin

TORSDAG

“Blomkål i grøn karry

Blomkål  i cremet mild grøn karry kokossauce m. sprøde grøntsager, cashewnødder & ris

FREDAG

“Veggie Ramen”

Ægnudler m. lækker nudelsuppe kogt på miso, shitaki, tomat & konbutang  m. grønt, daikon & tofu.

Pris på måltidskassen inkl. fragt:

1 pers 350,-

2 pers 475,-

3 pers 570,-

4 pers 665,-

5 pers 760,-

6 pers 855,-

Du kan booke direkte her

Få den leveret lige til døren: Juno har præsenteret den ultimative karantæne-kage

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Hasselnød Juno the Bakery PR Foto
Hasselnød Juno the Bakery PR Foto

Coronakrop er blevet et ord her under Corona-karantænen.

I en tid med en hel masse utryghed, uvished og kedsomhed er vi mange, der søger mod køleskabet.

Som et snackende pendul svinger vi frem og tilbage mellem tanker som: Det er ok, det er kun lige her i karantænen.  Jeg fortjener noget godt her i den svære tid. Alle  de andre gør det jo også.

Det er helt normale tanker og ligesom EM, OL og alt andet er udskudt, så er sommerkroppen altså også udskudt til sommeren 2021 – og vi har opfundet Coronakroppen.

Læs også: Madanmelder med på visit: Derfor er Juno hovedstadens bedste bager

Juno Foto Rasmus Kramer Schou

Spis på eget ansvar

Nu har byens nok bedste bageri – Juno the Bakery på Østerbro – så begyndt at spille med unfair hold.

For nok har de altid haft verdens suverænt bedste kardemommesnurrer, men nu har de så præsenteret den ultimative karantænekage.

De kalder den: Hasselnødflødebollen.

Den består af mælkechokoladeganache, sprød nougat, hasselnøddefløde og flydende hasselnødpraline.

Den er, som alt andet i butikken, latterlig god.

Og Juno er netop også begyndt at bringe ud…åh åhhh.

Læs også: Umut går i køkkenet: Laver sin berømte drømmekageroulade Live

Emil Glaser fra Juno Foto Rasmus Kramer Schou

Og en lille podcast anbefaling

Hvis man sådan helt generelt har mange angsttanker og overspisninger i denne Coronatid, så er en anden ting som kan anbefales podcasten “Detox din hjerne“.

Den er gratis og ligger alle steder.

Detox din hjerne” har lavet 2 særafsnit om Corona og kommer på en yderst saglig og evidensbaseret måde rundt omkring alle de tanker, vi måske alle sammen går og har i denne meget mærkelige tid.

Læs også: Opråb: Støt restauranterne på de her 4 måder

Hvad: Hazelnut Creampuff
Hvor: Juno the Bakery, Århusgade 48
Hvornår: Åbner onsdag kl. 07.30

Læs også: CORONA-GUIDE: De her lokale restauranter tilbyder nu takeaway