Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

København på en weekend: Disse ting skal du opleve mens du er her

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto Lasse Salling
Foto Lasse Salling

København er en fantastisk by, og selvom du kun er her i 48 timer, så kan du stadig nå at opleve en masse.

MigogKbh guider til alt fra hvilke museer du skal se, hvor du skal spise til hvor du skal underholde ungerne.

God fornøjelse!


Oplev

Der er mange sjove og spændende ting at opleve i København. Også selvom du kun er her i kort tid.

Man kan ikke sige, at man har været i København uden at besøge Tivoli – sådan er det bare.

Tivoli kan heldigvis også lidt af det hele – uanset om du er til vilde forlystelser, en hyggelig gåtur eller om du har sat dig for at vinde landets største bamse i skydeteltet. Spis gerne i Grøften, der altid er en sikker vinder, når det handler om god, dansk mad og festlig stemning.

Foto: PR

Gå en tur igennem hyggelige Nyhavn og er vejret godt, så skal du selvfølgelig have en lille is eller en stor fadøl på vejen. Er det ikke vejret til at sidde ude, så tilbyder langt de fleste steder også hyggelige, indendørs stuer, hvor du kan spise frokosten.

Fra Nyhavn er du kun et stenkast fra kanalerne, så du må heller ikke snyde dig selv for en lille kanalrundfart. København er næsten omgivet af vand, og det er altså en særlig oplevelse at se byen fra vandet.

Annonce

DESIGN SMYKKER SAMMEN PÅ FREDERIKSBERG –  ALLE KAN VÆRE MED
Besøg My & My Box på Frederiksberg, og få en fantastisk kreativ dag sammen I inspirerende omgivelser.

Her kan I designe jeres helt egne smykker i høj kvalitet i et eventyrland af perler og sten. 

Design armbånd, øreringe, halskæder – alt er muligt.

Hos Me & My Box’ Studio kan du hygge dig mens du designer og er kreativ. 

Få en uforglemmelig oplevelse sammen.

Du får:

  • Grundmaterialer og bland selv perler til et valgfrit smykke (f.eks. øreringe, armbånd eller halskæde)
  • Dit smykke pakkes ind i en lille lækker stofpose
  • Tilkøb af kaffe, vand eller lemonade, og lækker kage fra Andersen Bakery

Sessionen varer 1 time og 45 minutter.

Priser fra 150,-.

Læs mere om smykkedesign hos ME & MY BOX her

Hvad: Design dine egne smykker
Hvor: Gammel Kongevej 136, Frederiksberg

Når du er færdig, skal du op på Kongens Nytorv, der både rummer små pølsevogne, en gammel telefonkiosk, der er omdannet til kaffebar, og et af Københavns mest luksuriøse hoteller: Hotel d’Angleterre. Du behøver ikke at booke en hel overnatning (medmindre budgettet er højt), men det er ret hyggeligt at drikke en kop kaffe eller en lille fredagsdrink med udsigt til det travle torv.

Fra Kongens Nytorv kan du lunte over til Amalienborg, hvor flere fra den Kongelige familie bor. På pladsen kan du se de flotte livgardere, og især deres vagtskift er et flot show.

Kæmpetrolden i Nordhavn. Foto: Thomas Dambo

Trænger både du og børnene til frisk luft, så skal I prøve at finde de store, flotte træfigurer af kunstneren Thomas Dambo.

Der står en pæn håndfuld på Vestegnen uden for København, men du kan også finde dem på Amager (Kongelundsskoven), Nordhavn, Sydhavn og på Christiania.


Shopping

Skal du shoppe, så er København også et godt udflugtsmål.

Strøget, Købmagergade, Magasin, Fisketorvet, Field’s og Frederiksberg Centret er de helt store steder, men er du på jagt efter små specialbutikker, så findes det også.

Besøg blandt andet Rantzausgade, Elmegade og Jægersborggade på Nørrebro, der alle har masser af genbrugsbutikker og små brugsgenstande til hjemmet.

Arkivfoto

På Gammel Kongevej på Vesterbro finder du især smykker, tøj til både mænd og kvinder samt en masse lækre boligforretninger. Lige om hjørnet ligger Værnedamsvej og Tullinsgade, der begge giver dig en lille bid af Paris midt i København med fine fortovscaféer og små butikker.

Østerbrogade er også en lang, lækker gade med tøjbutikker i massevis, og her kan du uden tvivl finde noget pænt til hele familien.

Er du til den luksuriøse form for shopping, så skal du besøge Illum lige ved Amagertorv. Her holder alle de mest eksklusive brands til, og når du har brug for en pause, kan du besøge deres rooftop, hvor de både serverer kaffe, pizza og Moules Frites.


Spis

København er kendt for gastronomi, og byen er proppet med lækre spisesteder.

Hos Gasoline Grill kan du smage burgeren, der er kåret til én af verdens bedste, og på Bæst kan du smage pizzaen, der er kåret til Europas femte bedste.

Noma har vundet mange, mange priser og er efterhånden kendt over hele verden for deres ny nordiske madlavning. I 2021 modtog de deres tredje Michelinstjerne og blev kåret til verdens bedste restaurant stærkt efterfulgt af Københavns anden trestjernede Michelinrestaurant, Geranium. Begge restauranter tilbyder en aften langt udover det sædvanlige.

Bær med fløde à la Noma. Foto: Rasmus Palsgård / www.feinschmeckeren.dk

Skal det være lidt mere nede på jorden, så skal du besøge Nomas burgerbar, POPL, ved Inderhavnsbroen. Her ligger også Broens Gadekøkken, hvor du om sommeren kan spise lækker streetfood under åben himmel og om vinteren stå på skøjter.

Længere ude på Refshaleøen ligger Reffen, der også er et ægte, urbant streetfood-mekka. Reffen er nordens største streetfood-marked med mad fra mere end 17 forskellige nationaliteter.

I Kødbyen på Vesterbro er de gamle bygninger fredet og i stedet for gamle slagterier huser de fleste i dag hippe restauranter og cocktailbarer. Stemningen er altid god og humøret meget højt. Vi anbefaler gerne et besøg på for eksempel Gorilla, Kødbyens Fiskebar og NoHo.

Foto PR

Er du til de søde sager, så skal du spise lagkage og drikke varm chokolade på La Glace i Indre By. Det gamle konditori blev grundlagt tilbage i 1870 og er stadig højt elsket af både københavnere og byens mange turister.


Kultur

Den Lille Havfrue er en klassiker, og selvom det næsten virker helt stereotypt og meget turistet, så er det super hyggeligt at leje en cykel på en flot sommerdag og cykle forbi den gamle bronzestatue fra 1913 på Langelinie. Parkér eventuelt cyklen og gå en tur rundt på Kastellet, der både er fyldt med historie og meget smukt.

Er du til de hyggelige gåture, så skal du også gå en tur på Assistens Kirkegård på Nørrebro, hvor blandt andet H.C. Andersen, sangeren Natasja Saad, Master Fatman og Søren Kierkegaard er begravet.

Foto Glyptoteket Facebook

København har mange flotte museer men Glyptoteket er altid en favorit. Drik kaffe i deres smukke atrium og gå på oplevelse blandt deres forskellige særudstillinger.

Lige om hjørnet ligger det nyere Københavns Museum, der bestemt også er et besøg værd. Deres udstillinger tager konkret udgangspunkt i byen selv. Lige nu kan du blandt andet opleve en sjov særudstilling om Københavns værthuse.

Del artikel

Andre læser også