MigogKbh Nyt 👋

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.📆💎
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh. 🍣🎺
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.💰👌

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Guide: Disse nye restauranter i København skal du kende

Af Mathilde Mågård Hansen
Iaji på Seaside Toldboden. Foto Mathilde Mågård Hansen
Iaji på Seaside Toldboden. Foto Mathilde Mågård Hansen

Det kan godt være restauranterne har haft lukket i noget, der minder om en evighed.

Men nu har de så travlt.

Nye restauranter i København popper nemlig op næsten dagligt, så vi giver dig her det store overblik over dem, som du bare skal kende – og allerhelst aflægge et lille besøg.


Foto Mathilde Mågård Hansen

AOC pop-up i Tivoli

AOC har to Michelinstjerner og holder normalt til i Dronningens Tværgade, men indtil midten af juli finder du sommelier, Christian Aarø, og topkokken, Søren Selin, i det næsten legendariske japanske tårn i Tivoli.

Her kan få en lille smagsprøve hvad en Michelinrestaurant kan, når de giver dig de bedste smage, som netop denne sæson har at byde på.

Menuen koster 600 kr. til frokost og 1.000 kr. til aften, og der findes både flere forskellige vinmenuer og alkoholfrie alternativer til at skylle ned med.

Indretningen har Fritz Hansen og Skagerak stået for, og det har de absolut også gjort godt.


Foto Palægade Instagram

Restaurant Palægade

Her er ikke helt tale om en “ny” restaurant, men efter alt det frokostfavoritten på Palægade har været igennem – så tæller den næsten som én.

2020 var nemlig på ingen måde et kedeligt år. Først brændte den, så gik den konkurs, og så blev den genopbygget.

De nye borde af aluminium (ikke mere træ i denne omgang) har fået lov til at vente lidt længe, men nu er de altså også klar til at tage imod gæster igen.

Kokke og tjenere har fået nye ansigter siden branden, og menukortet har også fået et twist.

Du finder stadig alle de gamle, danske klassikere men i nye forklædninger, og det skal naturligvis prøves af.


Foto Andreas Omvik

Silberbauers Bistro

Da vi vinkede farvel til 2020 blev det også et endeligt farvel til restauranterne Relæ og Manfreds på Jægersborggade.

I sommers lånte tidligere kokkeelev, Mathias Silberbauer, lokalerne til pop-up mens køkkenchef og ejer, Christian F. Puglisi, og resten af hans team åbnede deres pop-up i Tisvilde.

Nu bliver Manfreds lokaler så permanent overtaget af Mathias Silberbauer, og menuen er stærkt inspireret af hans tid i Nice og med stort fokus på lokale fisk og skaldyr.

Mathias lidenskab for vin vil kunne ses på et vinkort der vil være naturlig men med et ”klassisk” udtryk og primært med franske producenter.


Foto Mangia Facebook

Circolo

Snart åbner teamet bag blandt andet Mangia endnu en restaurant.

Navnet er Circolo, og den kommer til at ligge på Gammel Kongevej på Frederiksberg.

Detaljer og åbningsdato venter vi stadig på – men vi er ret sikre på, at det bliver godt!


Foto PR

Delphine

Restaurant Delphine har slået dørene op på Vesterbro og byder indenfor på en kulinarisk rejse, der går til det græske øhav og det sydlige Italien.

Her vil Middelhavets kunst og kultur gennemsyre mad og stemning på velkendt og uhøjtidelig vis i store lyse lokaler med imponerende højt til loftet og plads til at slå ud med armene.

Selvfølgelig med de velkendte Cofoco-priser, hvor du blandt andet kan få en menu med 11 retter over fire serveringer til 400 kr. pr. person.


Foto PR

Bistro Lupa

Jason Renwick fik for første gang kæmpe succes med den veganske café, Souls, der tog København med storm.

Siden da kom den veganske gourmetrestaurant, Ark, til og nu har han åbnet endnu en restaurant.

Den hedder Bistro Lupa, og den ligger på Melchiors Plads på Østerbro.

Hos Lupa stræber de ligesom hos alle deres andre restauranter efter at have bæredygtighed som en væsentlig del af deres forretningsmodel.

Lige fra deres helt egen svampefarm til deres genbrugsmøbler i restauranten.

Generelt er Jason Renwick og hans team drevet af en bæredygtig ideologi uden at gå på kompromis med kvaliteten, og næsten alt på menuen er hjemmelavet.


Foto PR

Connection

Topkokken, Alan Bates, har i Danmark indtil videre været mest kendt for hans tid hos Henne Kirkeby Kro på den jyske vestkyst og hos Studio i København.

Nu går han planken ud med sin helt egen, intime restaurant på Østerbro – måske Danmarks mindste gourmetrestaurant.

Her er nemlig kun ét bord i hele restauranten med plads til 10 gæster fordelt i enten mindre grupper eller som ét stort selskab – et såkaldt Chef’s Table.

Du kan derfor nok godt komme til at forvente at dele din aften i selskab med de andre gæster om bordet, men det får man helt selv lov til at styre.

Men det er sikkert, at du kan se frem til en intim og nærværende aften med en anderledes spiseoplevelse.


Foto Figaro Facebook

Figaro

Der er rykket en ny fiske- og skaldyrsbistro ind i den gamle Tivoli Promenade.

Den hedder Figaro, og de nye ejere står også bag den velkendte restaurant, Havfruen, i Nyhavn.

Her er fyldt med frisk fisk, lækre skaldyr, hvor alle kan være med på både smag og priser.

Absolut en skøn tilføjelse til udvalget af restauranter i Tivoli.


Foto PR

Bottega Estadio

Måske du allerede kender Bottega Barlie i Nyboder-kvarteret i Indre By?

Det er skam ikke usandsynligt, for de har på kort tid formået at blive bydelens populære ”hang-out” og bruges i stor stil af de lokale (og alle andre for den sags skyld) gennem hele dagen.

Nu udvider holdet bag med endnu et sted på Østerbro, og vi forudser allerede et nyt stamsted.

Bottega Estadio kommer til at åbne allerede kl. 7.30 i hverdagene med en let morgenmad og frokost, hvor aftenkortet bliver mediterransk inspireret med et sydamerikansk islæt, da chefkokken, Julian, er fra Mexico.

Der kommer også til at være en rawbar med østers og ceviche, og en masse forskelligt fisk og grønt på la plancha grillen.

Og selvfølgelig en masse vin, både natur og konventionelt, og en cocktailbar, så gæsterne kan hygge videre til sent (når vi må det igen).


Foto PR

Koan

Gourmetrestauranten, Koan, med køkkenchef Kristian Baumann i spidsen er flyttet ind i Relæs gamle lokaler på Jægersborggade.

Menuen vil fortsat være en reflektion af vores terroir, de fantastiske leverandører i vores region og alle de vidunderlige minder fra holdets rejser til Kristian Baumanns fødeland, Sydkorea.

Køkkenet bruger primært små, lokale producenter, og mens du naturligvis kan få en vinmenu i glasset, så kan du selvfølgelig også smage et par cocktails fra Empirical Spirits.


Foto Victor Jones

Venner

Venskaber får ofte ført mange gode ting med sig, og dette er ingen undtagelse.

De to kokke, David og Cam, lærte nemlig hinanden at kende som kollegaer på Kadeau for flere år siden, men nu åbner de deres eget sted sammen i Latinerkvarteret.

I første omgang til kun til morgenmad, men på sigt udvides der med bar og aftenkøkken.

Konceptet vil hovedsageligt være et hyggeligt morgenmadssted, hvor man blandt andet kan få økologisk røræg, Eggs Benedict, luftige pandekager, Chicken Kiev og friskpressede juices – bare for at nævne lidt.


Strangas Foto Mathilde Mågård Hansen

Seaside Toldboden

Seaside Toldboden er genialt for dig, som ikke vil nedprioritere god smag – men også gerne vil smage en masse forskelligt.

Her er nemlig hele otte forskellige køkkener med selvstændige kokke at vælge fra – størstedelen med solid Michelin-erfaring, og så må man gerne skrue forventningerne lidt op.

Du tages pænt imod i døren, og så ligner det egentlig lidt en klassisk restaurant med bar, bordopdækning og så bare flere køkkener, end du plejer at se.

Maden bestiller du på deres app, som scannes via en QR kode på bordet, mens de mange (og virkelig søde tjenere!) sørger for vand, vin eller frisk shakede drinks fra deres egen cocktailbar.

Skal du have den fulde oplevelse med, så er der også et par spisepladser i baren foran samtlige køkkener, hvor du både kan få en lille sludder med kokken og samtidig se dem kreere de mange, imponerende retter.


Foto PR

RØRT

RØRT finder du i Torvehallerne, og de har besluttet sig for at give de klassiske pålægssalater en lille overhaling.

Ordentlige råvarer, hjemmelavede og fulde af god smag.

Smag blandt andet deres makrelmad, et godt bud på en moderne skinkesalat eller en retro ristet croissant med hønsesalat.

Her er desuden også gode bud på vin og øl til til maden, og det bliver næsten svært ikke at føle sig hjemme.


Foto PR

Det Glade Vanvid

Hos Det Glade Vanvid i Læderstræde er det hele meget lige til.

Her er én menu, som består af sæsons fire serveringer, og til maden er der udvalgt syv forskellige vine, som I selv kan smage og forsyne jer med fra deres vinbar.

Udover vin er der to slags fadøl, alkoholfri vin, sodavand og årstidens perlende saft. Alt sammen ad libitum og inkluderet i prisen.

Menuen skifter seks gange om året og følger sæsonens råvarer og lidt mere til.

Sæsonens menu er altid kreeret af den erfarne, Michael Koch, med fuldt fokus på at sammensætte nye og spændende smagsoplevelser til hver enkelt sæson.


Foto Maude’s Instagram

Maude’s på Østerbro

Er du til lækre kager, kaffe og te, så har du måske allerede besøgt Maude’s på Gammel Kongevej.

Nu har de også åbnet på Østerbro – nærmere bestemt Odensegade lige ved Trianglen.

Absolut et besøg værd, hvis du er i området, eller måske bare ‘craver’ lækker kage eller en hyggelig afternoon tea.


Foto Riccos Kaffebar Facebook

Riccos åbner i Nordvest

God kaffe kan man heldigvis aldrig få for meget af, og lige om lidt kan du også få det i Nordvest.

Riccos åbner nemlig på Rentemestervej.

Den store renovering er i fuld gang, så åbningsdatoen venter vi stadig lidt på.