MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Guide: Sådan renser du dine fliser (hvis du absolut selv vil gøre det)

Af Annoncør

Dette indhold er sponsoreret

De fleste husejere kender det godt. Fliserne er dækket af ukrudt, snavs og andre ting, der kan ødelægge flisernes flotte fremtoning. Det er ingen vej uden om det. Har du fliser, kræver de bare en rensning af og til. Ikke kun fordi det ikke er så pænt at se på, men også fordi at algevækster kan ødelægge dine fliser. En total udskiftning af fliserne koster dig alt andet lige meget mere end en rensning. Derfor er det vigtigt, at du får renset dine fliser.

I sådan en situation vælger de fleste at ringe efter en professionel fliserenser. Og det er der ærligt talt god grund til. Rensning af fliser er nemlig ikke noget nemt stykke arbejde, og det kræver fremfor alt en stærk ryg. Derudover er fliserensere professionelle, der har specialiseret sig i netop fliserens, hvorfor disse eksperter ofte vil levere et pænere resultat end dét, du selv vil kunne præstere. Desuden sparer du formentlig en masse tid ved at ringe efter professionel hjælp.

Ikke desto mindre insisterer nogle på at gøre det selv. Hvis du absolut selv vil rense dine fliser, kommer her en guide til, hvordan du bærer dig an. For der er selvsagt mange ting, der skal tages stilling til. Ikke mindst i forhold til de redskaber, du skal bruge, og de forskellige metoder, der findes inden for fliserens. Her kan du læse om tre af de metoder, du kan bruge til selv at rense dine egne fliser.

Trænger dine beskidte fliser til en rensning, og er du lidt af en handyman? Så læs med her.

Metode 1: Brug en rigtig højtrykspuler

Den første metode til selv at rense dine fliser involverer en rigtig højtrykspuler. Dette er nok den mest effektive metode, men også den dyreste, hvis du ikke allerede ejer en højtrykspuler, de er nemlig bestemt ikke gratis at erhverve sig. Desuden kan det meget vel også være den mest risikable. Du kan nemlig risikere, at det høje tryk ganske enkelt spuler fliserne i stykker. Derfor bør du gå forsigtigt til værks, hvis du vælger at benytte dig af denne metode, eller overlade det til en professionel.

Metode 2: Brug knofedt

En anden metode er knofedt. Brug det i sammenhold med vand og en kost, og sørg for at gøre det jævnligt. Det plejer at fjerne det meste af skidtet. Ulempen er, at det ofte tager lang tid og kan være hårdt for ryggen.

Metode 3: Kemisk algefjerner

Er det især alger, der plager dine fliser, findes der i mange butikker kemisk algefjerner, der gør det nemmere at skylle dem væk. Kemisk algefjerner kan købes i de fleste byggemarkeder.

Del artikel

Andre læser også