Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nu åbner Jul i Tivoli: Her er alle årets nyheder du skal opleve

Af Mathilde Mågård Hansen
Jul i Tivoli 2018. Stemning Hovedbanegårdsalléen Jul Aften
Jul i Tivoli 2018. Stemning Hovedbanegårdsalléen Jul Aften

I morgen begynder julesæsonen i Tivoli endelig, og temaet i år er ikke uden grund Hjerternes Fest.

For hvem kan sige sig fri for behov for lidt kærlighed, varme og ekstra glæde i denne tid, som for mange kan være fyldt med afsavn?

Helt indtil d. 3. januar byder kalenderen på flere spændende events i den gamle have lige fra hyggelige julekoncerter, besøg af Julemanden og juleknas og godter for store og små.

Vi har samlet den ultimative guide til alle de spændende ting, der foregår til Jul i Tivoli lige her.

Jul i Tivoli 2018. Hovedindgangen Jul Aften

Betagende juledekorationer

Årets tema er valgt med stor omhu, og hele haven kommer til at emme af jul og kærlighed.

Et tema, der bliver slået fast med den mest avancerede Tivoli lysinstallation nogensinde – et kæmpestort lysende rødt hjerte på himlen over Glassalen, som et symbol på sammenhold.

Overalt vil der være hjerter at finde, både ned langs alleen ved Hovedindgangen, hvor de vil hænge parret med glitrende Swarovski krystaller og som noget helt, helt nyt og vovet har Tivolis prisbelønnede lysdesigner Jesper Kongshaug kreeret et lysende, rødt hjerte, der bliver projekteret op på himlen over Glassalen, som et pejlepunkt for hele Tivoli og København.

Billedet vil skifte karakter og lokation alt efter vejret og skyerne, og kan ses både i Tivoli og udenfor, som en kærlig hilsen til byens borgere, Tivolis gæster og alle de ansatte, der i løbet af året har arbejdet for, at Tivoli har kunnet holde åbnet.

Men allervigtigst skal hjertet ses som et symbol for alt det, mange af os hungrer efter, og som forhåbentlig snart kommer vores vej igen – nemlig samhørighed, nærhed og kærlighed.

Udover hjertet på himlen, finder man også et 3,5 meter højt, glødende hjerte ved Nimb, samt en projektion med levende billeder af en gammeldags juleby.

Her kan gæsterne følge med, når bageren, frisøren og urmageren pynter op til jul på Nimbs facade.

Årets lysdesign også tænkt ind i, hvordan man bedst muligt kan sprede folk godt rundt i haveanlægget, og derfor kan man blandt andet finde det største træ i Boulevardhaven pakket ind i frostklart og vinterhvidt lys, som med sikkerhed vil lede tankerne hen til en vis is-skydende sneprinsesse.

Besøg Julemanden

Har du børnene med i Tivoli, så skal man også en tur forbi Julemanden.

I år er han flyttet fra Pantomimeteatret til H.C. Andersen Slottet, og man skal booke plads i en virtuel kø for at besøge ham.

Julehygge i julestuen er han dog ikke gået ned på.

Der oser af julestemning i julemandens nye, hyggelige stue på Honningkageslottet, og julemanden har spidset blyanten og fundet den store huskeseddel frem.

Kom, og fortæl ham, hvad du ønsker dig til jul – han glæder sig til at få besøg.

Julemanden stiller også op til fotos, og alle er velkomne, store som små, til at komme og få taget årets julefamiliefoto!

Julemanden vil bære handsker, og han sidder i sin egen stol med afstand til sofaen, hvor gæsterne sidder.

Julemanden flyver til Grønland d. 24. december og er derfor ikke i Tivoli mellem jul og nytår.

Tivoli-Garden spiller julen ind

Ingen jul uden Tivoli-Garden.

I år optræder de på en Corona-sikker måde i Koncertsalen, hvor publikum kan sidde med afstand og i begrænset antal.

Tivoli garanterer stadig for flotte uniformer samt spiller danske og engelske marcher og julemelodier.

Tivoli-Garden kan opleves d. 25. november, d. 2. og 5. december – alle dage kl. 18.30 i Koncertsalen.

Foto PR

Fra flæskesteg til juledesserter

Selvom julen i år på mange måder vil være anderledes, er der nogle ting, som altid vil være de samme.

Også i år vil man på Plænen kunne mærke julestemningen, hvor man under Møllen kan nyde flæskestegs-sandwich.

I Tivolis kaffebar kan man holde varmen med enten en snueknuser med frisk citron og mynte eller den tyske klassiker, Feuerzangebowle, en Tivoli-gløgg med både Stroh rom og ild i.

Til den søde tand er der både de klassiske æbleskiver i Vaffelbageriet, lækre Honningkagehjerter, gæsterne selv kan dekorere i Jubilæumshaven, for ikke at glemme Cakenhagens mange klassiske juledesserter og kager.

Julen i Tivoli byder på julegodter for enhver smag i de mange boder.

Oplev Havens mange julelækkerier, og smag dig gennem æbleskiver, brændte mandler, gløgg, julekager og meget mere juleguf. Velbekomme!

Foto PR

Nyt stort juleshow og meget andet erstatter Nøddeknækkeren-balletten

Den populære og traditionsrige ballet Nøddeknækkeren, som Dronning Magrethe har skabt scenografi til, er blevet aflyst på grund af Covid-19.

Tivolis gæster snydes dog ikke for underholdning, musik og dans under Jul i Tivoli.

I år kan du glæde dig til et stort kultur-og underholdningsprogram, der byder på bl.a. den nye satsning, Tivolis Juleshow med Martin Brygmann, Lis Sørensen og Erann DD i Koncertsalen den 3. og 4. december akkompagneret af musikere fra Tivoli Copenhagen Phil og Tivoli Ensemblet.

På plakaten er der også Burhan G’s Julekoncert, samt en række klassiske koncerter, bl.a. to nytårskoncerter med Søren Pilmark.

Du kan også komme med til intimkoncert med Christopher d. 21. november og med Medina d. 28. november.
Traditionen tro vil også de mere traditionelle klassiske koncerter fylde i Tivolis underholdningsprogram.

Tivoli Copenhagen Phil vil bl.a. opføre Händels Messias sammen med det danske vokalensemble Musica Ficta under ledelse af den legendariske danske dirigent og komponist, Bo Holten.

Sidst, men ikke mindst slutter Tivoli dette underlige år af med maner, når stjernesopranen Susanne Elmark den 30. og 31. december går på scenen sammen med hele Danmarks Søren Pilmark for at gøre alle i ægte champagnepoppe-humør.

Pilmark og Elmark vil samme med Tivoli Copenhagen Phil og Tivoli Ballet skyde et musikalsk festfyrværkeri af, der med kendte nytårsklassikere som Strauss’ ”An Der Schönen Blauen Donau”, Jakob Gades, ”Tango Jalousie” og Lumbyes Champagnegalop skyder det nye år godt i gang.

Foto PR

Men alt skal ikke gå op i musik!

Der er nemlig også noget til dem, der ikke synes det er jul uden at man griner højt i Tivoli.

Den 3. december kan man opleve The Christmas Comedy Show, som med vaskeægte impov comedy vil grine julen i gang, når comedy-truppen går scenen og i samarbejde med publikum udspiller alverdens skøre scener.

Koncerterne overholder alle nødvendige Covid-19 forholdsregler og restriktioner, som fx at gæsterne skal være siddende under hele koncerten, samt bære mundbind, når de ikke sidder ned.

Hvad: Jul i Tivoli
Hvor: Tivoli København
Hvornår: Jul i Tivoli strækker sig ‪fra d. 13. november kl. 11 til og med 3. januar 2021, hvor de fleste aktiviteter foregår i det fri. Der åbnes for bestilling af billet-reservationer tirsdag den 10. november
Hvordan: Læs mere om Jul i Tivoli her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Del artikel

Andre læser også