MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

9 gode steder: Guide til nye restauranter i København du skal prøve

Af Mathilde Mågård Hansen
Graziano. Foto PR
Graziano. Foto PR

Har du (også) svært ved at følge med på den københavnske restaurantionsscene?

Så bare rolig, du er ikke den eneste.

Der åbner – og lukker for den sags skyld – nemlig hele tiden nye, spændende restauranter her i byen.

Vi tipper til ni gode steder, der godt kan tåle et besøg eller to.

Foto fra Circolo. Foto PR, Instagram

Bar Amore

Omkring den 11. juni åbner holdet bag de italienske restauranter Circolo, Mangia, Bevi Bevi og Bar La Una et nyt sted.

Faktisk i nabolokalerne til Circolo på Gammel Kongevej.

Fokus bliver på vin – rigtig meget vin. Primært med flasker fra Italien og Frankrig samt moderne, naturlige producenter.

Navnet på den nye restaurant bliver Bar Amore, og det bliver faktisk også svært andet end at elske det nye sted.

De vil nemlig gerne sælge dig god vin så billigt som muligt, hvilket betyder, at der kommer vine på glas fra omkring 70-80 kr. og flasker fra 300 kr.

På madsiden finder du masser af pasta, store ovnbagte fisk og antipasti fra det åbne køkken, som du enten kan indtage enten på de solrige siddepladser ude på gaden eller indenfor i restauranten.

Sæt allerede nu kryds i kalenderen – for vi forudser, at der kommer ‘run’ på Bar Amore.

Hvad: Bar Amore
Hvor: Gl. Kongevej 74D, 1850 Frederiksberg C

Calma. Foto PR, Instagram

Calma

De har modtaget den ene flotte anmeldelse efter den anden, og det er ikke uden grund.

Jægersborggades nye restaurant er nemlig i en liga for sig.

Navnet er Calma, og de åbnede tilbage i januar 2024 med en lille håndfuld absurd dygtige folk fra restaurationsbranchen.

Bag Calma finder du nemlig kokkene Andrea Calducci og Christian Maquard samt de to tjenere Nicolai Martens og Kristine Slott Olsen.

Alle har de mødt hinanden gennem Michelin-verden, hvor bl.a. Nicolai Martens har været 10 år på Kong Hans Kælder, mens Kristine Slott Olsen har slået sine folder på Formel B og andre gode steder.

Nu er de i stedet gået sammen om et nyt spisested, der er lidt mere nede på jorden.

På Calma er der nemlig en ren a la carte-menu, hvor priserne begynder fra bare 125 kr. pr ret.

Om søndagen kan du få en 3-retters menu til bare 345 kr.

Book bord på Calma på deres hjemmeside her.

Hvad: Calma
Hvor: Jægersborggade 34, 2200 København N

Graziano. Foto PR

Graziano

For nylig åbnede der en ny restaurant på Møllegade på Nørrebro, og den har fået nok den mest perfekte start, man overhovedet kan drømme om.

Der er i hvert fald venteliste helt indtil oktober.

I køkkenet finder du Jonathan Balsløw Sørensen (tidl. Bæst, Italo Disco mfl.), som selv er opvokset i Italien – og bare altid elsket mad og vidst at han skulle have sin egen restaurant.

Efter en større renovering er lokalerne på Nørrebro nu omdannet til den mest hyggelige (og imponerende nok, autentiske) italienske restaurant, hvor man hverken er bange for at tage venner eller familie med til en festlig aften i en uformel atmosfære.

Maden er forholdsvis rustik og delevenlig, så du kan smage lidt af det hele.

Prismæssigt finder du pasta fra 95 kr., men også en stor grillet T-bone på min. 800 gram.

Læs mere og se hele menuen på Graziano her.

Hvad: Graziano
Hvor: Møllegade 13, 2200 København N

Ambra. Foto PR, Instagram

Ambra

Ambra åbnede egentlig tilbage i november sidste år, og har du ikke været der endnu, så er det på tide.

For gud, det er lækkert!

Bag restauranten står kæden Sovino, der er verdensmestre i at skabe restauranter, der tiltrækker gæster i massevis, og det hjælper da helt sikkert også en del, at manden bag menuen her på Ambra er den tidligere køkkenchef fra Michelin-restauranten Marchal på Hotel d’Angleterre, Andreas Bagh.

Ambra finder du i Umamis gamle lokaler på Store Kongensgade, og efter en totalrenovering kan de ‘nye’ lokaler nu seate små 200 gæster.

Menuen står på masser af frisk fisk, klassiske italienske retter som for eksempel diverse antipasti, pastaretter, secondi og ikke mindst cocktails.

Restauranten henvender sig derfor både til spisende gæster, men også de, som er på jagt efter en lækker cocktail og god stemning efter middagen.

Du får syv antipasti, pasta og dessert for 495 kr. eller gå selv på opdagelse i deres a la carte-menu.

Book bord på Ambra her.

Hvad: Ambra
Hvor: Store Kongensgade 59, 1264 København K

Hian. Foto Mathilde Mågård Hansen

Hian

Sprøde ruller, nudler og karry er en favorit hos mange, og her i København er vi heldigvis beriget med flere gode asiatiske restauranter.

Kort før jul sidste fik vi endnu en, der går under navnet Hian, og den får altså en kæmpe anbefaling med på vejen.

Hos Hian beliggende lige overfor Torvehallerne bugner menukortet af lækre retter som pho, shrimp cakes, braiseret laks og mange andre godter.

Det kan være svært at skulle begrænse sig med så mange gode valgmuligheder, men hos Hian har de valgt at lave retterne i mindre størrelser.

Så kan du smage endnu flere forskellige, og det gør også menuen oplagt til deling mellem familie eller venner.

Priserne begynder fra bare 49 kr., så både mad og pengepung skal nok blive glad.

Læs mere og book bord her.

Hvad: Hian
Hvor: Frederiksborggade 26, 1360 København

Foto PR

Cinco

I marts åbnede der en ny restaurant på Vesterbro, og her er tale om den latinamerikanske restaurant Cinco, som allerede er en stor succes i Aarhus.

Cinco har på kort tid formået at tage københavnerne med storm – både på grund af deres mad og ovenud gennemførte indretning.

Hos Cinco bliver du taget med på opdagelse langs Amazonfloden og de latinamerikanske kyster, og det er en madoplevelse fuld af intensitet, smag og varme, som venter på dig.

Retterne serveres som vi bedst kan li’ det – på allerbedste social dining manér. Glæd dig bl.a. til Cinco’s guacamole kit, hvor du kan mixe din egen guacamole i en mortar ved bordet.

Når du træder ind i restauranten, er det ligesom at besøge en anden verden.

Her er nemlig skærmet af for Vesterbros virvar og trafikstøj – og i stedet indrettet med hængende lianer og bløde sofaer, der giver en ægte ægte jungle-fornemmelse.

Se hele menuen og book bord på Cinco her.

Hvad: Cinco
Hvor: Vesterbrogade 35, 1620 København V

Restaurant Anton. Foto PR, Instagram

Restaurant Anton

Restaurant Anton er muligvis den restaurant i København, som har den vildeste historie.

Restauranten har til huse i Grandjeans Gård, der blev opført i 1853 af konditor Grandjean, som blev særligt populær på sine flødekarameller.

Københavns politiske og kunstneriske elite sværmede om det gamle, eksklusive konditori – heriblandt H.C. Andersen, der blev en nær ven af familien – og konditoriet er også det første konditori i København hvor kvinder var velkomne.

Grandjean blev så rig på karameller, at han købte hele adressen i 1853, og opførte de smukke bygninger som står i dag.

Restaurant Antons lokaler er præget af vægmalerierne, som gør lokalerne til musernes løvsal, og et af restaurantens malerier forestiller Anton Svendsen, koncertmester i Det Kgl. Kapel og professor og direktør for Konservatoriet, portrætteret af P.S. Krøyer.

Heraf navnet ‘Anton’.

Restauranten drives af samme folk, der har The Pescatarian og Marv & Ben, som begge er at finde i den famøse Michelin-guide.

Prisniveauet ligger fra 325 kr. for hovedretter og en 4-retters fast menu for 695 kr. til aften.

Læs mere og book bord her.

Hvad: Restaurant Anton
Hvor: Store Strandstræde 3, 1255 København K

Locale 21. Foto PR, Facebook

Locale 21

Er du vild med bistrostemningen, så har du muligvis allerede besøgt Restobar, der åbnede i Vesterbro Torv i begyndelsen af 2023.

Den blev lynhurtigt en succes, og for seks måneder siden åbnede folkene bag så en næsten tro kopi, der spiller lige så godt.

Navnet er Locale 21, og du finder den på adressen Ny Østergade 21 i Indre By.

Folkene bag er Mikkel Egelund fra Pastis og Morten Kaltoft fra Osteria 16, så det ligger næsten også i kortene, at det skal blive godt.

På Locale 21 er en skøn, uformel stemning og megalækker mad, så bestemt et besøg værd til din næste date.

Book bord Locale 21 på deres hjemmeside her.

Hvad: Locale 21
Hvor: Ny Østergade 21, 1101 København K

Partagé. Foto PR, Instagram

Partagé

Vi bliver i Indre By, for på Store Regnegade er der også åbnet en ny restaurant, hvis mantra er, at man skal dele maden og være sociale sammen.

Restauranten fordeler sig på to etager i en gammel charmerende bygning, og for ejerne har det været vigtigt at indrette restauranten så hyggeligt som muligt.

Ikke noget fancy – bare nede på jorden og nærværende.

På nederste etage finder du udover siddepladser også deres cocktailbar og bestil endelig en drink, nu hvor du er her – de er nemlig ikke helt ringe.

Til aften kan du enten gå a la carte eller snuppe kokken Tobias’ fire udvalgte retter til 450 kr. pr person.

Kok og medejer Tobias har tidligere været på Bistro Bohome, men er på Partagé er menuen ikke helt lige så klassisk men derimod mere eksperimenterende.

Du kan bl.a. smage grillet kål med Manchego, hasselnødder og mormordressing samt oksetatar med selleri, miso og ponzu.

Læs mere og se hele menuen på deres hjemmeside lige her.

Hvad: Partagé
Hvor: Store Regnegade 26, 1110 København K

Del artikel

Andre læser også