ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stor sommerferie-guide: Her er alt det bedste du kan opleve i København

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto: PR, Copenhagen Surf School
Foto: PR, Copenhagen Surf School

 Er du klar til sommerferie i egen by? Det er MigogKbh!

Heldigvis bugner vores elskede København af gode steder, så det kan næsten blive helt svært at vælge.

Vi guider til alle vores yndlingssteder i hver bydel: lige fra morgenmad, frokost, drinks og aftensmad til hvor du skal shoppe, gå en tur og underholde børnene.

God sommer!

Croissanter fra Buka. Foto Mathilde Mågård Hansen

Indre By

Morgenmad spiser vi hos Bageriet Buka, for en lille tiramisu-croissant til morgenkaffen har vist aldrig skadet nogen. Nøj, den er god.

Herfra går vi en tur på SMK – Statens Museum for Kunst. Til og med juli måned kan du nemlig opleve en vild og sanselig sydkoreansk udstilling. Haegue Yang fra Sydkorea inviterer indenfor i hendes forunderlige univers med udstillingen, Double Soul. Her kan du opleve et stort udvalg af hendes sanselige værker, der både lyser, lugter og bevæger sig.

Kan du ikke få nok af kunst, så kan vi også anbefale lige at smutte en tur til Nivaagaard nord for København. De har en spændende udstilling, hvor du kan opleve den katolske nonne, Sister Coritas, visionære popkunst og budskaber sammen med museets kunstsamling – og selv prøve kræfter med Coritas billedskabende metoder i sommerferieværkstedet.

Efter det kulturelle går turen til den nyåbnede restaurant, Levi, hvor vi skal have en lækker frokost. Menuen er italiensk med et japansk touch – og hjernedød god.

Vi kan selvfølgelig heller ikke modstå en tur i Tivoli. Candyfloss, rutchebaner og god musik – det er lige os. Et årskort er tjent hjem på bare et par besøg, så skal du ind i den gamle Have flere gange hen over sommeren kan det altså godt betale sig. Tivoli er altid et hit, og det gælder selvfølgelig både for store og små.

Aftensmad skal vi have hos den italienske gourmetrestaurant, Brace, i Teglgårdsstræde. For når det er sommerferie, må man godt forkæle sig selv. Brace har fået en grøn Michelinstjerne for deres bæredygtige arbejde, og mon ikke der også snart falder en af de gyldne stjerner af?

Er du på budget, så skal du tjekke den malaysiske restaurant, Red Tiger, ud i stedet. Her er knald på smagene men priser de fleste kan være med på. Ikke dårligt!

Bar Deco. Foto PR, Facebook

Indre By bugner med gode cocktailbarer på alle niveauer, men i denne omgang tager vi forbi Bar Deco i ny Adelgade. Deres cocktails er i en liga for sig, og her er også virkelig hyggeligt at hænge ud.

Skal du danse hele natten, så smut ind på Museo i Lille Kongensgade, som er Remees nyeste natklub.

Amager & Christianhavn

Vi starter morgenen hos Ingolfs Kaffebar et godt stykke ude ad Amagerbrogade. Her er verdens hyggeligste gårdhave, og det er tydeligt, at Ingolfs er stedet, hvor de lokale hænger ud. Priserne er absolut i den gode ende, og det kan vi godt lide.

Derfra går turen på cykel til Amager Strand – for vi skal selvfølgelig have en dukkert. Skal du have lidt ekstra motion, så kig forbi Copenhagen Surf School, hvor du kan prøve kræfter med de populære paddle boards.

Kør videre på cyklen til Christianshavn og indtag frokosten i solen hos Broens Gadekøkken. Her er et kæmpe udvalg, og du finder alt fra fish and chips til håndlavet pasta og græske gyros.

Bliver du lækkersulten efter maden, så gå over Inderhavnsbroen og drej til venstre af Havnegade. Her ligger Isobar, og deres is smager fantastisk!

Vi skal også lige op og tjekke den fede udsigt hos Kulturtårnet midt på Knippelsbro. Her kan drikkes både vin og kaffe, og udsigten siger bare spar to.

Skal børnene underholdes så smut en tur forbi Den Blå Planet. Her er mange flotte fisk, hajer, havoddere, og det er faktisk en fin oplevelse for både børn og voksne. CopenHill er bestemt også et besøg værd, hvis I skal have lidt motion.

Til spisetid tager vi hen til H3 Fiskerestaurant, der er en del af Amager Fiskehus. De dygtige kokke henter hver dag fisk og skaldyr fra fiskebutikken inde ved siden af, så det bliver nok ikke meget friskere. Du kan både få de klassiske fiskefavoritter som Fish and Chips og Moules Frites men også et lækkert skaldyrsfad.

Dagen på Amager slutter på Jaguaren – Amagers mest legendariske værtshus.

H3 Amager Fiskehus Foto PR

Frederiksberg

Dagen startes på Værnedamsvej – en lille bid af Frankrig midt på Frederiksberg. Her er et hav af specialbutikker med bl.a. Le GourmandHelges Ost og Aesop og altid fuld af liv og glade dage. Vi køber noget smukt med hjem fra Blomsterskuret By Blooming.

Vi shopper også lidt hos Dora på næste hjørne. De har alverdens sjove sager til hjemmet og samtidig lidt pænt til dine køkkenskabe.

Morgenmaden spiser vi hos Polly på Gammel Kongevej. Her er altid velbesøgt af de mange lokale på Frederiksberg, og deres morgenmad smager også virkelig godt.

Man kan ikke besøge Frederiksberg uden at gå en tur i Frederiksberg Have og lure ind til elefanterne – så det gør vi naturligvis. Skal det være lidt mere privat, så går en tur i Landbohøjskolens Have, for her er også ualmindelig hyggeligt.

Frokost spiser vi i de gamle familiehaver ved Pile Allé. Her er mange goder steder alt efter, hvad du søger, og du kan være sikker på, at stemningen altid er vanvittig hyggelig.

Er du ikke færdig med at shoppe, så skal du gå en tur ned af Gammel Kongevej. Den er nemlig proppet med lækre butikker, og vi guider til vores favoritter lige her.

Aftensmaden tager vi hos Radio lige overfor det gamle radiohus ved Forum. Radio er en af Københavns allerbedste restauranter i ’gourmet light’-sektionen, og hvem vil ikke gerne spise godt til en god pris?

Efter maden tager vi en drink hos Gamble. Niveauet på deres drinks er vanvittig højt, men stemningen er helt nede på jorden, og her kan du faktisk høre alle de kloge ting, tjeneren fortæller om din drink.

Vesterbro & Carlsberg Byen

Vi starter med morgenmad hos et af byens nyeste spisesteder, Cadence. Her drømmer det australske makkerpar, André Rossi og Rhys Howell-Morgan, der står bag The Sixteen Twelve i Jægersborggade på Nørrebro, om at udfordre den københavnske brunchscene med blandt andet fermentering og langt sundere elementer på tallerkenen.

Kaffen triller vi dog over og drikker hos Prolog i Kødbyen. De er virkelig nørdede omkring deres kaffe og med rigtig god grund, for den smager dælme også godt.

Frokost skal vi også have, og her tager vi en smuttur til Berlin – i den gastronomiske forstand. For på Sundevedsgade er Københavns første ægte döner kebab åbnet, hvor du kan få den præcis som i Kreuzberg.

AIRE Ancient Baths I Carlsberg Byen. Foto: PR

Efter sådan en omgang skal vi helt ned i gear. Så vi lunter hen til Aire Spa, som er både skønt, eksotisk og meget luksuriøst.

Aftensmaden kunne vi indtage mange steder, for når det handler om mad er Vesterbro altså et mekka. Går turen forbi altid populære Kødbyen, så kan både Restaurant Gorilla og Camino begge stærkt anbefales. Maden smager fantastisk og de har begge den dér rå og cool Kødbyen-stemning. God mad i festligt lag – ja tak!

Tag også gerne et slag minigolf hos Camping, der serverer burgere fra Cocks and Cows og står klar med køllerne.

Efter maden skal vi (selvfølgelig) danse på Bakken hele natten, så vi kan forbrænde lidt af dagens kalorier. Skål og sov godt!

Foto PR

Østerbro & Nordhavn

Dagen på Østerbro starter vi hos Juno the bakery på Århusgade. Deres croissanter og kardemommesnurrer kunne vi meget vel tage os med i graven – de skal altså smages.

Herfra smutter vi over på det røde fitness tag, som er bygget på toppen af P-tag i Nordhaven. Med al den mad og drinks må vi nok hellere få forbrændt et par kalorier.

Er vejret godt så hopper vi en tur i havnen ved Nordhavn. Bagefter kan man jo passende spise en is fra den veganske isbar, Moo Moo.

Foto Mathilde Mågård Hansen

Frokost spiser vi hos veganske Bistro Lupa. Bag stedet finder man Jason Renwick, der for første gang fik kæmpe succes med den veganske café, Souls, der tog København med storm. Lupa er bestemt også et besøg værd.

Vi bruger eftermiddagen hos Experimentarium, der er en sjov naturvidenskablig legeplads for både store og små – selvom det er en lille cykeltur væk.

Er vejret helt skidt, og har I brug for at sidde ned så smut en tur i biffen. BIG BIO Nordhavn er en mega cool biograf, hvor du kan slå benene op, spise en omgang popcorn og bare se en god film.

Aftensmaden spiser vi hos Luca Piccolo på Rosenvængets Allé. Her kan man ikke gøre andet end at drømme sig til Italien med lækker Aperol Spritz, et hav af antipasti og prisvindende minipizzaer. Mums!

Experimentarium. Foto PR, Facebook

Nørrebro

Sommerferien rundes af Nørrebro.

Dagen startes hos bageriet, Benji, som ligger på Fælledvej. Bagværket står den tidligere Noma-kok Rasmus for, og det smager, så englene synger.

Vi tager kaffen to-go og går en tur ned ad Elmegade, der samtidig er én af de hyggeligste gader på Nørrebro. Her er virkelig mange, fine små butikker, hvor man kan få brændt lidt penge af.

Vi er ikke færdige med at shoppe, så vi skynder os videre til Jægersborggade og Stefansgade, hvor du kan finde alt fra smykker, tøj og kaffebønner.

Turen går igennem Assistens Kirkegård, hvor vi spotter lidt kendte gravstene på vejen.

Frokost spiser vi hos Gaza Grill på Sankt Hans Torv. Her er menuen både billig, autentisk arabisk og virkelig velsmagende.

Foto Kenz Instagram

Børnene skal du tage med på Politimuseet. Man kan blandt andet prøve at lave fingeraftryk og se, om de stemmer overens med dem fra gerningsstedet, eller man kan se, hvilke andre spor og værktøjer politiet bruger for at finde frem til tyveknægte og forbrydere.

Tid til aftensmad og vi tager tilbage til Rantzausgade, hvor JATAK er åbnet med en tidligere Relæ-kok i spidsen. På JATAK er ambitionsniveauet højt og maden bliver lavet ud fra få og simple – men virkelig lækre – råvarer. Flere har allerede spået, at der måske kan være en Michelin-stjerne på vej, så hvem ved.

Skal det være ekstra festligt, så tager vi på Safari. På Safari er humøret altid højt og vinen kommer gerne i stride strømme. Menuen er desuden også helt genial og klart noget af de bedste til prisen i hele København. 8 serveringer for 350 kr. – kæmpe ja tak!

JATAK. Foto Mathilde Mågård Hansen

Vi runder dagen på Nørrebro af med en tur ned ad Ravnsborggade. Her er pæn håndfuld barer og restauranter, hvor du kan sidde ude og nyde en smuk sommeraften i København med en lækker drink i din hånd.

Og så var den sommerferie i egen by vist overstået.

Del artikel

Andre læser også