Alt det bedste i København: Her er den store guide til sommerferie i din egen by

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen

 Er du klar til sommerferie i egen by? Det er MigogKbh!

Heldigvis bugner vores elskede København af gode steder, så det kan næsten blive helt svært at vælge.

Vi guider til alle vores yndlingssteder i byen: alt fra morgenmad, frokost, drinks og aftensmad til hvor du skal shoppe og få den lille sult eller lysten til natmad stillet.

Skulle du få lyst til en overnatning i hver bydel – så klarer vi også den.

God sommer!

Læs også: Masser af fordele og tilbud hver måned – prøv MigOgKbhs helt nye fordelsklub gratis

Pico Pizza PR Foto

Amager & Christianhavn

Vi starter morgenen hos Café Bingo 156 på Amagerbrogade.

Her er sol på terrassen allerede fra morgenstunden, god stemning blandt de lokale og maden koster ingenting – til gengæld er den super lækker. Prøv for eksempel en hjemmebagt økologisk müslibolle, Croque Monsieur eller en belgisk vaffel.

Derfra går turen på cykel til Islands Brygge over altid smukke Amager Fælled. Tag dig god tid og pluk lidt friske bær på vejen, hvis du er heldig. Måske du også støder på nogle af de heste eller nuttede køer, der græsser på fælleden.

Islands Brygge er lige nu en vild kombination mellem gamle lejlighedskomplekser og en masse nybyg. Hop en tur i vandet ved byens skjulte strandperle, hvis vejret er til det.

Kør videre på cyklen til Christianshavn og indtag frokosten i solen hos Reffen Streetfood helt ude på Refshaleøen. Her er et kæmpe udvalg, og du finder alt fra amerikanske corn dogs, autentiske tacos og håndlavet pasta.

Reffen Streetfood Foto PR

Vores pre-dinner indtager vi hos cocktailbaren, Gensyn, på Amager Fælledvej. Her er god stemning og drinks af rigtig høj kvalitet – præcis som vi kender det fra indre by.

Kør tilbage mod Christianshavn og indtag middagen på 108.

Restauranten er Nomas ”lillesøster” og fuldstændig fænomenal.

For et par år siden blev den belønnet med en yderst velfortjent Michelinstjerne, men priserne er meget langt fra Michelin-niveau. Gå a la carte eller prøv deres sommermenu med 12 serveringer og en dessert for bare 499 kr.

Det er også klart værd at kigge forbi deres eget bageri, 108 The Corner, i dagstimerne. Kaffen er fantastisk og det samme gælder for deres bagværk.

Turen slutter vi naturligvis på Jaguaren – Amagers mest legendariske værthus.

Overnatningen bliver hos Bella Sky i Ørestaden med en fænomal udsigt over Amager Fælled og resten af byen.

Læs også Det skal opleves: Københavns nye luksushotel Villa Copenhagen er åbnet

Bella Sky Foto PR

Indre By

Morgenmaden spiser vi hos The Union Kitchen i Store Strandstræde. Her er æggene lige, som de skal være og kaffen rigtig god.

Herfra fortsætter vi til fods over the Det Kongelige Biblioteks Have. Smukke omgivelser og en speciel ro midt i København – det er snart ret unikt.

Sving forbi Den Kongelige Ridebane på bagsiden af Christiansborg for måske er du heldig at se nogle af de flotte, hvide (og kongelige ikke mindst) heste.

Vi fortsætter igennem byen med lidt window shopping og tager en is på vejen hos Det Vide Hus på Gothersgade. Her får du uden tvivl byens bedste (håndlavede!) pindeis og mange andre gode sager.

Læs også Kaffebar i absolut topklasse: Nu er April Coffee med eget risteri åbnet i København

Det Vide Hus Foto Instagram

Herefter går turen til Fars Dreng, hvor vi tager en let frokost. Især deres avocadomad eller Croque Madame kan anbefales.

Eftermiddagskagen tager vi hos Bertels Salon i Strædet eller The American Pie Company lige rundt om hjørnet, for her findes dælme mange gode kager.

Skal du forkæle dig selv lidt, så skal du forbi en lille hyggelig, skønhedspavillon på siden af Kongens Have.

Her holder Charlotte Torpegaard til, som har en fortid hos bl.a. ELLE, Cover, Eurowoman, og så har hun været fast skønhedsekspert på Go’morgen Danmark gennem 5,5 år. I den charmerende lille ”sidevogn” til Kongens Have har hun indrettet sit helt eget lille skønhedsunivers.

Læs også Ottos Hotel er åbnet i Indre By: Ny vinbar sælger vin pr. gram

The American Pie Company Foto Instagram

Inden aftensmaden svinger vi forbi Vinoria Lilo til et glas naturvin inden maden.

Her er en skøn, frisk og næsten helt sydeuropæisk sommerstemning, og har du mere end én dag i denne bydel, så skal du også kigge forbi til aftensmad (og endnu flere drinks).

Aftensmad skal vi have hos Bistro Boheme helt nede på Esplanaden.

Her er altid festligt en fredag aften, og du kan simpelthen ikke besøge indre by uden at smage Per Thøstesens mad. Han er en af de store succeser inden for dansk gastronomi, og i køkkenet brillerer han og resten af teamet med “god gammeldags fransk gastronomi” i allerbedste klasse.

Læs også Ny vinbar i Indre by: Tap din egen vin direkte fra hanen

Naturvinsbaren Vinoria Lilo i Pilestræde PR Foto

Indre By bugner med gode cocktailbarer på alle niveauer. Skal vi dog kun vælge én, så bliver det Blume på Studiestræde. De laver cocktails i den rigtig gode ende, og skal du fortsætte festen en fredag aften – så er det her.

Skal du alligevel have mere end én enkelt, så skal du også svinge forbi TATA på Hotel Sanders ved Det Kongelige Teater.

Når aftenen går på hæld, så kaster vi håndklædet i ringen hos det nye luksushotel, Villa Copenhagen.

Den gamle postcentral fra 1912 er blevet omdannet med bl.a. opvarmet udendørs pool – perfekt til morgendagens tømmermænd.

Læs også Pizza-komet udvider: Frankies åbner i legendarisk bygning midt i København

Villa Copenhagen Foto PR

Frederiksberg

Dagen startes på Værnedamsvej – en lille bid af Frankrig midt på Frederiksberg. Her er et hav af specialbutikker med bl.a. Le Gourmand, Helges Ost og Aesop.

Morgenmaden spiser vi hos Les Trois Cochons eller Granola på samme gade. Luk øjnene, tag et sip af din kaffe og din croissant – og så er det næsten lige at sidde på en fortovscafé i Paris.

Vi shopper lidt hos Dora på næste hjørne. De har alverdens sjove sager til hjemmet og lidt pænt til dine køkkenskabe.

Læs også Guide til shopping: Her finder du 6 lækre secondhand-butikker i København

Shop Dora Foto Instagram

Man kan ikke besøge Frederiksberg uden at gå en tur i Frederiksberg Have og lure ind til elefanterne – så det gør vi naturligvis også. Skal det være lidt mere privat, så går en tur i Landbohøjskolens Have – her er også ualmindelig hyggeligt.

Frokost spiser vi hos Sokkelund Café & Brasserie på Smallegade. Menuen byder på både smørrebrød, Moules Frites, tatar og alle de andre klassikere. Maden er der ikke et ord at sætte på, og betjeningen er samtidig rigtig god.

Vi skal også forbi Gamble til en pre-dinner cocktail. Niveauet på deres drinks er vanvittig højt, men stemningen er helt nede på jorden, og her kan du faktisk høre alle de kloge ting, tjeneren fortæller om din drink.

Læs også Nordens største ginbar ligger på Frederiksberg: Her kan du smage over 300 slags gin

Restaurant Radio Foto Facebook

Aftensmaden tager vi enten hos Restaurant Radio ved Forum St. eller Restaurant Polly på Gammel Kongevej.

Begge steder er gode bud i mellemklasse-kategorien, hvor du får en virkelig velsmagende menu for under 500 kr. Det er virkelig ”value for money”, når det er bedst.

Overnatningen bliver på Hotel Avenue på Åboulevarden. Det ligger dejligt centralt og har en skøn gårdhave.

Skal det være endnu mere privat, så skal du forbi muligvis verdens mindste hotel, Central Hotel & Café – de har nemlig kun ét værelse. Det er til gengæld drønhyggeligt, og ligger kun et stenkast fra Værnedamvej, hvor vi startede sommerferien på Frederiksberg.

Læs også 150 år gammel bygning: Her er planerne for det nye Aveny-T på Frederiksberg

Gamble Foto Facebook

Vesterbro

Vi starter med morgenmad hos Mad & Kaffe på Sønder Boulevard. Her er maden super lækker, og du sammensætter den selv ved at krydse af på et lille papir.

Kaffen triller vi dog over og drikker hos Prolog i Kødbyen. De er virkelig nørdede omkring deres kaffe og med rigtig god grund, for den smager dælme også godt.

Herfra går turen tilbage ned langs Sønder Boulevard for vi skal ned og tjekke én af Københavns nyeste bydele ud. Stik hovedet ind hos Hotel Ottilia – det er virkelig sejt indrettet og meget industrielt.

Læs også Perfekt til sommervaren: Vesterbro-bar har lækre cocktails to go

Hotel Ottilia Foto PR

Vi spiser frokost hos Burger Shack i samme bydel. Burgerkonkurrencen i København er skarp, men her er altså en af de helt store sværvægtere – nøøj, den er god.

Vesterbro er virkelig et mekka for gode spise- og drikkesteder, så du skal virkelig lede godt efter, hvis du vil finde noget kedeligt.

Vi svinger dog forbi Curfew for vores pre-dinner drink – endnu én af byens mange cocktailbarer, der holder virkelig højt niveau (og musikken lav nok til man faktisk kan snakke sammen).

Læs også Vin og lækker tapas: Ny hyggelig vinbar på Vesterbro er åbnet

Aftensmaden kunne vi indtage mange steder. Går turen forbi altid populære Kødbyen, så kan både Restaurant Gorilla og Fiskebaren stærkt anbefales. Maden smager fantastisk og de har begge den dér rå og cool Kødbyen-stemning.

 Vil du lidt væk fra menneskemylderet, så skal du forbi en gammel klassiker på Abel Cathrines Gade. Her finder du nemlig Cofoco-kædens allerførste restaurant – Restaurant Cofoco. Maden er stadig lige så god som dengang, nordisk og du slipper med bare 300 kr. for fire retter.

Læs også Solide burgere til en skarp pris: Louis Burger stiller din burgertrang på Vesterbro

Restaurant Gorilla Foto Facebook

Efter maden skal vi forbi Barril Pasta & Wine Bar på Helgolandsgade for en kande sangria – både fordi det er vel sommer og fordi den er møg god.

Natmaden tager vi selvfølgelig hos Isted Grill – for hvem elsker ikke en god flæskestegssandwich!

Vi overnatter hos Coco Hotel på Vesterbrogade – her får du en lille bid af Paris midt i København.

Læs også Lækkerier på Vesterbro: Kokkelandsholdets anfører åbner ny restaurant

Sangria Foto Arkiv

Østerbro & Nordhavn

Dagen på Østerbro starter vi hos Juno the bakery på Århusgade. Deres croissanter og kardemommesnurrer kunne vi meget vel tage os med i graven – de skal altså smages.

Herfra smutter vi over på det røde fitness tag, som er bygget på toppen af P-tag i Nordhaven. Med al den mad og drinks må vi nok hellere få forbrændt et par kalorier.

Frokost spiser vi hos veganske Souls. Har du dine fordomme om kedelig, vegansk mad, så kan du godt pakke dem væk her. Souls er grundlagt af to australiere, der begge har arbejdet i Michelin-køkkener, og maden her er altid virkelig smagfuld.

Spar op til 53% på prisen på en lang række lækre restauranter i København – kun med MigOgKbh. Se listen her

Souls burger – jo, den er god nok, intet kød i den. PR Foto

Inden aftensmaden snupper vi en lille drink hos Café Bopa på pladsen af samme navn. Her er masser af siddepladser udenfor og altid rigtig god stemning.

Vi spiser Hos Fischer ikke langt derfra – autentisk og italiensk mad, når det er bedst.

Inden vi går hjem skal vi lige forbi PS Bar og Grill på Østerbrogade. Det er altid et meget festligt sted, deres drinks er gode og så kan du endda få dem i kander.

Overnatningen tager vi hos Hotel Østerport. Et sjovt sted nærmest lige ovenpå togskinnerne, men faktisk rigtig fint indenfor, og mere centralt på Østerbro finder man nok ikke.

Skal det være lidt finere, så tag til 4-stjernede Charlottehaven med egen pool, god udsigt og en meget fin have.

Læs også Sjælden opdagelse: Arkæologer finder hemmelig tunnel ved Østerport

Hos Fischer Foto Hos Fischer Facebook side

Nørrebro

Så er vi tilbage i et mekka af gode spise- og drikkesteder: Nørrebro.

Dagen startes hos Andersen og Maillard, hvor du kan få en bolle med ost eller en croissant i en helt anden kaliber. Kaffen kan vi også stærkt anbefale.

Vi tager kaffen to-go og går en tur ned ad Stefansgade og kigger butikker på Jægersborggade. Her finder du alt fra smykker, tøj og kaffebønner.

Vi har heldigvis munden fuld af søde tænder (og en sund appetit), så vi skal selvfølgelig også lige have en kanelsnurrer med fra Meyers Bageri på vejen.

Læs også Lækkerier på Nørrebro: Ny thai-restaurant holder højt niveau

Andersen & Maillard PR Foto

Turen går igennem Asssistens Kirkegård, hvor vi spotter lidt kendte gravstene på vejen.

Frokost spiser vi på Café Auto på Griffenfeldsgade. Her får du al den hyggelige Nørrebrostemning, som du drømmer om i fint selskab af godt smørrebrød og gode salater.

Hvis der er noget som Nørrebro også er gode til, så er det cocktailbarer. Favoritterne herfra er The Barking Dog på Sankt Hans Gade, Gilt på Rantzausgade og Tjili Pop på samme vej. Sidstnævnte er lidt en anden, mere løsluppen, stemning end de to første, men stadig et skønt sted.

Læs også Ny restaurant og vinshop: Populære Bar Pasta udvider på Nørrebro

Café Auto Foto Facebook

Vi er ved at være godt mætte, så aftensmad bliver en af de lette (men absolut ikke mindre god!). Vi snupper en gang minipizzaer to go fra Pico Pizza på Skyttegade. Fra en pizza vil vi ikke bede om mere, og vi sætter os i Hans Tavsens Park rundt om hjørnet og nyder dem en skøn sommerdag.

Aaaaah – så blev det vist sommer!

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Vind EM-billetter til næste år: Just Eat lancerer fed fodboldquiz

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du fodbold og god mad leveret lige til døren, så vil du elske seneste tiltag fra Just Eat.

Just Eat har i år lanceret en stor fodboldquiz her i Danmark, hvor hovedpræmien er fire billetter til EM i fodbold næste år.

Oprindeligt skulle Euro 2020 have været afviklet i år med blandt andet fire kampe i Parken i København.

Men Corona kom som bekendt også i vejen for denne gigantiske begivenhed.

Nu er blikket i stedet rettet mod næste år, og for enhver fodboldelsker er det en drøm at opleve en EM-kamp. Måske endda en af Danmarks kampe på hjemmebane i Parken.

Få klik på mobilen og så er du i gang

Hvis du går og drømmer om sådan en præmie, så kan du allerede nu gå i krig med den fodboldquiz, Just Eat har lanceret. Det kræver ikke særligt mange klik på mobilen, før du er i fuld gang med spørgsmålene.

Det gode er også, at selv om du måske ikke vinder selve hovedpræmien, så er der stadig tusindvis af rabatkoder til Just Eat på spil.

Så du kan helt sikkert få noget af værdi ud af prøve deres fodboldquiz.

Her på redaktionen har vi også testet sværhedsgraden i quizzen, og der er ingen tvivl om, at der er spørgsmål til alle niveauer.

Det kan være alt fra hvor i målet en spiller i en særlig finale placerede bolden. Det kan også være noget hvor man skal gætte hvilken fodboldspiller, der matcher med en madvare eller særlig ret.

Underholdende quiz

Der er i hvert fald ingen tvivl om, at fodboldquizzen er gennemtænkt og gennemført. Den er fyldt med videoklip, som hører sammen med spørgsmål, og man skal holde tungen lige i munden for at svare rigtigt på dem alle.

Men set fra en almindelig fodboldfans synspunkt, så er det en ganske underholdende quiz, og man føler, at man bliver testet på sin paratviden og evne til at tænke logisk.

Den kan godt tage omkring et kvarter at gennemføre, og så er det jo spændende, om man vinder noget.

Du kan starte quizzen lige her – og du skal nå det inden 23. september

Prøv 1 meter lang Durum: Umut åbner Guldkebab i Valby

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Hvis der er noget kendis-kokken Umut Sakarya kan, så er det at tænke ekstraordinært.

På fredag d. 25. september udvider han sammen med sine trofaste partnere “imperiet” med endnu en kebabshop.

Det sker i Valby på Toftegaards Alle 38, og der er 200 gratis kebab til de første 200 gæster.

Valby-filialen hedder også Guldkebab by Guldkroen, og er således en tro kopi af deres første Guldkebab, som åbnede på Nørrebro i februar.

Læs også: Klassisk hangover-hapser: Bryghus lancerer snasket gourmet cowboytoast

Vild – vildere

Som alt andet med Umut er Guldkebab selvfølgelig ikke en klassisk kebabrestaurant.

Det bliver vild, vildere.

Eksempelvis kan man bestille 1 meter lang Durum, eller rullekebab som andre foretrækker at kalde det.

Det bliver også med en hemmelig chilisovs til at smøre ud over den, som kommer til at give dig nogle problemer på toilettet dagen efter.

Men mon ikke den smager himmelsk og man nyder det så længe, det varer?

Læs også: Farlig torsdagsklub: Spis burger ad libitum for 150 kr

Hjemmelavet kebab af svinenakke

Lidt utraditionelt bliver det en kebabbiks med hjemmelavet kebab af svinenakke, så Umut holder sig i svinekøds-genren.

Det er jo Umut og Guldkroen, der står bag, så naturligvis kan man også få deres sprøde fritter med deres berømte hjemmelavede bearnaise sovs hældt ud over.

Det er i hvert fald en sjælden kombi, når det gælder kebab. Der bliver også iskolde fadøl og Umuts yndlingsdrik – Fernet Branca.

Normalt hader Umut og hans partnere alt hvad der handler om vegetar, men også her skrives der historie. Der er nemlig føjet to vegetar-retter til kortet, som begge er ud fra hjemmelavede opskrifter.

Den ene med hjemmelavede falaffel.

På selve åbningsdagen bydes der på gratis kebab til de 200 første.

Læs også:  Ny burgerjoint på Vesterbro opkaldes efter dansk opfinder af burgeren

Hvad: Åbning af Guldkebab Valby
Hvor: Toftegaards Alle 38, Valby
Hvornår: 25. September 2020 kl. 16.00
Hvor meget: 200 gratis kebab

Læs også: Madskribenternes hemmelighed: Her får du den vildeste pasta-oplevelse

Københavns helt nye madoase: Her er Banegaardens helt særlige spisehus

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Næsten side om side med togskinner langs Enghavevej finder man byens nye madoase, Banegaarden.

Det er dog ikke noget man lægger mærke til, for her er dybt idyllisk og fyldt med rå natur og gamle trælader.

I én af dem holder Rakils Spisehus til, og her er hele menuen økologisk, bæredygtig og primært vegetarisk.

Læs også Lige åbnet: Her er Københavns nye skønne madoase

BaneGaarden PR Foto

Hvem er Rakil?

Det første, som måske falder dig ind kunne meget vel være: ”Hvem i alverden er Rakil?”

Og folkene bag Rakils Spisehus kan ikke gøre dig meget klogere.

”Vi aner faktisk ikke hvem Rakil er, men han eller hun har sat sin autograf på laden.

Det kan også være, at der slet ikke står Rakil, men det er hvad vi kunne tyde det til, og så skulle restauranten da hedde det,” fortæller Kenn Husted, som er en af partnerne bag.

Banegaarden fungerer i samarbejde med Aarstiderne, så det var derfor helt naturligt, at spisehuset skulle være vegetarisk.

”Alt hvad vi laver er selvfølgelig økologisk, og så er det bæredygtigt. Så det kan godt være, at man kan få økologisk laks fra Island, men på grund af flytransporten bruger vi det ikke,” forklarer han.

”Vi er på ingen måde frelste omkring det at være vegetar – det er bare den vej det går. Man kan godt til vælge økologisk kød eller fisk, men det er sekundært, og der er mange som bare kører den rent vegetarisk.

Læs også Kan du smage forskel?: Vegansk burger-restaurant på Østerbro har fået god start

Foto Mathilde Mågård Hansen

Genkendelige grøntsager

Bag kødgryderne (undskyld, grøntsagsgryderne) finder man erfarne kræfter i form af køkkenchef, Henrik Junker (tidl. Paustian) og souschef Jonas Harboe (tidl. Palægade og Restaurant Copenhague i Paris).

Og hele tanken med restauranten er, at de erfarne kokke har frit spil.

”Det skal ikke være Michelin det her. Grøntsagerne skal være genkendelige, rustikke og selvfølgelig velsmagende.

Det kunne være fedt hvis vi kunne inspirere gæsterne til selv at bruge flere grøntsager derhjemme,” forklarer Kenn Husted.

Menuen skifter hver uge, og afhænger af hvilke råvarer, de får ind.

”Har de overskud af aubergine på markedet, så bruger vi det. Vi tænker meget på madspild, og det hele bliver en leg om hvordan vi kan bruge råvarerne.

Vi laver kun én menu i køkkenet hver aften, og man kan ikke få andet. Så handler det om at man stoler på, at det vi laver er godt,” fortæller Kenn Husted.

Læs også Københavns nye hotte restaurant er vegansk – og vanvittig velsmagende

Foto Mathilde Mågård Hansen

Vin ad libitum

Man skal naturligvis ikke tørste sig igennem sådan en dejlig middag, og nogle fordele må der være ved at importere sin egen vin.

Legen fra køkkenet er derfor taget videre med ud i restauranten, hvor vinmenuen er droppet til fordel for et koncept om vin ad libitum.

”Jeg er selv på gulvet for første gang i mange år, og det er skide skægt,” fortæller Kenn Husted, der bl.a. har Husted Vin fire steder i byen.

”Jeg har selvfølgelig nogle tanker om hvilke vine, der passer til menuen hver aften, men er folk mere til noget andet, så klarer vi det. Vinene skal ramme gæsterne, og det skal ikke være sådan nogle bitte små glas, man får.”

Du slipper for bare 345 kr. for syv serveringer og 295 kr. for vin ad libitum hos byens nye vegetariske spisehus – og husk lige igen at alle råvarerne både er økologiske og bæredygtige!

Hvad: Rakils Spisehus
Hvor: Otto Busses vej 45, 2450 København SV
Hvornår: Onsdag-lørdag

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram