MigogKbh Nyt 👋

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.📆💎
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh. 🍣🎺
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.💰👌

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Alt det bedste i København: Her er den store guide til sommerferie i din egen by

Af Mathilde Mågård Hansen

 Er du klar til sommerferie i egen by? Det er MigogKbh!

Heldigvis bugner vores elskede København af gode steder, så det kan næsten blive helt svært at vælge.

Vi guider til alle vores yndlingssteder i byen: alt fra morgenmad, frokost, drinks og aftensmad til hvor du skal shoppe og få den lille sult eller lysten til natmad stillet.

Skulle du få lyst til en overnatning i hver bydel – så klarer vi også den.

God sommer!

Læs også: Masser af fordele og tilbud hver måned – prøv MigOgKbhs helt nye fordelsklub gratis

Pico Pizza PR Foto

Amager & Christianhavn

Vi starter morgenen hos Café Bingo 156 på Amagerbrogade.

Her er sol på terrassen allerede fra morgenstunden, god stemning blandt de lokale og maden koster ingenting – til gengæld er den super lækker. Prøv for eksempel en hjemmebagt økologisk müslibolle, Croque Monsieur eller en belgisk vaffel.

Derfra går turen på cykel til Islands Brygge over altid smukke Amager Fælled. Tag dig god tid og pluk lidt friske bær på vejen, hvis du er heldig. Måske du også støder på nogle af de heste eller nuttede køer, der græsser på fælleden.

Islands Brygge er lige nu en vild kombination mellem gamle lejlighedskomplekser og en masse nybyg. Hop en tur i vandet ved byens skjulte strandperle, hvis vejret er til det.

Kør videre på cyklen til Christianshavn og indtag frokosten i solen hos Reffen Streetfood helt ude på Refshaleøen. Her er et kæmpe udvalg, og du finder alt fra amerikanske corn dogs, autentiske tacos og håndlavet pasta.

Reffen Streetfood Foto PR

Vores pre-dinner indtager vi hos cocktailbaren, Gensyn, på Amager Fælledvej. Her er god stemning og drinks af rigtig høj kvalitet – præcis som vi kender det fra indre by.

Kør tilbage mod Christianshavn og indtag middagen på 108.

Restauranten er Nomas ”lillesøster” og fuldstændig fænomenal.

For et par år siden blev den belønnet med en yderst velfortjent Michelinstjerne, men priserne er meget langt fra Michelin-niveau. Gå a la carte eller prøv deres sommermenu med 12 serveringer og en dessert for bare 499 kr.

Det er også klart værd at kigge forbi deres eget bageri, 108 The Corner, i dagstimerne. Kaffen er fantastisk og det samme gælder for deres bagværk.

Turen slutter vi naturligvis på Jaguaren – Amagers mest legendariske værthus.

Overnatningen bliver hos Bella Sky i Ørestaden med en fænomal udsigt over Amager Fælled og resten af byen.

Læs også Det skal opleves: Københavns nye luksushotel Villa Copenhagen er åbnet

Bella Sky Foto PR

Indre By

Morgenmaden spiser vi hos The Union Kitchen i Store Strandstræde. Her er æggene lige, som de skal være og kaffen rigtig god.

Herfra fortsætter vi til fods over the Det Kongelige Biblioteks Have. Smukke omgivelser og en speciel ro midt i København – det er snart ret unikt.

Sving forbi Den Kongelige Ridebane på bagsiden af Christiansborg for måske er du heldig at se nogle af de flotte, hvide (og kongelige ikke mindst) heste.

Vi fortsætter igennem byen med lidt window shopping og tager en is på vejen hos Det Vide Hus på Gothersgade. Her får du uden tvivl byens bedste (håndlavede!) pindeis og mange andre gode sager.

Læs også Kaffebar i absolut topklasse: Nu er April Coffee med eget risteri åbnet i København

Det Vide Hus Foto Instagram

Herefter går turen til Fars Dreng, hvor vi tager en let frokost. Især deres avocadomad eller Croque Madame kan anbefales.

Eftermiddagskagen tager vi hos Bertels Salon i Strædet eller The American Pie Company lige rundt om hjørnet, for her findes dælme mange gode kager.

Skal du forkæle dig selv lidt, så skal du forbi en lille hyggelig, skønhedspavillon på siden af Kongens Have.

Her holder Charlotte Torpegaard til, som har en fortid hos bl.a. ELLE, Cover, Eurowoman, og så har hun været fast skønhedsekspert på Go’morgen Danmark gennem 5,5 år. I den charmerende lille ”sidevogn” til Kongens Have har hun indrettet sit helt eget lille skønhedsunivers.

Læs også Ottos Hotel er åbnet i Indre By: Ny vinbar sælger vin pr. gram

The American Pie Company Foto Instagram

Inden aftensmaden svinger vi forbi Vinoria Lilo til et glas naturvin inden maden.

Her er en skøn, frisk og næsten helt sydeuropæisk sommerstemning, og har du mere end én dag i denne bydel, så skal du også kigge forbi til aftensmad (og endnu flere drinks).

Aftensmad skal vi have hos Bistro Boheme helt nede på Esplanaden.

Her er altid festligt en fredag aften, og du kan simpelthen ikke besøge indre by uden at smage Per Thøstesens mad. Han er en af de store succeser inden for dansk gastronomi, og i køkkenet brillerer han og resten af teamet med “god gammeldags fransk gastronomi” i allerbedste klasse.

Læs også Ny vinbar i Indre by: Tap din egen vin direkte fra hanen

Naturvinsbaren Vinoria Lilo i Pilestræde PR Foto

Indre By bugner med gode cocktailbarer på alle niveauer. Skal vi dog kun vælge én, så bliver det Blume på Studiestræde. De laver cocktails i den rigtig gode ende, og skal du fortsætte festen en fredag aften – så er det her.

Skal du alligevel have mere end én enkelt, så skal du også svinge forbi TATA på Hotel Sanders ved Det Kongelige Teater.

Når aftenen går på hæld, så kaster vi håndklædet i ringen hos det nye luksushotel, Villa Copenhagen.

Den gamle postcentral fra 1912 er blevet omdannet med bl.a. opvarmet udendørs pool – perfekt til morgendagens tømmermænd.

Læs også Pizza-komet udvider: Frankies åbner i legendarisk bygning midt i København

Villa Copenhagen Foto PR

Frederiksberg

Dagen startes på Værnedamsvej – en lille bid af Frankrig midt på Frederiksberg. Her er et hav af specialbutikker med bl.a. Le Gourmand, Helges Ost og Aesop.

Morgenmaden spiser vi hos Les Trois Cochons eller Granola på samme gade. Luk øjnene, tag et sip af din kaffe og din croissant – og så er det næsten lige at sidde på en fortovscafé i Paris.

Vi shopper lidt hos Dora på næste hjørne. De har alverdens sjove sager til hjemmet og lidt pænt til dine køkkenskabe.

Læs også Guide til shopping: Her finder du 6 lækre secondhand-butikker i København

Shop Dora Foto Instagram

Man kan ikke besøge Frederiksberg uden at gå en tur i Frederiksberg Have og lure ind til elefanterne – så det gør vi naturligvis også. Skal det være lidt mere privat, så går en tur i Landbohøjskolens Have – her er også ualmindelig hyggeligt.

Frokost spiser vi hos Sokkelund Café & Brasserie på Smallegade. Menuen byder på både smørrebrød, Moules Frites, tatar og alle de andre klassikere. Maden er der ikke et ord at sætte på, og betjeningen er samtidig rigtig god.

Vi skal også forbi Gamble til en pre-dinner cocktail. Niveauet på deres drinks er vanvittig højt, men stemningen er helt nede på jorden, og her kan du faktisk høre alle de kloge ting, tjeneren fortæller om din drink.

Læs også Nordens største ginbar ligger på Frederiksberg: Her kan du smage over 300 slags gin

Restaurant Radio Foto Facebook

Aftensmaden tager vi enten hos Restaurant Radio ved Forum St. eller Restaurant Polly på Gammel Kongevej.

Begge steder er gode bud i mellemklasse-kategorien, hvor du får en virkelig velsmagende menu for under 500 kr. Det er virkelig ”value for money”, når det er bedst.

Overnatningen bliver på Hotel Avenue på Åboulevarden. Det ligger dejligt centralt og har en skøn gårdhave.

Skal det være endnu mere privat, så skal du forbi muligvis verdens mindste hotel, Central Hotel & Café – de har nemlig kun ét værelse. Det er til gengæld drønhyggeligt, og ligger kun et stenkast fra Værnedamvej, hvor vi startede sommerferien på Frederiksberg.

Læs også 150 år gammel bygning: Her er planerne for det nye Aveny-T på Frederiksberg

Gamble Foto Facebook

Vesterbro

Vi starter med morgenmad hos Mad & Kaffe på Sønder Boulevard. Her er maden super lækker, og du sammensætter den selv ved at krydse af på et lille papir.

Kaffen triller vi dog over og drikker hos Prolog i Kødbyen. De er virkelig nørdede omkring deres kaffe og med rigtig god grund, for den smager dælme også godt.

Herfra går turen tilbage ned langs Sønder Boulevard for vi skal ned og tjekke én af Københavns nyeste bydele ud. Stik hovedet ind hos Hotel Ottilia – det er virkelig sejt indrettet og meget industrielt.

Læs også Perfekt til sommervaren: Vesterbro-bar har lækre cocktails to go

Hotel Ottilia Foto PR

Vi spiser frokost hos Burger Shack i samme bydel. Burgerkonkurrencen i København er skarp, men her er altså en af de helt store sværvægtere – nøøj, den er god.

Vesterbro er virkelig et mekka for gode spise- og drikkesteder, så du skal virkelig lede godt efter, hvis du vil finde noget kedeligt.

Vi svinger dog forbi Curfew for vores pre-dinner drink – endnu én af byens mange cocktailbarer, der holder virkelig højt niveau (og musikken lav nok til man faktisk kan snakke sammen).

Læs også Vin og lækker tapas: Ny hyggelig vinbar på Vesterbro er åbnet

Aftensmaden kunne vi indtage mange steder. Går turen forbi altid populære Kødbyen, så kan både Restaurant Gorilla og Fiskebaren stærkt anbefales. Maden smager fantastisk og de har begge den dér rå og cool Kødbyen-stemning.

 Vil du lidt væk fra menneskemylderet, så skal du forbi en gammel klassiker på Abel Cathrines Gade. Her finder du nemlig Cofoco-kædens allerførste restaurant – Restaurant Cofoco. Maden er stadig lige så god som dengang, nordisk og du slipper med bare 300 kr. for fire retter.

Læs også Solide burgere til en skarp pris: Louis Burger stiller din burgertrang på Vesterbro

Restaurant Gorilla Foto Facebook

Efter maden skal vi forbi Barril Pasta & Wine Bar på Helgolandsgade for en kande sangria – både fordi det er vel sommer og fordi den er møg god.

Natmaden tager vi selvfølgelig hos Isted Grill – for hvem elsker ikke en god flæskestegssandwich!

Vi overnatter hos Coco Hotel på Vesterbrogade – her får du en lille bid af Paris midt i København.

Læs også Lækkerier på Vesterbro: Kokkelandsholdets anfører åbner ny restaurant

Sangria Foto Arkiv

Østerbro & Nordhavn

Dagen på Østerbro starter vi hos Juno the bakery på Århusgade. Deres croissanter og kardemommesnurrer kunne vi meget vel tage os med i graven – de skal altså smages.

Herfra smutter vi over på det røde fitness tag, som er bygget på toppen af P-tag i Nordhaven. Med al den mad og drinks må vi nok hellere få forbrændt et par kalorier.

Frokost spiser vi hos veganske Souls. Har du dine fordomme om kedelig, vegansk mad, så kan du godt pakke dem væk her. Souls er grundlagt af to australiere, der begge har arbejdet i Michelin-køkkener, og maden her er altid virkelig smagfuld.

Spar op til 53% på prisen på en lang række lækre restauranter i København – kun med MigOgKbh. Se listen her

Souls burger – jo, den er god nok, intet kød i den. PR Foto

Inden aftensmaden snupper vi en lille drink hos Café Bopa på pladsen af samme navn. Her er masser af siddepladser udenfor og altid rigtig god stemning.

Vi spiser Hos Fischer ikke langt derfra – autentisk og italiensk mad, når det er bedst.

Inden vi går hjem skal vi lige forbi PS Bar og Grill på Østerbrogade. Det er altid et meget festligt sted, deres drinks er gode og så kan du endda få dem i kander.

Overnatningen tager vi hos Hotel Østerport. Et sjovt sted nærmest lige ovenpå togskinnerne, men faktisk rigtig fint indenfor, og mere centralt på Østerbro finder man nok ikke.

Skal det være lidt finere, så tag til 4-stjernede Charlottehaven med egen pool, god udsigt og en meget fin have.

Læs også Sjælden opdagelse: Arkæologer finder hemmelig tunnel ved Østerport

Hos Fischer Foto Hos Fischer Facebook side

Nørrebro

Så er vi tilbage i et mekka af gode spise- og drikkesteder: Nørrebro.

Dagen startes hos Andersen og Maillard, hvor du kan få en bolle med ost eller en croissant i en helt anden kaliber. Kaffen kan vi også stærkt anbefale.

Vi tager kaffen to-go og går en tur ned ad Stefansgade og kigger butikker på Jægersborggade. Her finder du alt fra smykker, tøj og kaffebønner.

Vi har heldigvis munden fuld af søde tænder (og en sund appetit), så vi skal selvfølgelig også lige have en kanelsnurrer med fra Meyers Bageri på vejen.

Læs også Lækkerier på Nørrebro: Ny thai-restaurant holder højt niveau

Andersen & Maillard PR Foto

Turen går igennem Asssistens Kirkegård, hvor vi spotter lidt kendte gravstene på vejen.

Frokost spiser vi på Café Auto på Griffenfeldsgade. Her får du al den hyggelige Nørrebrostemning, som du drømmer om i fint selskab af godt smørrebrød og gode salater.

Hvis der er noget som Nørrebro også er gode til, så er det cocktailbarer. Favoritterne herfra er The Barking Dog på Sankt Hans Gade, Gilt på Rantzausgade og Tjili Pop på samme vej. Sidstnævnte er lidt en anden, mere løsluppen, stemning end de to første, men stadig et skønt sted.

Læs også Ny restaurant og vinshop: Populære Bar Pasta udvider på Nørrebro

Café Auto Foto Facebook

Vi er ved at være godt mætte, så aftensmad bliver en af de lette (men absolut ikke mindre god!). Vi snupper en gang minipizzaer to go fra Pico Pizza på Skyttegade. Fra en pizza vil vi ikke bede om mere, og vi sætter os i Hans Tavsens Park rundt om hjørnet og nyder dem en skøn sommerdag.

Aaaaah – så blev det vist sommer!

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram