MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Alt det bedste i København: Her er den store guide til sommerferie i din egen by

Af Mathilde Mågård Hansen
Reffen Foto PR
Reffen Foto PR

 Er du klar til sommerferie i egen by? Det er MigogKbh!

Heldigvis bugner vores elskede København af gode steder, så det kan næsten blive helt svært at vælge.

Vi guider til alle vores yndlingssteder i hver bydel: lige fra morgenmad, frokost, drinks og aftensmad til hvor du skal shoppe, gå en tur og underholde børnene.

Skulle du få lyst til en overnatning i hver bydel – så klarer vi også den.

God sommer!


Indre By

Morgenmaden spiser vi hos Ø12 på Øster Farimagsgade. De laver blandt andet en fantastisk kop kaffe, en fremragende Croque Monsieur og en helt speciel Eggs Benedict.

Herfra går vi en tur i Ørsteds Parken, der på mange måder er én af de mest undervurderede parker i byen. På trods af et lidt kedeligt ry er her nemlig super hyggeligt, og det er også et oplagt sted at nyde en picnic foran den smukke sø på en varm sommerdag.

Sving også forbi Den Kongelige Ridebane på bagsiden af Christiansborg for måske er du heldig at se nogle af de flotte, hvide (og ikke mindst kongelige) heste.

Vi fortsætter igennem byen med lidt window shopping og tager en is på vejen hos Det Vide Hus på Gothersgade. Her får du uden tvivl byens bedste (håndlavede!) pindeis og mange andre gode sager.

Morgenmad på Ø12. Foto Ø12 Facebook

Herefter går turen til Palægade, hvor vi skal nyde en klassisk, dansk frokost. Det er smørrebrød i særklasse, og man skulle jo være et skarn, hvis man ikke kunne drikke en lille snaps til.

Eftermiddagskagen tager vi hos Madklubbens nye konditori, Paulette. De laver nemlig flotte og eksklusive kager til rigtig gode priser.

Skal du forkæle dig selv lidt, så skal du forbi en lille hyggelig, skønhedspavillon på siden af Kongens Have. Her holder Charlotte Torpegaard til, som har en fortid hos bl.a. ELLE, Cover, Eurowoman, og så har hun været fast skønhedsekspert på Go’morgen Danmark gennem 5,5 år. I den charmerende lille ”sidevogn” til Kongens Have har hun indrettet sit helt eget lille skønhedsunivers.

Kig også gerne forbi det lille Marionet Teater i Kongens Have med de mindste. Denne sommer kan du opleve stykkerne ‘Fyrtårnet’ og ‘Pinocchio’, der spiller tirsdag-søndag hele sommeren. Alle stykker er gratis, og henvender sig til alle børn fra 2 år og opefter uanset nationalitet.

Foto: PR-foto fra Marionet Teatrets Facebook-side

Inden aftensmaden svinger vi forbi Vinoria Lilo til et glas naturvin inden maden. Her er en skøn, frisk og næsten helt sydeuropæisk sommerstemning, og har du mere end én dag i denne bydel, så skal du også kigge forbi til aftensmad (og endnu flere drinks).

Aftensmad skal vi have hos Marv og Ben i den gamle, charmerende Snaregade. Her får du seks retter for 600 kr., og det er virkelig godt givet ud. De tilbyder også en vinmenu til samme pris.

Vi kunne også godt finde på at flotte os, og tage forbi Alan Bates’ nye intime restaurant, Connection.

Indre By bugner med gode cocktailbarer på alle niveauer, men i denne omgang tager vi forbi Móshù, som er Remees nyeste sted. Deres cocktails er i en liga for sig, og her er også virkelig hyggeligt at hænge ud.

Når aftenen går på hæld, så forkæler vi os selv med en overnatning på Nimb, der også er luksus i første klasse. Overnat på et af de smukke værelser med udsigt til Tivoli og start dagen med en frisk dukkert i deres roof top pool. Det er ikke noget, vi gør hver dag, men når det er sommerferie – så må man gerne.

Foto PR

Amager & Christianhavn

Vi starter morgenen hos Ingolfs Kaffebar et godt stykke ude ad Amagerbrogade. Her er verdens hyggeligste gårdhave, og det er tydeligt, at Ingolfs er stedet, hvor de lokale hænger ud. Priserne er absolut i den gode ende, og det kan vi godt lide.

Derfra går turen på cykel til Islands Brygge over altid smukke Amager Fælled. Tag dig god tid og pluk lidt friske bær på vejen, hvis du er heldig. Måske du også støder på nogle af de heste eller nuttede køer, der græsser på fælleden.

Kør videre på cyklen til Christianshavn og indtag frokosten i solen hos Reffen Streetfood helt ude på Refshaleøen. Her er et kæmpe udvalg, og du finder alt fra autentiske tacos og håndlavet pasta til Pad Krapow fra Holy Krapow på Vesterbro.

Reffen Foto PR

Vi drikker en eftermiddagskaffe hos Alice lige ved Christmas Møllers Plads. Hvis der er flere croissanter tilbage, så snupper vi også gerne sådan én.

Skal børnene underholdes så smut en tur forbi Den Blå Planet. Her er mange flotte fisk, hajer, havoddere, og det er faktisk en fin oplevelse for både børn og voksne. CopenHill er bestemt også et besøg værd, hvis I skal have lidt motion.

Til spisetid tager vi hen til H3 Fiskerestaurant, der er en del af Amager Fiskehus. De dygtige kokke henter hver dag fisk og skaldyr fra fiskebutikken inde ved siden af, så det bliver nok ikke meget friskere. Du kan både få de klassiske fiskefavoritter som Fish and Chips og Moules Frites men også et lækkert skaldyrsfad.

Turen slutter vi naturligvis på Jaguaren – Amagers mest legendariske værthus.

Overnatningen bliver hos nyåbnede Zoku Copenhagen, der har de sjoveste værelser, som vi længe har set. Det er også et fint sted at nyde weekendbrunchen morgenen efter.

Foto PR

Frederiksberg

Dagen startes på Værnedamsvej – en lille bid af Frankrig midt på Frederiksberg. Her er et hav af specialbutikker med bl.a. Le Gourmand, Helges Ost og Aesop og altid fuld af liv og glade dage. Vi køber noget smukt med hjem fra Blomsterskuret By Blooming.

Vi shopper også lidt hos Dora på næste hjørne. De har alverdens sjove sager til hjemmet og samtidig lidt pænt til dine køkkenskabe.

Morgenmaden spiser vi hos Sokkelund Café & Brasserie på Smallegade, som er en ægte Frederiksberg-darling. Menuen er helt klassisk men smager altid fortryllende.

Man kan ikke besøge Frederiksberg uden at gå en tur i Frederiksberg Have og lure ind til elefanterne – så det gør vi naturligvis. Skal det være lidt mere privat, så går en tur i Landbohøjskolens Have, for her er også ualmindelig hyggeligt.

Frokost spiser vi i de gamle familiehaver ved Frederiksberg Have. Her er mange goder steder alt efter, hvad du søger, og du kan være sikker på, at stemningen altid er vanvittigt hyggelig.

Er du ikke færdig med at shoppe, så skal du gå en tur ned af Gammel Kongevej. Den er nemlig proppet med lækre butikker, og vi guider til vores favoritter lige her.

Aftensmaden tager vi hos Restaurant Frederiks Have, der er indbegrebet af Frederiksberg. De har en virkelig hyggelig gårdhave, og både mad og betjening sidder altid lige i skabet.

Skal det være endnu mere autentisk, så er Fasangården i Frederiksberg Have måske også noget for jer. Her finder man dygtige Anika Madsen i køkkenet, og så er lokationen noget helt unikt.

Efter maden tager vi en drink hos Gamble. Niveauet på deres drinks er vanvittig højt, men stemningen er helt nede på jorden, og her kan du faktisk høre alle de kloge ting, tjeneren fortæller om din drink.

Foto PR

Du skal næsten også prøve at overnatte hos verdens mindste hotel, Central Hotel & Café – de har nemlig kun ét værelse. Det er til gengæld drønhyggeligt, og ligger kun et stenkast fra Værnedamvej, hvor vi startede sommerferien på Frederiksberg.


Vesterbro & Carlsberg Byen

Vi starter med morgenmad hos et af byens nyeste spisesteder, Cadence. Her drømmer det australske makkerpar, André Rossi og Rhys Howell-Morgan, der står bag The Sixteen Twelve i Jægersborggade på Nørrebro, om at udfordre den københavnske brunchscene med blandt andet fermentering og langt sundere elementer på tallerkenen.

Kaffen triller vi dog over og drikker hos Prolog i Kødbyen. De er virkelig nørdede omkring deres kaffe og med rigtig god grund, for den smager dælme også godt.

Brug gerne et par timer hos det vilde, Aire Spa, hvor I kommer helt ned i gear. Her er skønt, eskotisk og meget luksuriøst.

I kan også gå en tur i J.C. Jacobsens Have i forlængelse af Carlsberg Byen. Der er ikke mange, som kender haven endnu, men her er virkelig fint.

Foto PR

Aftensmaden kunne vi indtage mange steder. Går turen forbi altid populære Kødbyen, så kan både Restaurant Gorilla og Fiskebaren stærkt anbefales. Maden smager fantastisk og de har begge den dér rå og cool Kødbyen-stemning.

Tag også gerne et slag minigolf hos Camping, der serverer burgere fra Cocks and Cows og står klar med køllerne.

Vil du lidt væk fra menneskemylderet, så skal du forbi en gammel klassiker på Abel Cathrines Gade. Her finder du nemlig Cofoco-kædens allerførste restaurant – Restaurant Cofoco. Maden er stadig lige så god som dengang, nordisk og du slipper med bare 300 kr. for fire retter.

Efter maden skal vi forbi Tranquilo, der næsten også lige er åbnet i Kødbyen. De laver knaldgode drinks, og så har de et stort udvalg af den spanske, bikini toast, til natmad.

Vi tager en overnatning på Hotel Ottilia, som er virkelig sejt indrettet og meget industrielt.

Hotel Ottilia Foto PR

Østerbro & Nordhavn

Dagen på Østerbro starter vi hos Juno the bakery på Århusgade. Deres croissanter og kardemommesnurrer kunne vi meget vel tage os med i graven – de skal altså smages.

Herfra smutter vi over på det røde fitness tag, som er bygget på toppen af P-tag i Nordhaven. Med al den mad og drinks må vi nok hellere få forbrændt et par kalorier.

Er vejret godt så hopper vi en tur i havnen ved Nordhavn. Bagefter kan man jo passende spise en is fra Corsa, der ligger næsten lige ned til kajen.

Frokost spiser vi hos veganske Bistro Lupa. Bag stedet finder man Jason Renwick, der for første gang fik kæmpe succes med den veganske café, Souls, der tog København med storm. Lupa er bestemt også et besøg værd.

Emil Glaser fra Juno Foto Rasmus Kramer Schou

Vi bruger eftermiddagen hos Experimentarium, der er en sjov naturvidenskablig legeplads for både store og små – selvom det er en lille cykeltur væk.

Er vejret helt skidt, og har I brug for at sidde ned så smut en tur i biffen. BIG BIO Nordhavn er en mega cool biograf, hvor du kan slå benene op, spise en omgang popcorn og bare se en god film.

Aftensmaden spiser vi på Hos Fischer på Victor Borges Plads. Det er nemlig autentisk og italiensk mad, når det er allerbedst.

Inden vi går hjem skal vi lige forbi PS Bar og Grill på Østerbrogade. Det er altid et meget festligt sted, deres drinks er gode og så kan du endda få dem i kander.

Foto PR

Nørrebro

Sommerferien rundes af Nørrebro.

Dagen startes hos ét af de nye bagerier, Benji, som ligger på Fælledvej. Bagværket står den tidligere Noma-kok, Rasmus, for, og det smager så englene synger.

Vi tager kaffen to-go og går en tur ned ad Stefansgade og kigger butikker på Jægersborggade. Her finder du alt fra smykker, tøj og kaffebønner.

Turen går igennem Asssistens Kirkegård, hvor vi spotter lidt kendte gravstene på vejen.

Frokost spiser vi hos GRØD på Elmegade, der samtidig er én af de hyggeligste gader på Nørrebro.

Her er også mange, fine små butikker, hvor man kan få brændt lidt penge af.

Børnene skal du tage med på Politimuseet. Man kan blandt andet prøve at lave fingeraftryk og se, om de stemmer overens med dem fra gerningsstedet, eller man kan se, hvilke andre spor og værktøjer politiet bruger for at finde frem til tyveknægte og forbrydere.

Tid til aftensmad og vi tager tilbage til Fælledvej, hvor Feed Bistro ligger. Det er på mange måder ét af de mest oversete spisesteder i København. Både mad og service er altid helt oppe at ringe, men husk at bestille bord – her er nemlig altid godt besøgt.

Vi runder dagen på Nørrebro af med en tur ned ad Ravnsborggade. Her er pæn håndfuld barer og restauranter, hvor du kan sidde ude og nyde en smuk sommeraften i København med en lækker drink i din hånd.

Og så var den sommerferie i egen by vist overstået.