Jagten på den største sovse-sherif: Hvor meget brun sovs kan du drikke på tid?

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

24. november er der præcis en måned til juleaften – den brune sovs’ fødselsdag. Så hvad kunne være mere passende end lige at tyvstarte lidt på de gode sager.

Det er der mulighed for på den nye Guldgrillen, hvor der kl. 13.30 er de ‘Uofficielle Danmarksmesterskaber i Brun-Sovs-Drikning’.

Reglerne er til at finde ud af.

Læs også: Baking news: Ny churros-biks åbner med gratis churros og 50% rabat

De 15 deltagere, der er plads til, får hver tre minutter til at drikke mest muligt brun sovs.

Vinderen får en middag på Guldgrillen til 4 personer med valgfri sandwich fra kortet og fri bar i 2 timer af øl. Og Selvfølgelig ‘Brun Sovs Diplomet’.

Læs også: Guldgrillen er landets vildeste grillbar

Migogkbh.dk spurgte konkurrencens hårde dommere, Guldgrillens ejere, Umut og Frank, ind til reglerne:

Hvor tyk er sovsen?
“Vi laver den sygt tyk. Vi plejer at kalde vores brune sovs for gaffelvenlig, for den kan spises med kniv og gaffel.”

Hvordan skal man indtage sovsen?
“Som man vil. Om man vil bruge ske, gaffel eller direkte hælde sovs i halsen er op til folk selv.”

Bøfsandwich på Guldgrillen

Må man dope sig?

Hvis sovsen er så tyk, må man så blande den op med noget. Vand for eksempel – eller bliver det betragtet som sovsedoping?
“Det var sgu da en god idé. Det må de gerne, der er frit slag. De må også gerne blande med Cocio eller Fernet, hvis det skal glide lettere ned.”

Må de også lave den helt dyre og tage den brune sovs på ølbonnen?
“Det vil være en ære, hvis de gør det.”

Læs også: Madskribenternes hemmelighed: Her får du den vildeste pasta-oplevelse

Leverer i spande?
“Til opkast. Ja, det var sgu nok en meget god idé. Det havde vi ikke lige tænkt på.”

Hvad: ‘Uofficielle Danmarksmesterskaber i Brun-Sovs-Drikning
Hvor: Guldgrillen, Nansensgade 35
Hvornår: Lørdag d. 24. november kl. 13.30
Hvordan: Plads til 15 deltagere
Hvor meget: Det koster 100 kr. at deltage

Tjek hvordan du deltager via dette link

Få din Whopper bragt til døren: Nu bringer Burger King også ud i København

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er ikke valgmuligheder, der mangler, når vi her i København har lyst til en god burger.

De store kæder har været presset på kvaliteten af de mange nye burgerbarer, som skyder op. Men giganterne har ikke tænkt sig at sidde på hænderne og overlade markedet.

Derfor så vi først McDonalds lancere Take Away i samarbejde med udbringningstjenesten Wolt. Nu går Burger King så ind i den krig.

De er nemlig gået sammen med Just Eat om at levere burgere til københavnerne og i byer som Odense, Aalborg og Århus.

“Vores kunder har længe haft et brændende ønske om at få vores burgere leveret til døren, så det føles rigtig godt at kunne give danskerne en tidlig julegave.

Med Just Eat-samarbejdet mener vi, at vi har fundet en samarbejdspartner, der kan sikre, at de burgersultne danskere får levering af højeste kvalitet,” siger Sofie Navardsen, markedschef hos Burger King Danmark, i en pressemeddelelse.

Plej tømmermændende uden at forlade hjemmet

Konkurrenten McDonald’s leverer indtil videre kun i København, men Burger King har altså valgt at flere af Danmarks største byer skal have muligheden for at få leveret en Whopper ved døren.

Det gælder fra i morgen onsdag den 21. november.

Just Eat er meget glade for det nye unikke samarbejde:

“Vi er enormt glade for at byde Burger King velkommen i Just Eat-familien. Burger King er mange danskeres go-to sted, når de vil spise en god burger, og vi er glade for nu at kunne bringe en af danskernes favoritter hjem i stuerne.

Nu går vi ind i en festlig højtid, og mon ikke der er nogle, der især vil glæde sig over at kunne klikke deres favorit burger hjem dagen efter en julefrokost eller 1. januar«,” siger Carsten Boldt, administrerende direktør i Just Eat.

Burger King kan bestilles direkte hjem til dig fra i morgen. Du kan bestille direkte hos Just Eat eller på Burger Kings hjemmeside.

White Guide uddelte priser: Årets nye danske restaurant ligger i København

Skrevet af: Michael Qureshi

I dag mandag d. 19. november uddelte anerkendte White Guide – Nordens svar på Michelin – deres årlige priser i forbindelse med lanceringen af Guiden for 2019.

White Guide har de seneste år nærmest overhalet Michelin-guiden i mange fagfolks øjne.

Det skyldes ikke mindst, at anmeldelserne i White Guide er transparente på en måde, så man kan se hvor mange point, et spisested har fået for f.eks. mad og service.

Derfor var det med spænding, at White Guide i forbindelse med lanceringen af Guiden for 2019 uddelte deres årlige priser.

Ikke overraskende stjal Noma billedet igen-igen, og tog to af de store priser. Den helt tunge var naturligvis Årets Restaurant i Danmark, og den hentede Noma.

Derudover høstede de titlen som Årets Innovatør.

Tæt duel mellem to nye Kbh-restauranter

Det var dog især spændende at holde øje med titlen som Årets nye danske restaurant. Her triumferede København endnu engang, da Restaurant Frank kunne trække sig sejrsrigt ud af en duel med blandt andet Ibu på Vesterbrogade.

Frank i Ny Adelgade er på blot et år blevet en af byens foretrukne restauranter for branchefolk.

Her sipper nogle af Københavns bedste sommelierer årgangsvine til spotpris, når de har fri, ligesom dygtige kokke stimler sammen i det lille, murstensblottede og dybt charmerende lokale for at spise mad fra Bocuse D’Or-sølvvinderen (som assistent) Christoffer Brinks hånd.

En 8-retters menu på Frank står i 545 kr.

White Guide blev grundlagt i Sverige for snart 15 år siden, og restaurantbiblen har sidenhen gået sin sejrsgang i Skandinavien.

Her er Årets Priser ved White Guide – med københavner-restauranter nævnt først

Årets Restaurant: Noma

Årets Innovatør: Noma

Årets nye Restaurant: Frank

Årets Vinoplevelse: Kong Hans Kælder 

Årets Vinkort: Kong Hans Kælder

Årets Kør Hjem Drikkevare menu: Geranium

Årets Øloplevelse: Selma

Årets Bæredygtige: Relæ

Årets Unge Kokketalent: Anika Madsen – Roxie

Uden for Storkøbenhavn

Årets Serviceoplevelse: Peter Fagerland (Slotskøkkenet/Dragsholm Slot)

Årets Dessertoplevelse: Slotskøkkenet/Dragsholm Slot

Årets Fiske- og skaldyroplevelse: Koks (Thorshavn, Færøerne)

Årets Feel Good oplevelse: Vesterøl (Læsø)

Årets Smag for Skillingen: Textur (Aalborg)

Vil du have Top 10 lister og vores bud på de bedste spisesteder og caféer i København og i de forskellige bydele – så tjek vores Spiseguide her

Tilmeld dig til MigogKbh Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indbakke – tilmeld dig her

Lidkoeb lægger lokaler til: Cocktail-event vil udfordre gæsternes smagsløg

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Den svenske kok Petter Bäcklund blandt skimmelost, sardiner og whiskey.
Den svenske kok Petter Bäcklund blandt skimmelost, sardiner og whiskey.

Uheldige smagsindtryk fra barndommen kan følge os langt op i vores voksne liv. Det vil det skotske whiskymærke Singleton gøre noget ved.

Sure oliven, der får munden til at snøre sig sammen. Og østers, der ligner snot.

Nogle smagsoplevelser tager vi med os fra barndommen, og de forbliver favoritter gennem hele vores liv. Men der er også dem, som vi aldrig lærer at holde af – selv i vores voksenliv.

Nu tager det skotske whiskymærke Singleton kampen op mod de dårlige minder i mundhulen.

Ligesom den grønne oliven falder whisky nemlig også i en kategori, der ofte kræver lidt mere modne smagsløg – den såkaldte acquired taste.

Læs også: Mange nyåbnede restauranter i København: Disse nye steder skal du kende

Derfor lancerer de dette efterår et helt nyt koncept, hvor målet er at servere et bredt udvalg af de råvarer og smage, som de fleste af os har det svært med i vores tidligste barndomsår.

Denne gang bliver de bare serveret i en kulinarisk fortolkning, der får gæsterne til at opleve dem i et nyt og mere delikat lys.

 AntiAnti

Rammerne er et lille gastronomisk event, der hedder AntiAnti. Her bliver gæsternes smagsløg udfordret af den svenske kok og madfotograf Petter Bäcklund, der sætter alle sejl til for at give deltagerne en sanselig totaloplevelse.

Læs også: Michelin-kok i delikatessen: Her åbner Københavns sprødeste supermarked

Af en undersøgelse foretaget af Kantar Sifo fremgår det, at de fleste børn ikke bryder sig om skimmelost, sild, sardeller, østers og oliven.

Men 55 procent af de adspurgte svarer samtidig, at vejen til at lære at værdsætte en smag er at opleve den gennem en god servering.

Fingermad og kølige cocktails

Helt lavpraktisk kommer arrangementet til at forløbe på den måde, at Petter Backlund vil tilberede tre små retter, som gæsterne nyder som fingermad sammen med velafstemte cocktails lavet på Singleton af bartenderne på Lidkoeb.

De er sammensat, så de supplerer smagene fra retterne.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails

AntiAnti finder sted på Lidkoeb i København onsdag d. 28. november fra kl. 17:30 til kl. 19.00 og koster 190 kroner. Prisen omfatter tre mindre retter og to cocktails.

Hvad: AntiAnti smagskoncept
Hvor: Lidkoeb
Hvornår: Onsdag d. 28. november kl. 17.30
Hvor meget: 190 kr. for tre mindre retter samt to cocktails
Hvordan: Læs mere her