Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gys og nattegru: Snart forvandles Nationalmuseet til hjemsøgt hus

Af Kaspar Mørk Arianto
Foto: mskathrynne / Pixabay CC
Foto: mskathrynne / Pixabay CC

I en tid hvor børn og unge er mere til at chille med iPad’en og et spil Fortnite end med Solvognen og Egtvedpigen, kan et besøg på Nationalmuseet i sig selv godt virke skræmmende… kedeligt.

Det er dog ikke helt fair, for museet har i de seneste år gjort en masse for at trække det yngste publikum til med events som ”Lortemorgen”, kampsportskole og de famøse kedsomhedsknapper, der med et enkelt tryk fra en barnehånd vækker udstillingerne til live med special effects og skuespillere.

Overlever du natten?

Nu føjer Nationalmuseet et nyt tiltag til samlingen med titlen ”Sov sødt – håber du overlever natten!” Det lyder gruopvækkende og det er lige præcis meningen. Læs bare museets egen korte beskrivelse her:

”Døren knirker, mus og rotter pusler i sengen, vinden rusker i skovens grene, uglen tuder og skyggerne smyger sig langs væggene. Når mørket falder på, kalder månen alle lygtemænd, hekse, troldfolk, tyveknægte og genfærd. Vover du dig ud i Natmuseet, risikerer du at stå ansigt til ansigt med nattens frygtindgydende væsener. Lokker de dig på afveje, jager de en skræk i livet på dig, slipper du ud af natten i live?”

Læs også: Legendariske Lonely Planet: Her er de 15 fedeste gratis oplevelser i Kbh

Et nyt permanent univers for modige børn

Kort og godt vil man med den nye ”haunted house”-agtige oplevelse udforske nattens kulturhistorie. Altså alle de forestillinger, danskere har haft om nattens mørke og væsner gennem tiden. Tiltaget er målrettet børn i alderen 7 til 11 år, som skal have en voksen med som følgesvend.

Det nye gysende univers for børn åbner i påskeferien fra den 13. april og bliver en permanent del af Nationalmuseet med støtte fra Nordea-fonden. Det bliver ganske gratis at forsøge at overleve natten, når først den almindelige entré er betalt.

Kender du et barn, der er klar på at overvinde sin frygt og blive modig som aldrig før med en gruppevandring gennem Natmuseet?

Læs også: Vovede planer: Museum vil flytte ind i Svanemølleværket

Hvad: Sov sødt – håber du overlever natten!
Hvor: Nationalmuseet, Ny Vestergade 10, 1471 København K
Hvornår: Åbner den 13. april 2019
Hvor meget: Gratis når entréen er betalt
Hvordan: Målrettet børn fra 7-11 år i følgeskab med en voksen. Gennemføres i hold. Læs mere via dette link.

Del artikel

Andre læser også