MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Gigantisk projekt rykker nærmere: Her skal opføres 280 meter høj skyskraber

Af Redaktionen
Fotoillustration: BIG Group
Fotoillustration: BIG Group

Projektet har simret i gryden siden foråret 2017.

Men nu har et af Københavns mest ambitiøse byggeprojekter taget et gigantisk skridt tættere på at blive realiseret.

Således har ejendomsudviklingsselskabet H.C. Andersens Adventure Tower meddelt, at de har indgået en betinget grundkøbsaftale med By & Havn på en kæmpe grund i Nordhavn.

Planen er, at den danske stjernearkitekt Bjarke Ingels (BIG Group) skal tegne og være med til at opføre en skyskraber på 280 meter, som dermed vil blive Nordens højeste bygning.

Derudover skal der rundt omkring bygningen opføres en forlystelsespark baseret på H.C. Andersens verdensberømte eventyr.

Skal bygges almene ungdomsboliger

Det er samtidig planen, at der i samme område på de 103.500 kvadratmeter skal bygges 200-300 almene ungdomsboliger.

Projektet skal finansieres af private investorer og kommer til at koste i omegnen af 6,5 milliarder kr.

Det er tiltænkt, at forlystelsesparken skal være indendørs, og der skal også være et spritnyt hotel.

Afventer grønt lys fra Københavns Kommune

Grundkøbsaftalen er betinget af, at Københavns Kommune vedtager igangsættelsen af planprocessen primo 2019, som gør det muligt at vedtage en lokalplan for projektet i 2021.

Men det er et seriøst signal, at man nu har skaffet finansiering til at foretage selve grundkøbet.

Derfor skal Københavns Kommune nu helt konkret tage stilling til, om byggeriet samt planerne om forlystelsesparken kan få grønt lys.

Ibrugtagning af forlystelses- og oplevelsesparken og højhus- bygningen må af hensyn til trafikafviklingen ikke ske før 2027, hvor Nordhavnstunnellen forventes åbnet.

Det er en præmis for grundkøbsaftalen, at der af hensyn til trafikafviklingen er samtidighed i ibrugtagningen mellem forlystelsesparken og Nordhavnstunnellen, lyder det i en pressemeddelelse.

“Vi har nu indgået en betinget grundkøbsaftale med By & Havn, som lever op til de forudsætninger for en videre lokalplanproces for HCAAT-projektet, som Teknik- og miljøudvalget vedtog på deres møde den 1. oktober 2018.

Vi er nu i dialog med investorer om finansieringen af første projektfase frem til eventuel vedtagelse af lokalplanen,” udtaler Kurt Immanuel Pedersen, administrerende direktør for HCAAT-projektet ifølge Byens Ejendom.

BIG Group investerer også

Bjarke Ingels, der anses for at være blandt verdens bedste arkitekter, forsikrer, at BIG Group bliver dybt involveret i projektet. B

landt andet er de med også med til at medfinansiere det.

“BIG bakker fuldt op om H.C. Andersen Tower-projektet på alle tænkelige måder, og agter at være involveret i alle led af projektets realisering, lige fra investeringsfasen til åbningen af det nye, levende bykvarter i Nordhavnen,” udtaler Bjarke Ingels.

HCAAT-teamet består af BIG, SLA, Rambøll, Züblin, FORREC, ECA og Deloitte, der er finansiel rådgiver for kapitalrejsning til projektet.

Parterne arbejder med en tidsplan, hvor man forventer åbning i 2027

Del artikel

Andre læser også