Gratis guldfeber: Få en selfie med håndbold VM pokalen

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto: Nationalmuseet
Foto: Nationalmuseet

Det kan godt være, at Danmark mistede Norge i 1814, men til gengæld fik vores nordlige naboer den 27. januar et rap over håndboldnallerne og en solid reminder om, at vi som nation trods alt stadig hersker fra harpikstronen.

En gylden og gratis selfie-mulighed

Beviset på den imponerende storsejr i VM i herrehåndbold, hvor landsholdet besejrede Norge 31-22 i finalen, er det guldbelagte trofæ.

Pokalen er udformet som en gylden hånd med et fast greb om en ligeså gylden bold.

Lige nu er trofæet udstillet i foyeren på Nationalmuseet, og det er ganske gratis at svinge forbi. En gylden selfe-mulighed på flere forskellige niveauer.

Læs også: 10 oplevelser i vinterferien du ikke må snyde dig selv for

VM

Nu kan alle se Håndboldherrernes VM-pokal på Nationalmuseet indtil 24.2. Hvem skal du have en selfie med ved siden af pokalen?

Slået op af Nationalmuseet i Fredag den 8. februar 2019

Folkefesten skal ind på museet

Montren med det gyldne trofæ og Mikkel Hansens sejrssvedige spillertrøje står til frit skue frem til og med den 24. februar.

Tidligere har også håndholdherrernes EM-pokal fra 2012 og fodboldherrernes EM-pokal fra 1992 været udstillet på museet af en god grund:

”Vi er hele Danmarks museum, og derfor tager vi også folkefesten med ind på museet. Vi vil være lige der, hvor danskerne er og deler både sejrene, kriserne og hverdagen.

Vi udstiller og markerer de store begivenheder i vores historie, også dem der udspiller sig lige nu og her”, siger Nationalmuseets museumschef Anni Mogensen.

Læs også: Legendariske Lonely Planet: Her er de 15 fedeste gratis oplevelser i Kbh

Hvad: VM-pokalen udstilles
Hvor: Nationalmuseet, Nationalmuseet, Ny Vestergade 10, 1471 København K
Hvornår: 9.-24. februar kl. 10.17
Hvor meget: Gratis adgang til foyeren, hvor pokalen er udstillet
Hvordan: Læs mere om udstillingen via dette link