MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Hagl og torden på vej: “Søg ikke ly under træer og i høje telte”

Af André Bentsen
Det er om at nyde det gode vejr her til formiddag - og få set de koncerter, der skal ses - for senere venter både torden og hagl, advarer DMI. Foto: André Bentsen
Det er om at nyde det gode vejr her til formiddag - og få set de koncerter, der skal ses - for senere venter både torden og hagl, advarer DMI. Foto: André Bentsen

Meteorolog, Anja Bodholdt, var tidligt oppe.

Klokken 06.00 i morges udsendte hun på vegne af DMI et såkaldt varsel, der der både dækker over noget godt og noget skidt.

Den gode nyhed først.

“Det ser ud til, at man i den østlige del af landet går en ganske lun eftermiddag i møde, hvor man efter varmfronter har passeret, vil opleve nogle timer med stort set tørvejr og mellem 22 og 25 grader.”

Sådan, 25 grader og Roskilde Festival er sikret en god eftermiddagsafslutning.

Festivalens sikkerhedschef har dog forklaret til flere medier, at man forbereder sig på, at et skybrud er på vej, og at man derfor er klar til at lukke hele områder ned.

Men, at man har fuldstændig styr på festivalens egne store scener og telte, og hvor meget dårligt vejr, de kan klare.

Værre ser det ud for dem, der bruger “store rejsedag” til at forlade København og køre sydpå.

“Men samtidig trænger den tilhørende koldfront ind over landet vestfra og i mødet mellem den varme og fugtige luft og koldfronten kan der dannes kraftige byger, der kan være med både hagl, torden og kraftige vindstød. Bygerne begynder over de vestlige egne, og bevæger sig i løbet af eftermiddagen mod øst,” skriver Anja Bodholdt for DMI.

“Derfor har vi udsendt et varsel for skybrud for den sydøstlige del af Jylland, Fyn, Sjælland, Lolland, Falster og Bornholm, samt DMI-risiko for resten af Jylland for samme fænomen,” fortsætter hun.

Blæsende aften og nat vi går i møde

Der er ikke kun vindstød fra bygerne som vi vil få at mærke i dag og skal være opmærksomme på.

“Vær derudover opmærksom på, i forbindelse med kraftige byger, at lavtliggende områder som f.eks. kældre, vejbaner, viadukter og områder nær søer, åer og vandløb kan oversvømmes. Tilpas kørselshastigheden til sigtbarhedsforholdene og kør ikke ud i vand, hvor du ikke kan vurdere dybden,” skriver Anja Bodholdt og fortsætter:

“Tjek tagrender, nedløbsrør og afløbsriste nær din bolig. Luk vinduer og døre. Tordenvejr medfører risiko for lynbrande og fejl på elektriske systemer. Søg ly for tordenvejret indendørs eller i en bil med lukkede døre og vinduer. Søg ikke ly under træer. Undgå at bade eller at færdes på store, åbne områder som f.eks. fodboldbaner, når lyn og torden nærmer sig.”

På Roskilde Festival har man officielt også advaret imod at søge ly under træer, og understreger, at det er mere sikkert at være i et lille fladt telt, end i et stort med jernstænger.

Del artikel

Andre læser også