ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Handel på kredit: Sådan undgår du faldgruberne

Af Annoncør

Annoncør betalt indhold leveret af vismarating.dk.

Driver du en virksomhed, og går du med tanker om at tilbyde dine kunder at købe varer eller ydelser på kredit? Så er du landet det helt rigtige sted.

For der er nemlig visse risici ved handel på kredit. Når du kender til faldgruberne, vil du dog let kunne undgå dem, og så er handel på kredit en rigtig god løsning.

Undgå at stå tilbage med en gæld, din kunde ikke kan betale

Når du tilbyder køb på kredit, er det ligesom at tilbyde kunden et kortfristet lån, der indfries idét kreditperioden udløber. Men du kan risikere, at din kunde ikke er i stand til at betale dig ved kreditperiodens udløb – og det er din virksomhed nødt til at hæfte for. Det kan slå bunden ud af enhver virksomhed. Det er derfor, mange virksomheder får udarbejdet en kreditvurdering af en kunde, førend der tilbydes køb på kredit.

Derfor er en udarbejdelse af en kreditrapport en god idé

Hvad er en kreditvurdering egentlig? Det er en vurdering af kunden eller virksomheden med alle de væsentligste informationer, anbefalinger til vilkårene i kreditaftalen og information om, hvad du skal være særligt opmærksom på.

Kreditrapporten har til formål at minimere risikoen for, at en potentiel køber, ikke indfrier sin gæld hos dig. Dermed kan du undgå at få slået bunden ud af din virksomheds økonomi, og du kan nu handle på kredit – trygt og sikkert. Har du brug for hjælp til at udarbejde en kreditrapport? Så kan du få hjælp til det, blot se online.

Aftal en kort kreditperiode fremfor en lang

Det er forskelligt fra virksomhed til virksomhed, hvordan en kreditaftale ser ud. Nogle kreditaftaler har en lang kreditperiode, og her kan der altså nå at ske rigtig mange ting økonomisk set. Derfor kan det være en fordel at indgå en kreditaftale med en kort kreditperiode fremfor en lang.

Del artikel