Har aldrig været lignende situation: Tivoli regner med at genåbne snart

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Christoffer Anias Sandager
Foto: Christoffer Anias Sandager

Hverken under Første eller Anden Verdenskrig eller finanskriser af forskellig art har man i løbet af Tivolis 156 års historie holdt Tivoli lukket så længe.

Corona-krisen må derfor siges, at være den største fjende nogensinde for Tivoli, og man slår desuden, at det kan give et samlet tab på en kvart milliard kroner.

Men der er lys for enden af tunnelen.

For Rigspolitiet har i nye retningslinjer godkendt, at zoologiske haver, safariparker og forlystelsesparker igen må holde åbent. Det vil være tilladt at besøge dem, hvis sundhedsmyndighedernes krav og anbefalinger overholdes.

Foto: Lasse Salling

Klar med digitale køer

Dermed betyder det, at Zoologisk Have allerede åbner 1. maj, og det er forventningen, at Tivoli så genåbner 11. maj for sommer-sæsonen.

“Vi åbner 11. maj under den forudsætning, at det forsamlingsforbud mod forsamlinger på over 10 personer, som gælder til 10. maj, ikke bliver forlænget eller reguleret på en måde, der forhindrer os i at åbne,” siger Lars Liebst, administrerende direktør i Tivoli til TV 2.

Der er allerede klargjort initiativer, så der ikke bliver lange køer, hvor folk står alt for tæt på hinanden.

Der er for eksempel taget initiativ til et digitalt bookingsystem ved de mest populære forlystelser, så folk kan bestille tid.

Det skal forhindre større køer ved for eksempel rutsjebanen.

“Vi har jo haft god tid til at forberede os. En del lægges over på det digitale. Når man bestiller en tid, får man at vide, at man kan komme på det og det tidspunkt, og så kan man gå lige ind,” siger Lars Liebst til Ekstra Bladet.