ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Har du eller en du holder af brug for alkoholbehandling?

Af Annoncør

Størstedelen af alle mennesker kæmper med en eller anden form for afhængig, nogen træner for meget, andre lader rengøring tage over deres liv. Men når der tales om alkohol er det ikke længere et emne, som er nemt at italesætte. Det kan nemlig være rigtig svært at snakke om sit eget eller en pårørendes alkoholmisbrug, og for mange er det også svært at indse, at de faktisk har et problem, da vi lever i et samfund, hvor der på daglig basis bliver drukket meget. Men det første step i en afvænning er at indse, at man har et problem, så man kan gøre noget ved det derfra. Denne artikel vil give dig en hjælpende hånd til at finde ud af, hvad alkoholisme egentlig er, og hvordan du kan søge den hjælp, du eller en i din omgangskreds kan have brug for. 

Annoncørbetalt indhold leveret af: Det gode Liv

Hvornår er der tale om et alkoholmisbrug?

Hvad er alkoholisme? Det kan være rigtig svært at navigere rundt i hvornår der er tale om et reelt misbrug. Men overordnet set kan et alkoholmisbrug blive defineret som et mønster i forbruget af et rusmiddel hvoraf fysisk, psykisk eller social skade medfølger. Nogle generelle symptomer som kan kendetegne alkoholisme, er blandt andet faste drikkevaner, at man indtager alkohol i det skjulte, at man indtager større mængder end planlagt, indtagelse af alkohol for at dulme ubehagelige følelser. Hvis du, eller en du kender, kan nikke genkendende til nogle af disse førnævnte symptomer, så er der heldigvis hjælp at hente. I Danmark er der flere ressource- og behandlingscentre – som har en lang række eksperter på området, som er klar til at hjælpe dig eller en du bekymre dig for. Et af disse steder er hos Det Gode Liv, som er Danmarks førende Misbrugscenter.

Hvad kan du gøre som pårørende? 

Det er ikke nemt at være den pårørende til en med et alkoholmisbrug, de et misbrug hurtigt kan påvirke hele den nære omgangskreds. Det kan være rigtig svært for en person med et misbrug at indse, at det har taget overhånd, det første du som pårørende kan gøre, er derfor at søge den hjælp personen behøver. Efter han eller hun er startet afvænning er det her vigtigt, at du hjælper og støtter dem gennem denne tid både på de gode men også mindre gode dage. Vær som pårørende med til, at skabe et liv med mere ro for ham eller hende med alkoholmisbrug, ved at sørge for at de får hjælp. På den måde kan du være med til at skubbe dem i en mere positiv retning, som ender med en mere positiv indstilling på livet, som vil hjælpe dem og alle deres nærmeste.

Del artikel

Andre læser også