Har du hørt om hårtransplantation

Skrevet af: Redaktionen

Har du hørt om hårtransplantation?

Måske har du allerede hørt, at det er muligt at få foretaget en hårtransplantation? Og måske har du hørt om FUE-transplantationer, og at man kan flytte hår fra nakken op på det område, hvor man lider af hårtab?

Det er blevet mere og mere almindeligt at få sit hår tilbage. Og med nye metoder og forfinet, modern teknologi kan du få din drøm til at gå i opfyldelse.

Hårtab er ofte forbundet med stor ærgrelse og somme tider kan det endda gå ud over selvtilliden. Du kigger på dig selv i spejlet mange gange om dagen, og selvom vennerne eller familien ikke synes, at du behøver at få gjort noget ved det, så kan tyndt hår eller hårtab godt betyde meget for dig.

Heldigvis er der hjælpe at hente. I dag kan man ved hjælp af Follicular Unit Extraction (FUE-transplantation) komme hårtabet til livs. I Europa er der ligeså stille kommet mere og mere efterspørgsel og at bruge 4-6 timer på, at få foretaget sin livsforandrende behandling. I dag er klinikkerne gode til at skabe naturlige resultater som holder resten af livet. Og det er naturligvis tiltrækkende for rigtig mange mænd og kvinder. I dag kan man transplantere øjenbryn, skæg og i det hele taget hår til områder, hvor man ønsker det. Det er skånsomt, stort set smertefrit og helingsperioden er kort.

Du vil typisk skulle indsende billeder til en klinik, og herefter kan du komme til en personlig konsultation. Du vil så komme til at tale med en hår specialist, som vil fortælle dig mere om metoden og give dig et forslag til netop din behandling og dit behov. Her vil du også få oplyst en pris.

Når du har booket din tid, møder du op på klinikken. Forinden har du typisk skrevet under på en samtykkeerklæring og læst lidt forberedende dokumenter.

Flere og flere danskere benytter sig af muligheden for en hårtransplantation, og det er efterhånden blevet mere og mere normalt at få en behandling. Hårtransplantationer kan være bekostelige, men heldigvis er prisen nu mange steder ganske overkommelig, så der er lys for enden af tunnelen. Nogle overvejer en transplantation længe, mens andre bare springer ud i det. Uanset hvor du er i dine overvejelser, så kan det være en god idé at mærke godt efter. Hvor meget generer det mig? Har det påvirket mig længe? Går det ud over mit humør? Har jeg mistet min selvtillid? Hvis du ligger højt på skalaen (f.eks. på 7-10 ud af 10), så er det nok på tide at gøre noget ved dit problem. Det er bedre at vende tilbage til sit glade ´jeg´ og nyde livet end at udsætte sig selv for dårlige tanker og skidt humør.

Gør dig selv en tjeneste og tag fat i en hårtransplantations-klinik. Som regel er konsultationen gratis, og på den måde kan du hurtigt få afklaret, om det er den rette vej for dig. Om ikke andet, så du bliver du klogere og måske er du blevet sparket i den rigtige retning. Hårtransplantationer er kommet for at blive, og det er en hel unik og super effektiv behandlingsmetode, som gør tusindvis af danskere glade hvert eneste år.

Follicular Unit Extraction – eller FUE-hårtransplantation er en revolutionerende behandlingsmetode, hvor hår/hårsække flyttes fra nakken (donorområdet) til modtagerområdet (typisk tindingerne, månen/kronen), men også til sparsomme øjenbryn eller skæg med manglende hårvækst.

Ved hjælp af et meget forfinet og mikroskopisk, motoriseret FUE-instrument udtages hårsækkene. Hår gror i ´bundter´kaldet grafts. Man kan godt flytte et bundt med 3 hår i som så kan deles efter behov. Hårene indsættes enten ved hjælp af en Lion Implanter eller ved brug af pincet. Begge metoder er rigtig gode og særligt ved større behandlinger anvendes pincet, da man kan dække et stort område.

Hvad er en hårtransplantation?

Når du er kommet frem til, at der skal gøres noget ved dit hårtab, så er det en rigtig god idé, at række ud til en professionel klinik, som har mange års erfaring. Tag fat i en klinik per telefon eller mail og hør om mulighederne for at få en konsultation. Når du har fået tilstrækkelig information, så er du klar til at vælge en behandlingsdag.

Forinden vil du blive tilsendt nogle dokumenter, så du ved, hvordan du skal forberede dig. Du møder op på klinikken, typisk om morgenen, og vil herefter gennengå hvad der skal ske på dagen. Samtale med hårspecialisten og teamet, optegning af hårlinje og design, klipning (hvis nødvendigt) er en del af dagen.

Der bliver lagt lidt lokalbedøvelse og så kan behandlingen starte.

I første del af behandlingen udtages hårene fra donorzonen og efter frokost indsættes de I modtagerområdet. Det kan godt være en lidt lang dag, men det er det hele værd.

Efter din behandling vil du blive instrueret i, hvordan du passer og plejer dit nye hår. Ca. 1 år efter, hvor det endelige resultat kan ses, vil du komme til en opfølgende samtale.

Er der nogen specialiserede klinikker?

Det er efterhånden blevet helt almindeligt, at få foretaget en hårtransplantation. På højde med tandlæger og hudklinikker. Særligt er FUE-metoden blevet populær, da den er skånsom og effektiv. Der findes mange klinikker i Europa med svingende kvalitet, og derfor er det vigtigt, at finde den klinik, som du føler, kan hjælpe dig bedst muligt. I Danmark er standarden høj og garantien er god. Novohair er en af Europas førende hårklinikker med hovedsæde i København. Novohair har behandlet mange tusinde patienter og har et meget højt professionelt niveau.

Når du skal vælge den klinik, som du føler dig mest tryg ved, så kan det være en fordel, at tage et kig på klinikkens hjemmeside. Her vil du som regel kunne få et indtryk af klinikken, se før/efterbilleder og booke en tid til konsultation. Du bør tale med klinikken enten til en konsultation eller per telefon, så du kan stille dine mange spørgsmål.

Hvor længe varer operationen?

Varigheden af en FUE-behandling afhænger meget af omfanget. Det betyder, at det antal hår/grafts du skal have sat i afgør længden på din behandling. Også metoden kan også have indflydelse på, hvor længe du skal ligge på briksen. Pincet-metoden kan dække et stort område og er hurtig, hvor Lion Implanteren er mere tidkrævende og typisk anvendes ved mindre behandlinger. Desuden kan behandlerteamets erfaring have en betydning.

Hvis man alligevel skal prøve at sige noget om tiden på en behandling så varer de større behandlinger typisk 6-8 timer og de mindre behandlinger varer 4-6 timer. Helt små behandlinger og korrektioner kan klares på 2-3 timer. Nogle klinikker, f.eks. Novohair, kan tage flere behandlinger om dagen, da personalet er meget erfarne.

Er det sikkert?

Der er kun meget små risici forbundet med en FUE-behandling.

Umiddelbart efter behandlingen kan man hæve lidt op men det lægger sig hurtigt igen. Kun 2 ud af 1000 patienter får en mindre infektion, men det kan hurtigt reddes med medicin. Infektion opstår kun hvis patienten glemmer at vaske området ordentligt eller ikke indtager sin penicillin-kur.

Rødme i donor/modtagerområde kan forekomme, men det lægger sig hurtigt igen. Hvis man ellers er sund og rask, så er det ganske ufarligt at få foretaget en hårtransplantation.