MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Har du også haft mobilen fremme her: Københavns farverigeste vej fylder 150 år

Af André Bentsen
Du finder næppe et mere fotograferet bagtæppe til dit bryllupsbillede, end det, som Laura og Rasmus fik hjemme på Olufsvej. Foto: Privat
Du finder næppe et mere fotograferet bagtæppe til dit bryllupsbillede, end det, som Laura og Rasmus fik hjemme på Olufsvej. Foto: Privat

“Egentligt er det et mirakel, at Olufsvej stadig eksisterer.”

Sådan starter historien om Københavns mest farverige gade, der engang faldt sammen på midten, og har sendt
beboerne i økonomisk uføre op til flere gange!

Olufsvej har været nabo til et af Københavns største industrielle komplekser – hvis røg og støj var ved at fordrive beboerne – og nedrivning af husene har flere gange været tæt på.

Men hverken tis og støj fra FCK-fans Metrobyggeri eller elværk og fotograferende turister i hobetal, kan ændre på, at vejen med de pastelfarvede bedårende huse nu fylder 150 år.

Det er nemlig ikke hver dag, at huse, der er opført mellem 1874 og 1877, stadigvæk kan samle så mange mennesker, som dem på Olufsvej.

For beboerne i ét af de skønne huse, var det dog en lidt ekstra særlig fest.

Laura Forné Elkow og Rasmus Møller-Nielsen kunne nemlig også fejre 5 års bryllupsdag i gaden.

“For os betyder Olufsvej meget personligt. Det er ikke bare en gade, men et sted fyldt med minder og daglig glæde. Af den grund valgte vi også at blive viet på vejen, hvor vi havde samlet familie, venner og naboer, da vi blev gift i 2019,” fortæller parret.

Lørdag fejrede beboerne på Olufsvej 150 års jubilæum. Foto: Alastair Philip Wiper

“Det var vigtigt for os at rammerne omkring vores fest tog afsæt i vores liv, vores hverdag og alle de små ting vi sætter pris på. Vores genbo, Kjeld Lykke, stod for ceremonien, og fortalte om vejens historie og hvad den betyder for os. Vores 5-års bryllupsdag faldt i lørdags sammen med vejens 150 års jubilæum, og det var fantastisk at fejre de to milepæle samme aften.

Hvad er det for en slags gade Olufsvej?
“Olufsvej giver en følelse af at være i en lille landsby midt i byen. Den er præget af en afslappet og en følelse af fællesskab, hvor man kommer hinanden ved. Bag de farverige fader har alle relativt store haver (af rækkehuse at være), men meget af fritiden bruges på gadesiden, hvor børnene leger og de voksne mødes til kaffe, en impulsiv fælles middag eller blot en sludder.”

Rasmus og Laura har sammen to børn i hjemmet på Olufsvej, men for nylig fik de et barn og et hjem mere.

De har nemlig overtaget en af Københavns ældste biografer, Par Bio et stenkast fra den farverige gade.

Og sådan er alting lidt på Østerbro.

Måske er det også derfor, at der er så mange turister – også dem fra resten af hovedstaden – der lige skal have et billede til Instagram fra den flotte gade.

Men det gør ikke noget, mener bryllupsparret.

“Selvom det kan være lidt overvældende til tider med mange, der tager billeder, forstår vi godt, hvorfor Olufsvej tiltrækker så meget opmærksomhed. Vi er stolte af vores smukke gade og glade for, at andre også kan se og værdsætte dens charme,” lover de.

Del artikel

Andre læser også