MigogKbh Nyt 👋

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.📆💎
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh. 🍣🎺
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.💰👌

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Har du styr på dine rettigheder ved fraflytning?

Af Annoncør

Annonce

Når du fraflytter et lejemål, så kan det være en rigtig god ide at kende dine rettigheder som lejer. Der er ofte rigtig mange penge på spil, da ens depositum afhænger af dette og hvor meget man får tilbage af dette.

Har du styr på det formelle?

Når du fraflytter et lejemål, så skal du huske din opsigelsesvarsel. Det er normalt på 3 måneder, hvor man opsiger med udgangen af den sidste måned i måneden. Det er vigtigt at opsigelsen er skriftlig og du kan dokumentere at den er blevet modtaget af udlejer. Den kan både afleveres i hånden, pr. brev eller mail, men husk at få bekræftelsen af udlejer. Her vil du, hvis din udlejer mere end ét lejemål,  skulle (lovpligtigt) skulle indkaldes til et fraflytningssyn. Her vil lejer og udlejer gennemgå lejemålet, hvilket til sidst vil resultere i en udflytningsrapport. Udflytningsrapporten vil beskrive den stand, som lejemålet er i og der vil man sammenligne med indflytningsrapporten, så man kan se hvad der skal udbedres.  

Nyistandsættelse er ikke længere tilladt

Hvis lejeforholdet er sket efter d. 1/7 2015, så kan udlejere ikke længere kræve nyistandsættelse. De vil kun kunne kræve normalistandsættelse, det vil sige, at man som lejer ikke længere hæfter for almindelig slid og ælde. Man hæfter selvfølgelig stadigvæk for misligholdelse.

Det er vigtigt at man ved indflytning har fået lavet en fejl-og mangelliste samt taget billeder af lejemålet, således man undgår at blive snydt og hæfter for ting man ikke bør. Det kan have stor indflydelse på hvad man får tilbagebetalt i depositum. Fra man får udflytningsrapporten til det økonomiske opgørelse er klar, så kan der godt gå op til 6-8 uger i alt. Men overskrider det denne dato, så skal man nok være opmærksom og høre udlejere hvad dette skyldes. Det kan være vedkommende afventer en regning fra maleren eller lignende og så er det selvfølgelig fair. Men hvis det er fordi vedkommende ikke har opgjort kravet eller fulgt reglerne, så er det selvfølgelig noget man skal kigge på. Derfor er det en god ide at sætte sig ind i reglerne og frister, så man undgår at blive snydt som lejer.