Har lavet mad for Obama: Kendt kok åbner populært koncept på hotel-restaurant

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto
PR-foto

På Clarion Hotel Copenhagen Airport åbnes dørene nu til en nyrenoveret restaurant med et koncept fra den internationalt kendte Marcus Samuelsson, som blandt andet har stået for præsident Obamas første statsmiddag.

Samuelsson har udviklet konceptet Kitchen & Table til Clarion Hotels, som kombinerer det nordiske køkken med smagsindtryk fra det multikulturelle Manhattan.

Det skriver Clarion Hotel Copenhagen Airport i en pressemeddelelse.  Samtidig gør de meget ud af både hotelgæster samt lokale københavnere bør prøve made.

Der er fokus på lokale, danske råvarer, bæredygtighed og minimalt madspild i det nye koncept fra Marcus Samuelsson.

Lufthavns-hoteller har en særlig charme

Og uanset om du er til en klassisk burger med et twist, eller du har mere lyst til at kaste dig ud i en vegansk ret med masser af umami, så er Marcus garant for at menuen er gennemtænkt til mindste detalje.

“Jeg har været med til at åbne Kitchen & Table på 20 Clarion-hoteller indtil nu, men lufthavnshotellerne kan virkelig noget særligt.

Hvor andre hoteller har storbyens puls, har hoteller i lufthavne en fantastisk, multikulturel charme, som man ikke finder andre steder.

Her kommer folk fra hele verden, og uanset om de skal være på hotellet længe eller bare har en enkelt overnatning eller et forretningsmøde, så fortjener de at kunne sætte tænderne i et smagfuldt, gennemtænkt og ikke mindst bæredygtigt måltid mad.

Dét er jeg glad for at være med til at give dem i samarbejde med de dygtige, lokale kokke,” siger Marcus Samuelsson.

Klar efter større renovering

Også hoteldirektør Jesper Olesen glæder sig over at kunne byde gæster velkommen i den nye restaurant:

“Vi har været igennem en større renovering, og det er dejligt, at vi nu har en ny, indbydende restaurant til vores gæster.

Der er både små, hyggelige kroge til at tage sig en cocktail i og store borde til selskaber, der kan få maden serveret ‘family style’. Med andre ord er rammerne sat for gode oplevelser,” siger han og fortsætter:

“Det har været vigtigt for os, at vores kokkes fokuserede arbejde med bæredygtighed og minimering af madspild fortsætter i den nye restaurant.

Selvfølgelig skal der være mulighed for at få en bøf eller en burger, men der skal også være mindst lige så lækre alternativer og et større fokus på de grønne retter.

Alt det rummer det nye koncept fra Marcus. Faktisk fortsætter det grønne fokus helt ind i cocktail-menuen med en række ‘zero waste’-cocktails.

Dermed kan vi holde fast i både den høje kvalitet og vores bæredygtige profil. Dét kommer alle til gode, ikke mindst miljøet.”

For at minimere madspild er de samme råvarer tænkt ind i forskellige retter og cocktails.

Eksempelvis bliver overskydende ananas, der skulle have været brugt i morgenmaden, lavet til juice, som bruges i cocktailen Bermuda Royal.

Her koster kaffen ALTID 10 kr.: Succes-kæden Coffee Ten er åbnet midt i København

Skrevet af: Michael Qureshi

Normalt starter succesfulde kæder i København og rykker efterfølgende ud i resten af landet.

Men der er også koncepter, som først bliver flyvende rundt omkring i de større danske byer, før de vender snuden mod Hovedstaden.

Sådan er det for kaffekæden Coffee Ten som har stor succes i Aarhus, Aalborg og Odense.

I Aarhus og Aalborg ligger de i selve Magasin, og det er også tilfældet her i København. Kaffebaren er åbnet på 2. etage i Magasin.

Har skabt sig et navn

Coffee Ten har i den grad formået at skabe sig et navn på landsplan på rekordtid. Her laver de nemlig kaffe af høj kvalitet, hvor du kan få alle slags for bare 10 kr.

Og nej, det er ikke et åbningstilbud. Det gælder ALTID. For det er hele konceptet.

I sidste uge åbnede de så i København, hvor man selv kan smage, om kaffe til en 10’er nu smager som på byens andre kaffebarer.

Melder sulten sig har de et flot udvalg af sandwiches og wraps – også i et vegansk alternativt. Til den søde tand er der et større kageudvalg.

Konceptet er brandvarmt i øvrige byer

Konceptet startede oprindeligt i Odense, hvor Coffee Ten vakte opmærksomhed med budskabet om, at kvalitet kan fås til lavere priser end det, der ellers er blevet normalen på kaffe-to-go-markedet:

“Priserne på en kop varm kaffe i bybilledet er jo stukket fuldstændig af, særligt i landets større byer, og der har vi taget det valg, at vi hellere vil sælge 500 kopper kaffe til 10 kr. end 100 kopper kaffe til 50 kr.,” fortæller Christoffer Andersen fra Coffee Ten.

Går ikke kompromis med kvaliteten

Han tilføjer;

“Det gør vi uden at gå på kompromis med kvaliteten. Der er langt fra tale om kedelig eller almindelig kaffe, men reel og virkelig god kaffe lavet af fine, fornuftige råvarer.”

Vores søstersite MigogOdense har tidligere skrevet om Coffee Ten, hvor vores redaktionelle folk i byen også var vilde med kaffen.

Coffee Ten har også et kendt navn med i ejerkredsen, nemlig rapperen Jokeren.

Den danske musiker er mest kendt som tidligere medlem af gruppen Den Gale Pose, men er også medejer af Coffee Ten, og kaffetørstige københavnere kan med jævne mellem rum hilse på Jokeren aka Jesper Dahl på Coffee Ten.

Hvad: Coffee Ten
Hvor: Magasin, 2 etage
Hvornår: Åbnede officielt i fredags

Indføres på kendt bar i København: Bestil mad leveret direkte til barstolen

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen

Det er ingen hemmelig, at nattelivet er i knæ lige nu.

Den nye 22-regel, mundbind, social afstand og alt det andet gør det svært at drive natklub, men ejeren af en række københavnske barer og natklubber har valgt at invitere indenfor til et lidt anderledes oplevelse på ét af hans steder.

Han sørger nemlig for de gode drinks, men du let og bekvemt kan bestille maden på en app – direkte leveret til klubben.

Læs også Skovriderkroens nye restaurant: 5 retters menu og fri bar på Mandalay DinnerClub

Frankies Pizza PR foto

Barer og natklubber med spisning

”Med lavt blodsukker og usikre fremtidsplaner er det let at lægge sig ned i fosterstilling og se sin forretning blive pulveriseret.

Men hvad skulle det hjælpe?” lyder det fra Jesper Ejrup fra Bar-eventyret, der bl.a. står bag Ibiza Beach Bar, Rævens Bar og High Voltage Rock Club.

Derfor tilbyder Bar-eventyret nu muligheden for at kombinere de gode drinks med selvvalgt spisning på Ibiza Beach Bar.

Han har nemlig indgået et samarbejde med  Wolt, så du kan bestille, mens du sidder inde på baren og nyder din drink.

Læs også Pizza-konger: To københavnske pizza-steder igen blandt Europas bedste

Halifax Burger Foto PR

Prøv for eksempel en burger fra Halifax sammen med en iskold øl, tacos med tequila eller en Honolulu pizza med ananas og skinke fra Frankies med en stor sodavand fra baren.

Du kan med andre ord få den fede “ude oplevelse” og slå det sammen med et par forfriskende drinks, spille på arkademaskiner og drikke cocktails, mens du nyder en lækker bid mad på én og samme tid.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Vind EM-billetter til næste år: Just Eat lancerer fed fodboldquiz

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du fodbold og god mad leveret lige til døren, så vil du elske seneste tiltag fra Just Eat.

Just Eat har i år lanceret en stor fodboldquiz her i Danmark, hvor hovedpræmien er fire billetter til EM i fodbold næste år.

Oprindeligt skulle Euro 2020 have været afviklet i år med blandt andet fire kampe i Parken i København.

Men Corona kom som bekendt også i vejen for denne gigantiske begivenhed.

Nu er blikket i stedet rettet mod næste år, og for enhver fodboldelsker er det en drøm at opleve en EM-kamp. Måske endda en af Danmarks kampe på hjemmebane i Parken.

Få klik på mobilen og så er du i gang

Hvis du går og drømmer om sådan en præmie, så kan du allerede nu gå i krig med den fodboldquiz, Just Eat har lanceret. Det kræver ikke særligt mange klik på mobilen, før du er i fuld gang med spørgsmålene.

Det gode er også, at selv om du måske ikke vinder selve hovedpræmien, så er der stadig tusindvis af rabatkoder til Just Eat på spil.

Så du kan helt sikkert få noget af værdi ud af prøve deres fodboldquiz.

Her på redaktionen har vi også testet sværhedsgraden i quizzen, og der er ingen tvivl om, at der er spørgsmål til alle niveauer.

Det kan være alt fra hvor i målet en spiller i en særlig finale placerede bolden. Det kan også være noget hvor man skal gætte hvilken fodboldspiller, der matcher med en madvare eller særlig ret.

Underholdende quiz

Der er i hvert fald ingen tvivl om, at fodboldquizzen er gennemtænkt og gennemført. Den er fyldt med videoklip, som hører sammen med spørgsmål, og man skal holde tungen lige i munden for at svare rigtigt på dem alle.

Men set fra en almindelig fodboldfans synspunkt, så er det en ganske underholdende quiz, og man føler, at man bliver testet på sin paratviden og evne til at tænke logisk.

Den kan godt tage omkring et kvarter at gennemføre, og så er det jo spændende, om man vinder noget.

Du kan starte quizzen lige her – og du skal nå det inden 23. september