Succesen fortsætter: Hart Bageri åbner brødbar på Christianshavn

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto Ditte Isager
Foto Ditte Isager

Nu sker der snart noget i 108’s gamle lokaler på Christianshavn.

Den 15. november flytter megasuccesen, Hart Bageri, på Gammel Kongevej nemlig ind med en helt ny brødbar.

Det samme gode brød og bagværk fra Christianshavn kommer naturligvis med, men de udvider også med en bar, hvor du i løbet af dagen og om aftenen kan nyde lidt kaffe, te, vin, snacks og én af Richard Hart’s egne favoritter – en række gode oste og pølser, som også kan tages med hjem.

Foto Ditte Isager

Ny brødbar på Christianshavn

Den 15. november åbner Richard Hart, medejer og chefbager på Hart Bageri, en brødbar på Christianshavn.

På hjørnet af Strandgade 108 vil en ny del af byen kunne nyde brød og weinerbrød bagt af bageren, som hidtil kun har holdt til på Frederiksberg.

Brødbaren vil være åben syv dagen om ugen fra morgen til aften.

Således er det både muligt at købe bagværk med hjem til morgenbordet, eller sætte sig i baren med kaffe, te, vin og snacks i løbet af dagen og aftenen.

“Vi har grebet chancen for at åbne et nyt sted og glæder os helt vildt. Ligesom på Frederiksberg vil vi selvfølgelig tilbyde surdejsbrød, rugbrød og wienerbrød til lokalmiljøet, og så har vi også siddepladser i brødbaren.

For mig er det en fantastisk mulighed for at vise København hvordan vi selv elsker at spise brød,” fortæller Richard Hart.

Foto Ditte Isager

Mere end ”bare” brød

Brødbaren vil servere en række oste og pølser, som kan nydes på stedet eller tages med hjem, ligesom der vil være udvalg af andre varer til morgenbordet.

Richard Hart har også samarbejdet med Nomas sommelier om et vinkort til stedet, der komplimenterer brødretterne.

“For mig er det ugens højdepunkt, når jeg har haft tid til at cykle rundt i byen for at købe lidt pølse og ost, som jeg kan sidde og hygge med om aftenen. Netop der nyder jeg mit surdejsbrød allermest.

Så derfor er det helt naturligt for os at skabe et rum hvori gæsterne har mulighed for at gøre det samme,” fortæller han.

Richard Hart er opvokset i London, og som en hilsen til fødelandet vil Brødbaren også tilbyde en række britisk inspirerede te-cocktails.

“Te har været en del af hele mit liv. Jeg har simpelthen fået det ind med modermælken. Om morgenen kan jeg drikke en hel kande, og om aftenen kan jeg finde på at pifte den op med et lille skvæt whisky,” forklarer Richard Hart og uddyber:

“Så, de sidste par måneder har vi eksperimenteret med at infusere forskellige slags alkohol med te.

Resultaterne er fantastiske, og vi glæder os enormt til at servere cocktails som man gjorde i gamle dage, før man begyndte at blande det hele med cola.”

Foto Ditte Isager

Vind 1 års forbrug af surdejsbrød

Hart Bageri åbnede på Frederiksberg i 2018 og har siden serveret genfortolkninger af danske bagetraditioner til lokalmiljøet.

Alt er bagt fra bunden i små portioner og med håndværket i fokus hos Richard Hart, som med et internationalt hold i ryggen har været med til at løfte baren for surdejshåndværket i byen.

På åbningsdagen d. 15. november vil Brødbaren, som de har tradition for på Frederiksberg, have fem brød med golden tickets i på hylderne.

De heldige køber af brødene med golden tickets vil vinde et års forbrug af surdejsbrød.

Hvad: Hart Bageri åbner på Christianshavn
Hvor: Strandgade 108, 1401 København K
Hvornår: Åbner søndag d. 15. november