ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Haveguide: Dette kan du lave i haven om vinteren

Af Annoncør

Dette indhold er sponsoreret

Mange tror, at havesæsonen er slut, når efteråret går på hæld, men det er slet ikke tilfældet. Der er masser, du kan lave i haven eller køkkenhaven, selvom det er vinter.. Her får du tre gode råd til, hvad du kan lave i haven, selvom vintersæsonen har indfundet sig.

Planlægning og indkøb

Det er oplagt at bruge vintersæsonen på at få planlagt næste års have, og du kan med fordel allerede begynde at købe det, som du skal bruge næste sæson. Find ud af allerede nu, hvilke afgrøder du vil dyrke og køb frøene, så du er klar til at plante. Det er også en god idé at få fat i de der ukrudtsduge, som du stod og drømte om i sommers, mens du lugede ukrudt. Se udvalget af ukrudtsduge på Havehandel.dk, så du kan komme i gang med havearbejdet så snart solen begynder at titte frem til foråret. Mangler du nogle redskaber, så køb dem også allerede nu. I dag kan du købe alt, hvad du mangler til haven, på nettet og få det sendt hjem til dig, så det er virkelig nemt at forberede sig til næste år. 

Dæk bede til

Der er flere gode grunde til at dække bede til. Har du flerårige planter, som ikke så godt tåler frost, så sørg for at få dem dækket til i god tid. Du kan dække til for eksempel med halm, gran, blade eller lignende. Sørg for at få det gjort, inden frosten kommer, så du ikke risikere at dine planter går til. Du kan også dække bede til, hvis de er fyldt med ukrudt, som du gerne vil have fjernet, inden næste års havesæson går i gang. I stedet for at lade ukrudtet stå til næste år, så dæk bedene til fuldstændigt, for eksempel med sort plastik. Lad bedene med ukrudt være dækket hele vinteren, for så er langt det meste ukrudt dødt, når du tager dugene af til foråret. 

Fjern gamle planter

Du behøver ikke at fjerne alle dine gamle planter, for nogle af dem kan du sagtens lade kompostere direkte i bedene. Men du skal være opmærksom på, at dette ikke er en god idé for alle typer af planter. Gamle tomatplanter, kartoffelplanter og lignende kan være en rigtig god idé at få fjernet fra bedene, for de kan have sygdomme, æg fra insekter eller svampesporer, som kan sprede sig til dine planter næste år.

Del artikel