Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Får gratis sauna: Gammelt havnebad bygges om for næsten 50 millioner kroner

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto: Københavns Kommune
Foto: Københavns Kommune

De fleste københavnere har sikkert snuppet en dukkert i havnebadet ved Fisketorvet.

Og har du tænkt, at det er ved at være en smule slidt, så er der gode nyheder.

Der er nemlig netop sat 47,7 millioner kroner til at sætte havnebadet i stand.

Skal opgraderes

Københavns Rådhus har Enhedslisten, Konservative, Radikale Venstre, Venstre, Alternativet, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti indgået en aftale om, hvordan de godt 1 mia. kroner, der ikke blev brugt i sidste års kommunale regnskab, skal anvendes.

Her er parterne bl.a. blevet enige om at afsætte midler – faktisk intet mindre end 52,4 millioner kroner – til havnebadet ved Fisketorvet.

Heraf skal de 47,7 millioner kroner gå til at opdatere havnebadet med bedre faciliteter, herunder omklædning, brusere, toiletter og depoter til foreninger, frem til år 2028.

Renoveringen er sat til at begynde allerede i år.

Derudover er der også blevet afsat penge til helårsdrift af badet, som giver mulighed for fri adgang til sauna. Det ser dog ud til, at saunaen først bliver en realitet i år 2026.

”Jeg er virkelig glad for, at vi i forligskredsen har landet en ansvarlig aftale, hvor vi tager hånd om byens drift og velfærd – samtidig med at vi løfter idrætten i København markant.

Jeg er også glad for, at vi både renoverer nedslidte faciliteter og bygger nye til københavnerne. Der kommer blandt andet to nye idrætshaller, et havnebad og en helt ny svømmehal. Det er stort.

Og så er jeg særligt glad for, at der blev afsat en pulje på 101 mio. kr. til at løfte idræts- og kulturfaciliteter i samarbejde mellem det private og det offentlige. Vi kan få meget mere ud af at samarbejde,” udtaler Kultur- og fritidsborgmester, Mia Nyegaard (RV).

Del artikel

Andre læser også