Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny aftale: Berømt havnestrækning skal totalrenoveres for 157 millioner

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR, NCC
Foto: PR, NCC

Det er noget af det første, mange turister ser i København, og et populært udflugtsmål for københavnerne.

Men Langelinie har mange år på bagen og trænger derfor til en grundig opdatering.

By & Havn har netop indgået en aftale med Hercules Fundering om renovering af den berømte havnestrækning, hvilket betyder, at et stort millionbeløb sættes af til projektet.

Det skriver NCC i en pressemeddelelse.

Foto: PR, NCC

Totalrenoveringen kommer til at koste 157 millioner kroner og skal foregå fra efteråret 2022 til december 2024.

”Langeliniekajen er et ikonisk sted for københavnerne, og det første sted mange turister sætter deres fødder, når de ankommer til byen. Derfor skal den også tage sig flot ud, og det kræver, at den holdes vedlige og renoveres, når det er nødvendigt. Nu har vi besluttet at sætte en totalrenovering i værk, så Langelinie fortsat vil være noget vi kan være stolte af i København,” siger, adm. direktør, Anne Skovbro fra By & Havn.

Det skal der ske

Forvandlingen af Langelinie omfatter alt lige fra fjernelse af den eksisterende betonbundsikring på cirka 650 meter af kajstrækningen, etablering af en ny spunsvæg med jordankre på en 1 km lang strækning, til opsætning af opgraderede pullerter på 64 nye støbte pullertfundamenter samt fremrykning af eksisterende fendere.

Foto: PR, NCC

Der skal desuden etableres nyt kajudstyr som redningsstiger og redningsliner, og så skal spildevandshåndteringssystemet for krydstogtskibene færdiggøres, således at sort spildevand føres fra skibene til den offentlige kloak og videre til rensningsanlægget på Lynetten.

I forlængelse den store renovering vil der senere blive etableret landstrømsanlæg for krydstogtskibene i lighed med anlægget på Oceankaj i Ydre Nordhavn.

Del artikel

Andre læser også