Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hele verden vil se på København: Bliver verdens arkitekturhovedstad i 2023

Af Michael Qureshi
Arkivfoto. Foto: Thomas Rousing
Arkivfoto. Foto: Thomas Rousing

Vi ved godt selv, at vi bor i en af de smukkeste byer fyldt med historie og smuk arkitektur.

Men København kommer for alvor i fokus, når den bliver verdens arkitekturhovedstad i 2023. Det bliver som blot den anden by nogensinde, at København kan bryste sig af at være Unesco World Capital of Architecture.

Helt konkret betyder det at op mod 15.000 fra udlandet vil besøge København i den anledning om tre år.

Med titlen som World Capital of Architecture får København et vindue til at vise byens arkitektur og byplanlægning frem for hele verden i 2023.

Viser København frem

Overborgmester Frank Jensen glæder sig over værtsskabet.

“København har historiske bygninger side om side med eksperimenterende arkitektur, bæredygtig byudvikling og grønne åndehuller.

Byen har sjæl og fremsyn, og det skal vi bevare. Udnævnelsen er en anerkendelse af vores fantastiske arkitekturarv – og det er en løftestang til at udvikle byen og branchen i en endnu grønnere retning.

Jeg glæder mig til et år, hvor vi sammen med københavnerne og mange tusinde gæster fra hele verden sætter kulturarv, bæredygtigt byggeri og den blandede by på dagsordenen – og viser verden, hvorfor København fortsat er en af verdens bedste byer at bo i,” siger Frank Jensen.

Fremtidens hovedstad skal være stærkere

Ligeledes ser Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen frem til at gribe denne mulighed for København.

“Nu kommer verdens øjne til at hvile på København som arkitekturby, og jeg glæder mig til at vise alt det gode, som København står for.

Vi er langt fremme med bæredygtig byplanlægning, og ambitionen om at blive CO2-neutral i 2025 har vakt international genklang.

Samtidig synes jeg, vi som københavnere skal bruge arkitekturåret til at diskutere, hvordan vi gør fremtidens hovedstad endnu stærkere.

Hvordan vi bliver bedre til at passe på vores kulturmiljøer, så byens historie ikke drukner i glas og beton.

Hvordan vi sikrer en by, der har plads til alle, til en rig og varieret bynatur, og hvor man ikke behøver en millionindkomst for at have råd til en god bolig,” lyder det fra Ninna Hedeager Olsen.

Holder verdenskongres

Word Capital of Architecture er en ny titel, som Unesco tilbyder den by, der er vært for den internationale arkitektforening UIA’s verdenskongres, som holdes i København i juli 2023.

Med 10-15.000 forventede deltagere bliver det et højdepunkt, men også resten af året vil der være fokus på arkitekturens vigtige rolle for at indfri Københavns ambitioner som bæredygtig verdensby.

Arkitekturåret er resultatet af et samarbejde mellem Wonderful Copenhagen, Arkitektforeningen og Københavns Kommune, og partnerskaber bliver i det hele taget en bærende søjle for arkitekturåret.

Nu er det første skridt taget, men der er brug for et stort engagement og ekspertise fra erhvervslivet, institutioner og ikke mindst københavnere for at kunne afvikle et spændende og festligt år.

Derfor vil Teknik- og Miljøforvaltningen invitere til partnerskabsdialog i løbet af 2020.

Del artikel

Andre læser også