MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Helt fantastisk: Restaurant BARRs julebord er intet mindre end et ægte julemirakel

Af Rasmus Kramer Schou
Restaurant BARR Foto Tim-Spreadbury
Restaurant BARR Foto Tim-Spreadbury

Pssst – konkurrence i bunden af artiklen…

Vi har en vinder.

Der er rigtig mange restauranter i København, der tilbyder julemad i den kommende tid.

Men absolut ingen laver julemad som Restaurant BARR.

Hånden på hjertet, det er herinde selveste julemanden, de 3 vise mænd og alverdens julenisser booker bord, når de skal holde RIGTIG jul.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Restaurant BARR Foto Tuala-Hjarnø

Nomas søsterrestaurant

Først en lille julehistorie om Restaurant BARR.

Da Noma flyttede fra sin gamle adresse i Strandgade 93, ville René Redzepi gerne bruge de smukke gamle lokaler til noget nyt.

Så han hev fat i den molekylære mesterkok, det gastronomiske geni og kulinariske troldmand Thorsten Schmidt.

Thorsten var straks med på idéen og gik med det samme i gang med researche, træne og studere.

For Restaurant BARR mission var nemlig at hive det traditionelle”nordsøkøkken” med øl og snaps op på et niveau verden aldrig har set før.

Byg, gris, kål og andre historiske ingredienser og retter skulle simpelthen æres ordentligt.

Den mission lykkedes selvfølgelig.

Læs også: Guide: Her er der hyggelig varm pejs i København

Restaurant BARR PR Foto

International genlyd

BARRs frikadeller, surdejspandekager og ikke mindst deres signatur schnitzel gav lynhurtigt genlyd i hele verden.

Madanmelderne kastede topkarakterer efter den nye restaurant i Nomas gamle lokaler, hvor BARR hylder de nordiske landes fælles gastronomiske kulturarv.

BARR vandt tilmed prisen som Europas bedste nye restaurant i OAD’s Europe top 100 liste.

De var også nomineret ved World Restaurant Award med deres schnitzel i kategorien ”House Special”.

Læs også: Mundvand: Se hele jule-menuen på BARR lige her

Restaurant BARR Foto Tuala-Hjarnø

Og nu JUL

Og så er vi tilbage ved den go’e danske jul. Den har som bekendt en lang historie, der strækker sig tilbage til en fællesgermansk fortid.

BARR og dansk jul er simpelthen det perfekte makkerpar.

Sådan må det nødvendigvis gå, når holdet på BARR dykker ned i den danske folkesjæl, gennemtester smagssammensætninger og udforsker selve smagen af jul.

“Vi startede planlægningen allerede da sidste jul gik på hæld, og vi har brugt året på at samle forråd. Vi har syltet og saltet, tørret og røget, samlet bær og fundet krydderierne til vores hjemmelavede snapse,” fortæller Lau Richter, General Manager hos BARR.

I nogle af de mange forskellige øl, der tappes herinde har de selv været inde over bryggeprocessen, så smagene passer som fod i jule-hose.

“Vi kan godt lide traditionerne, men uden at det skal blive til et moderne mormorkøkken.

Vi kigger på regionens madtraditioner, men med vores syn på, hvad der bør fremhæves og arbejdes med, for at trække ”hverdagsoplevelsen” op på et højere niveau.

Læs også: Stjerneregn: Sådan ville MigOgKbh strø Michelin-stjernerne i København

Restaurant BARR Foto Tuala-Hjarnø

Flere muligheder for julemad

Fra 22. november til 22. december kan man til aften forkæle smagløgene med BARRs 4-retters julemiddag. Den kommer forbi gravad islandsk laks, røget andebryst, krogmodnet gris stegt på ben med sort trøffel og krydret ‘julekage’.

Genkendelige navne, men alle sammen tilføjet lidt kreativitet.

Læs også: Mundvand: Se hele jule-menuen på BARR lige her

Restaurant BARR PR Foto

Det Store BARR Julebord

Fredag til søndag fra 29. november til 22. december kan man også hoppe ombord i Det Store BARR Julefrokostbord.

Det er intet mindre end en gastronomisk julegave til enhver sultende mave.

Snacks, sild, laks, rødspættefillet starter julebordet.

Dernæst går det mod tre serveringer af flæsk, julesylte og medister inden juleanden rammer bordet med stuvet hvidkål og sauce med sorte trøfler.

Undervejs kommer man også igennem hele ”Syltekælderen på BARR”, der byder på rødbeder, tyttebær, asier, hyben, hyldebær, drueagurker, grønne tomater, ramsløg, kål, kirsebær, græskar.

Inden det hele sluttes af med både BARRs risalamande med rigeligt vanilje, mandler og romtopf og den søde og krydrede julekage.

Læs også: Noma, Brace, Amass, Kadeau og Relæ leger bytte bytte købmand i verdensomspændende madlotteri

***VIND en tur på BARRs store julebord for 2 personer***

Sådan vinder du:
Like opslaget på vores Facebookside✔️
Skriv i kommentarfeltet under Facebookartiklen, hvem din mest jule-madglade ven er.
Trippel kram og high fives hvis du også deler opslaget❤️

Hvad: Jul på BARR
Hvor: Restaurant Barr, Strandgade 93
Hvornår: 22. nov. – 22. dec
Hvor meget: Fra 575,- pr person
Hvordan: Læs mere her og se hele jule-menuen lige her

Restaurant BARR Foto Tim-Spreadbury