Helt fantastisk: Restaurant BARRs julebord er intet mindre end et ægte julemirakel

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Restaurant BARR Foto Tim-Spreadbury
Restaurant BARR Foto Tim-Spreadbury

Pssst – konkurrence i bunden af artiklen…

Vi har en vinder.

Der er rigtig mange restauranter i København, der tilbyder julemad i den kommende tid.

Men absolut ingen laver julemad som Restaurant BARR.

Hånden på hjertet, det er herinde selveste julemanden, de 3 vise mænd og alverdens julenisser booker bord, når de skal holde RIGTIG jul.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Restaurant BARR Foto Tuala-Hjarnø

Nomas søsterrestaurant

Først en lille julehistorie om Restaurant BARR.

Da Noma flyttede fra sin gamle adresse i Strandgade 93, ville René Redzepi gerne bruge de smukke gamle lokaler til noget nyt.

Så han hev fat i den molekylære mesterkok, det gastronomiske geni og kulinariske troldmand Thorsten Schmidt.

Thorsten var straks med på idéen og gik med det samme i gang med researche, træne og studere.

For Restaurant BARR mission var nemlig at hive det traditionelle”nordsøkøkken” med øl og snaps op på et niveau verden aldrig har set før.

Byg, gris, kål og andre historiske ingredienser og retter skulle simpelthen æres ordentligt.

Den mission lykkedes selvfølgelig.

Læs også: Guide: Her er der hyggelig varm pejs i København

Restaurant BARR PR Foto

International genlyd

BARRs frikadeller, surdejspandekager og ikke mindst deres signatur schnitzel gav lynhurtigt genlyd i hele verden.

Madanmelderne kastede topkarakterer efter den nye restaurant i Nomas gamle lokaler, hvor BARR hylder de nordiske landes fælles gastronomiske kulturarv.

BARR vandt tilmed prisen som Europas bedste nye restaurant i OAD’s Europe top 100 liste.

De var også nomineret ved World Restaurant Award med deres schnitzel i kategorien ”House Special”.

Læs også: Mundvand: Se hele jule-menuen på BARR lige her

Restaurant BARR Foto Tuala-Hjarnø

Og nu JUL

Og så er vi tilbage ved den go’e danske jul. Den har som bekendt en lang historie, der strækker sig tilbage til en fællesgermansk fortid.

BARR og dansk jul er simpelthen det perfekte makkerpar.

Sådan må det nødvendigvis gå, når holdet på BARR dykker ned i den danske folkesjæl, gennemtester smagssammensætninger og udforsker selve smagen af jul.

“Vi startede planlægningen allerede da sidste jul gik på hæld, og vi har brugt året på at samle forråd. Vi har syltet og saltet, tørret og røget, samlet bær og fundet krydderierne til vores hjemmelavede snapse,” fortæller Lau Richter, General Manager hos BARR.

I nogle af de mange forskellige øl, der tappes herinde har de selv været inde over bryggeprocessen, så smagene passer som fod i jule-hose.

“Vi kan godt lide traditionerne, men uden at det skal blive til et moderne mormorkøkken.

Vi kigger på regionens madtraditioner, men med vores syn på, hvad der bør fremhæves og arbejdes med, for at trække ”hverdagsoplevelsen” op på et højere niveau.

Læs også: Stjerneregn: Sådan ville MigOgKbh strø Michelin-stjernerne i København

Restaurant BARR Foto Tuala-Hjarnø

Flere muligheder for julemad

Fra 22. november til 22. december kan man til aften forkæle smagløgene med BARRs 4-retters julemiddag. Den kommer forbi gravad islandsk laks, røget andebryst, krogmodnet gris stegt på ben med sort trøffel og krydret ‘julekage’.

Genkendelige navne, men alle sammen tilføjet lidt kreativitet.

Læs også: Mundvand: Se hele jule-menuen på BARR lige her

Restaurant BARR PR Foto

Det Store BARR Julebord

Fredag til søndag fra 29. november til 22. december kan man også hoppe ombord i Det Store BARR Julefrokostbord.

Det er intet mindre end en gastronomisk julegave til enhver sultende mave.

Snacks, sild, laks, rødspættefillet starter julebordet.

Dernæst går det mod tre serveringer af flæsk, julesylte og medister inden juleanden rammer bordet med stuvet hvidkål og sauce med sorte trøfler.

Undervejs kommer man også igennem hele ”Syltekælderen på BARR”, der byder på rødbeder, tyttebær, asier, hyben, hyldebær, drueagurker, grønne tomater, ramsløg, kål, kirsebær, græskar.

Inden det hele sluttes af med både BARRs risalamande med rigeligt vanilje, mandler og romtopf og den søde og krydrede julekage.

Læs også: Noma, Brace, Amass, Kadeau og Relæ leger bytte bytte købmand i verdensomspændende madlotteri

***VIND en tur på BARRs store julebord for 2 personer***

Sådan vinder du:
Like opslaget på vores Facebookside✔️
Skriv i kommentarfeltet under Facebookartiklen, hvem din mest jule-madglade ven er.
Trippel kram og high fives hvis du også deler opslaget❤️

Hvad: Jul på BARR
Hvor: Restaurant Barr, Strandgade 93
Hvornår: 22. nov. – 22. dec
Hvor meget: Fra 575,- pr person
Hvordan: Læs mere her og se hele jule-menuen lige her

Restaurant BARR Foto Tim-Spreadbury

Indtager historiske Axelborg: Vinspecialistens Vinfestival med mere end 200 smagsoplevelser

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Vinspecialistens Vinfestival 9. marts 2020 på Axelborg PR Foto
Vinspecialistens Vinfestival 9. marts 2020 på Axelborg PR Foto

Vinspecialistens Vinfestival 2020 er et regulært drømmeland for voksne vinkendere.

Verdens bedste producenter har nemlig sendt deres passionerede eksperter til København, så der kan smages og snakkes vin til den helt store guldmedalje.

Når først entréen på 250,- er betalt, så er der fri leg blandt mere end 200 forskellige smageoplevelser af både vin og spiritus.

Vinspecialistens Vinfestival 9. marts 2020 på Axelborg PR Foto

Fransk vin og champagne, italienske druer, spanske smagsbomber, californisk verdensklassevin, portvin og vinho verde fra Portugal eller måske bare Australiens bedste vinhus – det hele er samlet i historiske Axelborg, lige overfor Tivoli.

Med i billetten er et Riedel smageglas (værdi 175,-), som man får med hjem.

Vinspecialistens Vinfestival 9. marts 2020 på Axelborg PR Foto

Vinøse fans vil hurtigt genkende californiske Three Sticks Wines som kommer med toppen af Chardonnay og Pinot Noir fra Sonoma.

Torbreck Vintners, kongen af australsk Shiraz er også på plads, ligesom eksklusive Keuka Lake Vineyards fra New York byder velkommen.

Fra den gamle verden er der både toppen af Rhône fra Domaine le Clos du Caillou og tysk Pinot Noir med et kvindeligt touch fra Chat Sauvage.

Og det er bare et lille udpluk i det kæmpestore program.

Vinspecialistens Vinfestival 9. marts 2020 på Axelborg PR Foto

Der er også særlige events på dagen, man kan tilmelde sig.

Spis f.eks. på NIMB Brasserie før selve arrangementet.

Eller forkæl smagsløgene, når Daniel Otero fra Ximenez-Spinola underholder med sherry og brandy i absolut verdensklasse ved Ximenez-Spinola MasterClass.

Der er også Riedel Glasseminar, hvor man kan smage champagne fra Deutz i verdens bedste glas fra østrigske Riedel.

Hvad: Vinspecialistens Vinfestival 2020
Hvor: Axelborg, Vesterbrogade 4
Hvornår: Mandag d. 9. marts 2020 kl. 18.00 til 21.00
Hvor meget: 250,-
Hvordan: Læs mere lige her 

Tidligere kåret til Årets Kok: Nu laver han pop up på kendt restaurant med slagtilbud

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Rasmus Kjær mad PR Foto
Rasmus Kjær mad PR Foto

Nåede du ikke en af de mange restaurantfestivaler med 3 retter til 250 kr.?

Så vend snuden mod Nordvest.

Her ligger den hippe restaurant Tribeca. De har inviteret den anerkendte kok Rasmus Kjær i køkkenet, hvor han disker op til en helt unik Tribeca-aften – torsdag, fredag og lørdag.

Læs også: Dem du SKAL smage: Her er 7 af byens bedste fastelavnsboller

Rasmus Kjær mad PR Foto

Årets kok

Han har tidligere vundet både ‘Årets Kok’ samt ‘DM i smørrebrød’, men her hos Tribeca står menuen på en forret af kraftig bouillon med skovsvampe, bagt hvid fisk og grønkål.

Hovedretten er langtidsstegt svinenakke med blomkålspuré, brændt blomkål og sherrysauce inden desserten slutter af med citronfromage, parfumeret med stjerneanis og limeblade.

Hele måltidet fås for 250,- og det er først til mølle.

Læs også: Guide: Her får du det bedste smørrebrød i København

Bring your own bottle

Man kan faktisk tage sin helt egen flaske(r) vin med til middagen – det koster en fast prop-pris på 100,- kr. pr. flaske.

De går også en tur på vinlagret og finder lidt god vin, som de sælger til meget hyggelige priser. Der er også altid det store udvalg af øl fra Ugly Duck.

Rasmus popper op torsdag den 20. fredag den 21. og lørdag den 22. februar 2020 fra kl. 18.

Læs også: Børnevenlig guide: Her er de bedste restauranter for børn i København

Hvad: Tribeca pop up
Hvor: Tribeca, Bygmestervej 2
Hvornår: Torsdag den 20. fredag den 21. og lørdag den 22. februar 2020 fra kl. 18.
Hvor meget: 250,- for tre retter
Hvordan: Man kan booke bord på 35 85 10 50 eller på: info@tribecanv.dk

Langebro er slidt ned: Skal repareres akut for over 300 mio. kr.

Skrevet af: Redaktionen
Her ses både Lille Langebro og selve Langebro Foto: Københavns Kommune
Her ses både Lille Langebro og selve Langebro Foto: Københavns Kommune

Langebro er en af Københavns mest befærdede veje.

Hvis man syntes, at trafikken i forvejen gik langsomt, så bliver det nok ikke bedre over de kommende år.

Således meddeler Københavns Kommune i en pressemeddelelse tirsdag formiddag, at Langebro er slidt ned og skal igennem en omfattende renovering.

Læs også: Her skal stjernerne bo: Københavns nye luksushotel har en suite til 55.000 pr. nat

10 år

Lige her og nu skal en række reperationer foretages til en pris på 36,3 mio. kr.

Den samlede renovering af broen vil strække sig over cirka 10 år og kommer til at koste omkring 307 millioner kroner.

Problemerne på Langebro skyldes ifølge kommunen både skjulte konstruktionsfejl fra opførelsen i 1954 og dels almindeligt slid fra vind og vejr.

Læs også: Grønt lys til gigantisk projekt: Nyt kæmpe museum skal bygges i København

Opdagede skaderne sidste år

Skaderne blev opdaget i forbindelsen med etableringen af et parkeringsanlæg under broen på Christians Brygge sidste år.

Det er en dyr uforudset regning for Københavns Kommune.

“Langebros store behov for reparationer kommer til at tynge Københavns budgetter i de kommende år, og med regeringens anlægsloft kommer renoveringen også til at sætte en stopper for, at vi kan gå videre med en masse andre anlægsprojekter den kommende tid,” siger Teknik- og miljøborgmester i København, Ninna Hedeager Olsen.

Der er store udfordringer med regnvand, der siver ind i konstruktionerne, der lige nu er den største udfordring.

Derudover er asfalten på vejen og cykelstien slidt ned, og det betyder, at det underliggende drænlag flere steder er knust.

Endelig er lystmasterne gennemtærede af rust, og der er fare for, at de knækker.

Læs også: Glem kulden & hop i poolen: Her er der Balistemning midt i Kbh