Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Alt under 100 kr: Hemmelig biks serverer guddommelig vietnamesisk takeaway

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto Mathilde Mågård Hansen
Foto Mathilde Mågård Hansen

Man skal lidt vide, at den ligger der, for selvom det ydre Valby er et spirende område, så tager de færreste turen ned ad Gammel Køge Landevej efter aftensmad.

Men det burde du.

I hvert fald hvis du gerne vil forkæle dine smagsløg med lækker og autentisk vietnamesisk mad, der koster under en hund.

Foto Mathilde Mågård Hansen

Traditionelt familieforetagende

Bag den lille biks i Valby finder man næsten hele familien.

Dog ikke bag kødgryderne – det er kun mor, og sådan har det altid været.

De to sønner får lov til at styre alt det praktiske, mens den ægte magi sker i det lille åbne køkken alt imens der hakkes, snittes og steges.

Uh, det er næsten svært ikke at lade sig fortrylle af den lækre duft, man straks møder.

Hovedattraktionen er den vietnamesiske ”nationalret”, Phở, som er en varm suppe, der har simret i 12 timer på oksenøgleben.

Herefter tilsættes frisk kød, grøntsager og risnudler, der tilberedes i den varmesuppe – og så er det ellers bare med at slubre løs.

Ellers står menuen på lækre, håndlavede forårsruller, stegte nudler, en frisk nudelsalat og den velkendte Báhn Mì – alt til under 100 kr.

Udskift lige Gammel Køge Landevej og det umådeligt grimme jobcenter i baggrunden med et vietnamesisk gademarked, og så bliver det ikke mere autentisk.

Smagen sidder i hvert fald lige i skabet.

Foto Mathilde Mågård Hansen

Ægte håndværk fra bunden

Har du selv prøvet at kaste dig ud i det vietnamesiske køkken derhjemme, så har du formentlig også prøvet at kaste håndklædet i ringen.

Halvdelen af ingredienserne kan du ikke finde i et supermarked, og den anden halvdel ved du ikke, hvad du skal gøre ved.

Og vietnamesisk mad er heller ikke sådan helt lige til – ikke hvis det skal gøres ordentligt.

Suppen tager sin tid, forårsrullerne kræver mere end bare 5 minutter i en friture, og du kan ikke bare stege hele nudelretten på én og samme pande.

Vietnamesisk madlavning er en mindre videnskab, og de gamle familieopskrifter kan noget helt særligt.

Det er tydeligt at smage.

Forrygende start

Det er uden tvivl ikke uden omkostninger at være i restaurationsbranchen i disse tider.

For lille Nam Nam kunne det dog ikke været gået meget bedre.

”Vi har måtte melde udsolgt flere gange. Folk har stået i kø på gaden allerede fra kl. 16, og det er vi helt vildt taknemlige for.”

Menukortet rummer kun fem retter, men det er helt bevidst.

Familien vil nemlig hellere tilbyde færre retter, men af høj kvalitet, i stedet for et langt og uoverskueligt menukort.

Og indtil videre tyder det på at være en succes – MigogKbh er i hvert fald ovenud begejstrede.

Hvad: Nam nam – vietnamesisk streetfood
Hvor: Gammel Køge Landevej 22S, 2500 Valby
Hvornår: Tirsdag-søndag kl. 16-21
Hvor meget: Alle retter koster under 100 kr.
Hvordan: Se hele menuen og bestil her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Del artikel

Andre læser også