Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Over 380.000 følger med: Her afslører han hvor du finder Danmarks bedste shawarma

Af Mathilde Mågård Hansen
Casper Drømme. Foto PR
Casper Drømme. Foto PR

Han blev i januar 2022 kendt for at spise takeaway i sin bil, og i dag er det blevet en levevej for 35-årige Casper Drømme fra Vestegnen at indtage lækker mad – mens vi andre følger med på hans sociale medier.

Sidste sommer stak det fuldstændig af efter Roskilde Festival, og i dag har han sammenlagt 380.000 følgere på Instagram og TikTok.

MigogKbh har mødt Casper Drømme til en snak om hans forhold til København, den bedste natmad og så fortæller han, hvor du finder landets bedste shawarma.

Mit forhold til København er…
“Jamen, jeg er opvokset på Vestegnen. Glostrup har været min hjemby mange år, og nu er jeg flyttet til Vallensbæk. Så København har jo altid været nærliggende. Det er jo altid kedeligt i forstaden, men der sker lidt mere i København. 

Så det har jo altid været der, især når vi skulle ud i byen eller ind og shoppe tøj, så har det altid været København, man har taget til.”

Hvis jeg havde frit valg, ville jeg bo i bydelen…
“Jeg tror med børn – så Frederiksberg eller Østerbro. Det lyder sådan lidt småsnobbet, for det er jo de fine steder, men hvis jeg var alene, ville jeg helt klart vælge Nørrebro. Men med børn synes jeg bare, der er noget mere ro over de andre steder. Så derfor ville jeg vælge Frederiksberg. 

Jeg har selv arbejdet en del år på Frederiksberg, og jeg synes, det er en fantastisk by. Også med madkulturen og på grund af det, jeg laver, er Frederiksberg og Østerbro vanvittigt lækkert.” 

Casper Drømme. Foto PR

Det smukkeste sted i København er…
“Det er svært. Jeg tror, jeg vil sige herude på Nørrebrogade. Jeg elsker det multikulturelle. 

Jeg kan godt lide, når bybilledet egentlig ikke er stereotypt men bare er mixet af folk. Og det er måske også på en eller anden måde, fordi Vestegnen jo lidt er det samme. Her er det jo bare helt vildt i forhold til Vestegnen.

Men jeg kan virkelig godt lide mennesker og forskellige menneskers energi. Og det synes jeg, man får herinde.”

Mig og København bliver uvenner, når
“Når jeg skal finde en parkeringsplads. Det er sindssygt.

Nu er mit arbejde jo i bil, så det er jo helt håbløst. Jeg kører rundt og bliver helt glad, når jeg kan finde parkeringsplads, som koster 60 kroner i timen.”

Hvis jeg skulle på date i København, ville jeg…
“Jeg har ikke noget stamsted. Overhovedet ikke med mig faktisk. ‘Uhh, jeg har fundet denne her nye restaurant, vi skal ud at prøve.’ Så det er altid noget nyt.

Så kan jeg for resten lige lave indhold, nu hvor jeg er der samtidig.”

Jeg vil sige, at jeg har stamsteder, som er fastfoodsteder, men ikke restaurant.”

Hvis jeg skulle vise en turist København, ville jeg…
“Jeg ville jo vise dem, hvor fuldstændig vanvittige gastronomiske oplevelser, du får. Det er jo faktisk helt sindssygt.

Det er helt vanvittigt, hvordan der bare på hver eneste hjørne ligger en perle med et eller andet. Det er virkelig interessant. Man er så god til at dele succeser og fiaskoer, så man højner niveauet for alle. 

Jeg ville tage dem med til pizzaslices hos Rosetta på Østerbro. Og kyllingeburger hos Poulette på Nørrebro eller på Gasoline Grill, der laver en fantastisk burger.

Ude i Brønshøj ligger der noget, der hedder Zeynos. Det synes jeg laver Danmarks bedste shawarma.”

København har for mange…
“Der er virkelig mange, synes jeg, er ligegyldige caféer. Altså virkelig mange caféer, som bare er en café, fordi der er plads, og så får du den samme sandwich, og det samme et eller andet.”

Rosetta. Foto Mathilde Mågård Hansen

Når jeg skal feste med vennerne, går jeg på….
“Jeg er jo så prol, så jeg går på Old Irish. Det kan jeg godt li’. 

Jeg er jo nået en alder, hvor det er ikke sjovt at komme ind stedet og vælte over skoletaskerne. Jeg gider heller ikke sidde med pensionisterne. Det må godt blive et mix af unge og gamle og folk på min alder. Det synes jeg, Old Irish kan på en eller anden måde.”

Når jeg har brug for at blive inspireret…
“Følger jeg andre mennesker, som tager ud og spiser og som jeg synes gør noget inspirerende. Og så er jeg jo heldig, at det vælter ind i min indbakke med tips.”

I København elsker jeg at gå tur…
“I Fælledparken eller på Kalvebod Brygge hvor man kan kigge på vandet. Ellers Islands Brygge.”

Min største (spise)oplevelse i København var…
“Det er virkelig svært. Rosetta, Poulette, Zeynos.

Det bedste jeg nogensinde har prøvet er Søllerød Kro, selvom det ikke er København. Hvor er det sindssygt. Hver gang du har spist den der helt perfekte lune bolle med smør, kommer bare en ny. Og hver gang du rejser dig, så sørger de for en ny serviet, og den ligger klar til dig. 

Alle de der små detaljer, som bare gør oplevelsen vild.”

En københavner, jeg beundrer, er…
“Artigeardit. Jeg er kæmpe hiphop-dreng.

Og jeg synes faktisk, han formår at gå væk fra, at det kun handler om kvinder, biler og stoffer til det bliver enormt sårbart. Og egentlig at det bliver hans sjæl, han krænger på en plade. Det synes jeg er vanvittigt blæret.” 

Ark. Foto PR, Facebook

En kendt københavner, jeg gerne vil spise middag med, er…
“Jeg tror, jeg ville tage Artigeardit på Ark. Og det er bare, fordi det vil han aldrig nogensinde selv gøre. Nu har jeg prøvet det, og det er fuldstændig vanvittigt. 

Inden jeg begyndte på det her madunivers, har jeg aldrig rigtigt taget det vegetariske ind. Og så synes jeg bare, hvor sindssygt det er, hvad man kan med kun vegetariske produkter.

Hele den fortælling, der er inde i restauranten med klimavenligt interiør. Bare deres stole. Der er tænkt over alt, og det ville være sjovt at tage ham med sådan et sted hen – selvom shawarma ville være det lette svar.

De bedste cocktails får man…
“Jeg elsker lækre drinks, men hvis jeg skal komme med en, som jeg kan huske, så synes jeg, at Ruby’s er vildt lækkert.

Ja, og det lyder fancy, for jeg har kun været der to gange. Men jeg kan bare huske oplevelsen som virkelig hyggelig.

Og igen, den der ‘lidt mere-oplevelse’, end man får andre steder. Og så synes jeg også, at der var godt med luft og plads.”

Det her spisested overraskede mig mest…
“Der er jeg nok tilbage til Ark.”

Den bedste morgenmad er
“En god Croque Madame synes jeg er en god start. Jeg er heller ikke bange for en god bolle med ost.”

Den bedste natmad er…
“En durum er en go to. Eller Maccen fordi det er nemt, og man kan lige støve to cheeseburgere ned. Hvis det skal være rigtig snasket… Altså, jeg er heller ikke bange for en Big Mac – jeg synes, at sovsen er vanvittig.

Men en Big Mac, måske med 3 chili-cheese-tops, smasket ind og sådan helt snasket. Det er også en kaloriebombe, der stikker af.”

Del artikel

Andre læser også