Guide: Her er 5 af de bedste takeaway steder på Frederiksberg

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto: PR
Foto: PR

Frederiksberg har det hele.

Smukke bygninger, smukke mennesker og smukke restauranter. Det samme gør sig gældende for takeaway-scenen, hvor du kan lege selvhenter på tværs af skalaen lige fra grøn hverdagsmad til weekendsmovs med trøffelsovs.

MigogKbh guider til fem favoritter:

Pasta du Nord

Der er dømt kulhydratfest af bedste skuffe, hvis du lægger vejen forbi Pasta Du Nord på Falkoner Allé.

Filialen er pastapusherens anden af slagsen, efter den oprindelige restaurant på Hovedbanegården blev et instant hit.

Pastaen er hjemmelavet efter italienske foreskrifter, der som bekendt kan inkludere æg eller ej. Hos Pasta Du Nord har man undladt æggene, og derfor kan husets pasta betegnes som vegansk.

Dertil kommer at den er økologisk ligesom langt de fleste af de råvarer, der forvandles til saucer, fyld og toppings i det lille køkken.

Stedets navn skyldes, at man giver pastaretterne et nordisk twist f.eks. i form af friske ærteskud på carbonaraen, rigatoni med gulerodspuré og rosmarinkylling tilberedt til saftig perfektion, samt en ”Pesto Du Nord” med solsikkekerner og cherrytomater vendt i citronmelisse.

Kontakt: www.pastadunord.dk
Placering: Falkoner Alle 82, 2000 Frederiksberg

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Pasta Du Nord (@pastadunord) den

Encke & Duers

Københavns oprindelige salatslaraffenland ligger et godt stykke ude ad Vesterbrogade, lige før du rammer Valby Bakke, og bærer navnet Encke & Duers.

Ja ja, vi ved godt, at postnummeret er Frederiksberg, men her hos MigogKbh betragter vi de to nabokommuner som én harmonisk enhed, og hvis du er uenig, skal du blot svinge forbi Encke & Duers til en omgang sund, økologisk takeaway lavet med kærlighed.

Så bliver du mindst ligeså forsonende og i zen som os.

Stedet drives af den tidligere skibskaptajn, amerikaneren Richard Duers og hans bedre, danske halvdel, Nynne Encke.

Sammen har de siden år 2000 lavet kreativ kvalitetsmad, der stråler af farver, vitaminer og næring lige til at tage med hjem.

Her kan du få salater, sandwiches og en bred vifte af tilbehør indenfor kategorierne kød, fisk, brød og kage. Lad os slutte med at rime: Vi er sikker på, du kommer tilbage.

Kontakt: www.encke-duers.dk
Placering: Vesterbrogade 204, 1800 Frederiksberg (har også en filial i Valby)

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af MICHELLE HVIID (@michellehviid) den

OliOli Poké Bar

Siden OliOli sendte en velsmagende havbølge fyldt med frisk fisk og ditto grøntsager ind over Frederiksberg sidst i 2017, er det gået stærkt med nyåbningerne.

Nu har de driftige ”bowlere” åbnet filialer både i Indre By, på Østerbro og i Lyngby, men den oprindelige OliOli ligger på Gammel Kongevej.

”Bowlere” er det ikke sådan noget med strikes og kegler, tænker du måske. Nej, tilnavnet kommer af, at den klassiske hawaiianske poké-serveres i en skål eller ”bowl”, som de hippe instagrammere kalder den.

Det er da også svært ikke at skyde billeder til de sociale medier, når OliOli disker op med mundrette stykker af rå fisk i den fineste kvalitet vendt i sansepirrende marinader i selskab med sprøde grøntsager og toppings, der sender smagsløgene ligeså meget til Oahu som Osaka.

Poké er nemlig både inspireret af stillehavskøkkenet og det japanske køkken.

Det er en vindende kombination, der også lige fik scoret OliOli titlen som AOKs ”Byens Bedste” i 2018.

Kontakt: www.oliolipoke.com
Placering: Gammel Kongevej 169, 1850 Frederiksberg C

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af OLIOLI (@oliolipokebar) den

MÆSK

Hvis takeawayposen skal fyldes med gourmetgodter uden at sprænge bankkontoen, er det Mæsk på hjørnet af Nyelandsvej og Nordre Fasanvej, du skal aflægge et besøg.

Mæsk slår dørene op fra kl. 11 om formiddagen, hvor menuen står på en enkelt, solid frokostret, samt miniburgere kendt som ”sliders”.

Fra kl. 16 er de varme hovedretter klar til at tage med direkte i Berlingoen (eller Teslaen, bevares, vi er jo på Frederiksberg) og hjem til familiespisebordet eller egoistsofaen.

Menuen skifter uge for uge, og du finder altid den senest opdaterede udgave på Mæsks Facebookside eller hjemmeside.

Til aften kan du vælge mellem tre delikate forretter, samt et par varme hovedretter, friske salater og søde desserter.

Kokkene tager sig tid til at lave alting fra bunden, og det er ærlig talt lidt af et scoop med gedigne retter, der ofte har en prisseddel på under 100 kr.

Glem heller ikke at gå på opdagelse i reolen på endevæggen, der bugner af drikkevarer og andre lækre gourmetprodukter lige til at tage med hjem.

Kontakt: www.maesk.dk
Placering: Nyelandsvej 63, 2000 Frederiksberg

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af mæsk (@maesk.dk) den

Quattro Fontane Due

Forestil dig, at du bor i Italien og lige svinger forbi den lokale specialforretning for at handle lasagne, gryderetter som ”mamma” laver den og en lille boks med dybfrosne iskager, der tør sig selv op til perfekt konsistens på vejen hjem.

Præcis sådan føles det, når du henter takeaway hos Quattro Fontane Due – også selv om du befinder dig på Falkoner Allé i stedet for Firenze.

Indretningen minder om en slagterbiks, der er slidt på den rigtige måde, hvor kølediske, hylder og frysere bugner af støvlelandsspecialiteter.

Både af slagsen, du selv kan tilberede og komponere fra scratch og færdige retter til priser, der kan få selv en hårdkogt Soprano til at fælde en gastronomisk glædeståre.

Her får du Canneloni-pastarør fyldt med spinat og ricotta til 55 kr., vildsvin i grøntsagssauce til 59 kr. og kalvefilet i trøffelsauce til 69 kr. Det smager af luksus, men pakkes ind helt ”low key” i foliebakker og madpapir til hjemturen.

Bonusinfo: Nabopizzeriaet ”Forno a Legna” laver også en knaldgod pizza, hvis man vil supplere lækkerierne fra Quattro Fontane Due med runde fladbrød med fyld.

Kontakt: www.qf2.dk
Placering: Falkoner Alle 42, 2000 Frederiksberg

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Trinemaii Coco Estell Niveau (@trinemaii) den