Guide: Her er 5 af de bedste takeaway steder på Frederiksberg

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto: PR
Foto: PR

Frederiksberg har det hele.

Smukke bygninger, smukke mennesker og smukke restauranter. Det samme gør sig gældende for takeaway-scenen, hvor du kan lege selvhenter på tværs af skalaen lige fra grøn hverdagsmad til weekendsmovs med trøffelsovs.

MigogKbh guider til fem favoritter:

Pasta du Nord

Der er dømt kulhydratfest af bedste skuffe, hvis du lægger vejen forbi Pasta Du Nord på Falkoner Allé.

Filialen er pastapusherens anden af slagsen, efter den oprindelige restaurant på Hovedbanegården blev et instant hit.

Pastaen er hjemmelavet efter italienske foreskrifter, der som bekendt kan inkludere æg eller ej. Hos Pasta Du Nord har man undladt æggene, og derfor kan husets pasta betegnes som vegansk.

Dertil kommer at den er økologisk ligesom langt de fleste af de råvarer, der forvandles til saucer, fyld og toppings i det lille køkken.

Stedets navn skyldes, at man giver pastaretterne et nordisk twist f.eks. i form af friske ærteskud på carbonaraen, rigatoni med gulerodspuré og rosmarinkylling tilberedt til saftig perfektion, samt en ”Pesto Du Nord” med solsikkekerner og cherrytomater vendt i citronmelisse.

Kontakt: www.pastadunord.dk
Placering: Falkoner Alle 82, 2000 Frederiksberg

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Pasta Du Nord (@pastadunord) den

Encke & Duers

Københavns oprindelige salatslaraffenland ligger et godt stykke ude ad Vesterbrogade, lige før du rammer Valby Bakke, og bærer navnet Encke & Duers.

Ja ja, vi ved godt, at postnummeret er Frederiksberg, men her hos MigogKbh betragter vi de to nabokommuner som én harmonisk enhed, og hvis du er uenig, skal du blot svinge forbi Encke & Duers til en omgang sund, økologisk takeaway lavet med kærlighed.

Så bliver du mindst ligeså forsonende og i zen som os.

Stedet drives af den tidligere skibskaptajn, amerikaneren Richard Duers og hans bedre, danske halvdel, Nynne Encke.

Sammen har de siden år 2000 lavet kreativ kvalitetsmad, der stråler af farver, vitaminer og næring lige til at tage med hjem.

Her kan du få salater, sandwiches og en bred vifte af tilbehør indenfor kategorierne kød, fisk, brød og kage. Lad os slutte med at rime: Vi er sikker på, du kommer tilbage.

Kontakt: www.encke-duers.dk
Placering: Vesterbrogade 204, 1800 Frederiksberg (har også en filial i Valby)

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af MICHELLE HVIID (@michellehviid) den

OliOli Poké Bar

Siden OliOli sendte en velsmagende havbølge fyldt med frisk fisk og ditto grøntsager ind over Frederiksberg sidst i 2017, er det gået stærkt med nyåbningerne.

Nu har de driftige ”bowlere” åbnet filialer både i Indre By, på Østerbro og i Lyngby, men den oprindelige OliOli ligger på Gammel Kongevej.

”Bowlere” er det ikke sådan noget med strikes og kegler, tænker du måske. Nej, tilnavnet kommer af, at den klassiske hawaiianske poké-serveres i en skål eller ”bowl”, som de hippe instagrammere kalder den.

Det er da også svært ikke at skyde billeder til de sociale medier, når OliOli disker op med mundrette stykker af rå fisk i den fineste kvalitet vendt i sansepirrende marinader i selskab med sprøde grøntsager og toppings, der sender smagsløgene ligeså meget til Oahu som Osaka.

Poké er nemlig både inspireret af stillehavskøkkenet og det japanske køkken.

Det er en vindende kombination, der også lige fik scoret OliOli titlen som AOKs ”Byens Bedste” i 2018.

Kontakt: www.oliolipoke.com
Placering: Gammel Kongevej 169, 1850 Frederiksberg C

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af OLIOLI (@oliolipokebar) den

MÆSK

Hvis takeawayposen skal fyldes med gourmetgodter uden at sprænge bankkontoen, er det Mæsk på hjørnet af Nyelandsvej og Nordre Fasanvej, du skal aflægge et besøg.

Mæsk slår dørene op fra kl. 11 om formiddagen, hvor menuen står på en enkelt, solid frokostret, samt miniburgere kendt som ”sliders”.

Fra kl. 16 er de varme hovedretter klar til at tage med direkte i Berlingoen (eller Teslaen, bevares, vi er jo på Frederiksberg) og hjem til familiespisebordet eller egoistsofaen.

Menuen skifter uge for uge, og du finder altid den senest opdaterede udgave på Mæsks Facebookside eller hjemmeside.

Til aften kan du vælge mellem tre delikate forretter, samt et par varme hovedretter, friske salater og søde desserter.

Kokkene tager sig tid til at lave alting fra bunden, og det er ærlig talt lidt af et scoop med gedigne retter, der ofte har en prisseddel på under 100 kr.

Glem heller ikke at gå på opdagelse i reolen på endevæggen, der bugner af drikkevarer og andre lækre gourmetprodukter lige til at tage med hjem.

Kontakt: www.maesk.dk
Placering: Nyelandsvej 63, 2000 Frederiksberg

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af mæsk (@maesk.dk) den

Quattro Fontane Due

Forestil dig, at du bor i Italien og lige svinger forbi den lokale specialforretning for at handle lasagne, gryderetter som ”mamma” laver den og en lille boks med dybfrosne iskager, der tør sig selv op til perfekt konsistens på vejen hjem.

Præcis sådan føles det, når du henter takeaway hos Quattro Fontane Due – også selv om du befinder dig på Falkoner Allé i stedet for Firenze.

Indretningen minder om en slagterbiks, der er slidt på den rigtige måde, hvor kølediske, hylder og frysere bugner af støvlelandsspecialiteter.

Både af slagsen, du selv kan tilberede og komponere fra scratch og færdige retter til priser, der kan få selv en hårdkogt Soprano til at fælde en gastronomisk glædeståre.

Her får du Canneloni-pastarør fyldt med spinat og ricotta til 55 kr., vildsvin i grøntsagssauce til 59 kr. og kalvefilet i trøffelsauce til 69 kr. Det smager af luksus, men pakkes ind helt ”low key” i foliebakker og madpapir til hjemturen.

Bonusinfo: Nabopizzeriaet ”Forno a Legna” laver også en knaldgod pizza, hvis man vil supplere lækkerierne fra Quattro Fontane Due med runde fladbrød med fyld.

Kontakt: www.qf2.dk
Placering: Falkoner Alle 42, 2000 Frederiksberg

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Trinemaii Coco Estell Niveau (@trinemaii) den

Sprød nyhed: Pizzatroldmand åbner nyt surdejs-pizzaria i København

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Surt i Carlsbergbyen PR Foto
Surt i Carlsbergbyen PR Foto

Surdej er blevet hvermandseje.

Der bliver nørdet igennem i de små hjem og såkaldte surdejshoteller skulle efter sigende være en ting i Sverige, så man kan få passet sin surdej – og undgå den dør.

Populariteten skyldes nok, at brødet som regel smager bedre, når det er lavet på surdej. En dybere, mere kompleks smag.

Således også i pizzabunde.

Netop pizzabunde er Peppe ekspert i.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh. Også om nye restauranter…

Peppe fra Surt i Carlsbergbyen PR Foto

Har tidligere tryllet for Tribeca og Bæst

Hans borgerlige navn er Giuseppe Oliva, men er kun kendt under kælenavnet Peppe. Han har tidligere tryllet pizzaer frem hos Tribeca og Bæst.

Men i midten af december åbner han sit egen restaurant.

Den hedder Surt og ligger i Carlsbergbyen, nærmere betegnet Bag Elefanterne 2.

Surt bruger ikke industriel gær i pizzadejen, men udelukkende deres elskede surdej.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 12 bedste pizza

Et surt menukort

Udover surdejspizzaer vil man også kunne sætte tænderne i andre former for syrlige sager.

Forretter og side dishes vil nemlig blive kreeret af dedikerede specialiserede madhåndværkere – eller artisans som de hedder med et lidt finere ord – med styr på det gode håndværk og med stor respekt for det øko-system, de er en del af.

Læs også: Ny restaurant i Carlsberg Byen åbner: Serverer 100 forskellige øl i 70 meter lang bar

Håndbygget stenovn

“På Surt vil gæsterne møde en hyggelig, uformel stemning, hvor man er i øjenhøjde med pizzakokkene, og alle er velkomne. Vi går op i at lave virkelig gode pizzaer, men vores menu vil også spænde bredere end det,” forklarer Peppe.

Der er plads til 50 gæster på Surt, som er indrettet med langborde, ved højborde i de mange vinduespartier eller ved restaurantens hovedattraktion – den store stenovnen, der er håndbygget på stedet.

Hvad: Surt
Hvor: Bag Elefanterne 2, Carlsbergbyen
Hvornår: Åbner medio december
Hvordan:
Læs mere her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Ny juletradition: Drik jule-Baileys af en rensdyr-kop lavet af chokolade

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Baileys Treatmas Bar PR Foto
Baileys Treatmas Bar PR Foto

Baileys er verdens første fløde-likør og samtidig også verdens bedst sælgende likør med et salg på over 82 millioner flasker årligt på verdensplan.

Nu har de indtaget København med en ny tradition, som skal markere starten på højtiden.

Det er pop-up baren, Baileys Treatmas Bar, og den kan besøges på Gemyse i Tivoli.

Her kan der drikkes Baileys i stride strømme, og det på en lidt anden måde, end vi er vant til.

Læs også: Jul på Byens Kro: Hvem er klar til dødsgløgg med finsprit

Baileys Treatmas Bar PR Foto

Chokoladekrus

Chocolate Reindeer-kruset, som er lavet på kvalitetsmælkechokolade, skabt af producenten Lir Chocolate.

Det er perfekt til en drink med for eksempel Original Irish Cream, fordi chokoladen fra kruset blander sig med likøren og skaber en helt ny smag.

Baileys Chocolate Reindeer blev lanceret på det engelske marked sidste år og var kæmpe succes, og er altså nu kommet til Danmark.

Chokoladedrinken være på Gemyses drikkekort helt frem nytår.

Prisen for et Baileys Reindeer-sæt er 75 kr.

Læs også: Franske fristelser: København har fået sin første eclair-butik

 Hvad: Baileys Treatmas Bar
Hvor: Gemyse i Tivoli, Vesterbrogade 3
Hvornår: Frem til 29. december og er åben mellem kl. 11 og 23 fra mandag til søndag
Hvor meget: 75,- for Baileys Reindeer-sæt

Læs også: I hjertet af København: Historisk restaurant frister med syndigt kagebord

Baileys Treatmas Bar PR Foto

Stort event: Wozniacki spiller afskedskamp mod Serena Williams i København

Skrevet af: Redaktionen

Forleden meddelte Caroline Wozniacki, at hun indstiller karrieren efter Australian Open i januar.

Men hendes mange danske fans får lov til at takke hende for mange store oplevelser og præstationer for Danmark til et stort farvel-event i Royal Arena.

18. maj skal Wozniacki møde superstjernen Serena Williams i en opvisningskamp i den store arena, hvor adskillige verdensstjerner på den musikalske front spiller i 2020.

“Tiden er kommet, hvor jeg stopper min karriere og jeg glæder mig utrolig meget til at spille min allersidste kamp på hjemmebane foran et så stort publikum. Det bliver noget helt specielt, og en dag jeg ser virkelig meget frem til,” siger Wozniacki i en pressemeddelelse fra f Sports Group.

Ser frem til en storslået aften

Tennisdronningen fortsætter;

“Punktum for min karriere kan ikke foregå på bedre vis end på hjemmebane og mod tennissportens aller største kvindelige spiller nogensinde og så min veninde, Serena Williams.

Det bliver en storslået aften, jeg aldrig vil glemme, det er jeg sikker på,” lyder det.

De to veninder har mødt hinanden officielt 11 gange, og her har Wozniacki kun trukket sig sejrsrigt ud af et opgør. Men mon ikke “Miss Sunshine” får lov til at shine en sidste gang på hjemmebane?