Guide: Her er 5 af de bedste takeaway steder på Frederiksberg

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto: PR
Foto: PR

Frederiksberg har det hele.

Smukke bygninger, smukke mennesker og smukke restauranter. Det samme gør sig gældende for takeaway-scenen, hvor du kan lege selvhenter på tværs af skalaen lige fra grøn hverdagsmad til weekendsmovs med trøffelsovs.

MigogKbh guider til fem favoritter:

Pasta du Nord

Der er dømt kulhydratfest af bedste skuffe, hvis du lægger vejen forbi Pasta Du Nord på Falkoner Allé.

Filialen er pastapusherens anden af slagsen, efter den oprindelige restaurant på Hovedbanegården blev et instant hit.

Pastaen er hjemmelavet efter italienske foreskrifter, der som bekendt kan inkludere æg eller ej. Hos Pasta Du Nord har man undladt æggene, og derfor kan husets pasta betegnes som vegansk.

Dertil kommer at den er økologisk ligesom langt de fleste af de råvarer, der forvandles til saucer, fyld og toppings i det lille køkken.

Stedets navn skyldes, at man giver pastaretterne et nordisk twist f.eks. i form af friske ærteskud på carbonaraen, rigatoni med gulerodspuré og rosmarinkylling tilberedt til saftig perfektion, samt en ”Pesto Du Nord” med solsikkekerner og cherrytomater vendt i citronmelisse.

Kontakt: www.pastadunord.dk
Placering: Falkoner Alle 82, 2000 Frederiksberg

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Pasta Du Nord (@pastadunord) den

Encke & Duers

Københavns oprindelige salatslaraffenland ligger et godt stykke ude ad Vesterbrogade, lige før du rammer Valby Bakke, og bærer navnet Encke & Duers.

Ja ja, vi ved godt, at postnummeret er Frederiksberg, men her hos MigogKbh betragter vi de to nabokommuner som én harmonisk enhed, og hvis du er uenig, skal du blot svinge forbi Encke & Duers til en omgang sund, økologisk takeaway lavet med kærlighed.

Så bliver du mindst ligeså forsonende og i zen som os.

Stedet drives af den tidligere skibskaptajn, amerikaneren Richard Duers og hans bedre, danske halvdel, Nynne Encke.

Sammen har de siden år 2000 lavet kreativ kvalitetsmad, der stråler af farver, vitaminer og næring lige til at tage med hjem.

Her kan du få salater, sandwiches og en bred vifte af tilbehør indenfor kategorierne kød, fisk, brød og kage. Lad os slutte med at rime: Vi er sikker på, du kommer tilbage.

Kontakt: www.encke-duers.dk
Placering: Vesterbrogade 204, 1800 Frederiksberg (har også en filial i Valby)

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af MICHELLE HVIID (@michellehviid) den

OliOli Poké Bar

Siden OliOli sendte en velsmagende havbølge fyldt med frisk fisk og ditto grøntsager ind over Frederiksberg sidst i 2017, er det gået stærkt med nyåbningerne.

Nu har de driftige ”bowlere” åbnet filialer både i Indre By, på Østerbro og i Lyngby, men den oprindelige OliOli ligger på Gammel Kongevej.

”Bowlere” er det ikke sådan noget med strikes og kegler, tænker du måske. Nej, tilnavnet kommer af, at den klassiske hawaiianske poké-serveres i en skål eller ”bowl”, som de hippe instagrammere kalder den.

Det er da også svært ikke at skyde billeder til de sociale medier, når OliOli disker op med mundrette stykker af rå fisk i den fineste kvalitet vendt i sansepirrende marinader i selskab med sprøde grøntsager og toppings, der sender smagsløgene ligeså meget til Oahu som Osaka.

Poké er nemlig både inspireret af stillehavskøkkenet og det japanske køkken.

Det er en vindende kombination, der også lige fik scoret OliOli titlen som AOKs ”Byens Bedste” i 2018.

Kontakt: www.oliolipoke.com
Placering: Gammel Kongevej 169, 1850 Frederiksberg C

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af OLIOLI (@oliolipokebar) den

MÆSK

Hvis takeawayposen skal fyldes med gourmetgodter uden at sprænge bankkontoen, er det Mæsk på hjørnet af Nyelandsvej og Nordre Fasanvej, du skal aflægge et besøg.

Mæsk slår dørene op fra kl. 11 om formiddagen, hvor menuen står på en enkelt, solid frokostret, samt miniburgere kendt som ”sliders”.

Fra kl. 16 er de varme hovedretter klar til at tage med direkte i Berlingoen (eller Teslaen, bevares, vi er jo på Frederiksberg) og hjem til familiespisebordet eller egoistsofaen.

Menuen skifter uge for uge, og du finder altid den senest opdaterede udgave på Mæsks Facebookside eller hjemmeside.

Til aften kan du vælge mellem tre delikate forretter, samt et par varme hovedretter, friske salater og søde desserter.

Kokkene tager sig tid til at lave alting fra bunden, og det er ærlig talt lidt af et scoop med gedigne retter, der ofte har en prisseddel på under 100 kr.

Glem heller ikke at gå på opdagelse i reolen på endevæggen, der bugner af drikkevarer og andre lækre gourmetprodukter lige til at tage med hjem.

Kontakt: www.maesk.dk
Placering: Nyelandsvej 63, 2000 Frederiksberg

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af mæsk (@maesk.dk) den

Quattro Fontane Due

Forestil dig, at du bor i Italien og lige svinger forbi den lokale specialforretning for at handle lasagne, gryderetter som ”mamma” laver den og en lille boks med dybfrosne iskager, der tør sig selv op til perfekt konsistens på vejen hjem.

Præcis sådan føles det, når du henter takeaway hos Quattro Fontane Due – også selv om du befinder dig på Falkoner Allé i stedet for Firenze.

Indretningen minder om en slagterbiks, der er slidt på den rigtige måde, hvor kølediske, hylder og frysere bugner af støvlelandsspecialiteter.

Både af slagsen, du selv kan tilberede og komponere fra scratch og færdige retter til priser, der kan få selv en hårdkogt Soprano til at fælde en gastronomisk glædeståre.

Her får du Canneloni-pastarør fyldt med spinat og ricotta til 55 kr., vildsvin i grøntsagssauce til 59 kr. og kalvefilet i trøffelsauce til 69 kr. Det smager af luksus, men pakkes ind helt ”low key” i foliebakker og madpapir til hjemturen.

Bonusinfo: Nabopizzeriaet ”Forno a Legna” laver også en knaldgod pizza, hvis man vil supplere lækkerierne fra Quattro Fontane Due med runde fladbrød med fyld.

Kontakt: www.qf2.dk
Placering: Falkoner Alle 42, 2000 Frederiksberg

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Trinemaii Coco Estell Niveau (@trinemaii) den

Endelig: Danmarks bedste bryghus åbner egen ambitiøs ølbar

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Mmmm øl. PR Foto
Mmmm øl. PR Foto

Hvem laver landets bedste øl?

Det er selvfølgelig en individuel sag, men når man sådan kigger i officielle konkurrenceresultater peger svaret i den grad i retning af Amager.

Amager Bryghus blev i december sidste år kåret til Årets Danske Bryggeri af Danske Ølentusiaster.

Titlen kom i kølvandet på Den Danske Ølpris, som også gik til Amager Bryghus sidste år.

Læs også: Stor triumf: Danmarks bedste bryghus ligger på Amager

Nu går de så noget ved det – de åbner deres helt egen bar.

Den kommer til at hedde Amager Bryghus Taproom og er sat til at åbne 29. marts.

Åbner et par slingrende skridt fra Nørreport

Om placeringen er strategisk, så deres gæster kan drikke lidt mere, vides ikke, men adressen for den nye ølbar er Nørre Voldgade 27, bare et par slingrende skridt fra Københavns vigtigste kollektive knudepunkt – Nørreport Station.

Bag Amager Bryghus står de to passionerede ølbryggere Morten Lundsbak og Jacob Storm.

Bryghuset har gennem en årrække været blandt verdens bedste bryggerier og eksporterer op mod 70 procent af øllet til ølkunder i hele verden.

Læs også: Mor ska’ ha’ en øl: Nu er der torsdagsbar for nybagte forældre

15 forskellige fadølshaner

I Amager Bryghus Taproom bliver der indrettet på en hyggelig rustik facon og plads til 70 drikkende gæster.

De kan så vælge imellem 15 fadølshaner – hvoraf omkring 10 er reserveret Danmarks bedste bryghus selv, eller hoppe ombord i et spændende flaskekort, og skulle man – Gud forbyde det – få nok af øl, så er her faktisk også vin.

Hovedfokus er selvfølgelig på kvalitet og ikke kvantitet – og her bliver mulighed for at komme vidt omkring i øllets fantastiske verden.

Hvad: Amager Bryghus Taproom
Hvor: Nørre Voldgade 27
Hvornår: Planlagt åbning 29. marts 2019

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh. Også om øl…

Pilsner og perleplader: Perfekt event til tørstige krea-voksne

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Hvis du har børn, kender du måske scenariet:

Ungen vil lave perleplader, og selv om du selvfølgelig bakker fuldt op om podens kreative udfoldelser, så kræver det alle de mindfullness-øvelser, du har lært på weekend-retreaten i Sverige ikke at udbryde et ”for helvede Vega My, det der bliver aldrig til en mandala, når du bliver ved med at bruge blå perler, hvor der TYDEligvis skal være grønne!”

Få afløb for din egen perlepladekreativitet

Okay, eksemplet ovenfor er måske tænkt, men ikke desto mindre findes der voksne, som elsker at lave perleplader og godt kunne tænke sig at kombinere det med en kold øl og gode venners selskab.

Undertegnede passer i hvert fald fint på beskrivelsen.

Heldigvis står de krøllede, kærlige og kreative hjerner fra kulturhuset Absalon klar med et event, som kombinerer lige præcis de to ting.

Således er der pilsner, perleplader og popcorn på programmet onsdag den 20. februar fra kl. 20 til 23.

Læs også: Rygtet spreder sig: Kyros er Københavns nye hemmelige cocktailbar

HAMA og humle til folket

Absalon sørger for perler og plader, og det er ganske gratis at designe farverige, små kunstværker af plastikstykkerne fra nolstagi-producenten HAMA.

I baren køber du flydende fristelser fra fadølshanerne, og forhåbentlig kan den perlende øl være med til at sætte fut i fantasien. Der vanker nemlig hæder og ære til aftenens dygtigste perleplade-poeter.

Som altid hos Absalon er der fællesspisning fra kl. 18, og det koster kun 50 kr. at sætte sig med til bords.

Læs også: Legendariske Lonely Planet: Her er de 15 fedeste gratis oplevelser i Kbh

Hvad: Pilsner og perleplader
Hvor: Absalon, Sønder Boulevard 73, 1720 København V
Hvornår: Onsdag den 20. februar 2019 kl. 20-23
Hvor meget: Gratis perler og plader. Øl købes i baren.
Hvordan: Læs mere om eventet via dette link.

Redningsplan: Ildsjæl samler over 190.000 kr. ind til Fantask på et døgn

Skrevet af: Michael Qureshi

Fredag kom det frem, at en af Københavns mest legendariske butikker er lukningstruet.

Fantask er verdens ældste tegneseriebutik, og den digitale verden har helt sikkert haft en voldsom påvirkning på butikkens kundebesøg og indtægter.

Det er ægte nørdestof at træde ind i specialbutikken i Skt. Peders Stræde midt i København, men dem bør der stadig være rigtig mange af.

Nethandlen har dog taget en stor del af tegneserie-markedet.

Butikken har i første omgang i blandt andet i Ekstra Bladet og på Facebook meldt ud, at de lukker i juni medmindre, der dukker en løsning op på den trængte økonomi.

Har startet fundraiser kampagne

Noget tyder dog på, at der er stor vilje til at bevare den legendariske butik.

Indehaveren af legetøjsbutikken Nordre Frihavnsgade Benjamin Lund Preisler Herbst har i hvert fald startet en fundraiser kampagne, hvor man kan donere et lille eller større beløb til bevarelse af Fantask.

På under et døgn er der indsamlet lørdag aften knap 190.000 kr., hvor målet i første omgang hedder 200.000.

Benjamin håber dog, at det indsamlede beløb overstiger langt over de 200.000, så Fantask kan få en økonomisk håndsrækning.

“Fantask SKAL overleve, men det kommer til at koste nogen penge. For en ting er, at de får dækket det hul de har nu, men så skulle de jo også gerne have en god start, på de næste 50 år. Derfor er beløbet på de 200.000, kun en start. Jeg så gerne at beløbet, endte på det dobbelte,” skriver han på Fundraiser-siden.

Støtter selv personligt og med forretning

Benjamin støtter selv med 20.000 kr. både personligt og fra sin egen butik på Østerbro.

“Derfor starter jeg med at smide 10.000 kr selv, og 10.000 kr fra mit firma.

Men husk, selv om du er på SU, så betyder HVER en krone noget. Så slagt sparegrisen, sælg de tegneserier du ikke læser mere (så du i fremtiden kan købe nogen i overstående), vær lige så god til at dele opslaget som Flash på speed, og gør hele verden den tjeneste, at bibeholde denne klenodie af et eventyr,” lyder det fra Benjamin.

Ildsjælen med egen specialbutik mener, at Fantask har spillet en gigantisk rolle for alle “nørderne” i København og resten af landet.

“Jeg er selv ejer af Superhelten Legetøj, en butik som ikke havde været noget uden Fantask. Jeg vil nærmest gå så langt, og sige at nørdekulturen i Danmark, ikke havde været halvt så stor, hvis det ikke havde været for dem,” skriver Benjamin.

Efter 47 år kan de blive tvunget til at lukke

For dem der ønsker at støtte op omkring Fantask i kampen for at holde forretningen kørende, så er det også betryggende, at det er en indehaver af en kendt specialbutik, som står for selve indsamlingen.

Omkring selve beslutningen om at lukke, meldte Fantask følgende ud fredag.

“Det er med sorg, vi må meddele, at det efter 47 år kan ende med, at Fantask bliver nødt til at lukke. 

Vi har længe kørt med et underskud, og det ser desværre ud som om, vi til trods for adskillelige tiltag, ikke kan vende denne nedadgående spiral selv.

Vi har måttet sande, at konkurrencen fra andre butikker og det store internet, samt en del kunder, der lader til at være vokset fra os, alt i alt betyder, at den mængde vi sælger, ikke længere står mål med, hvad det koster os at ligge her i Skt. Peders Stræde.” 

Der skal laves ændringer for at overleve

Det er dog ikke kun lyserøde roser omkring Fantask. For de er også nødt til at kigge indad på forretningsmodellen og følge med tiden.

På sociale medier deles historien om Fantask i stigende grad, og her skriver den kendte serie iværksætter Martin Thorborg bl.a.

“Det er super prisværdigt, men kommer næppe til at hjælpe mere end tis i et par kolde bukser.

Det de har brug for, er nok at kigge på forretningen og lave de ændringer der skal til, for at fastholde deres publikum. Men flot gestus!”

Man kan selv støtte Fantask med at forblive som specialbutik på fundraiser-siden her