Guide: Her er 5 af de bedste takeaway steder på Frederiksberg

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto: PR
Foto: PR

Frederiksberg har det hele.

Smukke bygninger, smukke mennesker og smukke restauranter. Det samme gør sig gældende for takeaway-scenen, hvor du kan lege selvhenter på tværs af skalaen lige fra grøn hverdagsmad til weekendsmovs med trøffelsovs.

MigogKbh guider til fem favoritter:

Pasta du Nord

Der er dømt kulhydratfest af bedste skuffe, hvis du lægger vejen forbi Pasta Du Nord på Falkoner Allé.

Filialen er pastapusherens anden af slagsen, efter den oprindelige restaurant på Hovedbanegården blev et instant hit.

Pastaen er hjemmelavet efter italienske foreskrifter, der som bekendt kan inkludere æg eller ej. Hos Pasta Du Nord har man undladt æggene, og derfor kan husets pasta betegnes som vegansk.

Dertil kommer at den er økologisk ligesom langt de fleste af de råvarer, der forvandles til saucer, fyld og toppings i det lille køkken.

Stedets navn skyldes, at man giver pastaretterne et nordisk twist f.eks. i form af friske ærteskud på carbonaraen, rigatoni med gulerodspuré og rosmarinkylling tilberedt til saftig perfektion, samt en ”Pesto Du Nord” med solsikkekerner og cherrytomater vendt i citronmelisse.

Kontakt: www.pastadunord.dk
Placering: Falkoner Alle 82, 2000 Frederiksberg

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Pasta Du Nord (@pastadunord) den

Encke & Duers

Københavns oprindelige salatslaraffenland ligger et godt stykke ude ad Vesterbrogade, lige før du rammer Valby Bakke, og bærer navnet Encke & Duers.

Ja ja, vi ved godt, at postnummeret er Frederiksberg, men her hos MigogKbh betragter vi de to nabokommuner som én harmonisk enhed, og hvis du er uenig, skal du blot svinge forbi Encke & Duers til en omgang sund, økologisk takeaway lavet med kærlighed.

Så bliver du mindst ligeså forsonende og i zen som os.

Stedet drives af den tidligere skibskaptajn, amerikaneren Richard Duers og hans bedre, danske halvdel, Nynne Encke.

Sammen har de siden år 2000 lavet kreativ kvalitetsmad, der stråler af farver, vitaminer og næring lige til at tage med hjem.

Her kan du få salater, sandwiches og en bred vifte af tilbehør indenfor kategorierne kød, fisk, brød og kage. Lad os slutte med at rime: Vi er sikker på, du kommer tilbage.

Kontakt: www.encke-duers.dk
Placering: Vesterbrogade 204, 1800 Frederiksberg (har også en filial i Valby)

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af MICHELLE HVIID (@michellehviid) den

OliOli Poké Bar

Siden OliOli sendte en velsmagende havbølge fyldt med frisk fisk og ditto grøntsager ind over Frederiksberg sidst i 2017, er det gået stærkt med nyåbningerne.

Nu har de driftige ”bowlere” åbnet filialer både i Indre By, på Østerbro og i Lyngby, men den oprindelige OliOli ligger på Gammel Kongevej.

”Bowlere” er det ikke sådan noget med strikes og kegler, tænker du måske. Nej, tilnavnet kommer af, at den klassiske hawaiianske poké-serveres i en skål eller ”bowl”, som de hippe instagrammere kalder den.

Det er da også svært ikke at skyde billeder til de sociale medier, når OliOli disker op med mundrette stykker af rå fisk i den fineste kvalitet vendt i sansepirrende marinader i selskab med sprøde grøntsager og toppings, der sender smagsløgene ligeså meget til Oahu som Osaka.

Poké er nemlig både inspireret af stillehavskøkkenet og det japanske køkken.

Det er en vindende kombination, der også lige fik scoret OliOli titlen som AOKs ”Byens Bedste” i 2018.

Kontakt: www.oliolipoke.com
Placering: Gammel Kongevej 169, 1850 Frederiksberg C

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af OLIOLI (@oliolipokebar) den

MÆSK

Hvis takeawayposen skal fyldes med gourmetgodter uden at sprænge bankkontoen, er det Mæsk på hjørnet af Nyelandsvej og Nordre Fasanvej, du skal aflægge et besøg.

Mæsk slår dørene op fra kl. 11 om formiddagen, hvor menuen står på en enkelt, solid frokostret, samt miniburgere kendt som ”sliders”.

Fra kl. 16 er de varme hovedretter klar til at tage med direkte i Berlingoen (eller Teslaen, bevares, vi er jo på Frederiksberg) og hjem til familiespisebordet eller egoistsofaen.

Menuen skifter uge for uge, og du finder altid den senest opdaterede udgave på Mæsks Facebookside eller hjemmeside.

Til aften kan du vælge mellem tre delikate forretter, samt et par varme hovedretter, friske salater og søde desserter.

Kokkene tager sig tid til at lave alting fra bunden, og det er ærlig talt lidt af et scoop med gedigne retter, der ofte har en prisseddel på under 100 kr.

Glem heller ikke at gå på opdagelse i reolen på endevæggen, der bugner af drikkevarer og andre lækre gourmetprodukter lige til at tage med hjem.

Kontakt: www.maesk.dk
Placering: Nyelandsvej 63, 2000 Frederiksberg

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af mæsk (@maesk.dk) den

Quattro Fontane Due

Forestil dig, at du bor i Italien og lige svinger forbi den lokale specialforretning for at handle lasagne, gryderetter som ”mamma” laver den og en lille boks med dybfrosne iskager, der tør sig selv op til perfekt konsistens på vejen hjem.

Præcis sådan føles det, når du henter takeaway hos Quattro Fontane Due – også selv om du befinder dig på Falkoner Allé i stedet for Firenze.

Indretningen minder om en slagterbiks, der er slidt på den rigtige måde, hvor kølediske, hylder og frysere bugner af støvlelandsspecialiteter.

Både af slagsen, du selv kan tilberede og komponere fra scratch og færdige retter til priser, der kan få selv en hårdkogt Soprano til at fælde en gastronomisk glædeståre.

Her får du Canneloni-pastarør fyldt med spinat og ricotta til 55 kr., vildsvin i grøntsagssauce til 59 kr. og kalvefilet i trøffelsauce til 69 kr. Det smager af luksus, men pakkes ind helt ”low key” i foliebakker og madpapir til hjemturen.

Bonusinfo: Nabopizzeriaet ”Forno a Legna” laver også en knaldgod pizza, hvis man vil supplere lækkerierne fra Quattro Fontane Due med runde fladbrød med fyld.

Kontakt: www.qf2.dk
Placering: Falkoner Alle 42, 2000 Frederiksberg

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Trinemaii Coco Estell Niveau (@trinemaii) den

Få den leveret lige til døren: Juno har præsenteret den ultimative karantæne-kage

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Hasselnød Juno the Bakery PR Foto
Hasselnød Juno the Bakery PR Foto

Coronakrop er blevet et ord her under Corona-karantænen.

I en tid med en hel masse utryghed, uvished og kedsomhed er vi mange, der søger mod køleskabet.

Som et snackende pendul svinger vi frem og tilbage mellem tanker som: Det er ok, det er kun lige her i karantænen.  Jeg fortjener noget godt her i den svære tid. Alle  de andre gør det jo også.

Det er helt normale tanker og ligesom EM, OL og alt andet er udskudt, så er sommerkroppen altså også udskudt til sommeren 2021 – og vi har opfundet Coronakroppen.

Læs også: Madanmelder med på visit: Derfor er Juno hovedstadens bedste bager

Juno Foto Rasmus Kramer Schou

Spis på eget ansvar

Nu har byens nok bedste bageri – Juno the Bakery på Østerbro – så begyndt at spille med unfair hold.

For nok har de altid haft verdens suverænt bedste kardemommesnurrer, men nu har de så præsenteret den ultimative karantænekage.

De kalder den: Hasselnødflødebollen.

Den består af mælkechokoladeganache, sprød nougat, hasselnøddefløde og flydende hasselnødpraline.

Den er, som alt andet i butikken, latterlig god.

Og Juno er netop også begyndt at bringe ud…åh åhhh.

Læs også: Umut går i køkkenet: Laver sin berømte drømmekageroulade Live

Emil Glaser fra Juno Foto Rasmus Kramer Schou

Og en lille podcast anbefaling

Hvis man sådan helt generelt har mange angsttanker og overspisninger i denne Coronatid, så er en anden ting som kan anbefales podcasten “Detox din hjerne“.

Den er gratis og ligger alle steder.

Detox din hjerne” har lavet 2 særafsnit om Corona og kommer på en yderst saglig og evidensbaseret måde rundt omkring alle de tanker, vi måske alle sammen går og har i denne meget mærkelige tid.

Læs også: Opråb: Støt restauranterne på de her 4 måder

Hvad: Hazelnut Creampuff
Hvor: Juno the Bakery, Århusgade 48
Hvornår: Åbner onsdag kl. 07.30

Læs også: CORONA-GUIDE: De her lokale restauranter tilbyder nu takeaway

Spis ude-hjemme: Smageriet lancerer 9 retters menu til 149 kr. med gratis levering

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet
Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet

Hvis der er noget vi danskere er gode til, er det at få det bedste ud af en dårlig situation.

Og i disse tider har mange heldigvis fået øjnene op for de muligheder, der faktisk ligger ligefor:

Lækker mad, vise samfundssind og hygge med den helt nære familie.

Man kan kalde det 3 fluer med ét smæk.

Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet

NYHED: nu fra 4 kuverter

Smageriets dygtige kokke har også været hurtige til at omstille sig.

De har netop udviklet denne helt nye Familie-forkælelses-menu, som består af intet mindre end 9 retter til bare 149,- (se hele menuen i bunden af artiklen).

På den måde slipper man for at stå hele dagen i køkkenet, og man får en oplagt hyggestund med familien, når man spiser ude – hjemme.

Og Familie-forkælelses-menuen kan faktisk bestilles helt ned fra 4 kuverter – når vi nu alligevel skal være sammen, hver for sig.

Som et særligt tilbud kører Smageriet med gratis levering til kunder i København, Odense og Aarhus, når man bestiller telefonisk på 7015 1030. (Se postnumre i bunden af artiklen.)

Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet

Så her har du løsningen på tidspres

Tiden er som altid en faktor – måske især i øjeblikket.

Mange børnefamilier er nemlig tilmed røget ind i travlt dobbeltarbejde.

Arbejdet skal ikke bare passes hjemmefra, men børnene skal også hjemmeundervises, og så er tid til madlavning måske lidt presset.

Heldigvis kunne løsningen faktisk ikke være lettere:
Smageriet leverer i hele landet (fastland & brofaste øer) og menuen kan bestilles til alle ugens dage fra 4 kuverter.

Menuen leveres kold – og skal blot varmes og anrettes –  ingen indkøb, intet spild, ingen returservice.

✔️ Beefsalad af okseinderlår med sesam, chili og honning
✔️ Kyllingespyd med sweet chili
✔️ Minitærte med chorizo og salturt
✔️ Mini-samosa med kylling tikka masala
✔️ Babyspinat med agurk, melon, salatost toppet med hasselnødder
✔️ Tomatsalat af cherrytomater og mozzarella vendt med persilleolie
✔️ Små bagte kartofler med citron, grana padano og persilleolie
✔️ Stenovnsbagt baguette
✔️ Chokoladebrownie med vaniljecreme

Hvad: Smageriets nyhed ‘Familie-forkælelses-menu’ med 9 lækre retter
Hvor: Leveret lige hvor du vil i hele Danmark (fastland & brofaste øer)
Hvornår: Præcis når det passer dig – alle ugens dage
Hvor meget: 149,- pr. kuvert (ex. miljøtillæg & transport) Gratis levering gælder ved telefonisk bestilling – på 7015 1030
Hvordan: Læs mere lige her

*Tilbuddet om Gratis levering gælder i følgende postnumre:
1050 til 2930, 4200, 5000​, 5200​, 5210​, 5220​, 5240​, 5260​, 5270​, 5290​, 5320​, 5491, 8000 til 8390 (undtaget 8305), 8520.

Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet

Trist melding: Michelin-restauranterne Kadeau begærer konkurs

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

Det var i februar, at Kadeau-restauranterne i København og på Bornholm hentede Michelin-stjerner på scenen i Norge.

Kadeau i København fik igen to stjerner, mens den på Bornholm hentede en.

Men nu er glæden drastisk vendt til det værst tænkelige.

Corona-krisen kræver nemlig sit første store offer på den københavnske restaurant-scene.

Koncernen bag Kadeau-restauranterne har nemlig begæret konkurs. Det skriver Finans tirsdag morgen.

“Vi har været nødsaget til at kaste håndklædet i ringen og begære os selv konkurs. Den her krise (coronakrisen, red.) har ramt os på det værst tænkelige tidspunkt,” siger direktør Magnus Klein Kofoed til Finans.

Likviditet var i bund

Han begrunder det blandt andet med, at vinteren var hård ved restauranternes omsætning, så man var helt i bund på likviditeten.

Ifølge Finans har Kadeau-koncernen kæmpet med millionunderskud de seneste år, og de har bl.a. Lukas Forchhammer, forsanger i Lukas Graham, med i ejerkredsen.

Men lige nu er det ikke meget værd, da Corona-krisen er for uoverskuelig.