Klasserestauranter du skal prøve: Her er 6 nye lækre restauranter i København

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Donda PR Foto
Donda PR Foto

Det vælter frem med nye restauranter i København.

Her er et hurtigt overblik over topscorerne, så du kan planlægge dit næste besøg med vennerne.

Yves Le Lay PR Foto

Á Terre

Køkkenchefen Yves Le Lay har slået dørene op til sin  nye restaurant.

Den hedder À Terre. Et navn der på fransk betyder ved jorden, og som har en helt særlig betydning for Yves Le Lay.

Restauranten ligger i Tordenskjoldsgade 11, lige overfor personaleindgangen til Det Kongelige Teater.

“Jeg dansede selv ballet derinde som barn. Og À Terre er også et fransk balletudtryk, og derfor en hel naturlig del af mig,” forklarer han.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er de bedste mellemklasse restauranter

Personlig restaurant

À Terre er en meget personlig restaurant, hvor Yves fantastiske evner som både kok og vært vil skinne igennem.

“Min far lavede fransk mad, og jeg er selv skolet i det klassiske franske køkken, men mit personlige køkken har blot afsæt i det franske. Jeg låner stadig og twister med råvarer fra det asiatiske og nordafrikanske, mens det franske gennemsyrer det hele.”

Forretter fås til 125-195 kr. og hovedretterne ligger omkring de 170-350 kr. Man kan se hele menuen og booke bord til byens nye franske gastro-ambassade – det sker lige her.

Læs også: Ny perle i København: Topkok åbner fransk restaurant med fokus på value for money

Hvad: À Terre
Hvor: Tordensskjoldsgade 11
Hvornår: Åbnede 3. september 2019
Hvordan: Læs mere her


Tilbage i køkkenet. Køkkenchef Rasmus Oubæk bliver her betjent af Maisons nye tjener, Jesper Marcussen. Foto Rasmus Kramer Schou

Maison

København har også fået en anden fransk klasse-klasserestaurant.

15. august åbnede det kendte makkerpar køkkenchef Rasmus Oubæk og tjener Jesper Marcussen nemlig restauranten Maison.

“Maison er en fransk bistro med store jomfruhummere, hvis det giver mening. Vi gider ikke servere små jomfruhummere, der skal swung over det,” forklarer Rasmus Oubæk. Og ja, bearnaise skal nok komme på kortet en gang i mellem…

Læs også: Kendt makkerpar går old-school og åbner legendarisk restaurant

Maisons raison d’être er alle de franske klassikere, bare lavet endnu bedre end vores franske mor nogensinde kunne drømme om. Her er hjemmelavet pate én croute, snegle, kalvebrisler, hummerravioli med brunet smør – og det er bare forretterne (95-225 kr.)

Til hovedret (175-795 kr.) ruller de mundvandsdrivende confit de canard, kalvelever (to die for) pigvar med hollandaise, due og tatar ud.

Hvad: Maison
Hvor: Dronningens Tværgade 43
Hvornår: Åbnede den 15. august
Hvordan: Besøg Maisons hjemmeside lige her – og se hele den klassiske menu – der er smil fra øre til øre



Mads Battefeld PR Foto

Sushi Anaba

Mads Battefeld er en japaner forklædt i en nordjysk kokke-krop.

Den tidligere sous-chef på 2 stjernede Henne Kirkeby Kro er tidligere draget til Solens Rige for at arbejde på den eksklusive sushirestaurant Hakkoku.

Herinde står en frokost i 1500 kroner, og der er bare plads til 6 gæster. Seriøs sushi med andre ord.

Nu har Københavns Nordhavn fået Europas bedste sushirestaurant.

Han har nemlig slået dørene op til Sushi Anaba. Og absolut intet er herinde overladt til tilfældighederne.

Her er håndlavede lamper i elegant cedertræ, bambus og store traditionelle papirskydedøre præger det højtloftede lokale med plads til 8 spisende gæster ved den sænkede spisebar – så Mads er i øjenhøjde med de siddende gæster.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

På Anaba serverer han en menu på 22 serveringer til 1400,- mens 5 glas matchende sake står i 600,- Både Mads og hans japaner-partner-in-crime, Henrik Levinsen har gennemført sakeuddannelse og er uden tvivl landets mest vidende sake-mestre.

Hvad: Sushi Anaba
Hvor: Sandkaj 39, Nordhavn
Hvornår: Åbnede i oktober 2019
Hvor meget: 22 serveringer til 1400,-
Hvordan:
Læs mere lige her


Donda

Når man er på ferie i Thailand, Brasilien eller andre badesteder, så kan man ofte finde enkle gaderestauranter, som med få midler får alt i havets spisekammer til at smage himmelsk.

En tur over grillen, lidt citron eller marinade på og så kører den berømte bus.

Nu har København fået sin egen strandrestaurant. Den hedder Donda og ligger i Strandgade.

Læs også: De 10 bedste prisvenlige restauranter i København

Kurs mod fjerne kyster

Donda er moderne og elegant indrettet med slanke, høje træpaneller på væggene, trægulv og moderne fotokunst på væggen.

De starter ud på eftermiddagen sin daglige gang som en café, der serverer retter, der lynhurtigt får tankerne hen på Latinamerikas kyster.

Om aftenen laver den sig om til en sydamerikansk spisebar, som med pivfriske fisk, skaldyr og grillede grøntsager får tænderne til at løbe i vand, når man træder ind og med det samme kan dufte kullene over grillen.

Læs også: Guide: 8 nye restauranter du skal kende i København marts 2019

Rustik og enkel

Maden spiller på det rustikt enkle og bliver serveret på den populære family-style måde, hvor man altså deler lidt på kryds og tværs. En hel menu kan fås for 350,-.

Baren på Donda læner sig selvfølgelig op af de latinamerikanske rytmer og serverer et udvalg af cocktails, naturvin og flere forskellige specialøl.

Læs også: Anbefaling: Københavns hemmelige smørrebrødsperle ligger i et palæ

Hvad: Donda
Hvor: Strandgade 20
Hvor meget: 350,- for menuen
Hvordan: Læs mere her


Restaurant Tolv. PR Foto

Restaurant Tolv

Holdet bag Restaurant Tolv er samlet fra klassesteder som Frederiksminde, Pony og Formel B.

Selvom ambitionerne er til et rent 12 tal, så styrer de efter en uprætentiøs Vesterbro-atmosfære, med plads til både rolige tirsdage og festlige fredage.

Restaurant Tolv fået en af Vesterbros bedste adresser – med udsigt direkte til Enghave Plads og pegende stik syd mod den sol, der skinner på den smukke næsten auberginefarvede facade næsten hele dagen.

Læs også: Bedste julegave: Ny nichebutik sælger KUN julesweaters

Restaurant Tolv lægger sig lige ind i det københavnske øvre mellemleje, hvor vi måske har verdens bedste udbud af smågeniale restauranter til utrolig rimelig penge.

Man kan hoppe ombord i 4 retter til 395,- eller man kan plukke fra kortet, hvor retterne kan fås fra 35 for Le Gall østers til 165,- for bagt rødtunge med porre, rygeostsauce, strandsalat og tørrede rogn.

Hvad: Restaurant Tolv
Hvor: Enghave Plads 12
Hvornår: Tirsdag – lørdag 12-15 og 17.30-00.00
Hvor meget: 4 retter 395,-
Hvordan: Læs mere her

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.


Restaurant Alchemist Foto Claes Bech Poulsen

Restaurant Alchemist

De har næsten været mere forsinket end en metro, og budgettet er vist også blevet opjusteret et par gange – men nu er den god nok. Alcemist er endelig åbnet – og alt godt er som bekendt værd at vente på.

Alchemist er så samtidig måske verdens vildeste, mest hypede, crazy og vanvittige gourmetrestaurant denne jord nogensinde har set.

Rasmus Munk har simpelthen besluttet sig for at tage en i forvejen vanvittig gourmetrestaurant og så lige pimpe den op til noget, der ligner et kærlighedsbarn mellem et eksperimentarium, et planetarium, et Tivoli og skiftende moderne kunstudstillinger smeltet sammen til et oplevelsesteater af en anden verden.

Læs også: Vild Alchemist-succes: 2000 borde solgt på fire minutter

Der er 30 kokke og 20 tjenere ansat til at modtage de 40 gæster, der er plads til hver aften. Bordene bliver udsolgt som dug for solen, men man vinder jo aldrig, hvis man ikke prøver.

Menuen er på 50 retter, og man smager sig i løbet af en middag igennem restaurantens fire forskellige køkkener – ja, fire køkkener med specialmaskiner, der ville gøre de fleste forskere misundelige. De har endda et chokoladekøkken herude for crying out loud.

Hvad: Alchemist
Hvor: Refshalevej 173c
Hvornår: Åbnede i juli 2019
Hvordan: Book bord her 

Er åbnet for alle i dag: Nu kan du udforske en grøn oase på Amager lige ud til vandet

Skrevet af: Michael Qureshi

Fra i dag fredag den 7. august kan du besøge det grønne areal på den sydlige del af Prøvestenen til fods og på cykel.

I samarbejde med Prøvestenens Natur- og Fritidsforening åbner By & Havn arealet op for offentligheden i en midlertidig periode.

Det skriver man i en pressemeddelelse.

Tag turen ned ad Uplandsgade/Prags Boulevard eller Raffinaderivej langs Kløvermarken, fortsæt ad Prøvestensbroen over vandet og find det nye rekreative område på din højre hånd.

Der er isat en ny ganglåge, der giver adgang for gående og cyklende.

Udsigt til Amager Strandpark

Fra græsarealer og moler er der direkte udsigt til Amager Strandpark, haveforeningerne, bådeklubberne og naturligvis Øresund. Stierne langs molerne og græsarealerne gør området til et skønt nyt udflugtsmål i København.

Prøvestenens sydlige del var oprindeligt forberedt til bl.a. lystbådehavn og har indtil nu været anvendt til forskellige drifts- og byggeopgaver for By & Havn, som ejer området.

By & Havn vil fortsat benytte en del af området, men den sydligste del bliver nu åbnet for rekreative formål.

Det er et område på ca. 7 hektarer, som besøgende kan gå på opdagelse i. Det svarer til ca. halvdelen af Kongens Have eller lidt mere end Ørstedsparkens areal.

Her er det nye område du kan udforske

Vil arrangere små begivenheder

Prøvestens Natur- og Fritidsforening er en forening under Amager Øst Lokaludvalg, som længe har arbejdet for at få gjort Prøvestenen offentlig tilgængeligt. Foreningen har i den kommende periode påtaget sig at stå for driften af arealet og ønsker desuden at arrangere mindre begivenheder i området, som fx naturvandringer.

“Vi fik en henvendelse fra Amager Øst Lokaludvalg, om vi ikke ville se på mulighederne for at åbne området.

Det har vi lyttet til, og fra begyndelsen af august har vi valgt at åbne området for københavnerne i en midlertidig periode, der foreløbig rækker sæsonen ud. Derefter vil vi evaluere forsøget,” forklarer projektchef i By & Havn, Per Schulze.

Han fortsætter:

“Hér er skøn natur, flotte udsigter over både vandet og København og mulighed for dejlige gåture på stierne langs krattet. Vores håb er, at Københavnerne tager godt imod området, nyder mulighederne og husker at tage deres skrald med, når de tager hjem igen,” siger Per Schulze.

Tag dit affald med dig

Prøvestenens Natur- og Fritidsforening er glad for, at Prøvestenen nu åbnes op:

“Der er rigtigt mange i byen, som dyrker friluftsliv, men ikke kan finde plads på bl.a. Amager Strandpark, og de bliver glade for et ekstra sted at udfolde sig.

Der har været et kapacitetsproblem i mange år, og nu tager vi et lille skridt for at løse det stigende behov, i en by der vokser.

For at vi kan få lov at holde området åbent, skal vi allesammen passe godt på det. Specielt er det vigtigt ikke at efterlade sig spor i form af affald. Det kalder vi sporløs færden.

Derfor har vi opstillet et stativ med skraldeposer, så man kan tage en pose med sig ind i området og aflevere den fyldte pose i containeren, når man forlader området.

Tag lidt ekstra skrald med ud, hvis du møder noget på din vej,” siger formand for Prøvestenens Natur- og Fritidsforening, Frank Lambert.

Udsolgt i alle byer: Nikolaj Kirk og Nak og Æd sætter ny dato i København

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Du kender måske allerede Nikolaj Kirk fra ”Nak & Æd”, hvor han sammen med sin tro følgesvend Jørgen Skouboe Møller afprøver spejderfærdigheder, jagt og kogekunst.

Samtidig får både de og seerne stillet en god portion eventyrlyst i både Danmark og resten af verden.

Nu får du en sjælden mulighed for at opleve Nikolaj for fuld udblæsning og komme bag om scenerne du kender fra TV, når han gæster Bremen Teater.

Læs også Gribende foredrag i København: Ser du månen, Daniel?

Hvem er Nikolaj Kirk?

Nikolaj Kirk er både prisvindende kok og forfatter og blev for alvor et kendt ansigt i Danmark, efter han medvirkede som kok i tv-programmer som ”Mad i kassen”, ”Go’ morgen Danmark” og ikke mindst det populære ”Nak og Æd”.

Gastronomi er Nikolajs helt store passion, som han har skrevet mange bøger om og modtaget adskillige priser for.

I forlængelse af passionen for gastronomi søger Nikolaj konstant efter nye teknikker rundt omkring i de mange små lokalsamfund i verden, som kan inspirere ham til nye retter.

Læs også Masser af tilbud og fordele hver måned: Citify Kbh er vores nye fordelsklub

Kom med på en gastronomisk opdagelsesrejse  

En aften med Nikolaj er som hans mad altid spændende, uforudsigelig og fyldt med fantastiske historier og oplevelser.

Alt lige fra jagt til køkkenteknikker i verdens lande.

Kom bag om kameraet og tættere på arbejdet med ”Nak & Æd”.

Hør mere om Nikolajs inspirationen, hvorvidt en husmår smager godt og naturligvis udfordringerne med at lave mad og TV ude i bushen, i tætte regnvåde skove eller den kolde tundraen.

Spar op til 53% på prisen på en lang række lækre restauranter i København – kun med MigOgKbh. Se listen her

Fortsæt rejsen derhjemme

Fortsæt Nikolaj Kirks forunderlige og gastronomiske rejse derhjemme med hans egne ord.

Du har nemlig i forbindelse med dit billetkøb også mulighed for at tilkøbe Nikolaj Kirk’s bøger “Grundkøkken” og “Grønt Grundkøkken”.

Bøgerne udleveres på aftenen i forbindelse med foredraget.

Hvad: Foredrag med Nikolaj Kirk
Hvor: Bremen Teater
Hvornår: 8. september 2020 – Kl. 20:00 – 22:00
Hvor meget: 259 kr. + gebyr 30 kr.
Hvordan: Køb billet lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Græske lækkerier: Kendt kok holder madfest med det bedste fra det græske køkken

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Langbordsmiddag i gadekøkkenet med Nikolas Strangas
Langbordsmiddag i gadekøkkenet med Nikolas Strangas

Et af verdens bedste ferielande har også et af verdens bedste køkkener.

Det græske køkken er måske baseret på relativt simple teknikker, men smagen, er uovertruffen, hvis det er lavet rigtigt.

Oliven og feta er kongerne, moussaka  er nationalretten, men de fleste har også smagt tzatzíki, souvlaki, , gyros, saganaki og dolmades serveret i et virvar af småretter kaldet mezé.

Læs også: Cocktails, sandstrand og skøn brunch: Kender du Bryggens hemmelige oase?

Langbordsmiddag i gadekøkkenet med Nikolas Strangas

 

Årets græske højdepunkt

Corona har fået aflyst de fleste rejser, men den græske langbordsmiddag, den kan de sgu ikke tage fra os.

Nikolas Strangas er nok bedst kendt for sin flotte konditorkarriere på Michelin-stjernede restauranter og fra TV, hvor han både er kok og dommer.

Men efter 17 år som konditor har han besluttet sig for at vende tilbage til sine græske rødder.

Han har nemlig åbnet et gadekøkken, der serverer gyros og middelhavssnacks, såsom oliven, tzatziki og hummus.

Og han inviterer til langbordsmiddag i Broens Gadekøkken torsdag den 13. august kl. 18.00.

Læs også: De bedste milkshakes i København: Her er de store favoritter i byen

Langbordsmiddag i gadekøkkenet med Nikolas Strangas

Græsk/dansk forbindelse

“Københavnerne fortjener at smage, hvor lækkert græsk mad kan være, når ingredienserne er friske og stemningen er i top. De fleste har været i Grækenland.

De fleste har smagt græsk mad. Men de færreste ved, at de kan få den samme lækre mad og oplevelse her i Danmark,” fortæller Nikolas Strangas.

For 225 kr. får man en plads ved bordet og kan ellers gå ombord i årets græske højdepunkt.

Langbordsmiddagen skal afspejle det bedste fra Stangas’ græske køkken.

Menuen består derfor af en masse små græske retter, en såkaldt græsk mezé, med forskelligt grillet kød og grøntsager, græsk pasta, oliven, græsk salat, squash kugler, grillet brød, olivenolie og – selvfølgelig – bedstemors opskrift på tzatziki.

Til dessert forkæler Nikolas Strangas københavnerne med sin egen signatur-dessert, der består af hvid chokolade med citron og yoghurt toppet med jordbær og basilikum.

Læs også: Køl af: Her er sommerens vildeste ice cream cocktails

Langbordsmiddag i gadekøkkenet med Nikolas Strangas

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Hvad: Langbordsmiddag i gadekøkkenet med Nikolas Strangas
Hvor: Broens Gadekøkken (ved Inderhavnen)
Hvornår: Torsdag 13. august 2020 kl. 18.00
Hvor meget: Græsk menu for DKK 225
Hvordan: Læs mere lige her og bestil billet