Klasserestauranter du skal prøve: Her er 6 nye lækre restauranter i København

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Donda PR Foto
Donda PR Foto

Det vælter frem med nye restauranter i København.

Her er et hurtigt overblik over topscorerne, så du kan planlægge dit næste besøg med vennerne.

Yves Le Lay PR Foto

Á Terre

Køkkenchefen Yves Le Lay har slået dørene op til sin  nye restaurant.

Den hedder À Terre. Et navn der på fransk betyder ved jorden, og som har en helt særlig betydning for Yves Le Lay.

Restauranten ligger i Tordenskjoldsgade 11, lige overfor personaleindgangen til Det Kongelige Teater.

“Jeg dansede selv ballet derinde som barn. Og À Terre er også et fransk balletudtryk, og derfor en hel naturlig del af mig,” forklarer han.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er de bedste mellemklasse restauranter

Personlig restaurant

À Terre er en meget personlig restaurant, hvor Yves fantastiske evner som både kok og vært vil skinne igennem.

“Min far lavede fransk mad, og jeg er selv skolet i det klassiske franske køkken, men mit personlige køkken har blot afsæt i det franske. Jeg låner stadig og twister med råvarer fra det asiatiske og nordafrikanske, mens det franske gennemsyrer det hele.”

Forretter fås til 125-195 kr. og hovedretterne ligger omkring de 170-350 kr. Man kan se hele menuen og booke bord til byens nye franske gastro-ambassade – det sker lige her.

Læs også: Ny perle i København: Topkok åbner fransk restaurant med fokus på value for money

Hvad: À Terre
Hvor: Tordensskjoldsgade 11
Hvornår: Åbnede 3. september 2019
Hvordan: Læs mere her


Tilbage i køkkenet. Køkkenchef Rasmus Oubæk bliver her betjent af Maisons nye tjener, Jesper Marcussen. Foto Rasmus Kramer Schou

Maison

København har også fået en anden fransk klasse-klasserestaurant.

15. august åbnede det kendte makkerpar køkkenchef Rasmus Oubæk og tjener Jesper Marcussen nemlig restauranten Maison.

“Maison er en fransk bistro med store jomfruhummere, hvis det giver mening. Vi gider ikke servere små jomfruhummere, der skal swung over det,” forklarer Rasmus Oubæk. Og ja, bearnaise skal nok komme på kortet en gang i mellem…

Læs også: Kendt makkerpar går old-school og åbner legendarisk restaurant

Maisons raison d’être er alle de franske klassikere, bare lavet endnu bedre end vores franske mor nogensinde kunne drømme om. Her er hjemmelavet pate én croute, snegle, kalvebrisler, hummerravioli med brunet smør – og det er bare forretterne (95-225 kr.)

Til hovedret (175-795 kr.) ruller de mundvandsdrivende confit de canard, kalvelever (to die for) pigvar med hollandaise, due og tatar ud.

Hvad: Maison
Hvor: Dronningens Tværgade 43
Hvornår: Åbnede den 15. august
Hvordan: Besøg Maisons hjemmeside lige her – og se hele den klassiske menu – der er smil fra øre til øre



Mads Battefeld PR Foto

Sushi Anaba

Mads Battefeld er en japaner forklædt i en nordjysk kokke-krop.

Den tidligere sous-chef på 2 stjernede Henne Kirkeby Kro er tidligere draget til Solens Rige for at arbejde på den eksklusive sushirestaurant Hakkoku.

Herinde står en frokost i 1500 kroner, og der er bare plads til 6 gæster. Seriøs sushi med andre ord.

Nu har Københavns Nordhavn fået Europas bedste sushirestaurant.

Han har nemlig slået dørene op til Sushi Anaba. Og absolut intet er herinde overladt til tilfældighederne.

Her er håndlavede lamper i elegant cedertræ, bambus og store traditionelle papirskydedøre præger det højtloftede lokale med plads til 8 spisende gæster ved den sænkede spisebar – så Mads er i øjenhøjde med de siddende gæster.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

På Anaba serverer han en menu på 22 serveringer til 1400,- mens 5 glas matchende sake står i 600,- Både Mads og hans japaner-partner-in-crime, Henrik Levinsen har gennemført sakeuddannelse og er uden tvivl landets mest vidende sake-mestre.

Hvad: Sushi Anaba
Hvor: Sandkaj 39, Nordhavn
Hvornår: Åbnede i oktober 2019
Hvor meget: 22 serveringer til 1400,-
Hvordan:
Læs mere lige her


Donda

Når man er på ferie i Thailand, Brasilien eller andre badesteder, så kan man ofte finde enkle gaderestauranter, som med få midler får alt i havets spisekammer til at smage himmelsk.

En tur over grillen, lidt citron eller marinade på og så kører den berømte bus.

Nu har København fået sin egen strandrestaurant. Den hedder Donda og ligger i Strandgade.

Læs også: De 10 bedste prisvenlige restauranter i København

Kurs mod fjerne kyster

Donda er moderne og elegant indrettet med slanke, høje træpaneller på væggene, trægulv og moderne fotokunst på væggen.

De starter ud på eftermiddagen sin daglige gang som en café, der serverer retter, der lynhurtigt får tankerne hen på Latinamerikas kyster.

Om aftenen laver den sig om til en sydamerikansk spisebar, som med pivfriske fisk, skaldyr og grillede grøntsager får tænderne til at løbe i vand, når man træder ind og med det samme kan dufte kullene over grillen.

Læs også: Guide: 8 nye restauranter du skal kende i København marts 2019

Rustik og enkel

Maden spiller på det rustikt enkle og bliver serveret på den populære family-style måde, hvor man altså deler lidt på kryds og tværs. En hel menu kan fås for 350,-.

Baren på Donda læner sig selvfølgelig op af de latinamerikanske rytmer og serverer et udvalg af cocktails, naturvin og flere forskellige specialøl.

Læs også: Anbefaling: Københavns hemmelige smørrebrødsperle ligger i et palæ

Hvad: Donda
Hvor: Strandgade 20
Hvor meget: 350,- for menuen
Hvordan: Læs mere her


Restaurant Tolv. PR Foto

Restaurant Tolv

Holdet bag Restaurant Tolv er samlet fra klassesteder som Frederiksminde, Pony og Formel B.

Selvom ambitionerne er til et rent 12 tal, så styrer de efter en uprætentiøs Vesterbro-atmosfære, med plads til både rolige tirsdage og festlige fredage.

Restaurant Tolv fået en af Vesterbros bedste adresser – med udsigt direkte til Enghave Plads og pegende stik syd mod den sol, der skinner på den smukke næsten auberginefarvede facade næsten hele dagen.

Læs også: Bedste julegave: Ny nichebutik sælger KUN julesweaters

Restaurant Tolv lægger sig lige ind i det københavnske øvre mellemleje, hvor vi måske har verdens bedste udbud af smågeniale restauranter til utrolig rimelig penge.

Man kan hoppe ombord i 4 retter til 395,- eller man kan plukke fra kortet, hvor retterne kan fås fra 35 for Le Gall østers til 165,- for bagt rødtunge med porre, rygeostsauce, strandsalat og tørrede rogn.

Hvad: Restaurant Tolv
Hvor: Enghave Plads 12
Hvornår: Tirsdag – lørdag 12-15 og 17.30-00.00
Hvor meget: 4 retter 395,-
Hvordan: Læs mere her

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.


Restaurant Alchemist Foto Claes Bech Poulsen

Restaurant Alchemist

De har næsten været mere forsinket end en metro, og budgettet er vist også blevet opjusteret et par gange – men nu er den god nok. Alcemist er endelig åbnet – og alt godt er som bekendt værd at vente på.

Alchemist er så samtidig måske verdens vildeste, mest hypede, crazy og vanvittige gourmetrestaurant denne jord nogensinde har set.

Rasmus Munk har simpelthen besluttet sig for at tage en i forvejen vanvittig gourmetrestaurant og så lige pimpe den op til noget, der ligner et kærlighedsbarn mellem et eksperimentarium, et planetarium, et Tivoli og skiftende moderne kunstudstillinger smeltet sammen til et oplevelsesteater af en anden verden.

Læs også: Vild Alchemist-succes: 2000 borde solgt på fire minutter

Der er 30 kokke og 20 tjenere ansat til at modtage de 40 gæster, der er plads til hver aften. Bordene bliver udsolgt som dug for solen, men man vinder jo aldrig, hvis man ikke prøver.

Menuen er på 50 retter, og man smager sig i løbet af en middag igennem restaurantens fire forskellige køkkener – ja, fire køkkener med specialmaskiner, der ville gøre de fleste forskere misundelige. De har endda et chokoladekøkken herude for crying out loud.

Hvad: Alchemist
Hvor: Refshalevej 173c
Hvornår: Åbnede i juli 2019
Hvordan: Book bord her 

Menuer til en 50’er og gratis øl: Burger Shack åbner ny restaurant i København

Skrevet af: Michael Qureshi

I juli måned gav Politikens anmelder Burger Shack en 6 hjerter anmeldelse, og siden kom turen så til Jyllands Postens anmelder, som kastede endnu en 6 stjernet anmeldelse efter burger-kæden.

Jyllands Posten udråbte desuden Burger Shack til vinderen af burgerkrigen i København.

Burgerjoint-kæden med 14 restauranter landet over er virkelig ved at erobre terræn i Hovedstaden, og har aktuelt planer om at åbne en Flagship Store på Nørreport og på Frederiksberg.

Men først kommer turen til en ny restaurant i Carlsberg Byen i den kommende weekend.

Menu til en 50’er og 500 gratis øl

Burger Shack åbner ny restaurant i Carlsberg Byen med plads til 60 siddende, og det fejres med en menu til en 50’er både lørdag d. 25. januar og søndag d. 26. januar samt 500 gratis Royal Øko IPA øl.

Hos Burger Shack glæder man sig til at slå dørene op til den nye restaurant.

“Vi har de sidste par måneder arbejdet intenst på at blive klar til åbningen i Carlsberg Byen.

Københavnerne har taget bedre imod os, end vi turde drømme om, så vi glæder os helt vildt til at kunne byde endnu flere kunder velkommen.

Nu også med mulighed for at sidde ned inde i restauranten,” siger driftsdirektør Christoffer No til MigOgKbh.

Frokostmenu til de mange studerende

Med lokation i Carlsberg Byen er der også et kæmpe potentiale med deres frokostmenu og så de mange studerende.

“Vores nye restaurant er nabo til 10.000 studerende på Campus Carlsberg, og vores frokostmenu er derfor som skabt til denne restaurant.

Mandag til fredag tilbyder vi nemlig en Shack Lunch menu (Burger, Sodavand & Pommes Fritter) til kun 65kr.,” forklarer Christoffer No.

Hvad: Burger Shack åbner ny restaurant
Hvornår: 25-26 Januar 11.30 – 21.00
Hvor: Humletorvet 4, 1799 København V.

Du kan få 1 meter lang Durum: Umut udvider med vild kebabshop

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvis man kender lidt til Umut Sakarya, så ved man også, at han sjældent sidder stille.

Så derfor kommer det næppe som en overraskelse for nogen, at han har en nyhed i ærmet.

Nu er den så offentlig.

Umut går lidt andre veje end de klassiske flæskestegs-koncepter og udvider nu “imperiet” med en kebabshop.

Den kommer til at hedde Guldkebab by Guldkroen, og åbner som en pop up 14. februar og frem til sommerferien på Nørrebro.

Vild – vildere

Det bliver selvfølgelig ikke en kebabrestaurant, som vi kender det fra det københavnske.

Det bliver vild, vildere.

Eksempelvis kan man bestille 1 meter lang Durum, eller rullekebab som Umut kalder det.

Det bliver også med en hemmelig chilisovs til at smøre ud over den, som kommer til at give dig nogle problemer på toilettet dagen efter.

Men mon ikke den smager himmelsk og man nyder det så længe, det varer?

Hjemmelavet kebab af svinenakke

Lidt utraditionelt bliver det en kebabbiks med hjemmelavet kebab af svinenakke, så Umut holder sig i svinekøds-genren.

Det er jo Umut og Guldkroen, der står bag, så naturligvis kan man også få deres sprøde fritter med deres berømte hjemmelavede bearnaise sovs hældt ud over.

Det er i hvert fald en sjælden kombi, når det gælder kebab. Der bliver også iskolde fadøl og Umuts yndlingsdrik – Fernet Branca.

Normalt hader Umut og hans partnere alt hvad der handler om vegetar, men også her skrives der historie. Der er nemlig føjet to vegetar-retter til kortet, som begge er ud fra hjemmelavede opskrifter.

Den ene med hjemmelavede falaffel.

På selve åbningsdagen som er Valentines Dag bydes der på gratis kebab og bajere til de 300 første.

Hvad: Guldkebab åbner med 300 gratis kebab og øl
Hvor: Rantzausgade 58b
Hvornår: 14. februar
Mere info her

Blandt verdens bedste: Krigsfotograf Jan Grarup har de vildeste historier

Skrevet af: Michael Qureshi

En af verdens bedste krigsfotografer er dansk, og hans navn er Jan Grarup.

Jan Grarup har igennem de sidste 30 år rejst verden rundt ad flere omgange for at dække konflikter, krige og humanitære katastrofer og har modtaget en lang række nationale og internationale priser for sit arbejde.

Nu kan du komme helt tæt på den hudløst ærlige fotograf, når han mandag den 9. marts inviterer til en aften med dybt personlige historier og deler fotografier, der aldrig før er blevet vist.

Foredraget finder sted på Nørrebro Teater fra kl. 19.00 til 21.00, og du kan forvente at blive taget helt med bag facaden.

Den 51-årige fotograf deler åbenhjertigt om sin lange karriere, diagnosticeringen af PTSD, misbruget af alkohol og stoffer samt kontrasten mellem at være en fotograf i krydsilden og far til fire børn hjemme i København.

Køb billetter her

Historier om mennesker

Den dygtige krigsfotograf har aldrig lagt skjul på, at han har måtte betale en høj pris for at dokumentere fra verdens skyggesider, men arbejdet afspejler hans tro på nødvendigheden af at fortælle historier om mennesker, der ikke selv er i stand til at dele deres historie.

Fotografierne afbilleder alt det grusomme, som mennesker er i stand til, men lige så smertefulde de kan være at se på, lige så bevægende og gribende er motiverne.

Jan Grarup kunne senest opleves i dokumentarfilmen Krigsfotografen, der omhandler livet på hjemmefronten i København og arbejdsfronten i verdens brændpunkter, og nu kan du høre danskerens historie fra første række.

Du kan købe billetter fra 259 kr hos Tikko.

Hvad: Oplev Jan Grarup – Krigsfotografen

Hvor: Nørrebro Teater, 2200 København N

Hvornår: 9. marts, kl. 19.00-21.00

Du kan købe billetter her