Guide: Her er de største Københavnske restaurantåbninger i 2018

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Det Herrens år 2018 er slut.
Året hvor vi blandt andre desværre mistede Prins Henrik, Kim Larsen og Troels Kløvedal.

Men også året hvor den københavnske restaurant-scene fortsat buldrede derudaf. MigOgKbh har kørt en tættekam igennem de nye restauranter i København og udvalgt de største åbninger.

Velbekomme

Ibu

Året 2018 startede med en lille asiatisk smagseksplosion fra Henrik Jyrks hånd. Hvis man er fan af intenst smagende, smukt udført gourmet-light fra Malaysia og Singapore, så skal man slå et smut forbi hans restaurant Ibu på Vesterbrogade.

Den relativt lille restaurant med højt til loftet og moderne designikoner bag hver eneste møbel har styr på smagene. Stilen er asian fusion, og man kan godt smage hvorfor Henrik Jyrk to år i træk vandt Danmarks største kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem.

Man kan plukke fra kortet eller tage alle retter på en aften til den nette sum af omkring 650 kr. pr. person.

Hvor: Vesterbrogade 56, 1620 København


Foto: Rasmus Kramer Schou

Restaurant Wilhelm
Restaurant Wilhelm er egentlig en ‘ny-gammel’ restaurant. De har nemlig før ligget som museumsrestaurant hos Ordrupgaard, men er kommet herind til byen. De hygger sig i et oldgammelt bindingsværkshus med masser af charme lige ved Nikolaj Kirke.

Her serverer de talentfulde kokke gourmet-light til yderst rimelig penge – omkring 350 kr. for 4 retter. Deres motto er ‘skoven i byen’, da de finder inspiration i den grønne natur. De serverer vildt fra jord og sø.

Skudt, fanget med harpun eller plukket med tommeltot og pegefinger, og det er generelt meget svært ikke at have en god aften herinde. Servicen er kompetent og personlig.
Hvor: Nikolajgade 18


PR Foto

Punk Royale
En at byens mest vanvittige restauranter åbnede tidligere i år – nemlig Punk Royale.

Selve stedet ligner noget, der er løgn – graffiti og skramlestole, men det er helt med vilje, for herinde er det hele yderst løssluppent. Indtil man smager maden.

Kontrasten er nemlig, at de hærgede omgivelser, høje musik og røgmaskine til trods, så sender køkkenet luksus ud i form af caviar, foie gras, pigvar og trøfler i alle mulige velsmagende afskygninger.

Punk Royale er en oplevelse, hvis man skal prøve noget, der helt ærligt – er pissesjovt. 995 for hele aftenen er faktisk et fund, kvaliteten taget i betragtning.
Hvor: Dronningens Tværgade 10


Foto: BIG – Bjarke Ingels Group


Noma 2.0

Der har været snakket om den med ærefrygt – for hvad var det de gik og byggede på derude på Refshaleøen? Det var såmænd verdens nok bedste restaurant, der genopstod i, ikke blot nye lokaler, men et nyt koncept.

Tre årstider er det blevet til herude – og man skal stadigvæk være mere end ualmindeligt heldig, hvis man vil gøre sig håb om at smage maden herinde. Man er nemlig i konkurrence med alverdens foodies fra hele kloden, der gladeligt rejser hertil med kun ét mål – at spise i de hellige haller.

At genopfinde sig selv – og hæve barren – når man i forvejen er blandt verdens ypperste, er noget af et projekt, men René og Co herude har magtet opgaven og har hevet lutter topanmeldelser hjem over hele linjen.

De tilbage – og stærkere end nogensinde.

Hvor: Refshalevej 96


Foto af Alison Vagnini

Alouette

At finde den hemmelige restaurant Alouette er som at finde skatten for enden af regnbuen.

En lidt skramlet baggård med graffiti på Bryggen bliver efter en tur i en smadret vareelevator pludselig til den smukkeste snedkererede intime designerrestaurant med levende ild i spiselokalet.

Perfekt New York urban-luksus og det giver faktisk super god mening, for køkkenchefen er amerikaner og hedder Nick Curtin og var tidligere køkkenchef på Michelin-restauranten Acme i netop New York.

Hans med-køkkenchef hedder Andrew Valenzuela (tidl. køkkenchef på Llama , Taller og Ink. i Los Angeles).

På Alouette serverer de én menu – 5 retter til 695 kr., og dén vil man gerne smage. Så har vi ikke sagt for meget.
Hvor: Sturlasgade 14P, 1.
Alouette website her.

Bange for at misse en ny god restaurant? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt. Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.


Masser af brun sovs hos Guldgrillen og Umut Sakarya.

Guldgrillen

Det tyrkiske kokke-ikon Umut Ra Sakarya og køkkenchef Frank Svärd Pedersen har knækket den kulinariske kode og ved, hvad folket vil have.

Folket vil have flæskestegssandwich, frikadellesandwich, burger, bøfsandwich, pølsemix, grillkylling og allervigtigst – brun sovs. I rigelige mængder og i hyggelige omgivelser.

Sværere er det egentlig ikke.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her er Københavns bedste burgere

Eneste forskel fra en normal grillbar er, at her er alt bygget på kvalitet, lavet helt fra bunden og resultatet er intet mindre end fantastiske retter til en meget overkommelig pris.

Med to etagers kitschet, men humoristisk indretning og gamle danske hits i ørene er her ofte festligt – især fordi guldøl og Fernet-shots er standarden herinde.
Hvor: Nansensgade 35
Find din sovs hos Guldgrillen Facebook her.


PR Foto

Restaurant Kaptajn
Lige ved Sortedam Dossering er Restaurant Kaptajn gået i land.

Smukt indrettede, relativt store lokaler emmer af hygge i de bløde lædersofaer med udkig fra de vinduer der omkranser hele hjørnet. Kaptajn er startet af holdet bag vinbaren på Vesterbro, Ancestrale (også rigtig god) så selvfølgelig har de styr på deres (natur)vin herinde.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 10 bedste pizza

Ligesom køkkenet har styr på maden – det har faktisk selv meldt ud, at de nu går efter en Michelinstjerne.  Prisen er stadigvæk ganske jordnær og det er, målt på kvalitet kontra pris, noget selv sømænd gerne ville betale for, hver gang de går i land.
Hvor: Sortedam Dossering 45a


Sukaiba på toppen af Bella Sky

Sukaiba

På 23. sal af designhotellet AC Hotel Bella Sky Copenhagen finder man en japansk inspireret restaurantperle med udsigt til hele byen.

Sukaiba hedder den, og er en af Københavns mest sexede restauranter.

Om aftenen iklæder den sig et dæmpet intimt orange skær, som sammen med musikken flyder over Tom Dixon tæpperne og generelt indhyller de næsten 300 specialdesignede kvadratmeter i forskellige niveauer i cool urban stemning.

Her er en international vibe og godt gang i den i både cocktailbar, spisebaren og cigarloungen.

Prøv en 8 eller 16 retters menu, eller gå a la carte og find favoritterne blandt sushi, supper, dumplings, tempura (japansk måde at friturestege på) eller robata (japansk kulgrill) til priser i mellemlejet.
Hvor: Bella Sky – Center Boulevard, 23. sal
Sukaiba website her.


KiinKiin71 Danmarks mindste restaurant.

KiinKiin71

KiinKiin71 er en restaurant i restauranten og nok Danmarks mindste gourmetrestaurant – med plads til 6 gæster.

I det over 200 år gamle Nyhavn-pakhus med kæmpe frilagte bjælker bliver man ført igennem 35 serveringer med fuld fokus på vandets mirakler.

Det være sig fisk, caviar, østers, skaldyr, sushi og alt andet godt fra havet.

Læs også: Stime af nye steder: Kbh’s thai-konge åbner tre nye klasse-restauranter

Menuen er en såkaldt omakasemenu, hvilket er japansk og dækker over luksus med luksus på toppen.

Kiin Kiin71 er gourmet på den helt store klinge, når det skal være eksklusivt på den fede måde – hvilket jo plejer at få ens bankdame til at ryste i bukserne.

Men bare rolig, her får man alle 35 serveringer for 975 kr.
Hvor: Nyhavn71
KiinKiin71 website her.


Restaurant Salon hvor Røde Claus huserer.

Salon

28 år nåede køkkenchef ‘Røde Claus’ at stå i køkkenet på den næsten mytiske Restaurant Gl. Mønt, inden han lukkede den. Eller måske nærmere flyttede.

For han er rykket til Bredgade, hvor han (i Le Sommeliers tidl. lokaler) nu har Salon.

Her er alt dog ved det gamle, med ægte kunst på væggene, Torsdagsklubben og det franskinspirerede menukort, som selv voksne mænd bliver mæt af.

Prøv f.eks. ‘Delfinen’ eller storebroren ‘Hvalen’ (375 kr.), som er pigvar bagt i butterdej og flydende i tyk hummersauce.

Den store restaurant er inddelt i mange saloner, og Røde Claus serverer også klassikeren Tournedos “Rossini” til lige under en plovmand.
Hvor: Bredgade 63
Salon website her.

Bange for at misse en ny god restaurant? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt. Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.


Restaurant Roxie på Hotel Herman K

Roxie

Roxie er den 2-stjernede Michelin-restaurant Kadeaus lillebror.

Den ligger i den luksuriøse Hotel Herman K, og bag de store jernporte møder man som det første hotellets imponerende champagne- og cocktailbar med internationalt snit.

Roxie trækker erfaring og inspiration fra Kadeaus ny-nordiske madunivers, men er med sin uformelle tilgang og fokus på comfort food med et twist, alligevel ret meget sin egen.

De tre etager er domineret af rå beton vægge, som bliver blødt stemningsmæssigt op af keramik og træ, og priserne er i mellemlejet med både menuer og a la carte.

Køkkenchef er det store madtalent Anika Madsen, og hun styrer uden problemer igennem menuens gourmetlight højdepunkter.
Hvor: Bremerholm 6
Roxie website her.


Iluka serverer søpindsvin.

Iluka

Iluka er australsk aboriginalt og betyder ‘ved havet’.

Den er ejet af australske Beau Clugston, som har gjort lang karriere på Noma, og nu har åbnet den hyggelige restaurant med fuld fokus på fisk og skaldyr – dog i en meget mere rå, ærlig og ny-nordisk version end de fleste andre.

Det er her mange af Københavns topkokke sidder og slubrer de bedste færøske søpindsvin, jomfruhummere og 200 år gamle molboøsters, når de har fri.

Man kan komme det meste af kortet rundt med en menu til omkring 500 kr., men også vælge retter fra 25-500 kr.
Hvor: Peder Skrams Gade 15
Iluka website her.


KiinKiin Tok Tok

Kiin Kiin Tok Tok

Vesterbro Torv har fået tre lokale thai-køkkener – i én restaurant.

Hjørnelokalet, der før husede Chicks by Chicks (de er nu i Tivoli Food Hall), er blevet omdannet til en specialiseret thai-restaurant ved navn Kiin Kiin Tok Tok.

Den er åbnet af thai-kongen, Henrik Yde.

Læs også: Stime af nye steder: Kbh’s thai-konge åbner tre nye klasse-restauranter

Den er 100 procent autentisk og kommer med de tre kokke – en fra nord, midt og syd – helt ud til de tre forskellige thailandske regioner for at bringe de mest lokale retter frem på kortet.

Den stilfuldt og smukt indrettede restaurant byder på hængende lamper, smukke træsorter og moderne urban designerstemning og priser i mellemlejet.
Hvor: Vesterbrogade 55b
KiinKiin Tok Tok website her.


Restaurant Mission Cph

Mission

Ta’ dit surfboard under armen og cruise en tur i middelhavskøkkenet med køkkenchef Alex Dadzis.

Han serverer afslappede retter i en laid-back California-vibe på Mission i den smukke irgrønne The Standard på kanten af havnen.

Kerneværdierne herinde er sjov, alsidighed og family-style spisning med fokus på veltilberedte og interessante grøntsagssammensætninger, selvom man også kan finde lidt kød på menuen.

Ligesom lokalerne er retterne lette, lyse og med en positiv tilgang til livet.
Hvor: Havnegade 44
Mission website her.


PR Foto

Lolly
Det asiatiske køkken går sin sejrsgang igennem København.

Det er let, det er delevenligt, og det smager absolut fremragende. Sværere behøver det jo egentlig ikke være.

Tanken om at slå benene op, hovedet tilbage og nappe sig igennem et godt måltid med sjove venner er blevet en hverdagshobby.

For nylig slog Lolly dørene op til en thailandsk fest af østens skønne smage tilsat velshakede cocktails.

Her får de kendte thairetter som panang, tom ka, satay, tempura og pad thai et internationalt twist i en ligeså verdensmands-agtig stemning. Tænk New York møder Phi Phi.

Hvor: Rådhusstræde 7


Foto PR Røde Hest

Røde Hest Spisebar

Frederik Hvidt har sammen med Rune Preuthun netop åbnet ‘Røde Hest Spisebar’ på Sundevedsgade på Vesterbro.

Her står den på yderst afslappet og tilbagelænet luksusstemning, når de starter skinke-kanonen og skærer de bedste skinker fra Spanien.

Man kan også sippe prosecco fra fad, hoppe lidt omkring i menukortet af de små retter i spisebaren eller gå ombord i østers, mens man falder i snak med sidemanden.

Generelt meget sydlandsk stemning og i weekenden er der særlig grund til at stramme ridestøvlerne og i fuld galop styre krikken forbi den røde hest.

Her slår de nemlig allerede dørene op kl. 10 og så står den ellers på brunch-fest, så man vrinsker.

Hvor: Sundevedsgade 4


Tigermom Foto Leeselov Instagram

Tigermom

Tigermom er åbnet i Ryesgade 25, og herinde bliver der gået til stålet i det asiatiske køkken. Så meget, at Wall Street Journal endda har skrevet en artikel om hende.

Lisa Lov er uden tvivl et talent i et køkken, og hos Tigermom får hun lov til at slå sig helt løs.

Det betyder, man ikke nødvendigvis skal forvente et traditionelt asiatisk køkken, men snarere en masse skæve highlights fra hendes eget liv og opvækst i en kinesisk-cambodjansk familie.

Læs også: Vildt byggeprojekt på vej: Ørestaden får kæmpe nyt område med badehus

Konceptet er family-style retter som koster omkring 350 kr. for fire retter, eller den større udgave med 7 serveringer til 495 kr. Alt spises med ris, som følger med.

Man kan også lige snuppe en chilli pairing med, hvis man elsker prikken på tungen.
Hvor: Ryesgade 25


Restaurant Meille

Meille

Mads Rye Magnusson har i forvejen den succesfulde Restaurant Mes lige rundt om hjørnet. Men i 2018 gik han dobbelt op og overtog Brors gamle lokaler.

Meille betyder os. Vi. Men det betyder også bedste kvalitet. Og de to ting får de sat sammen herinde – nemlig et personligt køkken, som præsenterer de bedste råvarer med respekt.

Retterne tager selvfølgelig udgangspunkt i sæson, lokale grøntsager samt dansk fisk og kød. Og selvom der bliver nørdet med gastro-projekter i køkkenet, så er prisen stadigvæk superskarp – 5 retter kan fås for 345 kr.

Hvor: Sankt Peders Stræde 24A


Foto PR

Mondän

Køkkenchef Mads Dalsborg åbnede tidligere i år Restaurant Mondän på Frederiksberg, der serverer velsmag født af det nordiske køkken, forfinet af det franske og tilpasset de danske ganer.

Det er en anden måde at sige klassisk yummiemad, man kan spise hver dag.

Mads Dalsborg er udlært på Restaurant Tinggården hos Jan Friis Mikkelsen og brugte en del af sin elevtid i Saint-Maxime, Sydfrankrig, hvor interessen for den enkle og kraftfulde smag for alvor blomstrede. Det kan man tydeligt smage på Mondän, hvor tatar, foie gras, trøffel og Duroc-gris ofte er gæster på menukortet.

Hvor: Godthåbsvej 26


Hahnemanns Køkken

”Madmekka” er et ord, der bruges flittigt i diverse byguides og kulturmedier i disse år. Det være sig om madmarkeder, street food-haller eller en ny, hip restaurant.

Definitionen af et madmekka synes vi dog ligger på ydre Østerbro. På Skt. Kjelds Plads for at være mere præcise. Her finder du Hahnemanns køkken drevet af Trine Hahnemann.
Der er tale om et kombinationssammensurium bestående af et bageri, en kaffebar, en restaurant, et konditori, en madforretning, en kokkeskole samt et event space.

Sving forbi til morgen, middag eller aften og nyd de skønne retter, hvoraf mange er vegetariske og har gjort sig fortjent til det økologiske guldmærke.

Hvor: Skt. Kjelds Plads 14. 2100 København Ø


Restaurant MA

Restaurant MA

Det etablerede gastrokøbenhavn blev overrasket, da kokkelegenden Claus ”Røde” Christensen forlod hæderkronede Restaurant Gammel Mønt.

Men et nyt team er klar til at løfte arven på den legendariske adresse.

Et ungt kokketeam vil fortolke gode, danske traditioner ved hjælp af topklasseråvarer, og resultatet skal være som den opgraderede indretning: Tidløs og elegant.

Menukortet byder blandt andet på stegte Limfjordsøsters, confiterede brisler, pocheret helleflynder, stegt højreb, æblekompot og lun chokoladefondant.

Restaurant MA kommer til at placere sig i det øvre prisleje, når man kigger på byens mellemklasserestauranter, men løftet om solide kokkekundskaber og uforlignelige råvarer smeltet sammen i et betagende bindingsværkshus i hjertet af København lyder til at kunne bære det.
Hvor: Gammel Mønt 41


Restaurant Bazaar

Bazaar
Det gamle posthus på Dronningens Tværgade blev i 2018 omdannet til en smeltedigel af god arabisk mad, fornuftige priser og forrygende feststemning.  Madklubben havde igennem flere år haft øje på den tiltalende mad fra fra Syrien i øst langs Middelhavet til Sydspanien og videre ned til Marokko i Nordafrika.

Det blev så til Restaurant Bazaar, som byder på et åbent køkken og en cocktailbar – samt ikke mindst en væld af små deleretter.

Man kan komme Bazaaren rundt igennem 10 retter mezze, grønt, fisk, kød og dessert serveret “family style” til 350 kr. pr. person – den fås også i vegetariske og veganske udgaver.

Hvor: Dronningens Tværgade 21


 

Restaurant Basso


Basso
Hvis man gerne vil  samles om en sydlandsk madoplevelse af god kvalitet i karakterfulde omgivelser, så er Basso på Dronnings Tværgade et godt nyt bud.

Den store restaurant i to etager kan tage imod 130 gæster. Menukortet består af klassiske italienske retter med et nordisk twist – gnocchi, grillet spidskål, saltbagt blomkål, tatar.

Tænk Italien møder det moderne København. Den står på rå murstensvægge, Negroni, Limonata og Aperol Spritz og 13 retter kan gøres for under 500 kr.

Hvor: Dronningens Tværgade 22


BONUS:

Trøffelfest i Ny Østergade. Foto: Kaspar Mørk Arianto

Pasta la Pasta

Det er egentlig ikke en rigtig restaurant, men det er stjernegodt, så de kommer med på listen. Det har taget over to år at udvikle konceptet til Pasta La Pasta, som har til huse i et lille, hengemt kælderlokale i Ny Østergade lige over for Café Victor.

Stilen er ’italiensk isbil anno 1950’ med grønne pastelfarver, glødepærer, farvestrålende Campari- og Parmigiano-plakater fra Støvlelandet og ikke mindst masser af italiensk marmor.

Pastaen er håndlavet af en lille, lokal familie i Piemonte, som Pasta La Pasta har et tæt samarbejde med. Her står et team af fanatiske foodies og tidligere Michelin-kokke – bl.a. fra Era Ora på Christianshavn – klar til at løfte den klassiske og simple, italienske pasta til nye luftlag.

Hvor: Ny Østergade 5, 1101 København K

Gør et vinkup: Vinkongen holder kæmpe lagersalg af god vin til spotpris

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Husted Vin PR Foto
Husted Vin PR Foto

Nu kan du trække proppen op uden at tømme pengepungen.

Husted Vin har fået mange af årets nye flasker hjem – og det betyder, de sælger ud af de gamle til spotpriser.

Når der bliver lavet en større oprydning på lageret, har de fundet en stor omgang fantastiske flasker, som sælges ud af til vanvittige priser lørdag 1. og søndag 2. februar fra kl. 10.00.

Læs også: Ny restaurant i Carlsberg Byen åbner: Serverer 100 forskellige øl i 70 meter lang bar

Vinudsalg PR Foto

Fyld vinkælderen op

Der er vine fra nærmest alle verdensdele og til alle typer smagsløg – en oplagt mulighed for at få fyldt sin vinkælder op eller måske hamstre lidt, hvis der skal holdes konfirmation eller bryllup i år.

Husted Vin sælger både enkelte flasker og hele kasser med mulighed for at mixe favoritterne. Og så trækker de selvfølgelig ventevin op, så du kan smage på varerne og gøre oplevelsen lidt mere loose.

Til de her store vinlagersalg Bonanza plejer de også at have en overraskelse eller to i ærmet.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails

Hvad: 2020 lagersalg Bonanza
Hvor: Husted Vin, Bådehavnsgade 42
Hvornår: Lørdag 1. og søndag 2. februar kl. 10.00
Hvor meget: Gratis
Hvordan: Læs mere lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

 

Uhyggelig byvandring: Kom helt tæt på Københavns mord- og mordgåder

Skrevet af: Redaktionen

Det er tydeligt, at vi er fascineret og samtidig skræmt af mord- og mordgåder.

Pigerne fra Mørkeland slår alle de store af pinden på podcast-hitlisten hver eneste uge. Men der er et arrangement, som er lidt federe end at lytte til podcast.

I de kommende månederer der byvandringer for de modige, når byhistoriker Finn William Larsen fortæller om det gamle København og byen, som vi kender den i dag.

Temaet er noget så uhyggeligt som mord og mordgåder, så turen er ikke for sarte sjæle.

Den seneste fandt sted i går lørdag d. 25. januar, men den var også totalt udsolgt. Men er du hurtig kan du skaffe billet til den næste i februar.

Det sker søndag d. 23. februar i København.

Modbydelige mordsager

Byvandringen begynder ved Tycho Brahe-busten, som står mellem Rundetårn og Studenterhuset i Indre By.

Herfra går turen forbi mørke baggårde, smalle gyder, kældre og trappeopgange, som har dannet rammerne om såvel gerningssteder som findesteder i forbindelse med modbydelige sager.

Undervejs kan deltagerne høre om både opklarede og uopklarede mord, som har fundet sted i København gennem tiden, og fortælleren runder historier helt tilbage til middelalderen frem til nutiden.

Byvandringen er arrangeret af Gengangeren, og den begynder klokken 15 og varer omkring to timer.

Prisen for at komme med på gåturen er 125 kroner per person.

Hvad: Mord og mordgåder i Københavns historie
Hvor: Mødested ved Tycho Brahe-busten, mellem Rundetårn og Studenterhuset, København K
Hvornår: 23. februar kl. 15.00

Køb billet til byvandringen her

 

Flotte anmeldelser på Take Away: Vesterbro-pizzeria begejstrer med særlig sesambund

Skrevet af: Mette Bergholt Andersen
PR-foto
PR-foto

Hvis du endnu ikke kender pizzeriaet med det pudsige navn ych!, så er du garanteret ikke den eneste.

ych! har nemlig indtil nu været lidt af en “hemmelig perle”.

For bare nogle måneder siden var det ikke til at se, at et af Københavns mest hippe pizzeriaer lå på Enghave Plads.

Kun de faste stamkunder har kendt til stedet, og udbredelsen af konceptet er primært sket gennem varme anbefalinger og flotte kundeanmeldelser på Just Eat.

Men hemmeligheder er svære at holde, og nu sker der ting og sager hos ych!.

Pizzeriaet har netop fået en makeover.

Det håndmalede navneskilt på fronten af forretningen er skiftet ud med hvide neonlys formet som bogstaver med ordene ”ych! pizza”.

Facaden er nu prydet med smukke, naturfarvede, rustikke mursten, og en stor markise med varmelamper byder gæsterne velkommen, som var det en anden fransk fortovscafe.

ych! konceptet

Hele konceptet hos ych! er bygget op om en udviklingsrejse, som tager pizzaeventyret til et helt nyt niveau.

ych! er nemlig ikke bare et almindeligt pizzeria. Hos ych! har de en historie at fortælle, og holdet bag forsøger konstant at udvikle deres koncept.

Det har man som gæst rig mulighed for at få et indblik i, når man træder indenfor i det nyrenoverede lokale.

Her er på endevæggen optegnet hele ych’s koncept i udviklingstrin.

Iværksætterne bag konceptet tager deres gæster med på rejsen, og det hele kan nærstuderes, imens man venter på, at den sprøde pizza bages færdig.

Konceptet har været under udvikling i flere år, og sesampizzaen blev udviklet allerede i starten af rejsen.

Nu er de hos ych! lidt over halvvejs i fortællingen og pizzeriaet har netop fået et ansigtsløft, en ny facade og nyt inventar.

På det kommende udviklingstrin, som måske er i nær fremtid, vil der yderligere ske banebrydende ting.

Men hvad der præcis kommer til at ske med pizzeriaet, kan endnu ikke afsløres. Som i en anden krimi, formår de hos ych! at holde spændingen til det sidste.

En ting ligger dog fast. For hvert udviklingstrin udvikles menukortet.

Hele konceptet og de enkelte niveauer har været udtænkt fra start, som en drejebog til en film.

Men samtidig gøres der brug af en eksperimentel og legende tilgang, hvor ejerne konstant forsøger at udfordre status quo.

Det eneste pizzeria med en sesambund

Ikke nok med at pizzariaet konstant er under udvikling.  De er også de eneste i Danmark, så vidt de selv er orienteret, der laver pizzaer med sesambund.

En helt unik pizza, hvor skorpen og pizzabunden rulles i sesam. Det giver en helt anden smagsoplevelse og en speciel sprødhed, en langt mere crispy bund.

Ligeledes er også fyldet på pizzaerne væsentligt anderledes fra andre pizzeriaer og helt unikt.

Det smager man straks, når man sætter tænderne i den varme, sprøde sesambund, som perfekt komplimenterer den unikke smag af det saftige, fintskårne New Zealandske lammekød og fuldendes med den cremede, milde og sødmefulde gorgonzola eller gedeost samt frisk rosmarin.

En af de helt store favoritter.

En anden bestseller er uden tvivl vegetarpizzaen med diverse svampesorter.

De friske portobellosvampe og østershatte udfolder en unik umamismag i munden, allerede ved første bid, og den hvide trøffelolie giver svampenuancerne det helt rigtige tvist.

Der er dog også gemt et par af de klassiske pizzaer på kortet, ”Vesterbro pizzaerne ”, som de kaldes, til dem der ønsker det. Ligeledes er der også fine muligheder for glutenallergikere med 100 procent glutenfri bunde og laktosefri ost.

Takeaway til børn

Hos ych! har de mange stamkunder, som har kendt pizzeriaet i flere år. ych! henvender sig ikke kun til de hippe, unge og smarte københavnere, som man måske skulle tro, men også til børnefamilier, og andre der gerne vil smage pizza på et helt nyt niveau.

Menuen afspejler, at også børn tilgodeses, når det kommer til takeaway af høj standard.

Til børn er det sidste nye på menuen kyllinge- eller torskenuggets. Nuggets, lavet på kyllingebryst eller frisk torsk, med smilende pomfritter og hjemmerørt remolade.

Udover den hjemmerørte remolade har du mulighed for at vælge imellem flere forskellige hjemmelavede dressinger, som basilikumscreme, pesto, chili og tomatsovs. Alt er lavet fra bunden.

Fokus på kvalitet

Helt i toppen, på Just Eats liste over lokale pizzeriaer, ligger ych! placeret med rigtig flotte gæsteanmeldelser.

En af årsagerne til dette er den høje kvalitet, som de dagligt leverer.

Hos ych! er råvarerne i fokus og økologi er et nøgleord. På hylderne hos ych! finder du også Jacob og Jakob’s økologiske kvalitetsis, og iskolde økologiske øl fra Nørrebro Bryghus.

Hvis du er blevet sulten ved tanken om de rygende varme, sprøde pizzaer, og vil give dig i kast med en, skal du være hurtig, hvis du vil have en siddeplads i pizzariaet.

Der er nemlig kun et enkelt langbord med dertilhørende bænke. Det er dog muligt at klemme et mindre selskab ind.

Ellers kan du nemt bestille din pizza på Just Eat, som bringer din varme pizza til døren.

Hvad: ych! 

Hvor: Enghave Plads 9, 1670 Vesterbro

Hvornår: Mandag – søndag kl.12-22

Hvor meget: Pizzaerne koster mellem 65kr  – 99 kr.