Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Guide: Her er de største Københavnske restaurantåbninger i 2018

Af Rasmus Kramer Schou

Det Herrens år 2018 er slut.
Året hvor vi blandt andre desværre mistede Prins Henrik, Kim Larsen og Troels Kløvedal.

Men også året hvor den københavnske restaurant-scene fortsat buldrede derudaf. MigOgKbh har kørt en tættekam igennem de nye restauranter i København og udvalgt de største åbninger.

Velbekomme

Ibu

Året 2018 startede med en lille asiatisk smagseksplosion fra Henrik Jyrks hånd. Hvis man er fan af intenst smagende, smukt udført gourmet-light fra Malaysia og Singapore, så skal man slå et smut forbi hans restaurant Ibu på Vesterbrogade.

Den relativt lille restaurant med højt til loftet og moderne designikoner bag hver eneste møbel har styr på smagene. Stilen er asian fusion, og man kan godt smage hvorfor Henrik Jyrk to år i træk vandt Danmarks største kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem.

Man kan plukke fra kortet eller tage alle retter på en aften til den nette sum af omkring 650 kr. pr. person.

Hvor: Vesterbrogade 56, 1620 København


Foto: Rasmus Kramer Schou

Restaurant Wilhelm
Restaurant Wilhelm er egentlig en ‘ny-gammel’ restaurant. De har nemlig før ligget som museumsrestaurant hos Ordrupgaard, men er kommet herind til byen. De hygger sig i et oldgammelt bindingsværkshus med masser af charme lige ved Nikolaj Kirke.

Her serverer de talentfulde kokke gourmet-light til yderst rimelig penge – omkring 350 kr. for 4 retter. Deres motto er ‘skoven i byen’, da de finder inspiration i den grønne natur. De serverer vildt fra jord og sø.

Skudt, fanget med harpun eller plukket med tommeltot og pegefinger, og det er generelt meget svært ikke at have en god aften herinde. Servicen er kompetent og personlig.
Hvor: Nikolajgade 18


PR Foto

Punk Royale
En at byens mest vanvittige restauranter åbnede tidligere i år – nemlig Punk Royale.

Selve stedet ligner noget, der er løgn – graffiti og skramlestole, men det er helt med vilje, for herinde er det hele yderst løssluppent. Indtil man smager maden.

Kontrasten er nemlig, at de hærgede omgivelser, høje musik og røgmaskine til trods, så sender køkkenet luksus ud i form af caviar, foie gras, pigvar og trøfler i alle mulige velsmagende afskygninger.

Punk Royale er en oplevelse, hvis man skal prøve noget, der helt ærligt – er pissesjovt. 995 for hele aftenen er faktisk et fund, kvaliteten taget i betragtning.
Hvor: Dronningens Tværgade 10


Foto: BIG – Bjarke Ingels Group


Noma 2.0

Der har været snakket om den med ærefrygt – for hvad var det de gik og byggede på derude på Refshaleøen? Det var såmænd verdens nok bedste restaurant, der genopstod i, ikke blot nye lokaler, men et nyt koncept.

Tre årstider er det blevet til herude – og man skal stadigvæk være mere end ualmindeligt heldig, hvis man vil gøre sig håb om at smage maden herinde. Man er nemlig i konkurrence med alverdens foodies fra hele kloden, der gladeligt rejser hertil med kun ét mål – at spise i de hellige haller.

At genopfinde sig selv – og hæve barren – når man i forvejen er blandt verdens ypperste, er noget af et projekt, men René og Co herude har magtet opgaven og har hevet lutter topanmeldelser hjem over hele linjen.

De tilbage – og stærkere end nogensinde.

Hvor: Refshalevej 96


Foto af Alison Vagnini

Alouette

At finde den hemmelige restaurant Alouette er som at finde skatten for enden af regnbuen.

En lidt skramlet baggård med graffiti på Bryggen bliver efter en tur i en smadret vareelevator pludselig til den smukkeste snedkererede intime designerrestaurant med levende ild i spiselokalet.

Perfekt New York urban-luksus og det giver faktisk super god mening, for køkkenchefen er amerikaner og hedder Nick Curtin og var tidligere køkkenchef på Michelin-restauranten Acme i netop New York.

Hans med-køkkenchef hedder Andrew Valenzuela (tidl. køkkenchef på Llama , Taller og Ink. i Los Angeles).

På Alouette serverer de én menu – 5 retter til 695 kr., og dén vil man gerne smage. Så har vi ikke sagt for meget.
Hvor: Sturlasgade 14P, 1.
Alouette website her.

Bange for at misse en ny god restaurant? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt. Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.


Masser af brun sovs hos Guldgrillen og Umut Sakarya.

Guldgrillen

Det tyrkiske kokke-ikon Umut Ra Sakarya og køkkenchef Frank Svärd Pedersen har knækket den kulinariske kode og ved, hvad folket vil have.

Folket vil have flæskestegssandwich, frikadellesandwich, burger, bøfsandwich, pølsemix, grillkylling og allervigtigst – brun sovs. I rigelige mængder og i hyggelige omgivelser.

Sværere er det egentlig ikke.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her er Københavns bedste burgere

Eneste forskel fra en normal grillbar er, at her er alt bygget på kvalitet, lavet helt fra bunden og resultatet er intet mindre end fantastiske retter til en meget overkommelig pris.

Med to etagers kitschet, men humoristisk indretning og gamle danske hits i ørene er her ofte festligt – især fordi guldøl og Fernet-shots er standarden herinde.
Hvor: Nansensgade 35
Find din sovs hos Guldgrillen Facebook her.


PR Foto

Restaurant Kaptajn
Lige ved Sortedam Dossering er Restaurant Kaptajn gået i land.

Smukt indrettede, relativt store lokaler emmer af hygge i de bløde lædersofaer med udkig fra de vinduer der omkranser hele hjørnet. Kaptajn er startet af holdet bag vinbaren på Vesterbro, Ancestrale (også rigtig god) så selvfølgelig har de styr på deres (natur)vin herinde.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 10 bedste pizza

Ligesom køkkenet har styr på maden – det har faktisk selv meldt ud, at de nu går efter en Michelinstjerne.  Prisen er stadigvæk ganske jordnær og det er, målt på kvalitet kontra pris, noget selv sømænd gerne ville betale for, hver gang de går i land.
Hvor: Sortedam Dossering 45a


Sukaiba på toppen af Bella Sky

Sukaiba

På 23. sal af designhotellet AC Hotel Bella Sky Copenhagen finder man en japansk inspireret restaurantperle med udsigt til hele byen.

Sukaiba hedder den, og er en af Københavns mest sexede restauranter.

Om aftenen iklæder den sig et dæmpet intimt orange skær, som sammen med musikken flyder over Tom Dixon tæpperne og generelt indhyller de næsten 300 specialdesignede kvadratmeter i forskellige niveauer i cool urban stemning.

Her er en international vibe og godt gang i den i både cocktailbar, spisebaren og cigarloungen.

Prøv en 8 eller 16 retters menu, eller gå a la carte og find favoritterne blandt sushi, supper, dumplings, tempura (japansk måde at friturestege på) eller robata (japansk kulgrill) til priser i mellemlejet.
Hvor: Bella Sky – Center Boulevard, 23. sal
Sukaiba website her.


KiinKiin71 Danmarks mindste restaurant.

KiinKiin71

KiinKiin71 er en restaurant i restauranten og nok Danmarks mindste gourmetrestaurant – med plads til 6 gæster.

I det over 200 år gamle Nyhavn-pakhus med kæmpe frilagte bjælker bliver man ført igennem 35 serveringer med fuld fokus på vandets mirakler.

Det være sig fisk, caviar, østers, skaldyr, sushi og alt andet godt fra havet.

Læs også: Stime af nye steder: Kbh’s thai-konge åbner tre nye klasse-restauranter

Menuen er en såkaldt omakasemenu, hvilket er japansk og dækker over luksus med luksus på toppen.

Kiin Kiin71 er gourmet på den helt store klinge, når det skal være eksklusivt på den fede måde – hvilket jo plejer at få ens bankdame til at ryste i bukserne.

Men bare rolig, her får man alle 35 serveringer for 975 kr.
Hvor: Nyhavn71
KiinKiin71 website her.


Restaurant Salon hvor Røde Claus huserer.

Salon

28 år nåede køkkenchef ‘Røde Claus’ at stå i køkkenet på den næsten mytiske Restaurant Gl. Mønt, inden han lukkede den. Eller måske nærmere flyttede.

For han er rykket til Bredgade, hvor han (i Le Sommeliers tidl. lokaler) nu har Salon.

Her er alt dog ved det gamle, med ægte kunst på væggene, Torsdagsklubben og det franskinspirerede menukort, som selv voksne mænd bliver mæt af.

Prøv f.eks. ‘Delfinen’ eller storebroren ‘Hvalen’ (375 kr.), som er pigvar bagt i butterdej og flydende i tyk hummersauce.

Den store restaurant er inddelt i mange saloner, og Røde Claus serverer også klassikeren Tournedos “Rossini” til lige under en plovmand.
Hvor: Bredgade 63
Salon website her.

Bange for at misse en ny god restaurant? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt. Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.


Restaurant Roxie på Hotel Herman K

Roxie

Roxie er den 2-stjernede Michelin-restaurant Kadeaus lillebror.

Den ligger i den luksuriøse Hotel Herman K, og bag de store jernporte møder man som det første hotellets imponerende champagne- og cocktailbar med internationalt snit.

Roxie trækker erfaring og inspiration fra Kadeaus ny-nordiske madunivers, men er med sin uformelle tilgang og fokus på comfort food med et twist, alligevel ret meget sin egen.

De tre etager er domineret af rå beton vægge, som bliver blødt stemningsmæssigt op af keramik og træ, og priserne er i mellemlejet med både menuer og a la carte.

Køkkenchef er det store madtalent Anika Madsen, og hun styrer uden problemer igennem menuens gourmetlight højdepunkter.
Hvor: Bremerholm 6
Roxie website her.


Iluka serverer søpindsvin.

Iluka

Iluka er australsk aboriginalt og betyder ‘ved havet’.

Den er ejet af australske Beau Clugston, som har gjort lang karriere på Noma, og nu har åbnet den hyggelige restaurant med fuld fokus på fisk og skaldyr – dog i en meget mere rå, ærlig og ny-nordisk version end de fleste andre.

Det er her mange af Københavns topkokke sidder og slubrer de bedste færøske søpindsvin, jomfruhummere og 200 år gamle molboøsters, når de har fri.

Man kan komme det meste af kortet rundt med en menu til omkring 500 kr., men også vælge retter fra 25-500 kr.
Hvor: Peder Skrams Gade 15
Iluka website her.


KiinKiin Tok Tok

Kiin Kiin Tok Tok

Vesterbro Torv har fået tre lokale thai-køkkener – i én restaurant.

Hjørnelokalet, der før husede Chicks by Chicks (de er nu i Tivoli Food Hall), er blevet omdannet til en specialiseret thai-restaurant ved navn Kiin Kiin Tok Tok.

Den er åbnet af thai-kongen, Henrik Yde.

Læs også: Stime af nye steder: Kbh’s thai-konge åbner tre nye klasse-restauranter

Den er 100 procent autentisk og kommer med de tre kokke – en fra nord, midt og syd – helt ud til de tre forskellige thailandske regioner for at bringe de mest lokale retter frem på kortet.

Den stilfuldt og smukt indrettede restaurant byder på hængende lamper, smukke træsorter og moderne urban designerstemning og priser i mellemlejet.
Hvor: Vesterbrogade 55b
KiinKiin Tok Tok website her.


Restaurant Mission Cph

Mission

Ta’ dit surfboard under armen og cruise en tur i middelhavskøkkenet med køkkenchef Alex Dadzis.

Han serverer afslappede retter i en laid-back California-vibe på Mission i den smukke irgrønne The Standard på kanten af havnen.

Kerneværdierne herinde er sjov, alsidighed og family-style spisning med fokus på veltilberedte og interessante grøntsagssammensætninger, selvom man også kan finde lidt kød på menuen.

Ligesom lokalerne er retterne lette, lyse og med en positiv tilgang til livet.
Hvor: Havnegade 44
Mission website her.


PR Foto

Lolly
Det asiatiske køkken går sin sejrsgang igennem København.

Det er let, det er delevenligt, og det smager absolut fremragende. Sværere behøver det jo egentlig ikke være.

Tanken om at slå benene op, hovedet tilbage og nappe sig igennem et godt måltid med sjove venner er blevet en hverdagshobby.

For nylig slog Lolly dørene op til en thailandsk fest af østens skønne smage tilsat velshakede cocktails.

Her får de kendte thairetter som panang, tom ka, satay, tempura og pad thai et internationalt twist i en ligeså verdensmands-agtig stemning. Tænk New York møder Phi Phi.

Hvor: Rådhusstræde 7


Foto PR Røde Hest

Røde Hest Spisebar

Frederik Hvidt har sammen med Rune Preuthun netop åbnet ‘Røde Hest Spisebar’ på Sundevedsgade på Vesterbro.

Her står den på yderst afslappet og tilbagelænet luksusstemning, når de starter skinke-kanonen og skærer de bedste skinker fra Spanien.

Man kan også sippe prosecco fra fad, hoppe lidt omkring i menukortet af de små retter i spisebaren eller gå ombord i østers, mens man falder i snak med sidemanden.

Generelt meget sydlandsk stemning og i weekenden er der særlig grund til at stramme ridestøvlerne og i fuld galop styre krikken forbi den røde hest.

Her slår de nemlig allerede dørene op kl. 10 og så står den ellers på brunch-fest, så man vrinsker.

Hvor: Sundevedsgade 4


Tigermom Foto Leeselov Instagram

Tigermom

Tigermom er åbnet i Ryesgade 25, og herinde bliver der gået til stålet i det asiatiske køkken. Så meget, at Wall Street Journal endda har skrevet en artikel om hende.

Lisa Lov er uden tvivl et talent i et køkken, og hos Tigermom får hun lov til at slå sig helt løs.

Det betyder, man ikke nødvendigvis skal forvente et traditionelt asiatisk køkken, men snarere en masse skæve highlights fra hendes eget liv og opvækst i en kinesisk-cambodjansk familie.

Læs også: Vildt byggeprojekt på vej: Ørestaden får kæmpe nyt område med badehus

Konceptet er family-style retter som koster omkring 350 kr. for fire retter, eller den større udgave med 7 serveringer til 495 kr. Alt spises med ris, som følger med.

Man kan også lige snuppe en chilli pairing med, hvis man elsker prikken på tungen.
Hvor: Ryesgade 25


Restaurant Meille

Meille

Mads Rye Magnusson har i forvejen den succesfulde Restaurant Mes lige rundt om hjørnet. Men i 2018 gik han dobbelt op og overtog Brors gamle lokaler.

Meille betyder os. Vi. Men det betyder også bedste kvalitet. Og de to ting får de sat sammen herinde – nemlig et personligt køkken, som præsenterer de bedste råvarer med respekt.

Retterne tager selvfølgelig udgangspunkt i sæson, lokale grøntsager samt dansk fisk og kød. Og selvom der bliver nørdet med gastro-projekter i køkkenet, så er prisen stadigvæk superskarp – 5 retter kan fås for 345 kr.

Hvor: Sankt Peders Stræde 24A


Foto PR

Mondän

Køkkenchef Mads Dalsborg åbnede tidligere i år Restaurant Mondän på Frederiksberg, der serverer velsmag født af det nordiske køkken, forfinet af det franske og tilpasset de danske ganer.

Det er en anden måde at sige klassisk yummiemad, man kan spise hver dag.

Mads Dalsborg er udlært på Restaurant Tinggården hos Jan Friis Mikkelsen og brugte en del af sin elevtid i Saint-Maxime, Sydfrankrig, hvor interessen for den enkle og kraftfulde smag for alvor blomstrede. Det kan man tydeligt smage på Mondän, hvor tatar, foie gras, trøffel og Duroc-gris ofte er gæster på menukortet.

Hvor: Godthåbsvej 26


Hahnemanns Køkken

”Madmekka” er et ord, der bruges flittigt i diverse byguides og kulturmedier i disse år. Det være sig om madmarkeder, street food-haller eller en ny, hip restaurant.

Definitionen af et madmekka synes vi dog ligger på ydre Østerbro. På Skt. Kjelds Plads for at være mere præcise. Her finder du Hahnemanns køkken drevet af Trine Hahnemann.
Der er tale om et kombinationssammensurium bestående af et bageri, en kaffebar, en restaurant, et konditori, en madforretning, en kokkeskole samt et event space.

Sving forbi til morgen, middag eller aften og nyd de skønne retter, hvoraf mange er vegetariske og har gjort sig fortjent til det økologiske guldmærke.

Hvor: Skt. Kjelds Plads 14. 2100 København Ø


Restaurant MA

Restaurant MA

Det etablerede gastrokøbenhavn blev overrasket, da kokkelegenden Claus ”Røde” Christensen forlod hæderkronede Restaurant Gammel Mønt.

Men et nyt team er klar til at løfte arven på den legendariske adresse.

Et ungt kokketeam vil fortolke gode, danske traditioner ved hjælp af topklasseråvarer, og resultatet skal være som den opgraderede indretning: Tidløs og elegant.

Menukortet byder blandt andet på stegte Limfjordsøsters, confiterede brisler, pocheret helleflynder, stegt højreb, æblekompot og lun chokoladefondant.

Restaurant MA kommer til at placere sig i det øvre prisleje, når man kigger på byens mellemklasserestauranter, men løftet om solide kokkekundskaber og uforlignelige råvarer smeltet sammen i et betagende bindingsværkshus i hjertet af København lyder til at kunne bære det.
Hvor: Gammel Mønt 41


Restaurant Bazaar

Bazaar
Det gamle posthus på Dronningens Tværgade blev i 2018 omdannet til en smeltedigel af god arabisk mad, fornuftige priser og forrygende feststemning.  Madklubben havde igennem flere år haft øje på den tiltalende mad fra fra Syrien i øst langs Middelhavet til Sydspanien og videre ned til Marokko i Nordafrika.

Det blev så til Restaurant Bazaar, som byder på et åbent køkken og en cocktailbar – samt ikke mindst en væld af små deleretter.

Man kan komme Bazaaren rundt igennem 10 retter mezze, grønt, fisk, kød og dessert serveret “family style” til 350 kr. pr. person – den fås også i vegetariske og veganske udgaver.

Hvor: Dronningens Tværgade 21


 

Restaurant Basso


Basso
Hvis man gerne vil  samles om en sydlandsk madoplevelse af god kvalitet i karakterfulde omgivelser, så er Basso på Dronnings Tværgade et godt nyt bud.

Den store restaurant i to etager kan tage imod 130 gæster. Menukortet består af klassiske italienske retter med et nordisk twist – gnocchi, grillet spidskål, saltbagt blomkål, tatar.

Tænk Italien møder det moderne København. Den står på rå murstensvægge, Negroni, Limonata og Aperol Spritz og 13 retter kan gøres for under 500 kr.

Hvor: Dronningens Tværgade 22


BONUS:

Trøffelfest i Ny Østergade. Foto: Kaspar Mørk Arianto

Pasta la Pasta

Det er egentlig ikke en rigtig restaurant, men det er stjernegodt, så de kommer med på listen. Det har taget over to år at udvikle konceptet til Pasta La Pasta, som har til huse i et lille, hengemt kælderlokale i Ny Østergade lige over for Café Victor.

Stilen er ’italiensk isbil anno 1950’ med grønne pastelfarver, glødepærer, farvestrålende Campari- og Parmigiano-plakater fra Støvlelandet og ikke mindst masser af italiensk marmor.

Pastaen er håndlavet af en lille, lokal familie i Piemonte, som Pasta La Pasta har et tæt samarbejde med. Her står et team af fanatiske foodies og tidligere Michelin-kokke – bl.a. fra Era Ora på Christianshavn – klar til at løfte den klassiske og simple, italienske pasta til nye luftlag.

Hvor: Ny Østergade 5, 1101 København K

Del artikel

Andre læser også