Her er Danmarks næste Bocuse d’Or deltager

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Kenneth Hansens vinderet fra i år. Foto Henrik Freek
Kenneth Hansens vinderet fra i år. Foto Henrik Freek

Danmark vant i år verdens mest prestigiøse kokkekonkurrence, Bocuse d’Or, da Kenneth Hansen hev gulvet med hjem tidligere i år.

Konkurrencen kører hver andet år i Lyon, og bliver betragtet som det uofficielle VM for kokke.

Det betyder, at næste gang en dansk kok skal i ilden bliver 2021.

For at vinde retten til at repræsentere sit land, skal kokkene dog igennem en national udvælgelseskonkurrence.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Vinder fundet
Den løb af stablen i dag i Bella Center.

Det bliver Ronni Mortensen fra den 3 stjernede restaurant Geranium, der skal sikre Danmark en plads ved næste Bocuse d’Or-finale i januar 2021.

Ronni Mortensen vandt foran Tommy Friis fra Fru Larsen på andenpladsen og Christoffer Brink, tidl. restaurant Frank på tredjepladsen. Den ihærdige og yderst talentfulde Brink har tidligere været assistent under Jeppe Foldager og vundet sølv til VM.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Ronni Mortensen skal forsvare DK’s farver til Bovuse PR Foto

Garvet rotte
Det bliver Ronni Mortensens første gang som front-kok til Bocuse, men man kan roligt kalde ham garvet rotte i faget. Han har nemlig to gange tidligere været med som assistent.

En gang hos Rasmus Kofoed i 2007, hvor de hev sølv hjem og en gang hos Jasper Kure i 2009, hvor det blev til en 4. plads, men de vandt begge særpriser for både fisk og kødservering.

Inden Ronni Mortensen blev souschef på Geranium, har han arbejdet under Ronny Emborg på både AOC og Marchal, samt på Casper Christensens nu hedengangne fest-restaurant Congo.

Læs også: Vild Alchemist-succes: 2000 borde solgt på fire minutter

Ronni Mortensen skal forsvare DK’s farver til Bovuse PR Foto

Sparret med Kofoed
Som souschef på Geranium arbejder Ronni Mortensen som højre hånd for Rasmus Kofoed, der som den eneste i verden har hevet både guld, sølv og bronze hjem fra Bocuse. De mange måneders træning op til udvælgelseskonkurrencen er sket med hjælp fra netop Kofoed og restaurantchef Søren Ledet.

Ronni Mortensen fik sammenlagt 1359 point ud af 1600 mulige.

På andenpladsen kom Tommy Friis fra Hotel og Restaurant Fru Larsen med 1322 point, og på tredjepladsen Christoffer Brink, tidl. Frank, med 1095 point. Pointene blev uddelt efter kriterierne: smag, originalitet, tekstur og tilberedning, visuelt udtryk og sauce.

Forude venter nu måneder og atter måneders træning for at præstere til Bocuse.

Næste skridt for Ronni Mortensen bliver EM som afholdes i Tallinn i 2020 – de fungerer samtidig som kvalifikation til selve VM.

Kæmpe stort tillykke til megatalentet Ronni fra MigOgKbh. Vi glæder os til at følge dig.