MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Guide: Her er de bedste bagerier i København

Af Mathilde Mågård Hansen
Croissanter fra Rondo. Foto Mathilde Mågård Hansen
Croissanter fra Rondo. Foto Mathilde Mågård Hansen

Hvem kan ikke godt spise en croissant og en lækker surdejsbolle med ost?

København er fyldt med gode bagerier, og vi har udpeget de 12 bedste af dem.


Juno Foto Rasmus Kramer Schou

Juno the Bakery

Juno på Østerbro er meget vel Københavns mest kendte og ét af de mest populære bagerier, og det er skam også velfortjent.

Køen kan godt være lang (så er du advaret), men deres bagværk er al ventetiden værd.

Især deres croissanter og deres kardemommesnurrer skal du smage.

Ejeren Emil Glaser har en fortid på legendariske Noma, og tilgangen til bagehåndværket er da også på et himmelhøjt niveau her i Århusgade.

Hvor: Århusgade 48, 2100 København Ø


Foto PR

Hart Bageri

Det hypede Frederiksberg-bageri ledt an af den amerikanske bageekspert, Richard Hart, har ligesom Juno taget Københavns bagværk til nye højder.

Her kommer kardemomme ikke i en snurrer men i en croissant, der i første opgang opstod ved lidt af et tilfælde og ved at undgå madspild. Nu er kardemommecroissanten ét af deres mest solgte stykker bagværk.

Kager kan de bestemt også finde ud af at lave, og især deres hardcore chokoladekage plejer at være en vinder.

Ligesom Juno er Hart en populær destination i weekenden, som kom gerne i god tid og bevæbn dig med tålmodighed – det er ventetiden værd. 

Hvor: Gl. Kongevej 109, 1850 Frederiksberg C


Foto PR

Alice

Skal du drikke din kaffe og spise dine croissanter samme sted som bl.a. René Redzepi fra Noma og Rasmus Munk fra Alchemist, så er det her du skal forbi.

Alice, som ligger på grænsen mellem Christianshavn og Amager, er go-to stedet for mange lokaler, og flere og flere københavnere fra andre bydele er også ved at få øjnene op for det lille bageri.

Historien bag Alice er desuden ultra-lokal.

Faktisk så lokal at Anders Lorenz, der står bag Alice, er opvokset i samme bygning fire etager højere oppe og udlært tjener fra Noma, der ligger blot en stenkast derfra.

Lokalerne har været i familiens varetægt de sidste 37 år, hvor faren har drevet kiosk, men nu er de i stedet overtaget af sønnike, der både kører bageri, delikatesse og så en lille isbutik om sommeren.

Hvor: Markmandsgade 1, 2300 København S


Foto BaneGaarden Facebook

Perron

Hos byens urbane oase, BaneGaarden i Sydhavn, bor det økologiske bageri, Perron.

Her styrer konditor Kathrine Velin (tidl. La Glace, Nimb og Andersen Bakery) løjerne, og det gør hun virkelig godt.

Hendes smørbagte wienerbrødsdej er i hvert fald en af byens bedste.

Til bageriet hører også en super hyggelig café, hvor du kan nyde sagerne, mens du kommer helt ned i gear.

Hvor: Otto Busses Vej 45, 2450 København SV


Foto Cadence Instagram

Cadence

Cadence ligger på grænsen mellem Vesterbro og Carlsberg Byen, og udover en lækker café, så er de også indehavere af et lille, fint bageri.

Det er det australske makkerpar, André Rossi og Rhys Howell-Morgan, som har allerede succes med morgenmadsrestauranten The Sixteen Twelve i Jægersborggade, der har åbnet deres anden restaurant sammen – så de ved, hvad de laver.

Med Cadence i Carlsberg Byen drømmer de om at udfordre den københavnske brunchscene med blandt andet fermentering og langt sundere elementer på tallerkenen, men er du på farten eller skal det være en let morgenmad – så kan det også anbefales at stikke hovedet ind i bageriet. 

Hvor: Ny Carlsberg Vej 40, 1760 København V


Croissanter fra Rondo. Foto Mathilde Mågård Hansen

Rondo

Rondo ligger på hjørnet af Sjællandsgade og Prinsesse Charlottes Gade på Nørrebro, og ifølge ejer, Thomas Spelling, så har netop det hjørne skreget på en bager i mange år – så det har det fået.

Thomas Spelling står også bag den populære café og vinbar, Gaarden & Gaden, som ligger lige rundt om hjørnet.

De bruger både brød til blandt andet deres prisvindende weekendbrunch og til aftenmenuen, og her stod eget brød altså højt på ønskelisten.

Især når man ikke vil gå på kompromis med kvaliteten og gerne selv vil være 100% i kontrol over, hvad man tilbyder.

På den måde kom det nye bageri, Rondo, til på det lille hjørne på Nørrebro.

Du er kun 100 meter fra den travle Nørrebrogade, men alligevel træder du ind i et roligt miljø, hvor alle kender alle, og der bliver vinket til stort set samtlige forbipasserende.

Det daglige udvalg hos Rondo skifter løbende, da der om morgenen er croissanter og wienerbrød, mens menuen står på foccacia og baguette til frokost. 

Hvor: Sjællandsgade 7, 2200 København N


Citrus- og chokolade snegl og tebirkes fra Benji. Foto Mathilde Mågård Hansen

Benji

I sommeren 2021 slog byens nyeste luksusbageri, Benji, dørene op på Nørrebro.

På den anden side af disken finder du indehaver Rasmus Kristensen, som bl.a. har en fortid hos Noma og generelt bare en kæmpe forkærlighed for råvarer af høj kvalitet.

Rasmus har været hos Noma i to år, og når han fortæller om bagværket, er det tydeligt, at standarden er flyttet med til Nørrebro.

Til deres tebirkes bruger de nemlig økologiske ristede mandler, og til spandauren er det en helt særlig vanilje.

Det høje niveau er faktisk rimelig gennemtrængende i alt, hvad de gør hos Benji.

Navnet stammer desuden fra Rasmus’ egen søn, der hedder Benjamin. 

Hvor: Fælledvej 23, 2200 København N


Foto PR

Collective Bakery

Er du glad for kaffe af rigtig høj kvalitet, så kender du helt sikkert allerede Coffee Collective, og i 2021 åbnede de deres første rendyrkede bageri.

Til at stå for bageriet har kaffefolkene allieret sig med bagerichef Michael Craig, som har en fortid hos Hart Bageri, Lille Bakery og Amass.

Ved sin side har han et super dygtigt team med souschef, Meagan Murray (tidl. Juno, Mirabelle og Rug), samt tre andre erfarne bagere.

De har et stort fokus på sæsonvarer, gennemskuelige ingredienser og en tydelig smag af det mest grundlæggende: kornet.

Udover croissanter, surdejsbrød og -boller, kernerugbrød og cookies bliver der også solgt lidt særlige ting som en kardemommeflet og en citronbølge, som er lavet af overskudscroissantdej.

Lige efter den er taget ud af ovnen, pensles den med en intens og utrolig aromatisk hjemmelavet sirup af biodynamiske citroner fra Sicilien – mums. 

Hvor: Nørrebrogade 176, 2200 København N


Foto Mirabelle Facebook

Mirabelle Bakery

Man kan ikke sige Nørrebro uden at sige Christian Puglisi.

Den danske kok med de italienske rødder blev berømt for Michelin-restauranten Relæ i Jægersborggade, men gennem de seneste år har han udvidet Nørrebro-imperiet med spisesteder som Manfreds og Bæst, Campari-baren Rudo og ikke mindst Mirabelle: En kombineret café og bager ved siden af Empire Bio.

Stilen er lys og elegant – som et dansk kolonihavehus, der er taget på inspirationsrejse til Toscana.

Kvaliteten og håndværket er i højsædet, og uanset om lækkerierne på tallerkenen er produceret in house eller hentet ind udefra, så dominerer det økologiske og bæredygtige tankesæt fra A til Z.

Hvor: Guldbergsgade 29, 2200 København N


Buka på Strøget. Foto Mathilde Mågård Hansen 

Buka

Buka betyder brød på albansk, men det er også navnet på et (faktisk to) bagerier i København.

Det drives af Nickie Mydungs og hendes partner Zeqir Haziri, som blev født og boede i Albanien, indtil han var 12 år gammel.

I Albanien spiser man meget brød, så det var helt naturligt, at de to også skulle have deres eget bageri i København.

Bagværket er fuldstændig uimodståeligt, og kommer gerne i kombinationer med Nutella, Tiramisu og andre søde lækkerier.

I slutningen af 2021 åbnede de deres andet bageri på Strøget i København, og begge steder er absolut et besøg værd.

Hvor: Store Kongensgade 18, 1264 København K og Frederiksberggade 21, 1459 København K


Foto: Il buco Facebookside 

Il Buco

I et gammelt pakhus på Islands Brygge ligger Il Buco, der er Amagers helt egen italienske oase.

De importerer deres egen naturvin og leverer lækkert bagværk til hele København.

Il Buco bager naturligvis selv allerede fra tidligt om morgenen, og det er 100% økologisk.

Om aftenen fungerer stedet primært som restaurant, men om morgenen og langt hen ad dagen er Il Buco et populært sted for de lokale både at arbejde eller sludre med vennerne over en kop kaffe og en croissant.

Hvor: Njalsgade 19C, 2300 København S


Foto Mathilde Mågård Hansen

Sankt Peders Bageri

Danmarks ældste bageri er fra 1652, familieejet – og så ligger det i København.

Sankt Peders Bageri ligger som navnet måske antyder i Sankt Peders Stræde i Indre By, og her har de faktisk ligget i 369 år.

De sidste 21 år har de været ejet af samme familie, og de ved skam, hvad de laver.

Det har i mange år været den velkendte onsdagssnegl fra 1988, som har været bageriet mest solgte bagværk, men du kan også trygt give dig i kast med deres andre kager og bagværk – det smager himmelsk. 

Hvor: Sankt Peders Stræde 29, 1453 København K