Børnevenlig guide: Her er de bedste restauranter for børn i København

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Smagens Time PR Foto
Smagens Time PR Foto

Jeg så engang en mor, far og to børn på en Michelinrestaurant.

Børnene var ca. 5 og 7 år gamle.

Og hvis ikke de havde været så små, havde jeg aldrig lagt mærke til dem.

De var nemlig, på trods af deres alder, helt normale gæster.

Læs også: De 10 bedste prisvenlige restauranter i København

Barnlige voksne og voksne børn

Efterfølgende spurgte jeg køkkenchefen om hans syn på børn i restauranten.

‘I princippet er jeg fuldkommen ligeglad, hvor gamle vores spisende gæster er. Så længe de kan opføre sig ordentligt.”

“Vi har haft voksne mennesker, der opførte sig som forkælede børn, og vi har haft børn, der har opført sig eksemplarisk og væsentligt bedre end de fleste voksne.”

“Alle er velkomne, HVIS de ter sig nogenlunde ordentligt.”

Læs også: Guide: Her er der hyggelig varm pejs i København

Pomfrit i næsen

Moralen må være, at børn (og voksne) der kan begå sig ude, er velkomne alle steder.

Der er dog nogle restauranter, der ligefrem er geniale til børn – også hvis de kommer til at spilde lidt sovs på dugen eller stikke en pomfrit i næsen.

Man kan altid tage de små med på caféen, burgerrestauranter og den slags, men vi tænkte at lave et overblik over ‘rigtige’ restauranter, hvor arvemassen også er velkomne.

Her er de bedste børnevenlige restauranter i København

Læs også: Linse Kessler åbner vegansk take-away på Amager

Gorm Wisweh med barn PR Foto

Gorm Wiswehs restauranter

Dejlige Gorm er blevet landskendt som både pizzakonge, Vild med Dansemus og tv-kok på TV2.

Han er selv bare en glad dreng fra Bornholm, og på alle hans restauranter i København, kan man være sikker på, at børn er velkomne.

Hans lille imperium strækker sig over adskillige pizzarestauranter, men især skal Gorm’s i Magstræde fremhæves.

I et gammelt, skævt bindingsværkshus i Magstræde i det indre København spreder de nemlig madglæde og hygge på to etager i rustikke og uformelle omgivelser.

Magstræde kan dateres helt tilbage til 1520’erne, så hvis børnene spilder lidt hist og her, er det nok ikke noget, huset ikke har set før.

Hvad: Gorm’s i Magstræde
Hvor: Magstræde 16

Læs også: Guide: Her er de bedste vegetarrestauranter i København


Hos Fischer går all in på pizza Foto Rasmus Kramer Schou

Hos Fischer

David Fischer har i mange år været en af byens ypperste italienske restauranter.

På hans ombyggede værtshus på Østerbros Victor Borges Plads har stamkunder flokkedes til for at sætte tænderne i hans rustikt velsmagende mad og stemning som hjemme hos mamma.

En evne han blandt andet lærte på La Pergola, Roms eneste tre-stjernede Michelinrestaurant, hvor han var et par år.

Fischer gik for nyligt all-in på napolitanske pizzaer og der er altid 4-6 versioner på kortet, og de står i 100,-

Der vil være varianter med råvarer som bl.a. pistacie, mandler, gedeost, spinat, trøffelolie og frisk mozzarella.

Børn kan være utålmodige. Så han har også investeret i to nye Castelli Forni pizzaovne med en kapacitet til 16 pizzaer hvert 3. minut.

Hvad: Hos Fischer
Hvor: Victor Borges Pl. 12

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 12 bedste pizza


Osteria Alfredo PR Foto

Osteria Alfredo

Der hænger faktisk Michelin mærkater i vinduet på det hyggelige Osteria Alfredo lige ved Vesterport.

Men børnefamilierne skal altså ikke lade sig afskrække af fine fornemmelser.

Osteria Alfredo er nemlig som skabt til børnefamilien, som vil mødes over god mad.

Her er liv og glade dage, og ungerne er velkomne til at se køkkenet og være med til at lave en pizza, når køkkenet ikke har for travlt.

Der skal være plads til alle – også de helt små, som der naturligvis også er specielle stole til.

Her er ikke en separat børnemenu med kylling og pommes frites, men børnene får tilbudt den samme gode mad, som de voksne.

Køkkenchef Alfredo Franco og hans kone May-Britt Franco (de har selv 4 børn) laver dog gerne alt i halve portioner til de små.

Hvad:
Osteria Alfredo
Hvor: Vester Farimagsgade 35

Læs også: Guide: Her er 4 perfekte romantiske get-aways tæt på København


Boulebar PR Foto

Boulebar

Engang var det danskernes gamle varehus Dalle Valle.

Nu er det bygget om til Boulebar – 1450 m2 omdannet til et parkmiljø á la Marseille, hvor usnobbet fransk mad, meget robuste møbler og masser at kigge på mødes.

Man hører hurtigt lyden stålkugler, der rammer hinanden, og grus, der knaser under utålmodige fødder.

Alle de franske klassikere kan nydes – ligesom fans af pastis og bobler nok skal få en god aften.

Der er altid halv pris på maden til de små.

Hvad: Boulebar Nørregade
Hvor: Nørregade 18


La Rocca PR Foto

La Rocca

At spise ude må gerne være lidt romantisk. Også selv om der er børn med, det bliver bare den såkaldte kaos-romantik.

I Italien er børn en naturlig del af udelivet – og det gælder også hos La Rocca.

Faktisk så meget, at de har indrettet et skønt børneværelse med legetøj og fjernsyn, hvor børnene kan hygge og føle sig hjemme, når de er mætte af indtryk og lækkerier.

Mens mor og far nyder resten af middagen.

Restauranten har bløde polstrede stole,  walk-in-vinskab og et Pastaria, hvor du kan se den friske pasta blive lavet fra bunden.

Hvad: Ristorante La Rocca
Hvor: Vendersgade 23-25

Autentisk streetfood med nye madboder: Broens Gadekøkken genåbner d. 5. juni

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto Broens Gadekøkken Facebook
Foto Broens Gadekøkken Facebook

Snart bliver det sommer i København, og vi kan formentlig alle sammen se frem til at holde ferien herhjemme.

Heldigvis har Broens Gadekøkken annonceret deres åbningsdato, og det bliver både med helt nye madboder og gamle kendinge

Læs også Klar til sommer i København: Reffen afslører åbningsdato

Kulinarisk gensyn og nye bekendtskaber

Du kan glæde dig til et herligt kulinarisk gensyn med mange velkendte navne samt til at smage gaderetter fra tre nye køkkener på Broens Gadekøkken.

Selvom der vil være nogle nye tiltag at følge, så skruer de helt op for hyggen, stemningen og den gode smag ved Inderhavnen.

Smag på de gode sager fra gamle kendinge som Mak-Cik by IBU, Gasoline Grill og Haddock’s Fish & Chips.

Som en nyhed kan du kaste dig ud i det græske køkken, som det bl.a. opleves i Go’ Morgen Danmark – nu på Broens Gadekøkken.

Læs også Kan Noma lave en snasket burger?: Gastromand har testet Nomas nye vin- og burgerbar

Haddock’s Fish & Chips Foto Broens Gadekøkken Facebook

Græske Gyros

Efter 17 år i Danmark med en strålende konditorkarriere, på nogle af landets bedste hoteller og en michelin-stjernet restaurant, vender Nikolas Strangas tilbage til de græske rødder med hans nye gadekøkken, OPA.

Og de lover græsk street food, når det er bedst.

Med et imponerende CV fra dessertverden, der bl.a. tæller Era Ora, egen dessertbog, dommer i TV2s dessertdyst Sukkertoppen, Go’ Morgen Danmark og senest dommer i den græske udgave af Bake Off, kaster han sig nu over gadekøkkenet med græsk street food i hovedrollen.

Alt på menuen – fra udskæringer til brød og grønt – er økologisk og toppet med cremet tzatziki lavet på hans bedstemors opskrift og masser af kærlighed.

Læs også Genbrugsguld til børnefamilier: Familien Agger åbner butik i Hovedstaden

OPA Foto Broens Gadekøkken Facebook

Når Broens Gadekøkken åbner d. 5. juni vil du både kunne smage gyros med tre forskellig slags fyld samt klassiske middelhavssnacks som oliven, tzatziki og hummus.

OPA er blot ét af tre nye gadekøkkener på Broens Gadekøkken. De to sidste er endnu ikke offentliggjort.

Hvad: Broens Gadekøkken genåbner
Hvor: Ved Inderhavnen
Hvornår: 5. juni 2020

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Brunch til 65 kr.: Ny Pop Up restaurant støtter dyrene i ZOO

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto ZOO Facebook
Foto ZOO Facebook

Det er en uge siden, at restauranter, caféer og barer måtte åbne igen, og i weekenden måtte ZOO også endelig slå dørene op.

På trods af mange, gavmilde Mobile Pay donationer har de haft nogle hårde måneder, og derfor har deres restauratør, Madkastellet, i samarbejde med chefkokken, Casper Sobczyk, udviklet en pop-up restaurant, hvor 14% af omsætningen doneres til ZOOs arbejde med dyr og naturbevarelse.

Læs også Helt vildt: Den Blå Planet har fået donationer for over 2 mio. kr. på få dage

Foto ZOO Facebook

Indgang fra gaden

Til daglig driver Madkastellet tre populære spisesteder i ZOO: Bistro panpan, Spisehuset FOLK og Café Botanika.

Med den nye pop-up restaurant kan du se frem til brunch fra 65 kroner og børnebrunch til 55 kroner eller treretters middag til 250 kroner (børn 85 kroner).

Prøv bl.a. varmrøget islandsk bæredygtig laks, langtidstilberedt grisebryst eller smørbøf med økologiske fritter og bearnaise.

Til brunch går de klassisk til værks med bl.a. surdejsbrød, vesterhavsost, røget skinke fra Nørre Søby-slagteren og yoghurt med hjemmelavet granola.

Her er også mulighed for ekstra tilvalg i form af amerikanske pandekager, cremet røræg og meget, meget mere.

Og jo mere du spiser og drikker, jo mere støtter du ZOOs dyr.

Læs også Klar til sommer i København: Reffen afslører åbningsdato

God mad på vej i ZOO. PR Foto

Indgangen til restauranten ligger ud mod Roskildevej, og gæsterne kommer derfor ikke ind i selve ZOO og skal således heller ikke betale entré.

Pop-up-restauranten er naturligvis indrettet helt i tråd med myndighedernes Corona-retningslinjer og -forholdsregler i forhold til restaurantdrift.

Hvad: Pop-up restaurant ved ZOO
Hvor: Roskildevej 34, 2000 Frederiksberg
Hvordan: Book bord her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Ny måde at gå på restaurant: København får 12 nye drivhus-restauranter

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Projektet 'Serres Séparées' i Amsterdam. Bragt med tilladelse fra Mediamatic. Foto: Willem Velthoven.
Projektet 'Serres Séparées' i Amsterdam. Bragt med tilladelse fra Mediamatic. Foto: Willem Velthoven.

Inspireret af Amsterdam får København 12 helt nye drivhusrestauranter.

De kommer til at ligge ved henholdvis Skuespilhuset og Meyers Deli på Gammel Kongevej, og du kan selv vælge mellem fine dining eller delimad.

Læs også Overraskelse under jorden: Sjældent fund af menneskeknogler ved museumsbyggeri

Inspireret af Amsterdam

Inspirationen til de nye drivhusrestauranter kommer fra Amsterdam, og i København er de et samarbejde mellem Meyers og Juliana Drivhuse.

“Selvom mange restauranter er begyndt at åbne igen, heriblandt flere af vore egne, har vi haft lyst til at lege lidt med konventionerne.

Det store spørgsmål efter coronakrisen er, om vi bare skal lave ’business as usual’?

Indtil vi finder svaret, prøver vi kræfter med anderledes madoplevelser, som taler direkte ind i sin tid,” siger forretningschef for Meyers Venues, Marie Egede, i en pressemeddelelse.

Kunne ikke sige nej

Husene kommer til dels til at fungere som en tryghed til at spise ude efter Covid-19 men også som et humoristisk indslag til hele situationen.

Husene leveres af den danske drivhusfabrikant Juliana Drivhuse, som – trods stor travlhed med at levere løsninger til corona-hjemsendte og driftige, danske haveejere – ikke kunne sige nej til idéen:

”Vi har igennem mange år set en udvikling, hvor drivhusets funktionalitet er bredt ud til andre formål end blot dyrkning af tomater og agurker.

Det er fantastisk at se, hvordan drivhuset nu kan fungere som en restaurant,” udtaler Nikolaj Stærmose, der er ejer og tredje generation hos Juliana Drivhuse, i pressemeddelelsen.

Læs også Hypet pop-up-frokost: Danmarks hemmelige smørrebrødsdronning rammer Skuespilhuset

Projektet ‘Serres Séparées’ i Amsterdam. Bragt med tilladelse fra Mediamatic. Foto: Willem Velthoven.

To forskellige koncepter

Udover de to drivhusrestauranter kommer til at ligge forskellige steder kommer de også til at have forskellige madkoncepter.

Ved Skuespilhuset bliver det den tidligere køkkenchef på Kadeau-lillesøsteren, Roxie, der serverer en 5-retters menu til frokost og en 6-retters menu aften.

”Hvis ikke vi bruger de seneste måneders krise som et afsæt til at tænke over at spise mere lokalt og sæsonnært, er vi selv med til at kaste en altødelæggende sten mod det glashus, vi alle sammen skal bo og spise i fremover,” siger Anika Madsen i samme pressemeddelelse.

Anika Madsen skal også senere på året skal stå i spidsen for Meyers store satsning med et traktørsted i den historiske Fasangården midt i Frederiksberg Have.

På Gammel Kongevej ved Meyers Deli bliver der serveret det normale á la carte-udvalg fra kl. 9 om morgenen og helt indtil aftensmad.

Hvad: Drivhusrestauranter med fine dining eller delimad
Hvor: Ved Skuespilhuset og ved Meyers Deli på Gammel Kongevej
Hvornår: Glashusene ved Skuespilhuset åbner til frokost fredag d. 29. maj og ved Meyers Deli lørdag aften d. 30. maj
Hvor meget: En 5-retters menu ved Skuespilhuset skabt af Anika Madsen koster 395 kr. til frokost, mens en 6-retters menu koster 595 kr. til aften. Meyers Deli fører også deres sædvanlige menu og à la carte-priser

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram