Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste mellemklasse restauranter

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR, Facebook
Foto PR, Facebook

Alle stederne i artiklen er udvalgt af redaktionen.

Lyst til god mad uden at blive helt ruineret?

Så er mellemklasse restauranter lige noget for dig.

Og hvad dækker det så lige præcis over?

Hvis du spørger MigogKbh, så er det steder, hvor du føler, at du får det hele til en pris af det halve. Dollar-mæssigt ligger vi nok omkring de 500 kroner per snude for maden.

Her finder du listen over alle vores yndlings mellemklasse restauranter i København, som gør maven glad uden at tømme pengepungen.

Foto Pluto Facebook

Pluto

Der er altid gang i Pluto.

Liv og glade bistrodage møder en på det store hjørne af Borgergade, og det kan ikke herske nogen tvivl om, at det er maden, der gør folk så glade i låget herinde.

10 serveringer koster latterlige 495 kr., hvilket må siges at være et fund til prisen.

Køkkenet har kun et fokus, og det er god smag. Alle retter er sat i femte smagsgear, og er man ikke til at rulle ud efter den helt store menu, kan man også sagtens gå a la carte.

Eneste problem må være, at hele kortet frister – ligesom der for øvrigt gør hos Plutos geniale tvilling – Restaurant Gorilla i Kødbyen.

Find Pluto her.

Marv og Ben. PR Foto

Marv & Ben

Marv & Ben er som at træde ind i en gammel film. Brostensbelagte gader, skæve huse og trægulve der knirker.

Her er elegant og historisk på den fede måde, og så er køkkenet knivskarpt – både på smage og priser.

Seks retter nordisk inspireret menu står i 600 kr. og det er altså godt givet ud.

Tjenerne brænder for stedet, og kan deres metier til fingerspidserne, samtidig med de er enormt nede på jorden.

Man hygger sig simpelthen herinde – på begge etager.

Find Marv & Ben her.

Foto Capa Facebook

CAPA

Aldrig har Rådhuspladsen set så mange madglade mennesker efter Casper Sobczyk (aka. Smørkokken) og hans team åbnede Capa på Scandic Palace Hotel forrige år.

Casper Sobczyk er manden og geniet bag den verdenskendte smørbøf, hvor verdens bedste ribeye og 5 kg. smør modnes i 60 dage – og resultatet er fuldstændig himmelsk.

Aldrig har vi smagt så mør og smagfuld en bøf. Punktum.

Capa emmer af luksus og er oftest fuldt booket, så bestil endelig bord i god tid.

Her får du nemlig fem knivskarpe retter til bare 570 kr.

Skal det være lidt mere eller lidt mindre fåes der også 3-retters og 7-retters menuer.

Find Capa her.

Foto PR

Juju

Så har vi en ny spiller fra 2022 på banen.

Feltet af eminente mellemklasse restauranter i København er benhårdt, men hvis nogle skulle kunne snige sig ind i blandt de allerede stærke og etablerede spillere, så skulle det da være Kristian Baumann.

Kristian Baumann kender vi fra gourmetrestauranten Koan og tidligere 108 – og for hans helt geniale evne til at få råvarer til at smage absurd godt.

I Clous gamle lokaler på Øster Farimagsgade har han sammen med et sejt team etableret et nyt ‘casual’ og moderne koreansk spisested ved navn Juju.

Retterne ligger prismæssigt mellem 65-375 kr. og menuen er oplagt som delevenlig.

Find Juju her.

Bjørnekælderen. Foto Mathilde Mågård Hansen

Bjørnekælderen

Har du først besøgt Bjørnekælderen på Frederiksberg Allé, så behøver du faktisk ikke tage andre steder hen.

Både fordi maden smager helt vanvittigt godt, og så er her både frokost og aftensmad.

Perfekt! Hvem har så brug for mere?

Bag den hyggelige kælder står køkkenchef Mads Dalsborg, og ham og hans team har faktisk gjort det så godt, at de som den eneste nye restaurant i 2022 hev en flot Bob Gourmand hjem. Sejt.

En ‘Bjørnemenu’ med fire retter og vand ad libitum koster 595 kr., og til frokost kan du bl.a. snuppe en smørrebrødsmenu med tre stykker til 475 kr.

Find Bjørnekælderen her.

Foto PR, Facebook

Restaurant Frank

Frank er et af de der steder, hvor du lige tjekker regningen en ekstra gang, inden du går.

Men ikke fordi det var dyrt – tværtimod.

Nej, du får bare så afsindigt meget for pengene, at det halve kunne være nok.

Læg så en nærværende, behagelig og velvidende betjening oveni, og så kan man få alvor vist kalde fuld plade.

Menuen med de syv moderne serveringer står til 585 kr., men du kan også snildt plukke fra a la carte kortet.

Find Frank her.

Foto PT

Radio

Kongen af gourmet light. Er det for meget sagt?

Det synes vi absolut ikke.

Radio var en af de første restauranter i København, der ægte adopterede konceptet om en ’nordisk bistro’, og det betyder bl.a. at de har haft en Michelin Plate siden 2015.

Stemningen er dejlig uformel, men både det, de serverer på tallerkenerne og hælder i glasset er topkvalitet.

Menuen skifter en gang om måneden, og du kan vælge imellem tre, fem retter eller syv retter.

Find Radio her.

Foto Uformel Facebook

Uformel

At være uformel er at være nede på jorden.

I forhold til Michelin-restauranter, der kan være lidt mere stive i betrækket. Men navnet Uformel er også en kærlig hentydning til storebror – nemlig Formel B.

Hos Uformel er der mere gang i gaden. Lokalerne var tidligere en stripklub for Christ’s sake.

Her er indrettet i mørke toner og guld i en natklubagtig stemning.

Køkkenstilen er dogmefri og kan spænde over alle genrer, og man vælger som man har lyst fra kortet, hvor hver ret koster omkring 170 kr, eller du kan snuppe deres 4-retters menu til 550 kroner.

Find Uformel her.

Restaurant BARR Foto Tuala-Hjarnø

Barr

Barr ligger i Nomas tidligere lokaler ud til havnen og er da også Nomas lillebror.

Køkkenchef er den jyske mesterkok, Thorsten Schmidt, som efter utallige studieture, testkørsler og gastronomisk arkæologi har fundet frem til den regionale madsjæl som er mere til øl end vin, som han serverer i de smukke gamle pakhuslokaler.

Det betyder masser af kål og svin, frikadelle og schnitzel.

Find Barr her.

Foto: Anarki Facebook side

Anarki

Ironisk at netop den stille bydel Frederiksberg byder på en restaurant ved navn Anarki, men der er faktisk god mening bag optrinnet.

Herinde bliver der nemlig rusket lidt op i den ellers klassiske måde at servere mad på – kortet er fyldt med andehjerter på toast, kalvehjerter i flødesauce og vafler med skinke og trøffelmayo.

Også på vinsiden er der masser at lege med, og på trods af at ejeren, Christian Thorsholt, er dobbelt danmarksmester for sommelierer, så føler man sig godt guidet, også som begynder.

Søsterrestauranten Mêlée, fortjener bestemt også et besøg.

Find Anarki her.

Foto: PR

John & Woo

Er du til Bistro i øjenhøjde, så har vi et bud til dig.

John&Woo rimer på uformel bistro med plads til alle.

Der serveres brunch, smørrebrød og franske klassikere til frokost, mens aftenkortet tager udgangspunkt i de franske bistroklassikere. 

Man er dog også altid velkommen til at kigge forbi, hvad enten det bare er til en kaffe og croissant, et glas vin eller en cocktail. 

Find John&Woo i Nordhavnen ( med fantastisk udsigt ) og på Amager – se mere her

PR Foto

Kødbyens Fiskebar

Der er de der steder, der bare altid er en sikker havn.

Sådan er det i Kødbyen, hvor fisken svømmer i baren.

Industrielt klinkemiljø og urban tilbagelænethed mixes flot og lækkert i de stilsikre serveringer. Stilen er moderne nordisk, men aldrig bange for at ryge et smut til det klassiske køkken.

Ja, vi snakker naturligvis om Kødbyens Fiskebar.

Sæt dig godt til rette, og så er det bare med at plukke fra havets a la carte kort. De anbefaler 2-4 retter for et måltid, og prismæssigt ligger de mellem 95-445 kr.

Find Kødbyens Fiskebar lige her.

Foto PR

Theo

Vi er vilde med Skindergade, men indtil videre har det altså ikke lige været der, vi har vendt snuden mod, når vi har skulle have noget godt at spise.

Men det kan du altså sagtens. Bare sigt efter nummer 29.

I begyndelsen af 2022 åbnede Norrlyst-koncernen deres tredje restaurant sammen ikke lang tid efter, at de hev en flot Bib Gourmand hjem til restauranten Norrlyst ikke langt herfra.

Og den lille Theo stempler ind i præcis samme felt, hvor du får hele 7 lækre serveringer til bare 400 kroner.

Find Theo her.

Foto No. 2 Facebook

No 2

No. 2. er AOCs lillesøsterrestaurant, og når man er efternøler til en 2 stjernet Michelin-restaurant, har man også et vist niveau at leve op til. Det gør de også her, smukt beliggende direkte ned til vandet overfor den Sorte Diamant.

Indretningsteamet har heldigvis sat kæmpe panoramavinduer hele vejen rundt i det ellers ganske rektangulære lokale.

Madstilen er gourmet-light med masser af velsmag og referencer til storebror.

Stilen er nordisk luksus og fire retter fås for 550 kr. Simpelthen et fund, og derfor også enormt brugt som business-frokost hotspot for områdets advokater.

Find No 2 her.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt.
Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.

Del artikel

Andre læser også