MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Guide: Her er fem af de bedste takeaway steder i Indre By

Af Kaspar Mørk Arianto
Foto: Kaspar Mørk Arianto
Foto: Kaspar Mørk Arianto

København K har det hele!

Formidable restauranter, uforlignelige shoppingmuligheder og kulturoplevelser i verdensklasse. Men det er ikke det hele.

Indre By bugner også af takeaway fra øverste hylde.

MigogKbh guider til fem favoritsteder, der laver din mad to go.

District Tonkin

I disse klimabevidste tider, hvor mange af os skal lære at modstå fristelsen til at flyve langt væk for hyggens skyld, kan du med fordel bytte flybilletten ud med en tur til Hanoi midt i København.

District Tonkin tager nemlig ikke kun smagsløgene, men også dine øvrige sanser med til Vietnam.

Her sidder du på autentiske, små platikskamler, der er dekoreret med et virvar af elledninger i loftet præcis som i den stemningsmættede, vietnamesiske storby og sidst men ikke mindst dufter der helt rigtigt af friskbagt brød, godt kød marineret i alskens saucer og en hel underskov af friske krydderurter.

District Tonkin findes to steder i Indre By: I Mikkel Bryggers Gade ved Grand Teatret og i Dronningens Tværgade.

Begge steder får du báhn mì-sandwiches, nudler, ruller og salater af en anden verden til skarpe priser.

Kontakt: www.district-tonkin.com
Placering: Mikkel Bryggers Gade 2, 1460 København K og Dronningens Tværgade 12, 1302 København K

 

View this post on Instagram

 

Happy Tuesday l! Fresh and spice or spicy and comforting ❤️❤️ credit @mightyinthemitten

A post shared by District Tonkin (@districttonkin) on

Souvlaki Stories

Det græske køkken har oplevet storhed og fald i København, og desværre er der ikke voldsomt mange steder tilbage i byen, hvor de stolte køkkentraditioner fra det sagnomspundne (halv)ørige holdes i hævd.

Et af dem er Souvlaki Stories, som åbnede i Sølvgade i sensommeren 2018.

Souvlaki er græsk for ”spyd” og dækker over stykker af svinekød – til tider lammekød  eller kylling– grillet over kul. Kødet serveres i hjemmebagte pitabrød med salat og dressing, og resultatet er helt simpelt på den helt rigtige ”lad-os-smovse-gademad-i-Athen-måde”.

Souvlaki Stories har på kort tid genoplivet Københavns kærlighed til græsk street food, og det kræver da også kun en enkelt ”selvhenter” fra gutterne i den sortmalede kælder, hvor du må skrive kærlighedshilsner og tags på væggenes ophængte træpaller, før du udbryder et ”megálos!” (Læs: Fantastisk!)

Kontakt: www.souvlakistories.dk
Placering: Sølvgade 91, 1307 København K

 

View this post on Instagram

 

#veggielove #veggiewrap #souvlakistories #foodporn

A post shared by Souvlaki Stories (@souvlakistories) on

Pasta la Pasta

Det har taget over to år at udvikle konceptet til Pasta La Pasta, som har til huse i et lille, hengemt kælderlokale i Ny Østergade lige over for Café Victor.

Stilen er ’italiensk isbil anno 1950’ med grønne pastelfarver, glødepærer, farvestrålende Campari- og Parmigiano-plakater fra Støvlelandet og ikke mindst masser af italiensk marmor.

Pastaen er håndlavet af en lille, lokal familie i Piemonte, som Pasta La Pasta har et tæt samarbejde med.

Den laves frisk på bestilling og sendes med ekspresfart til København.

Her står et team af fanatiske foodies og tidligere Michelin-kokke – bl.a. fra Era Ora på Christianshavn – klar til at løfte den klassiske og simple, italienske pasta til nye luftlag.

”Pasta med Michelin-drys lyder fænomenalt, men er det så ikke også stjernedyrt?” tænker du måske. Nej, faktisk ikke. Alle pastaretterne hos Pasta La Pasta ligger lige omkring en hundredelap.

Kontakt: www.pastalapasta.com
Placering: Ny Østergade 5, 1101 København K

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Friskrevet efterårstrøffel 😍💚 . 📷 @migogkbh #migogkbh

Et opslag delt af Pasta La Pasta (@pasta.la.pasta) den

YoBurger

Hvis du er burgersulten i Indre By, har du et væld af solide muligheder, og du kan tjekke flere af dem ud i vores store burgerguide.

Hvis vi skal vælge en enkelt ud, bliver det de kække opkomlinge fra Yoburger. YoBurgers udgave af bøf-i-bolle er den traditionelle US-style, og der er ikke en finger at sætte på smagen.

De steger en briochebolle med klaret smør, former bøffen af tre forskellige Grambogård okseudskæringer, smækker de faste gæster, ost, tomat, salat i og fuldender med deres secret sauce. Vupti, et styk klasseburger.

YoBurger tilbyder et par siddepladser, men de fleste af deres steder er konceptet mere udformet med henblik på at snuppe sig en hurtig burger i farten på en af deres indtil videre fire afdelinger, hvoraf hele tre befinder sig i indre København.

Kontakt: www.yoburger.dk
Placering: Østergade 52 1100 København K, Gothersgade 27 1123 København K, Nørregade 2 1165 København K

 

View this post on Instagram

 

✌️👌🍔 ❤️💛

A post shared by YOBURGER (@yoburgerdk) on

Torvehallerne

Det er måske et stretch at kalde byens bankende madhjerte, Torvehallerne på Israels Plads, for et decideret takeawaysted. Det er nemlig SÅ meget mere.

Det er stedet du går på opdagelse i madkærlighed fra ind- og udland, handler friske grøntsager til aftensmaden derhjemme eller tager din jyske tante med hen for at se, hvordan madkultur udfolder sig i en rigtig storby.

Ikke desto mindre, kan du også hente nogle af byens bedste smagsoplevelser to go i de to velduftende glashaller, der simrer af liv dagen lang.

Det kunne f.eks. være bølgefrisk sømad fra Hav2Go, dansk frokostkultur fra Hallernes Smørrebrød, gedigen husmandskost fra Omegn & Venner eller prisvindende rå fisk på ris fra Sushi Lovers.

Mulighederne er mange, og det er bare med at komme afsted og suge Torvehallernes rendyrkede madlykke med sig hjem.

Kontakt: www.torvehallernekbh.dk
Placering: Frederiksborggade 21, 1362 København K