Guide: Her er fem af de bedste takeaway steder i Indre By

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto: Kaspar Mørk Arianto
Foto: Kaspar Mørk Arianto

København K har det hele!

Formidable restauranter, uforlignelige shoppingmuligheder og kulturoplevelser i verdensklasse. Men det er ikke det hele.

Indre By bugner også af takeaway fra øverste hylde.

MigogKbh guider til fem favoritsteder, der laver din mad to go.

District Tonkin

I disse klimabevidste tider, hvor mange af os skal lære at modstå fristelsen til at flyve langt væk for hyggens skyld, kan du med fordel bytte flybilletten ud med en tur til Hanoi midt i København.

District Tonkin tager nemlig ikke kun smagsløgene, men også dine øvrige sanser med til Vietnam.

Her sidder du på autentiske, små platikskamler, der er dekoreret med et virvar af elledninger i loftet præcis som i den stemningsmættede, vietnamesiske storby og sidst men ikke mindst dufter der helt rigtigt af friskbagt brød, godt kød marineret i alskens saucer og en hel underskov af friske krydderurter.

District Tonkin findes to steder i Indre By: I Mikkel Bryggers Gade ved Grand Teatret og i Dronningens Tværgade.

Begge steder får du báhn mì-sandwiches, nudler, ruller og salater af en anden verden til skarpe priser.

Kontakt: www.district-tonkin.com
Placering: Mikkel Bryggers Gade 2, 1460 København K og Dronningens Tværgade 12, 1302 København K

 

View this post on Instagram

 

Happy Tuesday l! Fresh and spice or spicy and comforting ❤️❤️ credit @mightyinthemitten

A post shared by District Tonkin (@districttonkin) on

Souvlaki Stories

Det græske køkken har oplevet storhed og fald i København, og desværre er der ikke voldsomt mange steder tilbage i byen, hvor de stolte køkkentraditioner fra det sagnomspundne (halv)ørige holdes i hævd.

Et af dem er Souvlaki Stories, som åbnede i Sølvgade i sensommeren 2018.

Souvlaki er græsk for ”spyd” og dækker over stykker af svinekød – til tider lammekød  eller kylling– grillet over kul. Kødet serveres i hjemmebagte pitabrød med salat og dressing, og resultatet er helt simpelt på den helt rigtige ”lad-os-smovse-gademad-i-Athen-måde”.

Souvlaki Stories har på kort tid genoplivet Københavns kærlighed til græsk street food, og det kræver da også kun en enkelt ”selvhenter” fra gutterne i den sortmalede kælder, hvor du må skrive kærlighedshilsner og tags på væggenes ophængte træpaller, før du udbryder et ”megálos!” (Læs: Fantastisk!)

Kontakt: www.souvlakistories.dk
Placering: Sølvgade 91, 1307 København K

 

View this post on Instagram

 

#veggielove #veggiewrap #souvlakistories #foodporn

A post shared by Souvlaki Stories (@souvlakistories) on

Pasta la Pasta

Det har taget over to år at udvikle konceptet til Pasta La Pasta, som har til huse i et lille, hengemt kælderlokale i Ny Østergade lige over for Café Victor.

Stilen er ’italiensk isbil anno 1950’ med grønne pastelfarver, glødepærer, farvestrålende Campari- og Parmigiano-plakater fra Støvlelandet og ikke mindst masser af italiensk marmor.

Pastaen er håndlavet af en lille, lokal familie i Piemonte, som Pasta La Pasta har et tæt samarbejde med.

Den laves frisk på bestilling og sendes med ekspresfart til København.

Her står et team af fanatiske foodies og tidligere Michelin-kokke – bl.a. fra Era Ora på Christianshavn – klar til at løfte den klassiske og simple, italienske pasta til nye luftlag.

”Pasta med Michelin-drys lyder fænomenalt, men er det så ikke også stjernedyrt?” tænker du måske. Nej, faktisk ikke. Alle pastaretterne hos Pasta La Pasta ligger lige omkring en hundredelap.

Kontakt: www.pastalapasta.com
Placering: Ny Østergade 5, 1101 København K

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Friskrevet efterårstrøffel 😍💚 . 📷 @migogkbh #migogkbh

Et opslag delt af Pasta La Pasta (@pasta.la.pasta) den

YoBurger

Hvis du er burgersulten i Indre By, har du et væld af solide muligheder, og du kan tjekke flere af dem ud i vores store burgerguide.

Hvis vi skal vælge en enkelt ud, bliver det de kække opkomlinge fra Yoburger. YoBurgers udgave af bøf-i-bolle er den traditionelle US-style, og der er ikke en finger at sætte på smagen.

De steger en briochebolle med klaret smør, former bøffen af tre forskellige Grambogård okseudskæringer, smækker de faste gæster, ost, tomat, salat i og fuldender med deres secret sauce. Vupti, et styk klasseburger.

YoBurger tilbyder et par siddepladser, men de fleste af deres steder er konceptet mere udformet med henblik på at snuppe sig en hurtig burger i farten på en af deres indtil videre fire afdelinger, hvoraf hele tre befinder sig i indre København.

Kontakt: www.yoburger.dk
Placering: Østergade 52 1100 København K, Gothersgade 27 1123 København K, Nørregade 2 1165 København K

 

View this post on Instagram

 

✌️👌🍔 ❤️💛

A post shared by YOBURGER (@yoburgerdk) on

Torvehallerne

Det er måske et stretch at kalde byens bankende madhjerte, Torvehallerne på Israels Plads, for et decideret takeawaysted. Det er nemlig SÅ meget mere.

Det er stedet du går på opdagelse i madkærlighed fra ind- og udland, handler friske grøntsager til aftensmaden derhjemme eller tager din jyske tante med hen for at se, hvordan madkultur udfolder sig i en rigtig storby.

Ikke desto mindre, kan du også hente nogle af byens bedste smagsoplevelser to go i de to velduftende glashaller, der simrer af liv dagen lang.

Det kunne f.eks. være bølgefrisk sømad fra Hav2Go, dansk frokostkultur fra Hallernes Smørrebrød, gedigen husmandskost fra Omegn & Venner eller prisvindende rå fisk på ris fra Sushi Lovers.

Mulighederne er mange, og det er bare med at komme afsted og suge Torvehallernes rendyrkede madlykke med sig hjem.

Kontakt: www.torvehallernekbh.dk
Placering: Frederiksborggade 21, 1362 København K

Nye restauranter og nuttede pandaer: København ZOO slog alle rekorder i 2019

Skrevet af: Redaktionen
Panda Zoologisk Have Foto Rasmus Kramer Schou
Panda Zoologisk Have Foto Rasmus Kramer Schou

Det er helt forståeligt, hvis medarbejderne i København Zoo giver ekstra godter til dyrene i disse dage.

For der er masser at fejre.

Aldrig nogensinde før har så mange gæstet ZOO som i 2019. Sidste år gik knap halvanden million gæster gennem den ikoniske indgang på Frederiksberg.

Faktisk var det 350.000 flere gæster end i 2018, som i øvrigt også var et rekordår.

Årsagen er også let at pege på. Nye lækre restauranter og så de nuttede kinesiske pandaer, der skabte en enorm hype.

Headhuntede kendt kok

I København ZOO satsede man ud over pandaerne fuldt ud på at skabe en helt ny gastronomisk oplevelse.

Sidste år headhuntede ZOO den kendte smørkok Casper Stuhr Sobczyk, som også har gjort sig som huskok på TV2, og satte ham i front for den kæmpestore gastronomiske satsning, som ZOO nu har rullet ud.

De har åbnede nemlig tre helt nye restauranter.

Den ene ligger bl.a. i forbindelse med det nye pandaanlæg, som er tegnet af en vis hr. Bjarke Ingels.

Restauranten hedder Panpan og er en asiatisk-fransk bistro, hvor man spiser side om side med de nuttede sort/hvide kæmpebamser.

Panda Zoologisk Have Foto Rasmus Kramer Schou

Indtjening er femdoblet

Restauranten har 140 sidepladser og dertil en stor terrasse, hvor man kan spise med udsigt over Elefanthuset.

“Vi er ikke bange for at sige, at vi har leveret en gastrorevolution i zoo de seneste 18 måneder.

Haven var ganske enkelt ikke fulgt med den eksplosive udvikling, den danske madscene har været igennem det sidste årti,” siger kommerciel direktør Christian Higraff.

Han fortsætter;

“På 18 måneder har vi intet mindre end revolutioneret hele vores udbud af mad og drikkevarer. Og det har vores gæster og anmeldere belønnet os for – med stigende omsætning til følge.

Omsætningen fra mad og drikkevarer i zoo er fordoblet i 2019, mens indtjeningen er femdoblet.”

Pandaerne var blandt andet medvirkende til et rekordbesøg i påsken med mere end 100.000 gæster.

Samlet set har de seneste to år været præget af stor fremgang for den zoologiske have.

Spar 20% på alle parfumer: Magasin holder stort duftevent på fredag

Skrevet af: Michael Qureshi

Magasin har netop lanceret et nyt koncept, som giver mulighed for at få personlige råd og vejledning af en duftekspert til at vælge den helt rigtige parfume.

Derfor inviterer Magasin i København indenfor til duftinspiration og 20 procent på parfumer den 24. januar.

 Måske har du haft den samme duft hele livet, eller også prøver du dig stadig frem mellem de mange flasker i alverdens dufte, farver og former.

Det kan virke uoverskueligt, men det behøver det ikke længere at være.

Nu er det nemlig muligt at få hjælp til at vælge den helt rigtige duft til forskellige anledninger.

Magasin har inden for det seneste år uddannet en række dufteksperter, der kan hjælpe københavnerne med at få skræddersyet en personlig duftgarderobe.

Udviklet af svensk duftekspert

Magasins nye duftkoncept er udviklet af den svenske duftekspert Linda Landenberg, hvor omdrejningspunktet ikke er de forskellige brands, men derimod kundens personlighed, behov og ønsker:

“Vores duft siger utrolig meget om vores personlighed og humør, og derfor giver det rigtig god mening at have en duft til forskellige lejligheder.

Der er årsskiftet en oplagt mulighed for at foretage nogle ændringer, og der kan jeg hjælpe med at finde din personlige duftgarderobe til 2020,” fortæller Natascha Fisker, der er duftkonsulent og beauty shopper i Magasin Lyngby.

Duft til enhver lejlighed

Natascha er uddannet i konkrete spørgeteknikker, hvor hun blandt andet spørger kunderne ind til farvetiltrækning, favoritblomster, luftnoter og meget mere, som gør hende i stand til at finde det ultimative match.

“Det kan faktisk være utrolig svært at finde den helt rigtige parfume, og derfor ender mange med at vælge den samme år efter år.

Men vi vil gerne hjælpe med at åbne op for nye dufte, som man måske ikke selv havde overvejet, men som rent faktisk er et rigtig godt match til ens personlighed,” fortæller Natascha.

Mød Magasins dufteksperter på fredag

Fredag d. 24. januar fra kl 15-18 inviterer Magasin indenfor til et duftevent på Kgs. Nytorv, hvor Natascha og hendes kollega Pernille Frank blandt andet vil fortælle mere om det nye koncept og tilbyde quick-konsultationer til alle besøgende.

Der vil blive serveret lidt godt til ganen, og så er det muligt at spare 20 procent på dufte hele weekenden.

Magasins duftkonsultationer er gratis og kan bookes på Magasin.dk eller ved at henvende sig i parfumeafdelingen i Magasin på Kgs. Nytorv.

Hvad: Duftevent med 20 % på alle parfumer
Hvor: Magasin
Hvornår: Fredag d. 24. januar og 20% hele weekenden

Ottos Hotel er åbnet i Indre By: Ny vinbar sælger vin pr. gram

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Vinbaren Ottos Hotel Studiestræde PR Foto
Vinbaren Ottos Hotel Studiestræde PR Foto

Klar til at tjekke ind på et ægte vinhotel?

Så sigt mod Studiestræde 18, hvor Ottos Hotel har hevet de første propper op af flaskerne.

Ottos Hotel er, på trods af navnet, ikke et hotel.

Det har det dog været.

Læs også: Ny naturvinsbar i København: Har måske verdens mest simple vinkort

Vinbaren Ottos Hotel Studiestræde PR Foto

Tidligere sadelmager og hotel

Bygningens lange historie har været vidt omkring, blandt andet brygger, en sadelmager og en øltapper har boet her og altså også et hotel med det navn, som nu bliver så smukt genbrugt.

Ottos Hotel er en charmerende blanding af en økologisk vinbar, zero waste restaurant med delevenlige serveringer.

Der er løbende udstillinger på de hvide vægge, med forskellige kunstner og til sidst sælger og formidler Ottos Hotel kuraterede ting fra københavnske butikker, man ikke lige finder andre steder.

Læs også: Ny stam-restestaurant og vinbar gør en dyd ud af ‘ubehøvlet kaos

Vinbaren Ottos Hotel Studiestræde PR Foto

Vin pr. gram

Hovedfokus ligger på et udvalg af naturvine og boblende cider fra Ciderevoulution.

Som noget helt nyt kan man købe vinen pr. gram, hvis nu man er i bil eller i gang med hvid januar, men stadigvæk gerne vil smage en smule.

Ottos Hotel har også flere forskellige fermenterede ikke-alkoholiske drikke, alle håndlavede med løbende forskellige smage.

Og nu vi er ved fermenterede sager, så er Ottos også en del af restauranten nedenunder – nemlig Ferment, der blandt andet var nogle af de første til at starte den danske ramenbølge, så nudler til din vin er også en mulighed.

Læs også: Skål på skotsk: Byens nye ølbar serverer humle fra højlandet

Vinbaren Ottos Hotel Studiestræde PR Foto

Nedskrevet en række dogmer

“Vi har også nedskrevet en række dogmer, som følges til punkt og prikke. Vi har blandt andet et samarbejde med Gulager High Land Cattle, der leverer alt vores oksekød til chacuteri.”

“Peder, som er en af mændene bag, er en ildsjæl og har sine skotske højlandskøer gående i den smukke natur ved vadehavet få kilometer fra Esbjerg by. “

“En af Ottos hotels missioner er at gøre Latinerkvarteret til det, det engang var – et bohemekvarter placeret tæt ved alle de store internationale butikker. Derfor har vi et veletableret samarbejde med lokalmiljøet,” slutter de.

Læs også: Helt vildt lækkert: Cocktailbar har specialiseret sig i champagne-cocktails

Hvad: Ottos Hotel
Hvor: Studiestræde 18
Hvordan: Læs mere lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.