Guide: Her er fem af de bedste takeaway steder i Indre By

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto: Kaspar Mørk Arianto
Foto: Kaspar Mørk Arianto

København K har det hele!

Formidable restauranter, uforlignelige shoppingmuligheder og kulturoplevelser i verdensklasse. Men det er ikke det hele.

Indre By bugner også af takeaway fra øverste hylde.

MigogKbh guider til fem favoritsteder, der laver din mad to go.

District Tonkin

I disse klimabevidste tider, hvor mange af os skal lære at modstå fristelsen til at flyve langt væk for hyggens skyld, kan du med fordel bytte flybilletten ud med en tur til Hanoi midt i København.

District Tonkin tager nemlig ikke kun smagsløgene, men også dine øvrige sanser med til Vietnam.

Her sidder du på autentiske, små platikskamler, der er dekoreret med et virvar af elledninger i loftet præcis som i den stemningsmættede, vietnamesiske storby og sidst men ikke mindst dufter der helt rigtigt af friskbagt brød, godt kød marineret i alskens saucer og en hel underskov af friske krydderurter.

District Tonkin findes to steder i Indre By: I Mikkel Bryggers Gade ved Grand Teatret og i Dronningens Tværgade.

Begge steder får du báhn mì-sandwiches, nudler, ruller og salater af en anden verden til skarpe priser.

Kontakt: www.district-tonkin.com
Placering: Mikkel Bryggers Gade 2, 1460 København K og Dronningens Tværgade 12, 1302 København K

 

View this post on Instagram

 

Happy Tuesday l! Fresh and spice or spicy and comforting ❤️❤️ credit @mightyinthemitten

A post shared by District Tonkin (@districttonkin) on

Souvlaki Stories

Det græske køkken har oplevet storhed og fald i København, og desværre er der ikke voldsomt mange steder tilbage i byen, hvor de stolte køkkentraditioner fra det sagnomspundne (halv)ørige holdes i hævd.

Et af dem er Souvlaki Stories, som åbnede i Sølvgade i sensommeren 2018.

Souvlaki er græsk for ”spyd” og dækker over stykker af svinekød – til tider lammekød  eller kylling– grillet over kul. Kødet serveres i hjemmebagte pitabrød med salat og dressing, og resultatet er helt simpelt på den helt rigtige ”lad-os-smovse-gademad-i-Athen-måde”.

Souvlaki Stories har på kort tid genoplivet Københavns kærlighed til græsk street food, og det kræver da også kun en enkelt ”selvhenter” fra gutterne i den sortmalede kælder, hvor du må skrive kærlighedshilsner og tags på væggenes ophængte træpaller, før du udbryder et ”megálos!” (Læs: Fantastisk!)

Kontakt: www.souvlakistories.dk
Placering: Sølvgade 91, 1307 København K

 

View this post on Instagram

 

#veggielove #veggiewrap #souvlakistories #foodporn

A post shared by Souvlaki Stories (@souvlakistories) on

Pasta la Pasta

Det har taget over to år at udvikle konceptet til Pasta La Pasta, som har til huse i et lille, hengemt kælderlokale i Ny Østergade lige over for Café Victor.

Stilen er ’italiensk isbil anno 1950’ med grønne pastelfarver, glødepærer, farvestrålende Campari- og Parmigiano-plakater fra Støvlelandet og ikke mindst masser af italiensk marmor.

Pastaen er håndlavet af en lille, lokal familie i Piemonte, som Pasta La Pasta har et tæt samarbejde med.

Den laves frisk på bestilling og sendes med ekspresfart til København.

Her står et team af fanatiske foodies og tidligere Michelin-kokke – bl.a. fra Era Ora på Christianshavn – klar til at løfte den klassiske og simple, italienske pasta til nye luftlag.

”Pasta med Michelin-drys lyder fænomenalt, men er det så ikke også stjernedyrt?” tænker du måske. Nej, faktisk ikke. Alle pastaretterne hos Pasta La Pasta ligger lige omkring en hundredelap.

Kontakt: www.pastalapasta.com
Placering: Ny Østergade 5, 1101 København K

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Friskrevet efterårstrøffel 😍💚 . 📷 @migogkbh #migogkbh

Et opslag delt af Pasta La Pasta (@pasta.la.pasta) den

YoBurger

Hvis du er burgersulten i Indre By, har du et væld af solide muligheder, og du kan tjekke flere af dem ud i vores store burgerguide.

Hvis vi skal vælge en enkelt ud, bliver det de kække opkomlinge fra Yoburger. YoBurgers udgave af bøf-i-bolle er den traditionelle US-style, og der er ikke en finger at sætte på smagen.

De steger en briochebolle med klaret smør, former bøffen af tre forskellige Grambogård okseudskæringer, smækker de faste gæster, ost, tomat, salat i og fuldender med deres secret sauce. Vupti, et styk klasseburger.

YoBurger tilbyder et par siddepladser, men de fleste af deres steder er konceptet mere udformet med henblik på at snuppe sig en hurtig burger i farten på en af deres indtil videre fire afdelinger, hvoraf hele tre befinder sig i indre København.

Kontakt: www.yoburger.dk
Placering: Østergade 52 1100 København K, Gothersgade 27 1123 København K, Nørregade 2 1165 København K

 

View this post on Instagram

 

✌️👌🍔 ❤️💛

A post shared by YOBURGER (@yoburgerdk) on

Torvehallerne

Det er måske et stretch at kalde byens bankende madhjerte, Torvehallerne på Israels Plads, for et decideret takeawaysted. Det er nemlig SÅ meget mere.

Det er stedet du går på opdagelse i madkærlighed fra ind- og udland, handler friske grøntsager til aftensmaden derhjemme eller tager din jyske tante med hen for at se, hvordan madkultur udfolder sig i en rigtig storby.

Ikke desto mindre, kan du også hente nogle af byens bedste smagsoplevelser to go i de to velduftende glashaller, der simrer af liv dagen lang.

Det kunne f.eks. være bølgefrisk sømad fra Hav2Go, dansk frokostkultur fra Hallernes Smørrebrød, gedigen husmandskost fra Omegn & Venner eller prisvindende rå fisk på ris fra Sushi Lovers.

Mulighederne er mange, og det er bare med at komme afsted og suge Torvehallernes rendyrkede madlykke med sig hjem.

Kontakt: www.torvehallernekbh.dk
Placering: Frederiksborggade 21, 1362 København K

1-2-3 NU: Nordens bedste til sten-saks-papir vinder 40.000 kr.

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Det er blevet kaldt verdens nemmeste spil.

Og det har afgjort episke dueller igennem historien – som hvem skal hente øl, hvem giver pizza og den vigtigste – hvem tager de to ugers opvask.

Som alt andet godt og billigt, så er spillet Made in China.

Første gang sten-saks-papir er nævnt, er i en bog fra det kinesiske Ming-dynsti, som beskriver, hvordan de tilbage i Han-dynastiet spillede håndspillet, omkring 200 år før vor tidsregning.

Siden blev det ført til Europa via handelsruter, og er nu verdenskendt.

Der er sågar en amerikansk domstol, der i 2006 har afgjort en sag ved hjælp af sten-saks-papir. I Japan har de lært chimpanser at spille det.

Ellers bliver det mest spillet i både skolegården og på bodegaerne rundt omkring.

Læs også: MigOgKbh: Kokken Mads Dalsborg om dengang han sad fast på den lille havfrue

Vind 40.000,- her i København

Og netop de hyggelige drikkesteder afholder nu Nordens største mesterskab i sten-saks-papir. Det sker på ca. 250 bodegaer, pubber, værtshuse, barer og cafeer i hele Storkøbenhavn

Mesterskabet foregår fra kampagneperiodens start (juni og juli 2019) henover indledende runder på alle respektive værtssteder i august 2019.

I september 2019 afvikles de regionale semifinaler på bl.a. McKluuds, Vesterbro, Nanok Bar i Valby, Copenhagen Pool House Frederiksberg, Frihavnskroen Østerbro og 5-Øren Amagerbrogade

Læs også: MigogKbh: Morten Sabroe fortæller om dengang på Cosy Bar…

Finale og goodiebag

Når de hæsblæsende regionale semifinaler er færdigspillet går turneringen ind i sin endelige afgørelse.

Mandag d. 7. oktober løber den store finale nemlig af staben, hvor de 64 heldigste/dygtigste mødes på The Dubliner, Strøget for at finde den ultimative vinder.

Hun/han kan efter finalen som vinder stikke godt 40.000,- i lommen.

Der er gratis adgang til finalen – og generelt til alle kampe turneringen igennem.

Deltagerprisen er en flad 50,- og hver deltager får udleveret en sponsor goodiebag for anstrengelserne – sponsorer tæller blandt andet TUBORG (Carlsberg Danmark) samt Gammel Dansk og Fishermans Friend.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Hvad: Sten saks papir
Hvor: På 250 forskellige steder. Finale på The Dubliner, Amagertorv 5
Hvornår: Fra juni 2019 – finalen mandag d. 7. oktober
Hvor meget: 50 kr. for at deltage – der medfølger goodiebag
Hvordan: Læs mere her

Stem og vind fede præmier: Hvilken brunch er bedst i København?

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR
Foto: PR

MigogKbh kårer den bedste brunch i byen. Nu kan du stemme på din favorit.

Røræg, spejlæg, bacon, champagne, ostemadder, pandekager, chiagrød, vafler, croissanter, smoothies, avokadomadder… Vi kunne blive ved.

Brunch kan bestå af alverdens herligheder, og i København kan du få det meste. Men hvor finder man egentlig den bedste brunch i byen?

Det har vi på MigogKbh sat os for at finde ud af, for vi er ganske enkelt pjattede med brunch.

Men vi har brug for din hjælp til at kåre den bedste i Kbh.

Stem på din favorit og vind fede præmier

Vi har udvalgt ni steder, som er vores brunch-favoritter, og blandt dem skal vi finde en vinder, som kan kalde sig bedst i Kbh.

Du kan hjælpe os med at komme frem til en afgørelse ved at vælge din top 3 her.

Når du har valgt din personlige top 3, trykker du blot på “Stem og få din video”, og herefter har du mulighed for at deltage i konkurrencen om lækker brunch for to på ALLE dine tre favoritsteder.

Alt, du skal gøre for at deltage i lodtrækningen, er at indtaste din email-adresse og trykke på tilmeldingsknappen.

De ni nominerede er Gaarden & Gaden, The Union Kitchen, Café Livingstone, Nimb, Mad & Kaffe, Sidecar, Møller Kaffe & Køkken, Wulff & Konstali og Café Baryl.

Synes du, vi har glemt nogen på listen? Så har du mulighed for at tippe os om gode steder, som du synes, vi bør tjekke ud.

Stem på den bedste brunch i Kbh her

Mens vi venter på verdens bedste kåres: Fire restauranter fra Kbh lander i top 120

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Matt Orlando. Foto Rasmus Kramer Schou
Matt Orlando. Foto Rasmus Kramer Schou

Verdens bedste restaurant?

Det kan man selvfølgelig på ingen måde kåre, men man kan gøre forsøget.

Og det gør et utal af lister verden over. Nogen med større succes end andre.

The World’s 50 Best Restaurants har placeret sig øverst i hierarkiet over den mest prestigefyldte liste over alverdens restauranter.

Det var blandt andet den, der tre år i træk satte Noma på allerøverste placering, og dermed fik interessen for gastronomi i København til at eksplodere.

Snart skal vi til det igen – faktisk i næste uge – hvor de løfter sløret for verdens 50 bedste restauranter 2019. Det sker på tirsdag d. 25. juni

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Løftet sløret

Men de har allerede spist lidt af kagen og løftet sløret for pladserne fra nr. 120 til nr. 51.

Fire restauranter fra København stikker allerede nu hovedet frem og viser, at den kulinariske kunnen i Kbh er ren kongeklasse.

Kadeau lander som nr. 105
Restaurant 108  er på trods af deres navn nr. 89
Amass Restaurant er nr. 85
Relæ er nr.  56.

Du kan læse om dem alle i Københavns bedste Spiseguide

En ny regel er, at hvis man allerede har været nr. 1 på listen én gang, så kan der ikke længere afgives stemmer på den pågældende restaurant.

Det betyder blandt andet, at The Fat Duck, El Celler de Can Roca og Eleven Madison Park ikke længere er med. Det samme skriver de om Noma – original location.

Hvilket jo betyder at Noma – new location er med igen.

Læs også: Kæmpe rejseportal kårer: Her er Danmarks bedste hoteller

Regler og kriterier

The World’s 50 Best Restaurants så dagens lys for første gang i 2002 og var en opfindelse af det engelske gastronomimagasin »Restaurant Magazine«.

Listen udarbejdes på baggrund af stemmer fra over 1000  jurymedlemmer og i en kønsfordeling af 50 procent kvinder og 50 procent mænd.

Juryerne består blandt andet af journalister, kokke, gourmeter og restauratører og de må hver afgive 10 stemmer.

Der er 26 forskellige regioner, man kan stemme i og man må aflevere op til 6 stemmer sin egen region – og mindst 4 i andre regioner.

For at kunne stemme på en restaurant, skal jurymedlemmet have besøgt pågældende restaurant indenfor de seneste 18 måneder – dette skal bekræftes for hvert besøg.

Man stemmer anonymt, og hele optællingen er også hemmelig.

Det er forbudt at stemme på en restaurant, som man selv ejer eller har økonomisk interesse i.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram