Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Guide: Her er 5 af de bedste takeaway steder på Østerbro

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto: Tacopop/Facebook
Foto: Tacopop/Facebook

Østerbro er meget mere end spelt og børnefamilier.

Bydelen er fyldt med fænomenale takeawaymuligheder, der tiltaler alle lige fra fastfood-cravende teenagere til salatslyngende fitnesstyper.

MigogKbh guider dig til de fem bedste af slagsen.

Foto PR

Wedo

I flere år har Wedo (formerly known as Wedofood) stået øverst på sejrsskamlen, når ”Byens Bedste Takeaway” skulle kåres af AOK og Berlingske.

Det har uden tvivl givet luft under salatvingerne på den grønne maddarling, der har haft den heftige ekspansionskasket på og udvidet fra en enkelt forretning i Kødbyen til også at have filialer i samtlige andre bydele.

Wedo er en ultrapopulær salatpusher, der lader dig sammensætte dine vildeste drømme i klorofylform, medmindre du da hellere vil gå på opdagelse i en af de forkomponerede options.

Wedo Østerbro finder du på Østerbrogade i den nordlige ende tæt ved Svanemøllen Station.

Bestil online her.

Hvad: Wedo
Hvor: Østerbrogade 151, 2100 København Ø

Foto: YoBurger Facebook

YoBurger

Hvis du er burgersulten på Østerbro, har du et væld af solide muligheder, og du kan tjekke flere af dem ud i vores store burgerguide.

Hvis vi skal vælge en enkelt ud, bliver det de kække opkomlinge fra Yoburger. YoBurgers udgave af bøf-i-bolle er den traditionelle US-style, og der er ikke en finger at sætte på smagen.

De steger en briochebolle med klaret smør, former bøffen af tre forskellige Grambogård okseudskæringer, smækker de faste gæster, ost, tomat, salat i og fuldender med deres secret sauce. Vupti, et styk klasseburger.

Bestil fra YoBurger her.

Hvad: YoBurger
Hvor: Østerbrogade 64, 2100 København Ø

Foto PR, Facebook

Gravy

Nogle mennesker har blod i årerne – andre har sovs. Det gælder f.eks. de gode folk fra spisehuset Gravy på Østerbro.

Gravy ligger idyllisk placeret i et stuehjørne i et af de arbejderromantiske ”Kartoffelrække”-huse lige hvor Øster Farimagsgade møder Jens Juels Gade.

Hos Gravy skifter menuen uge for uge, og dagens ret kan fås for lige omkring en hundredelap som takeaway. Maden finder vej fra køkkenet gennem klappen under de mange blå mormorplatter og direkte ned i posen.

Stilen er slow food tilberedt af gode, økologiske udskæringer og årstidens grøntsager tilsat upåklagelig tilsmagning og masser af kærlighed.

Udover den skiftende ”dagens ret”, er der altid en fast, ugentlig børneret, vegetarret og salat, og du finder altid ugens opdaterede menu på Gravys hjemmeside.

Læs mere her.

Hvad: Gravy
Hvor: Øster Farimagsgade 31, 2100 København Ø

Frankies Pizza. Foto: PR

Frankies Pizza

Frankies er Madklubben-imperiets bud på en ”no bullshit”-pizza, hvor håndværket er i orden, men gæsternes smagspræferencer dikterer fyldet.

Du kan med andre ord få en klassisk margherita, der sidder lige i det simplistiske smagsskab, såvel som varianter tilsat stigende grader af kødfest kulminerende i en pizza med skiver af oksecuvette og varm bearnaise.

Ja, du læste rigtigt: Bearnaise på en pizza, og du vil ikke fortryde det!

Frankies Pizza er resultatet af en drøm om at skabe en cool pizzarestaurant med højt til loftet, cocktails i glasset og musik med solid bas.

Selv hvis du bestiller maden ”to go” får du altid lidt af rock’n’roller-stemningen leveret med i den skrigende pink pizzaboks.

Læs mere om Frankies Pizza og bestil her.

Hvad: Frankies Pizza
Hvor: Østerbrogade 79, 2100 København Ø

Foto: PR, Nordisk Falafel

Nordisk Falafel

Der er dømt vegetarisk slash vegansk falafelfest hos Nordisk Falafel i den butiks- og madrige Nordre Frihavnsgade.

Den mellemøstlige favoritspise kan bedst beskrives som sprøde og dybstegte grøntsagsfrikadeller lavet af kikærter eller bønner.

Hos Nordisk Falafel får de sprøde lykkehapser – som navnet antyder – et nordisk twist både i visuelt udtryk og smagssammensætning.

Giv dine falafler selskab af cremet hummus, grillet haloumi-ost med avocado, dadler, mandler, kålsalat med granatæbledressing og mange andre skønne sager.

Fra den lille disk klædt i mørkegrønne badeværelsesfliser kan du bestille falafelpakker komplet med sides, salat og pitabrød i størrelsesordenen ”ego” til ”lad os spise sammen, habibi”.

Sloganet lyder: ”Byens sprødeste”, og Nordisk Falafel leverer hver gang.

Læs mere om Nordisk Falafel her.

Hvad: Nordisk Falafel
Hvor: Nordre Frihavnsgade 55, 2100 København Ø

Foto PR, Facebook

Tacopop

Et velvoksent tortillakast (det er lidt som diskoskast, bare mere velsmagende) fra Trianglen, finder du Tacopop i Odensegade.

Det bette kælder-taqcueria klædt i lyst træ og med indbygget spillemaskine er garant for en sprudlende mexicansk madfest lige til at tage med hjem.

Tacopop har i en årrække forkælet Københavnere på gader og stræder med fortovs-smovs fra en food truck, men du kan altid hente takeaway fra den mere stationære filial på Østerbro.

Her får du ingen købesalsa eller kedelig guacamole. Næh, glæd dig i stedet til tacos, nachos, burritos og quesadillas i alskens afskygninger.

Fyldet er ofte økologisk men altid tilberedt med kærlighed og tilsat de helt rette mængder af mole, refried beans og anchote. Hvis du ikke ved, hvad de ord betyder, skal du skynde dig ned til Tacopop og lære det rigtige, mexicanske gadekøkken at kende.

Bestil fra Tacopop her.

Hvad: Tacopop
Hvor: Odensegade 20, 2100 København Ø

Del artikel

Andre læser også